Gość: gosc portalu IP: *.aster.pl 08.02.08, 09:38 czy ktos cos wie na temat tego osiedla przy ulicy Tczewskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ddb2 Re: Osiedle Imaginarium 11.02.08, 16:30 Ja wiem. Budowane na wariackich papierach. W tej chwili badane przez urząd Wojewody Maz.i min. Pitery. Nie mają zgody na wjazd od strony Tczewskiej i długo jej mieć nie będą. Dostali pozwolenie na budowę bez zapewnionej drogi dojazdowej. Dobrze by było, gdyby pokazowo musieli je rozebrać, tak jak ma to miejsce Pod Skarpą. Osiedle wybudowane jest w bardzo podmokłym terenie, stąd te góry ziemi usypane wokół domów. Ziemia im się zapada, jest rozmywana przez deszcz. Mają wielki problem z połączeniem dwóch poziomów: ulicy i osiedla, które tak monstrualnie wypiętrzyli. Dookoła osiedla nie ma kanalizacji tylko wielkie szamba, które odpowiednio "pachną", nie mowiąc już o wybieraniu - hałas i smród. Takie duże urządzenie od strony lasu, pod oknami, to elementy szambowe. Samo osiedle też ma zrobioną tzw. wieczną prowizorkę - kanalizację tłoczoną, przepchniętą kretem pod ulicą Podleśną. Na każde mieszkanie przypada tylko jedno miejsce garażowe. Obecne miejsca parkingowe na Tczewskiej będą zamienione w drugą nitke dojazdową ulicy i objęte bezwzględnym zakazem zatrzymywania i postoju. Po drugiej stronie ulicy będą słupki, uniemożliwiające zatrzymywanie się. Będzie kompletny zawał jeśli chodzi o miejsca parkingowe. Najbliższy parking, to ten na górze, przy zjeździe do Wisłostrady, dopóki nie ogrodzą parku. W zamyśle Ronsona ma jeszcze powstac na tym terenie 5 bloków, a więc maksymalne zagęszczenie - okna w okna. Całość obsługiwana przez tę jedną bramę garażową (garaż ma byc przelotowy). Cały ruch będzie się odbywał pod oknami tych już istniejących bloków. Wykonanie dla blichtru. Obłożone marmurem, ale przyjrzyj się, że nawet taka wizytówka, jak ściana przy wejściu, nie ma zachowanego wzoru. Dwie płyty dołożone są od sasa, bo im zabrakło. Fontanna, która ciągle przecieka, na wysokości pasa, choć planowana była jako dyskretnie wystająca z chodnika, sam chodnik to istne karpaty, nie mówiąc już o pionowym podjeździe koło stróżówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Osiedle Imaginarium IP: *.aster.pl 11.02.08, 19:31 ooops...same negatywy...,ale bardzo dziekuje za wszystkie informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Osiedle Imaginarium IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.08, 20:08 Pozytywow to mozna sie dowiedziec u dewelopera. Negatywami chwalic sie nie bedzie. To chyba sa dosc cenne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: Osiedle Imaginarium IP: *.aster.pl 31.01.09, 13:33 Niestety to wszystko prawda, tu nie ma nic co jest dobre, nie radzę tu kupować mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
joleksy Re: Osiedle Imaginarium 31.10.25, 23:56 a ja kupiłem i nie żałuję, a człowiek który napisał tą opinie to chyba ruska onuca Odpowiedz Link Zgłoś
joleksy Re: Osiedle Imaginarium 31.10.25, 23:52 Wszystko co napisałeś okazało się nieprawdą. Przeproś teraz wszytkie osoby które wprowadziłeś w błąd. Osiedle jest jednym z najlepszych Osiedle w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
azejda Re: Osiedle Imaginarium 19.03.08, 12:37 ddb2- skad masz tak dokladne inforamcje? jestes przyszlym mieszkancem czy konkurancyjnym developerem? Interesuje sie drugim etapem imaginarium-nie maj jeszcze pozwolenia na budowe ale pytam z ciekawosci... Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Osiedle Imaginarium 19.03.08, 16:56 Nie jest istotne, skad to wszystko wiem. Wazne, ze pisze prawde, ktorej od dewelopera sie nie dowiesz. Rozbudowa jest wstrzymana, Ronson w tej chwili zajmuje sie posrednictwem sprzedazy wlasnych mieszkan, po wyzszych od ogloszonych, cenach. Wyglada to jak spekulacje, ktora zreszta nie bardzo im wychodzi, bo nie m oga opylic mieszkan, a doatkowo, ludzie im sie wycofuja z rezerwacji. Szambownia pod oknami pozostaje, bo kanalizacji robic nie beda. Maja klopot z oddaniem osiedla. Problemy ludzi sie zaczna, gdy banki beda domagac sie splat, a aktow notarialnych nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lepus42 Re: Osiedle Imaginarium 19.03.08, 21:35 A będzie się działo, jak z pobliskiego bagnistego lasu ruszą zastępy komarów. Chyba Lasku Bielańskiego nie mają zamiaru osuszać? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Osiedle Imaginarium 19.03.08, 22:32 Najpierw meszki, bo tereny tam super wilgotne. Odpowiedz Link Zgłoś
rafrob Re: Osiedle Imaginarium 20.03.08, 00:25 Oj nie wiadomo czy nie będą osuszać. Z informacji jakie posiadam, to na teren rezerwatu podczas budowy weszli, więc może i o to się pokuszą, jeśli nikt nie będzie chciał z powodu meszek i komarów tam zamieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
azejda Re: Osiedle Imaginarium 22.03.08, 00:05 to gdzie radzicie kupic cos fajnego nowego w tej fajnej okolicy??? mysle tez o blokach juz postawionych(nowych ), o mieszkaniu z 2giej reki???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap77 Re: Osiedle Imaginarium IP: *.acn.waw.pl 29.04.08, 10:49 a Wislane Ogrody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Osiedle Imaginarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 16:17 Zielone ogrody kojarzą mi się raczej z trasą szybkiego ruchu a nie zielenią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Imaginarium IP: *.eranet.pl 05.05.08, 22:08 A błąd. Ja mieszkam w Wiślanych i jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Osiedle Imaginarium 09.05.08, 08:30 ciekawe jak często będziesz otwierać okna wychodzące na Trasę AK. Odpowiedz Link Zgłoś
evolutionofsound Re: Osiedle Imaginarium 10.05.08, 11:04 Przeciez moze miec okna na inna strone. ----------------------------- www.blueandyellow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Imaginarium IP: *.eranet.pl 12.05.08, 06:47 No właśnie! Mam na inną stronę - z widokiem na panoramę miasta. A do tego 20-metrowy taras. W sumie to nie wiem, czemu o Wiślanych wypowiadają się ludzie, którzy tu nie mieszkają i widzą tylko okna na trasę. Tak, jakby ten blok był jednostronny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx02 Re: Osiedle Imaginarium IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 09:33 Zebys nie wiem na ktora strone mial okna i nie wiem, jak duzy taras, nic nie zmieni faktu, ze mieszkasz tuz przy najbardziej smierdzacej i zatloczonej trasie w Warszawie i wszystkimi porami swego ciala, non stop chloniesz smiercionosne spaliny. Domy mieszkalne w tak bliskiej odleglosci niesamowicie ruchliwej trasy, widzialem gdzies we Wloszech. Tylko, ze tam byly to slumsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Imaginarium IP: *.eranet.pl 12.05.08, 14:37 Widzę, że zazdrość i zawiść leje się strumieniem. Szczerze mówiąc mam to w nosie a moimi porami radziłabym się nie przejmować :). No i jak wcześniej wspomniałam - najwięcej o Wiślanych wiedzą ci, którzy tu nie mieszkają. Żenada. A propos slumsów - Wiślane to apartamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Osiedle Imaginarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 15:08 Z tymi apartamentami to przesadzasz Mieszka tam moja siostra i daleko tym mieszkaniom do apartamentów Chyba ze masz niewielkie wymagania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Imaginarium IP: *.eranet.pl 12.05.08, 15:31 www.wislaneogrody.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil Inflacja pojęć IP: *.chello.pl 12.05.08, 16:20 > A propos slumsów - Wiślane to apartamenty. Appartamenty to są przy operze. I jeszcze w paru miejscach w centrum. Może będą też w budynku Liebeskinda. A reszta to jest mniej więcej jednakowe blokowisko. Dodanie ochroniarza nie czyni z budynku apartamentu. Mieszkam w takim kompleksie, nazwanym apartamentowym. Może jest trochę czyściej i trochę ciszej, ale poza tym, to bym nie przesadzał z używaniem pojęcia "apartamentów". Jak wiele innych, tak i to, zostało zdewaluowane przez pazerny rynek. W tym wypadku chciwych deweloperów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx02 Re: Osiedle Imaginarium IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 16:47 Nie zazdroszcze ci. Mam swoj dom z 900 metrowym ogrodem, na Marymoncie. Mozesz nazywac swoje mieszkanko apartamentem, a i tak w Wislanych Ogrodach nigdy nie bedzie tak, jak w moim domu, ktory jest jedna z najlepszych rzeczy, jakie trafily mi sie zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Imaginarium IP: *.eranet.pl 12.05.08, 17:32 A ja mam dwójkę dzieci, które są najlepszą rzeczą, jakie trafiły mi się w życiu. I niech tak zostanie. Nie potrzebuję domu i dużego ogrodu :). Poza tym, skąd wiesz, jak jest w moim mieszkanku? Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizia Re: Osiedle Imaginarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 17:57 No i czego trzeba więcej? :)Apartamenty OPERA (kicz wszech czasów)i moloch firmowany przez Liebeskinda, haha, no fajnie. Estetycznego kaleki nigdy się nie przekona, że pieniądze nie zawsze są automatyczną przepustką do lepszego świata. Akurat dom na Marymoncie też nie jest automatycznie dobrym przykładem, bo tam się jeszcze sporo ostało klimatycznych slamsów.;) Nikomu nie wytykam, ale sami chyba widzicie, że takie dyskusje są ośmieszające. Niech każdy sobie mieszka gdzie mu dobrze. Sama muszę przyznać, że chociaż nie cenię młodego Gudzowatego ani pod względem artystycznym, ani etycznym, to jego dom właśnie na wymienionym Marymoncie jest wyjątkowym przykładem, że duże pieniadze nie musza oznaczac kaszany i kiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizia Re: Osiedle Imaginarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 18:09 No i jeszcze smaczek dla prawdziwych wielbicieli luxusu z naszej okolicy (niestety zmodyfikowany przez developera ;(, pierwotna wersja z błędami ort. i stylistycznymi była jeszcze zabawniejsza): WONDERFUL WORLD Na przestrzeni wieków nasze pojmowanie luksusu bardzo się zmieniało – głównie za sprawą producentów, którzy chcąc maksymalizować ceny swoich produktów, zaczęli je określać mianem produktów luksusowych, choć w rzeczywistości stanowią one produkcję masową. I tak np. perfumy funkcjonują w naszej świadomości jako dobro luksusowe, podczas gdy faktycznie jest to masowa produkcja. Prawdziwym luksusem byłaby usługa perfumiarza, który przygotowuje zapach tylko dla nas, dobrany do naszej urody i osobowości. Takich przykładów jest mnóstwo: Drogie samochody są tylko namiastką luksusu, którym jest posiadanie samochodu z szoferem. Pełna automatyka i elektronika w budynku – bardzo wygodne rozwiązanie. Wiedzą o tym doskonale bardzo dobre hotele, które – aby dać swym gościom odrobinę prawdziwego luksusu – stawiają w drzwiach odźwiernego, żywego człowieka, który nie tylko otworzy drzwi, ale uśmiechnie się, pomoże, zapyta o samopoczucie. Homar na kolację? Jeśli muszę go sama kupić i przyrządzić, to tylko drogie jedzenie. Ale jeśli ktoś – mój kucharz – przyrządzi go specjalnie dla mnie, tak jak lubię i poda dokładnie wtedy, gdy będę miała na niego ochotę – to właśnie jest luksus. Produkty seryjne - choc nowoczesne a nawet bardzo eleganckie - mogą być bardzo drogie, ale to jeszcze nie luksus. Prawdziwy luksus cechują dwa elementy: * wyjątkowość i pełne dopasowanie produktu czy usługi do indywidualnych potrzeb, co zapewnić może tylko * udział innego człowieka w spełnieniu tych potrzeb. Główną zaletą mieszkania w Prestige Residence jest właśnie luksus, czyli bardzo indywidualne dopasowanie obsługi mieszkańców do ich indywidualnych potrzeb. To przede wszystkim cała gama udogodnień, serwisów i asysty, która ma zapewnić komfort i poczucie prawdziwego luksusu. Nic masowego – już sam fakt ograniczenia rezydencji do zaledwie 10 apartamentów podkreśla ekskluzywność koncepcji. Nic sztampowego. Nic bezdusznego. Tylko szereg wygód i udogodnień „serwowanych” przez ludzi. ...what a wonderful world Jeśli w podobny sposób rozumiecie Państwo pojęcie luksusu i chcielibyście doświadczać go każdego dnia, prosimy o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: Osiedle Imaginarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 19:21 fizia - nie molestuj tym cytatem;) z ciekawosci - dom gudzowatego to ta modernistyczna willa na kolektorskiej? na marginesie, na tej ulicy buduja, a wlasciwie koncza budowac jakis straszny "luksusowy" blok, ktory mial stylistycznie nawiazywac chyba do art deco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil Tzw. apartamentowiec IP: *.chello.pl 12.05.08, 20:53 > No i czego trzeba więcej? :)Apartamenty OPERA (kicz wszech czasów) > i moloch firmowany przez Liebeskinda, haha, no fajnie. Abstrahuję od napastliwego tonu i estetyznego autorytarazmu, choć przychodzi mi to z trudem. Ale rozumiem, że jak ktoś ma fizia, to tylko on wie co jest estetyczne. Ja natomiast odnosiłem się do jakiegoś standardu, którego estetyka jest tylko częścią (choć ważną, oczywiście). I miałem na myśli głównie to, że nie wystarczy ogrodzić osiedle, dodać ochroniarza i nazwać je "apartamentowcem", by mieszkania zlokalizowane tamże wspomnianymi apartamentami były. Mieszkam na takim osiedlu. W zasadzie jest całkiem niezłe, ale przez szacunek dla standardu, no i w celu uniknięcia taniego blichtru, chyba nigdy nie powiedziałem, że mieszkam w "apartamentowcu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizia Re: Tzw. apartamentowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 21:34 Ależ proszę bardzo, zupełnie możesz nie abstrahować. Nie rozumiem, przecież jest parę budynków, które spokojnie można "przełknąć" jako apartamentowce (np. z dzielnicowych przykładów budynek na "Bitwy pod Rokitną"). Dlaczego w ogóle wspominać o czymś takim jak "OPERA"??? co tak naprawdę jest NIEWIARYGODNYM przestępstwem architektonicznym i nigdy nie powinno powstać zwłaszcza W TAKIM MIEJSCU! Dla mnie jest to wyjątkowo emocjonalne i uważam, że także wyjątkowo ponad jakimikolwiek gustami, z którymi się nie dyskutuje. Nie wiem mil, być może znasz ten budynek jedynie jako hasło, a nie jako realny byt, bo trudno mi uwierzyć, że można go w jakikolwiek sposób obronić. Pozostałe rzeczy o których wspominasz dot. apartamentów są oczywiście racjonalne, ale wikłanie się w rozważania o luksusie na różnych poziomach, zwłaszcza w naszej, moim zdaniem ciągle jeszcze nowobogackiej rzeczywistości są zabawne (co miał uzmysłowić przykład powyżej). do ej: tak, to ta willa jest. No a ten blok o którym wspominasz to przecież własnie nasz WONDERFUL WORLD. Jak mogłaś nie rozpoznać! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil Re: Tzw. apartamentowiec IP: *.chello.pl 12.05.08, 23:28 Otóż abstrahować chcę, bo nie mam zamiaru sprowadzić dyskusji do poziomu pyskówki, a jakoś mam wrażenie, że bierzesz to nazbyt emocjonalnie. Co do Bitwy pod Rokitną, to kojarzę tam jakieś pomarańczowe zamknięte blokowisko. To masz na myśli? Dlaczego wspomniałem o Operze? No nie wiem, może przez centralne położenie i cenę za metr. Jakoś mi się tak utrwaliło. Ale tego projektu bronić nie będę (choć nadal uważam, że na miano apartamentu zasługuje). Ponadto, "takie miejsce" już jest upstrzone gomułkowskimi blokami, więc ronienie łez nad czymś co jednak jakąś formę prezentuje uważam za niezbyt racjonalne gospodarowanie energią. Natomiast zupełnie odrzucam uwagi co do Liebeskinda. Zachowuj perspektywę. Jeśli opera jest przestępstwem, to czym jest Osiedle za Żelazną Bramą na przykład? Albo architektoniczna ikona stolicy? Zabrakłoby Ci skali na nazwanie tych kreacji. Należałoby to zburzyć, tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizia Re: Tzw. apartamentowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 10:02 uff..ulzyłeś mi z tą Operą :) Podejrzewam że naprawdę znałeś ten budynek jedynie jako hasło z wyborczej (promowane kiedys wlasnie ze wzgledu na cene jako pierwszy apartamentwiec). A nawet jeżeli byłeś tam parę lat temu, to to co zobaczysz teraz powinno Cię zadziwić. Ciekawe czy w tym kontekście budynek na dawnego Szenwalda też nazwałbyć pomarańczowym bloczkiem (a miało być bez prowokacji ;)). No ale ja się na tych wszystkich meandrach luksusu może do końca nie wyznaje :). Cały wątek osiedli gomułkowskich i żelaznej bramy pomijam, bo to chyba jakieś nieporozumienie? Nawiasem mówiąc, zanim dojdzie do wspomnianego burzenia wielkiej płyty (a kiedyś tam na pewno dojdzie) to moim zdaniem wiekszosc budynkow wybudowanych przed 2000 rokiem tez sie bedzie nadawalo do likwidacji. Sound ma 100% racji co do Wiślanych Ogrodów. A u moich znajomych w posiadłości wielohektarowej wiejskiej słychać droge, ktora jest za 10 kilometrami lasu, aha! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil Re: Tzw. apartamentowiec IP: *.chello.pl 13.05.08, 10:34 Może rzeczywiście bardziej znam to jako hasło. Ale bywam czasem w Parku Saskim. Nie wiem jak jest teraz, ale pamiętam, że z rok, dwa lata temu najbardziej z tej inwestycji raziło mnie to, że można postawić budynek (ładny, czy nie, to kwestia wtórna), ogłosić go najlepszym apartamentowcem, ogrodzić wszystko wysokim płotem, zasiać trawę i postawić portiera, ale żeby już za parę tysięcy uporządkować trawnik (a właściwie haszcze) za płotem, to nikomu wyobraźni (i kultury) nie starcza. Taki ten nasz luksus. Dęty, reglamentowany i ściśle wydzielany. Haszcze pozostaną haszczami, bo są "nie nasze". A najemcy z tych ładnych (czy nie) balkoników mogą patrzeć gdzie indziej. No ale może już miasto to haszcze ogarnęło i niepotrzebnie się żołądkuję. Też się nie bardzo znam na meandrach luksusu. Zauważ, że raczej to kontestuję. Ludzie używają pieniędzy, żeby się dowartościować, a możnaby znaleźć parę innych, lepszych zastosowań. Co do ikony architektury warszawskiej, to raczej miałem na myśli Pałac Kultury, który - jak świnka morska - nie jest ani pałacem, a i z kulturą niewiele ma wspólnego. Żelazna brama nie zostanie zburzona, póki się nie zdekapitalizuje. Co zajmie pewnie z 50 lat. Problemem jest rozdrobniony akcjonariat - ci ludzie się nie dogadają. Choć gdyby chcieli, to by mogli mieszkać lepiej, bo ziemia tam jest więcej warta niż całe te koszmarki. Choć może i lepiej, że się nie dogadają, bo jakby kupił to jakiś deweloper, to by ogrodził i wyrwał z miasta kolejne kilkadziesiąt hektarów. Albo i kilkaset, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
evolutionofsound Re: Osiedle Imaginarium 12.05.08, 22:34 Santa Maria! A jak ma okna z drugiej strony, to tez chlonie spaliny wszystkimi porami (ciala)? Akurat budynek-kolos dziala jak megaekran i mieszkanie poludniowe moze miec tyle wspolnego z trasa AK co i z trasa WZ. ----------------------------- www.blueandyellow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
evolutionofsound Re: Osiedle Imaginarium 12.05.08, 22:44 Mysle, ze (pomijajac mieszkania z widokiem na trase) w Ogrodach mieszka sie wygodnie, bo mieszka sie tak jak na Potoku (czyli milo) i do tego w nowym budynku. Przypuszczalnie tez z niewieloma nieudacznikami. A jak tam Imaginarium? Czy juz apokalipsa sie spelnia? To przeciez tez tragedia ponoc... Wszystkie te nowe to takie g... Tylko stare smierdzace kamienice to styl, szyk i piekno (no i one nie stoja wzdluz ulic)! ;) ----------------------------- www.blueandyellow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Osiedle Imaginarium IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.08, 13:24 No, komary ruszyły ławą. Są wprost niewyobrażlne! Na Marymoncie, przy lesie i w lesie, nie da sie nawet oddychać pełną piersią, bo w czasie wdechu można wciąnąć komara. Czy nabywcy lokali w Imaginarium I i dołów w ziemi pod Imaginarium II już to zuważyli? Gratuluję lokalizacji mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Osiedle Imaginarium IP: *.aster.pl 18.08.08, 20:09 Gość portalu: Julka napisał(a): Czy nabywcy lokali w Imaginarium > I i dołów w ziemi pod Imaginarium II już to zuważyli? > Gratuluję lokalizacji mieszkań. dziekujemy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violet Re: Osiedle Imaginarium IP: 217.153.171.* 20.08.08, 16:26 Mieszkajac w domu jednorodzinnym tuż obok przy Gwiazdzistej chyba ma Pani jeszcze większy problem, nieprawdaż?! Proszę się zastanowić, czy bardziej od wyimaginowanych muszek i komarów nie będą przekszadzać Pani samochody wjeżdżające do podziemnego parkingu, którego tenże wjazd znajduje się vis a vis Pani domu?! Bo chyba w tym jest największy problem... Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Osiedle Imaginarium 20.08.08, 22:38 Czy to o moim domu mowa? Bo to ja mam wielka nieprzyjemnosc mieszkac obok tego paskudnego osiedla, rodem z reality show. Tylko musze dobra lornetke nabyc, co by ogladac tych biednych ludzi w szklanych mieszkaniach, jak w big brotherze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violet Re: Osiedle Imaginarium IP: 217.153.171.* 21.08.08, 10:29 Osiedle jest śliczne, otoczone z trzech stron lasem. Budynki mają ogromne, drewniane okna, przez które rzeczywiscie mogą zagladać wścibscy sąsiedzi. Reality show raczej nie bedzie, bo mieszkańcy to ludzie pracujący do późna w nocy - bo tylko takich stać na mieszkanie za 13 tys/mkw.... Życzę mniej złości i jadu - serdecznie pozdrawiam i miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
evolutionofsound Re: Osiedle Imaginarium 21.08.08, 11:23 Przestancie juz, na litosc, obciach robic. ----------------------------- www.blueandyellow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Osiedle Imaginarium IP: *.aster.pl 22.08.08, 09:38 paskudne to sa wlanie te domy jednorodzinne obok osiedla milego podgladania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: Osiedle Imaginarium IP: *.gprs.plus.pl 22.08.08, 18:30 Po pierwsze primo to osiedle moze i nie byloby takie zle gdyby stalo w innym miejscu. Wtloczenie go miedzy domki jednorodznne a sciane rezerwatu to zupelnie chory pomysl. Nic nie pomoze zaklinanie rzeczywistosci, teren jest bardzo podmokly - stad monstrualnie wypietrzone garaze ktorych z powodu wysokich wod gruntowych nie dalo sie zbudowac pod ziemia. Komary w tej okolicy byly sa i beda. Powoduje to mikroklimat lasu bielanskiego ktory wcale zreszta nie otacza tego osiedla jak ktos wczesniej napisal z trzech tylko z dwoch stron. A w garnki to sami mieszkancy beda sobie zagladac, poniewaz domy sa budowane w minimalnej dopuszczalnej odleglosci wiec o jakiejkolwiek intymnosci mozna zapomniec. O standardzie swiadcza nie tylko duze drewnane okna ale tez trzaskajaca furtka, brak instalacji nawadniajacej na dachu strozowki, niemoznosc poradzenia sobie z przeciekajaca fontanna czy byle jak dopasowany wzor marmuru na scianie. A takze stacja wzmacniajaca sygnal telefonii komorkowej siejaca na najblizsze mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Osiedle Imaginarium IP: *.aster.pl 23.08.08, 09:48 Gość portalu: login napisał(a): > Po pierwsze primo... ?? po pierwsze, pierwsze? ;-PP secundo: ja nikomu w garnki zagladac nie bede :-) a standard bardzo mi odpowiada :-) No i moj garaz jest pod ziemia, wiec nie wiem o co chodzi...(?) miejsce bardzo ladne z wyjatkiem tego szarego budynku ddb i brzydkich domow jednorodzinnych argument z komarami powala mnie za kazdym razem ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna nie ma kanalizacji? IP: *.ip.netia.com.pl 24.08.08, 10:44 serio? jak na wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violet Re: nie ma kanalizacji? IP: 217.153.171.* 26.08.08, 12:07 Osiedle ma garaże podziemne - jak sama nazwa wskazuje są umiejscowanione pod ziemnią. Dodatkowo, na terenie osiedla nie odbywa się ruch kołowy, gdyż wjazd od ul. Tczewskiej prowadzi do podziemnego garażu, skąd można dojechać na każde miejsce parkingowe na osiedlu - czyli mając wyznaczone miejsce parkingowe w najbardziej odległym punkcie garażu, podjeżdżamy na nie pod ziemią. Komarów i muszek nie zauważyłam. Nie wiem, być może akurat do mnie nie podlatują. "Stróżówka", czyli recepcja/ochrona jest umiejscowiona w centralnym punkcie - przy wejściu od ul. Tczewskiej. Jeśli chodzi o tereny zielone osiedla i ich nawadnianie - developer jest znany ze świetnie utrzymanej i pielęgnowanej zieleni. Na osiedlu jest duży plac zabaw dla dzieci, skalnik, drzewa i krzewy i równo przycięty trawnik Nawadnianie trawników nie odbywa się za pomocą "urządzeń zanistalownych na dachach" gdyż na kazdym dachu budynku znajdują się ogromne tarasy, na których wyjście prowadzą schody z apartamentów na najwyższym pietrze. Zapomniałam wspomnieć o świetnie zagospodarownym parku, ciągnącym się wzdłuż ulicy Gwiaździstej - tym z ogromnymi placami zabaw, letnimi ogródkami, stawami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: nie ma kanalizacji? IP: *.gprs.plus.pl 26.08.08, 13:45 Nie wiem czy jestes mieszkanka czy raczej przedstawicielem dewelopera, bo tak bezkrytycznie wszystkim jestes zachwycona. Pisalem o braku nawadniania nie na tarasach tylko na stropie nad wjazdem. Musisz przyznac ze niepowaznie wyglada facet w gumiakach tarabaniacy sie na dach, z wezem w reku? Poza tym zielen w zagrodkach trzeba pielegnowac (jak rozumiem jest to juz zielen prywatna). Trawa nie jest zielona sama z siebie. Trzeba ja podlewac i strzyc raz w tygodniu. Jak mieszkancy beda to robic nie majac ujec wody na zewnatrz? Konewka? Skalniak od strony lasu to poprostu umocnienie nasypu ktore po ulewach splynelo do Rudawki. Zapewniam cie ze na placu zabaw nie wytrzyma zadne dziecko dluzej niz piec minut z powod komarow. Przejdz tam i sprawdz. Garaze "podziemne" sa tylko przysypane polmetrowa warstewka ziemi (ogrodki). Nie zauwazylas ze osiedle jest od 2 do 1,5 metra wyzej niz poziom ulicy? Wlasnie dlatego ze garaze nie mogly byc zmieszczone pod ziemia, zrobiono cos w rodzaju kopcow krecich i posadowiono na tym domy. Dojazd pod kazda klatke schodowa garazem jest super ale tylko wtedy gdy jedziesz z zakupami. Natomiast gdy podjezdzasz z pianinem lub szafa musisz dygowac to na barana przez cale osiedle gora lub dolem ( smieszniej ) bo nic wyzszego od zuka nie wjedzie do garazu. A pomyslalas o karetce albo strazy pozarnej? Masakra. A co powiesz na stacje wzmacniajaca sygnal telefonii komorkowej ktora jest bardzo nieobojetna dla zdrowia? Tez podnosi standard osiedla? Deweloper bierze za nia co miesiac niezla kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: nie ma kanalizacji? IP: *.gprs.plus.pl 26.08.08, 14:08 P.S. Ten "stawik" ktory promujesz to starorzecze Wisly i w dodatku zywe bo polaczone kanalami z Rudawka a do niedawna poprzez sluze z korytem Wisly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: nie ma kanalizacji? IP: *.chello.pl 02.04.09, 12:09 Bardzo żałuję że kupiłam tu mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor Kaczmarek Re: nie ma kanalizacji? IP: *.aster.pl 03.04.09, 19:47 A żeby było śmieszniej to "właściciele" mieszkań przy Tczewskiej 2/4, nie mają ksiąg wieczystych czy innych aktów własności, pomimo że kasę wpłacili ponad rok temu. Ściany pękające, wilgoć, komary nie pozwalające otworzyć nawet okna, smród z szamba, psujące się ciągle windy ścieżki na których można połamać sobie nogi, samowola z miejscami garażowymi, to tylko niektóre uroki zamieszkania na szumnie zwanym osiedlu Imaginarium, wystarczy?.Już było włamanie złodzieje weszli od strony budowy gdzie właśnie nie ma kamer, brak dojazdu na osiedle itd. itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: nie ma kanalizacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 18:30 szukam sensownego mieszkania i bardzo poważnie rozwazam Imaginarium - lokalizacja bardzo mi odpowiada. Dlaczego Pani żałuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: nie ma kanalizacji? IP: *.aster.pl 10.04.09, 14:45 Violet napisz coś jeszcze o pękających ścianach i smrodzie wokół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek To ja napiszę IP: *.bielanski.med.pl 15.04.09, 11:48 Kolega chciał niedawno nabyć tu mieszkanie.Obniżyli mu cenę m2 do 9 tyś.Odradziłem mu z uwagi na siedlisko komarów w Lasku Bielańskim.W wydziale geodezji dowieedział się ,że osiedle zostało zbudowane pod rozległym jeziorem podziemnym ,zlokalizowanym 5m pod powierzchnią gruntu.Dlatego bloki osiadają i pękają ściany.Obecnie firma chce wlewać beton w jezioro,ale to zagraża odcięciu wody dla lasu,który jest rezerwatem przyrody i jego wyschnięciem. Nie wiem czy ktoś na takie rozwiązanie się zgodzi.Oprócz tego w okolicy Imaginarium jest korektor ściekowy przepompowujący ścieki do Wisły. Stąd zapewne cuchnące zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: To ja napiszę IP: *.aster.pl 22.08.09, 21:12 nie ma na tym osiedlu nic co można by pochwalić, administrator Łasiński olewa wszystko, za co oni biorą pieniądze. Na klatkach jest ciągle brudno, podobnie jak i w garażu, windy ciągle się psują, wilgoć i do tego ochroniarze firmy Pogoń którzy ciągle śpią w nocy, ech szkoda gadać, żałuję bardzo że tu kupiłam mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedi Re: To ja napiszę IP: 195.8.101.* 04.08.15, 15:01 Chciałabym lekko odświeżyć temat. Rozważam kupno mieszkania z rynku wtórnego na tym osiedlu, ale czytając opinie sprzed kilku lat raczej nie czuję się zachęcona. Czy ktoś z Was jest właścicielem mieszkania przy Tczewskiej i mógłby coś na ten temat napisać? Czy problemy wymienione wcześniej są w dalszym ciągu aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś