aniazolsztyna 31.10.07, 20:24 Mój mąż ze swoim bratem mogli zająć się odrestaurowywaniem starych - zabytkowych- samochodów i są szczęśliwi jak małe dzieci Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziaak1 Re: Pasje 04.11.07, 11:13 moj partner z wielkim zaangazowaniem oddaje sie fotografowaniu otaczajacej nas blisko, i tej ciut dalej, przyrody zawsze potrafi cos niesamowitego uchwycic i uwiecznic na zdjeciach Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Pasje 04.11.07, 21:10 Wczoraj odkrylam Festiwal Teatrow Wiejskich w internecie. Jedna z grup teatralnych liczy ok 40 osob,aktorow,kostiumologow,suflera! Dzialaja na zasadzie stowarzyszenia nieformalnego. Mysle,ze to jest pasja ! ***************************************************** Chce wyjechac na wies ! Odpowiedz Link
kresowysamowar Re: Pasje 03.11.08, 12:58 Ja natomiast,teraz w październiku,odkryłem to sympatyczne forum. Również zaciekawiłby mnie ten festiwal teatrów wiejskich w internecie,ale jakoś chwilowo nie dotarłem do sedna. Choć to dawny temat,ale prosiłbym może o jakieś informacje. Pasje w domu na wsi! No,właśnie. To temat, który też ma być moim. Ma być,bo mieszkam całe życie,już nie małe,w dużym mieście,ale mamy już daleki domek w małej gminie na rubieży,gdzie chcemy za jakiś nieodległy czas osiąść na stałe. I właśnie - co robić w wolnym czasie? O tym często,na poważnie i na wesoło, rozmawiamy między sobą w rodzinie. Dziś jest to dużo łatwiejsze,niż w dawnych latach. Kontakt z przyrodą,naturą przez cały rok to będą nowe wspaniałe,oczywiście często i trudne,doświadczenia. Jak radzić sobie w innej rzeczywistości ze starymi miejskimi nawykami,częstym kontakcie,właśnie,z teatrem,muzyką,sztuką? Patrzę na to z wielkim optymizmem. W dzisiejszych realiach,sądzę,że to nie jest nic wielkiego,a te nowe,wspaniałe aspekty życia,które można zyskać,przeważają zdecydowanie nad jakimiś tam minusami. Rachunek + -,widzę zdecydowanie na plus. Pozdrawiam miłych forumowiczów. Odpowiedz Link
zachelmie Re: Pasje 05.11.08, 10:26 ja myślę, że z kontaktem ze sztuką, gdy mieszkasz na wsi, jest tak jak z kontaktem ze sztuką, gdy masz małe dziecko / dzieci. Nie latasz cały tydzień, gdzie Ci się podoba (bo premiera, bo promocja, bo za darmo, bo z jakiejs okazji), tylko wybierasz rzeczy najbardziej wartościowe. Stajesz się po prostu koneserem! Jak kochasz kino, teatr, muzykę, znajdziesz czas i możliwość, by z tego korzystać. Będzie Cię to kosztowało więcej zachodu niż w mieście, ale jaki będzie miało intensywny smak :) Poza tym, akurat z teatrami to jest tak, że niekoniecznie w dużym mieście jest najlepszy repertuar. Troche chodzę po warszawskich teatrach, jednak najlepszy spektakl, który widziałam w zeszłym sezonie, widziałam w Wałbrzychu :). Oczywiście, nie widziałam w Warszawie wszystkiego, jednak absolutnie nie przeraża mnie tzw. prowincja :) Odpowiedz Link
zachelmie Re: Pasje 04.11.08, 10:50 a ja w koncu będę miała psy! a jak się wgryzę w temat, to może i hodowlę założę :) Hodowlę ogara polskiego, najcudniejszego psa na świecie Odpowiedz Link
magdam110 Re: Pasje 05.11.08, 08:29 A ja chcę na naszym stoku południowym mieć winogrona. A w domu w końcu mieć czas na decoupage i szydełkowanie. Odpowiedz Link
stief Re: Pasje 20.11.08, 21:01 I ja bym bardzo chciał mieć winogrona... I psy. Mój teren do uprawy winogron nadaje się idealnie (biorąc pod uwagę polskie warunki). Jest sporo przestrzeni, więc i psy miałyby pole do popisu, tudzież biegania nieograniczonego. Miło, że moje marzenia podzielają też inni. To z pewnościa świadczy o tym, że szansa na realizację jakaś jest...:) A pasje dodatkowe? Pisanie. Po debiucie mojego "Domu na wyrębach" staje się to nieco bardziej realne... Jak pożyjemy, to zobaczymy...:) Odpowiedz Link
marzena.sa Re: Pasje 20.11.08, 21:18 gratuluję udanego debiutu! :) :D może uda mi się trafić i przeczytać ... dam znać :) Odpowiedz Link
marzena.sa Re: Pasje 20.11.08, 21:47 moje marzenia poszły się bujac ... ale życzę wszystkim, spełnienia :):D Odpowiedz Link