Dodaj do ulubionych

WETERYNARZ BANDYTA NA PRZASNYSKIEJ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:36
Wszystkich posiadaczy zwierząt ostrzegam przed działalniością Zbigniewa
Lulińskiego, bandziora prowadzącego Gabinet Weterynaryjny przy ul.
Przasnyskiej 22.
W dniu wczorajszym bez żadnych wskazań medycznych uśpił mojego psa
przyprowadzonego przez osobę nie będącą jego właścicelem i nie mającą mojej
zgody na ten zabieg. Jedyne co go interesowało to 50zł za "usługę". Ten
bandzior zabije bez żadnego problemu każde zwierzę do niego przyprowadzone.
Ostrzeżcie innych!
Obserwuj wątek
    • Gość: kamil Re: WETERYNARZ BANDYTA NA PRZASNYSKIEJ IP: *.chello.pl 29.10.03, 06:19
      On zgoda nie miał prawa, ale ten kto mu to zlecił? Nie rozumiem.
      • bumbecki Re: WETERYNARZ BANDYTA NA PRZASNYSKIEJ 22.11.03, 21:30
        i dlaczego wlasciwie uspil?

pozdr.
        Bumbecka
        • remislanc Re: WETERYNARZ BANDYTA NA PRZASNYSKIEJ 24.11.03, 21:44
          Bo ich lata za dużo. Proste.
    • Gość: Fester Adams Re: WETERYNARZ BANDYTA NA PRZASNYSKIEJ IP: 217.17.46.* 29.10.03, 09:32
      W czym problem ?
      Oddałeś psa znajomemu żeby zaprowadził go do weterynarza?
      Może wyszedłeśś z psem na spacer i wzorem innych 'psiarzy' odrazu
      spuściłes go ze smyczy żeby swobodnie biegał bez kagańca ?

Opisz dokładnie co się stało...
    • Gość: Grodek Odp. na pytania IP: *.studiokwadrat.com.pl 29.10.03, 11:01
      Opisałem to już na Forum Warszawa, ale powtórzę. Psa zaprowadziła osoba z którą
      jestem / byłem związany. Nie miała przy sobie żadnego dokumentu
      potwierdzającego prawo do tego zwierzęcia. Ani książeczki zdrowia (tam są
      wpisane dane właściciela zwierzaka), ani nawet kwitka potwierdzającego zapłatę
      podatku za psa. Co więcej weterynarz nawet nie zapytał o te papiery. Po prostu
      wykonał usługę...
      Tak więc każdy może złapać na ulicy dowolne zwierzę i zaprowadzić je do
      uśpienia. Np. psa sąsiada spuszczonego na 15 minut ze smyczy, który szczeka
      zbyt głośno! Ja tego zupełnie nie mogę pojąć! Po co ustawy o ochronie zwierząt
      skoro każdy może zabić bezkarnie każde zwierzę i wszystko to odbywa się w
      majestacie prawa! A weterynarz gdy do niego poszedłem powiedział mi że mogę mu
      g... zrobić i że on nie widzi żadnego problemu. Przecież przyszła do niego
      osoba, która podała się za właścicielkę psa. A on nie ma obowiązku sprawdzania
      jakichkolwiek dokumentów.
      • Gość: ciekawska Re: Odp. na pytania IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 14:59
        Gość portalu: Grodek napisał(a):

> Opisałem to już na Forum Warszawa, ale powtórzę. Psa zaprowadziła osoba z
        którą
        >
        > jestem / byłem związany. Nie miała przy sobie żadnego dokumentu
        > potwierdzającego prawo do tego zwierzęcia. Ani książeczki zdrowia (tam są
        > wpisane dane właściciela zwierzaka), ani nawet kwitka potwierdzającego
        zapłatę
        > podatku za psa. Co więcej weterynarz nawet nie zapytał o te papiery. Po
        prostu
        > wykonał usługę...
        > Tak więc każdy może złapać na ulicy dowolne zwierzę i zaprowadzić je do
        > uśpienia. Np. psa sąsiada spuszczonego na 15 minut ze smyczy, który szczeka
        > zbyt głośno! Ja tego zupełnie nie mogę pojąć! Po co ustawy o ochronie
        zwierząt
        > skoro każdy może zabić bezkarnie każde zwierzę i wszystko to odbywa się w
        > majestacie prawa! A weterynarz gdy do niego poszedłem powiedział mi że mogę
        mu
        > g... zrobić i że on nie widzi żadnego problemu. Przecież przyszła do niego
        > osoba, która podała się za właścicielkę psa. A on nie ma obowiązku
        sprawdzania
        > jakichkolwiek dokumentów.

Nie pyskuj na organizacje, bo one od roku nie moga byc oskarzycielem, w twoje
        sprawie(zmiany w ustawie).
        Poprostu zgodnie z ustawa o ochronie zwierzat i powolujac sie na nia, zloz
        doniesienie do prokuratury o przestepstwie.
        Faktycznie nie moze byc codziennoscia,ze ktos przyprowadza psa do weta a ten
        usmierca go!
        Jesli nawet wlasciclel przyprowadzil by psa i twierdzil,ze ten jest np.
        agresywny to wet powinnien go odeslac do psychloga psiege aby ten wydal opinie,
        ze pies jest faktycznie agresywny. Jak wet. widzac psa miec minut moze to
        okresli? Psycholog psi musi poobserwowac psa, zrobic wywiad, pare wizyt i wtedy
        wydac opinie.

A swoja droga 'mila' miales ta druga polowe,zemsta na psie za Ciebie?
        Czy pies ja pogryzl, dlaczego to zrobila? Jesli pogryzl ja i ma zaswiadczenie
        lekarskie to Twoje doniesienie do prokuratury moze, moze byc odrzucone.
        Zapoznaj sie z ustawa o ochronie zwierzat.
        • Gość: kamil Re: Odp. na pytania IP: *.chello.pl 29.10.03, 15:35
          Co byście nie pisali czy właściciel przyprowadzi psa do uśpienia czy
          ktokolwiek, nie wolno jest uśpić zdrowego psa nawet na wyrażne żądanie. Jeżeli
          pies jest zdrowy a właściciel chce się go pozbyć może go oddać do schroniska.
          Wystarczy zrobić sekcję zwłok psa, która ujawni czy pies w chwili usypiania
          miał jakieś nieuleczalne choroby i tego z Przasnyskiej do prokuratora.
      • Gość: ROZMYDLONY Re: Odp. na pytania IP: *.chello.pl 29.10.03, 19:18
        Witam

Teraz Ty zaprowadz ta osobe do tego samego weterynarza i niech ja uspi :P
      • cirrrus Re: Odp. na pytania 30.10.03, 08:55

> zbyt głośno!
        Tak - niech go nie spuszcza!!! Pieski powinny być chyba na smyczy, prawda?
        Ponieważ ty masz z pewnością zajoba na punkcie piesków więc nie przeszkadza
        tobie ujadanie waszych milusińskich pod oknami innych o 6 rano - ale komuś MA
        PRAWO TO PRZESZKADZAĆ!!! A wy się z innymi przecież nie liczycie. Jednego
        kundla mniej, troszkę czyściej, troszkę ciszej..............
        • Gość: KA Re: Odp. na pytania IP: 217.153.16.* 30.10.03, 09:18
          cirrrus napisał:

> Gość portalu: Grodek napisał(a):
          >
          > > Tak więc każdy może złapać na ulicy dowolne zwierzę i zaprowadzić je do
          > > uśpienia. Np. psa sąsiada spuszczonego na 15 minut ze smyczy, który szczek
          > a
          > > zbyt głośno!
          > Tak - niech go nie spuszcza!!! Pieski powinny być chyba na smyczy, prawda?
          > Ponieważ ty masz z pewnością zajoba na punkcie piesków więc nie przeszkadza
          > tobie ujadanie waszych milusińskich pod oknami innych o 6 rano - ale komuś
          MA
          > PRAWO TO PRZESZKADZAĆ!!! A wy się z innymi przecież nie liczycie. Jednego
          > kundla mniej, troszkę czyściej, troszkę ciszej..............
          A jak będzie cicho i spokojnie jak usunie się kogoś takiego jak ty???
          KA
          • Gość: Elle Re: Odp. na pytania IP: *.chello.pl 31.10.03, 22:54
            Gość portalu: KA napisał(a):

> cirrrus napisał:
            >
            > > Gość portalu: Grodek napisał(a):
            > >
            > > > Tak więc każdy może złapać na ulicy dowolne zwierzę i zaprowadzić je
            > do
            > > > uśpienia. Np. psa sąsiada spuszczonego na 15 minut ze smyczy, który s
            > zczek
            > > a
            > > > zbyt głośno!

Jesteś zerem.
            > > Tak - niech go nie spuszcza!!! Pieski powinny być chyba na smyczy, prawda?
            >
            > > Ponieważ ty masz z pewnością zajoba na punkcie piesków więc nie przeszkadz
            > a
            > > tobie ujadanie waszych milusińskich pod oknami innych o 6 rano - ale komuś
            >
            > MA
            > > PRAWO TO PRZESZKADZAĆ!!! A wy się z innymi przecież nie liczycie. Jednego
            > > kundla mniej, troszkę czyściej, troszkę ciszej..............
            > A jak będzie cicho i spokojnie jak usunie się kogoś takiego jak ty???
            > KA
        • Gość: kamil Re: Odp. na pytania IP: *.chello.pl 30.10.03, 23:18
          ty porąbany tłumoku ciebie trzeba zabić a nie uśpić. Podaj adres to zlecę komu
          trzeba .
          • cirrrus Re: Odp. na pytania 31.10.03, 10:30
            A sam nie dasz rady zoofilku ????
            • Gość: kamil Re: Odp. na pytania IP: *.chello.pl 31.10.03, 11:16
              Nie będę brudził rąk. Ktos kto nie kocha zwierząt napawa mnie obrzydzeniem.
              • Gość: KA Re: Odp. na pytania IP: 217.153.16.* 31.10.03, 12:25
                Gość portalu: kamil napisał(a):

> Nie będę brudził rąk. Ktos kto nie kocha zwierząt napawa mnie obrzydzeniem.
                Daj spokój toż to widać z daleka ze gostek ma wstręt do zwierzat spowodowany
                tym ze zanim trafił do miasta rodzice całymi dniami kazali mu pasać
                przychówek...
                KA
                • cirrrus Do szanownych: Ka i Kamilka - zoofilka 31.10.03, 12:46
                  Dla mnie to możecie spać, jeść razem przy stole ze swoimi zwierzątkami. Mogą
                  wam mordy lizać - mimo że przedtem lizały gówna na ulicy. Macie niezłego
                  pierdolca na punkcie piesków. Ale to wasz problem. A jest różnica między
                  nienawiścią do zwierząt - a zdrowym rozsądkiem, którego wam brakuje.
                  • Gość: KA Re: Do szanownych: Ka i Kamilka - zoofilka IP: 217.153.16.* 31.10.03, 14:08
                    cirrrus napisał:

> Dla mnie to możecie spać, jeść razem przy stole ze swoimi zwierzątkami. Mogą
                    > wam mordy lizać - mimo że przedtem lizały gówna na ulicy. Macie niezłego
                    > pierdolca na punkcie piesków. Ale to wasz problem. A jest różnica między
                    > nienawiścią do zwierząt - a zdrowym rozsądkiem, którego wam brakuje.

Tak, tak, a ty widze bata na wsi nie zostawiłeś, ale tu się zwierzęta kocha i
                    szanuje a bata używa tylko na tłumoków ze słomą w butach...
                    KA
                    • remislanc Re: 31.10.03, 14:45
                      Co jak co - prawda jest taka: w W-wie za dużo psiarstwa. A że właściciele
                      czworonogów ( większość) ma świra na punkcie swoich pupilków - widać na ulicach.
                    • cirrrus Re: Do szanownych: Ka i Kamilka - zoofilka 31.10.03, 14:53
                      Gość portalu: KA napisał(a):

> Tak, tak, a ty widze bata na wsi nie zostawiłeś, ale tu się zwierzęta kocha i
                      > szanuje a bata używa tylko na tłumoków ze słomą w butach...
                      > KA
                      Łał!!! Jestem pod wrażeniem! Widzę że masz coś wspólnego z Kaszpirowskim??? Idź
                      lepiej z pieskiem na spacerek bo chce mu się kupkę...
                • Gość: kamil Re: Odp. na pytania IP: *.chello.pl 31.10.03, 16:49
                  Tak to sa ci warszawianie co jadą w sobotę do mamusi albo teściów szkoda z nimi
                  gadać nie dorośli. Kulturę tworza pokolenia a z nia wiąże sie miłość do
                  zwierząt.Kupili sobie po komputerze i myślą że sie ucywilizowali. Jak mużyn
                  załozy kapelusz i napije się cokakoli to też myśli że jest europejczykiem.
                  Szkoda czasu na listy do takich. Swoją droga wole być zoofilem jak pedofilem -
                  a cos mi intuicja podpowiada.
                  • cirrrus Re: Odp. na pytania 31.10.03, 17:28
                    Od razu widać ,że razem sypiacie.Twój Amik ma większy mózg od ciebie. Bierz z
                    niego przykład - chociaż pewnie i tak jest dla ciebie niedoścignionym
                    idolem.............
                    Ps. Murzyn piszemy przez "rz" i z wielkiej litery ćwierćmózgu..............
                    • Gość: kamil Re: Odp. na pytania IP: *.chello.pl 31.10.03, 20:34
                      Ja ci nie ublizałem ale zmusiłes mnie głupku. Tematem jest nie kto z kim sypia
                      ale to ze wetrynarz zamordował psa i sprawa jest oczywista że tak było, a to ty
                      chyba z nim spisz skoro go tak bronisz pedale.
                      • cirrrus Re: Odp. na pytania 01.11.03, 08:34

> Ja ci nie ublizałem ale zmusiłes mnie głupku.
                        Przeczytaj zoofilku swoje poprzednie posty to ci się umysł odświeży.
                        Weterynarz zrobił swoje. Już dawno w W-wie powinni przywrócić posadę dla
                        hycli.Jeszcze 15-20 lat temu to było inne miasto - teraz na klatkach więcej
                        jest ujadających i srających wszędzie kundli niż ludzi. Przez takich jak WY z
                        miasta robi się zwierzyniec. Ale jak ktos pół życia spędza na wsi obcując z
                        chlewem to musi w domku mieć chociaż pieseczka. Nie lepiej było zabrać świnię??
                        Na ursynowie jeden taki cymbał ma już świnię, ciekawe co będzie za następne 10
                        lat.
                        Ps. Zabierasz pieska na cmentarz??? Chyba się orientujesz że to jest
                        zabronione!!!! Tak jak wiele innych rzeczy związanych z kundlostwem!
                        • Gość: KA Re: Odp. na pytania IP: 217.153.16.* 03.11.03, 13:21
                          cirrrus napisał:

> Weterynarz zrobił swoje. Już dawno w W-wie powinni przywrócić posadę dla
                          > hycli.Jeszcze 15-20 lat temu to było inne miasto - teraz na klatkach więcej
                          > jest ujadających i srających wszędzie kundli niż ludzi. Przez takich jak WY
                          z
                          > miasta robi się zwierzyniec. Ale jak ktos pół życia spędza na wsi obcując z
                          > chlewem to musi w domku mieć chociaż pieseczka. Nie lepiej było zabrać
                          świnię??
                          >
                          > Na ursynowie jeden taki cymbał ma już świnię, ciekawe co będzie za następne
                          10
                          > lat.
                          > Ps. Zabierasz pieska na cmentarz??? Chyba się orientujesz że to jest
                          > zabronione!!!! Tak jak wiele innych rzeczy związanych z kundlostwem!

Nie martw się, jak ładnie poprosisz to mamausia ci z domu też prosiaczka
                          przywiezie i będziesz też miał co chodowac, i nie ma co zazdrościć temu z
                          Ursynowa
                          KA
                          • Gość: KA Re: Odp. na pytania IP: 217.153.16.* 03.11.03, 13:23
                            PS
                            zostawiam ci furtkę byś miał możliwość się wykazać ze nie tylko owieczki w
                            dzieciństwie pasałeś...
                            KA
                      • Gość: Sync Re: Odp. na pytania IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.11.03, 10:49
                        Rozumiem, ze jak cirus zwracal sie do ciebie zoofilu to mowil prawde??? he, he,
                        he
                    • Gość: Hayde Re: Odp. na pytania IP: *.chello.pl 08.11.03, 20:22
                      och, oczywiście, fakt że ktoś może być dylsektykiem jest dla Ciebie nie do
                      pojęcia, prawda? To już by było trzeba wysilić mózgownicę o wymiarach orzeszka
                      ziemniego! A poza tym, nienawidzę ludzi, którzy myślą, że są tacy "hop-do-
                      przodu" bo nie mają zwierzaka a mogą psioczyć na wszystkich innych. A tak na
                      marginesie to chyba nie znasz różnicy między miłośnikiem zwierząt a zoofilem.
                      Zapraszam z powrotem do szkoły, ćwierć inteligenicie.
                      Moi "fantastyczni" sąsiedzi tydzień w tydzień robią całonocne imprezy, ale
                      jakoś nie mówię, że kilku ludzi w tę kilku we wtę, co to za różnica... Mniej
                      ludzi, czyściej u mnie na podwórku i na klatce schodowej, ciszej w moim
                      bloku...
                      • Gość: Sync Re: Odp. na pytania IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 09.11.03, 13:53
                        Pojebany gość portalu Hayde napisał(a):

Moi "fantastyczni" sąsiedzi tydzień w tydzień robią całonocne imprezy, ale
                        > jakoś nie mówię, że kilku ludzi w tę kilku we wtę, co to za różnica... Mniej
                        > ludzi, czyściej u mnie na podwórku i na klatce schodowej, ciszej w moim
                        > bloku...
                        Od razu widać, że masz sieczkę zamiast mózgu balasie!!! Porównywać ludzi do
                        kundli! Idź zrób loda swojemu pieseczkowi lachociągu.

"Koński człon w ketchupie" Hayde napisał(a):

>A poza tym, nienawidzę ludzi, którzy myślą, że są tacy "hop-do-
                        > przodu" bo nie mają zwierzaka a mogą psioczyć na wszystkich innych.
                        Wiem, wiem - nienawidzisz ludzi i dlatego żresz, spisz i kąpiesz się ze
                        zwierzątkami..........
                        Wyjdź z pieskiem - pora na sranie. Ty też się fiucie wysraj bo gówno przez
                        ciebie przemawia...he,he,he.
                  • tygrys01 Re: Odp. na pytania 01.11.03, 18:24

> Tak to sa ci warszawianie co jadą w sobotę do mamusi albo teściów szkoda z
                    nimi
                    =======Jak mużyn ..... =======
                    NIE TYLKO ORTOGRAFIA SIĘ KŁANIA, ALE ROWNIEŻ BRAK SZACUNKU DO INNYCH
                    NARODOWOŚCI
                    • cirrrus Re: Odp. na pytania 02.11.03, 08:51
                      tygrys01 napisał:

> Gość portalu: kamil napisał(a):
                      >
                      > > Tak to sa ci warszawianie co jadą w sobotę do mamusi albo teściów szkoda z
                      >
                      > nimi
                      > =======Jak mużyn ..... =======
                      > NIE TYLKO ORTOGRAFIA SIĘ KŁANIA, ALE ROWNIEŻ BRAK SZACUNKU DO INNYCH
                      > NARODOWOŚCI

Przecież on ma ludzi głęboko w d..........Dla niego tylko pieski, pieski,
                      pieski...Nawet kobietę mu zastępują....:)))
      • liloom makabra 06.11.03, 18:32

> Opisałem to już na Forum Warszawa, ale powtórzę. Psa zaprowadziła osoba z
        którą
        >
        > jestem / byłem związany. Nie miała przy sobie żadnego dokumentu
        > potwierdzającego prawo do tego zwierzęcia. Ani książeczki zdrowia (tam są
        > wpisane dane właściciela zwierzaka), ani nawet kwitka potwierdzającego
        zapłatę
        > podatku za psa. Co więcej weterynarz nawet nie zapytał o te papiery. Po
        prostu
        > wykonał usługę...
        > zbyt głośno! Ja tego zupełnie nie mogę pojąć! Po co ustawy o ochronie
        zwierząt
        > skoro każdy może zabić bezkarnie każde zwierzę i wszystko to odbywa się w
        > majestacie prawa! A weterynarz gdy do niego poszedłem powiedział mi że mogę
        mu
        > g... zrobić i że on nie widzi żadnego problemu. Przecież przyszła do niego
        > osoba, która podała się za właścicielkę psa. A on nie ma obowiązku
        sprawdzania

Czy zrobiles swojej bylej jakies KUKU ze zrobila cos tak okropnego?????????
        > jakichkolwiek dokumentów.
    • Gość: Elle Re: WETERYNARZ BANDYTA NA PRZASNYSKIEJ IP: *.chello.pl 31.10.03, 22:59
      Przykro mi z Twego powodu.Sama niedawno straciłam psa,który był ze mną od 17
      lat i potrafię wyobrazić sobie Twój ból.Osoba która go do weterynarza
      zaprowadziła-nieważne jakie powody nią kierowały-zasługuję na
      potępienie!!!!!!!!!!!
      • Gość: ajłonka Re: WETERYNARZ BANDYTA NA PRZASNYSKIEJ IP: *.acn.waw.pl 01.11.03, 10:05
        jednego nie rozumiem...czy twoja byla zrobila to w ramach zemsty?
        • xieni Re: WETERYNARZ BANDYTA NA PRZASNYSKIEJ 03.11.03, 20:01
          to jakiś koszmar!!!
      • Gość: Iwona Re: WETERYNARZ BANDYTA NA PRZASNYSKIEJ IP: *.chomiczowka.net.pl 19.11.03, 21:57
        Zgodze sie z toba Elle, ze uspienie psa to wielka strata. Ja na poczatku
        lutego tez uspilam moja ukochana przylepe. Lekarz stwierdzil, ze nie da sie
        nic juz dla niej zrobic (a chorowala na ropomacicze, typowe dla suk w srednim
        wieku) i musialam wyrazic a co najgorsze podpisac zgode na uspienie psa.
        Najgorsze jest to, ze takie cos mozna bylo operowac... Chodzce tylko do
        dobrych i poleconych lekarzy wet. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka