Gość: joasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:36 Jestem ciekawa jak się tam mieszka, jak wyglądają czynsze? Miałam tam nabyć mieszkanie (ok. 51m2),ale trochę się przestraszyłam, poza tym okolica taka trochę dziwna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksygzy Re: TBS na Kowalczyka 29.03.04, 19:17 Tez zastanawialismy sie przez chwile nad odkupieniem wkladu w mieszkanie TBS- owskie na Kowalczyka. I nie zdecydowalismy sie. Znalazlam gdzies w necie strone mieszkancow osiedla (teraz nie moge jej z powrotem zlokalizowac), ktorzy strasznie narzekali na przekrety JW Construction (czyli developera). Wysokie czynsze + mnostwo oplat dodatkowych zdecydowanie zbyt wysokich (pamietam szczegolowy opis "afery" z miejscami parkingowymi, ale nie pamietma dokladnie o co chodzilo). Rozmawialam tez z osoba, ktora tam mieszka i zdecydowanie nie poleca tej okolicy. Jest bardzo "industrialnie", szaro i po prostu brzydko, choc wiadomo, ze ... o gustach sie nie dyskutuje. Blisko do Auchan i blizej do centrum niz z "Tarchomina wlasciciwego". I jakos drogo tam te mieszkania stoja jak na TBS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: TBS na Kowalczyka IP: *.acn.waw.pl 01.04.04, 15:56 jwconstruction.tripod.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS na Kowalczyka 01.04.04, 17:34 O to mi chodzilo! Dzieki! Nie wiem na ile ta strona jest wiarygodna, ale moje podejrzenia najpierw wzbudzilo to, ze duzo mieszkan "z Kowalczyka" juz krazy na rynku wtornym. W serwisie www.gratka.pl dostepne sa dwa - wedlug tego serwisu czynsz za mieszkanie 44 m kw. to 780 zl. Strasznie duzo! Yhm.. my zdecydowalismy sie na TBS Praga Polnoc (na Strzeleckiej) i niestety ciagle nie mamy kluczy do mieszkania, ktore mialo byc oddane "na przelomie" 2003 i 2004 roku :-( Wiec i tak zle, i tak niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: TBS na Kowalczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:58 Bardzo Wam dziękuję za wszystkie informacje - już teraz wiem, że dobrze zrobiłam rezygnując z TBS-u. W biurach holdingu mówiono mi o czynszu za 51 m2 w granicach 550 zł. teraz widzę,że za ten metraż płaciłabym prawie całą moja nauczycielską pensję.Zdecydowałam się na kupno małego mieszkanka, które jest ciasne, ale własne i można z nim jeszcze coś dalej zrobić(sprzedac, zamienić itp.) Odpowiedz Link Zgłoś