Dodaj do ulubionych

TBS na Kowalczyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:36
Jestem ciekawa jak się tam mieszka, jak wyglądają czynsze? Miałam tam nabyć
mieszkanie (ok. 51m2),ale trochę się przestraszyłam, poza tym okolica taka
trochę dziwna.
Obserwuj wątek
    • ksygzy Re: TBS na Kowalczyka 29.03.04, 19:17
      Tez zastanawialismy sie przez chwile nad odkupieniem wkladu w mieszkanie TBS-
      owskie na Kowalczyka. I nie zdecydowalismy sie.
      Znalazlam gdzies w necie strone mieszkancow osiedla (teraz nie moge jej z
      powrotem zlokalizowac), ktorzy strasznie narzekali na przekrety JW Construction
      (czyli developera). Wysokie czynsze + mnostwo oplat dodatkowych zdecydowanie
      zbyt wysokich (pamietam szczegolowy opis "afery" z miejscami parkingowymi, ale
      nie pamietma dokladnie o co chodzilo).
      Rozmawialam tez z osoba, ktora tam mieszka i zdecydowanie nie poleca tej
      okolicy. Jest bardzo "industrialnie", szaro i po prostu brzydko, choc wiadomo,
      ze ... o gustach sie nie dyskutuje. Blisko do Auchan i blizej do centrum niz
      z "Tarchomina wlasciciwego".
      I jakos drogo tam te mieszkania stoja jak na TBS...
      • Gość: ika Re: TBS na Kowalczyka IP: *.acn.waw.pl 01.04.04, 15:56
        jwconstruction.tripod.com/
        • ksygzy Re: TBS na Kowalczyka 01.04.04, 17:34
          O to mi chodzilo! Dzieki!

Nie wiem na ile ta strona jest wiarygodna, ale moje podejrzenia najpierw
          wzbudzilo to, ze duzo mieszkan "z Kowalczyka" juz krazy na rynku wtornym.
          W serwisie www.gratka.pl dostepne sa dwa - wedlug tego serwisu czynsz za
          mieszkanie 44 m kw. to 780 zl. Strasznie duzo!

Yhm.. my zdecydowalismy sie na TBS Praga Polnoc (na Strzeleckiej) i niestety
          ciagle nie mamy kluczy do mieszkania, ktore mialo byc oddane "na przelomie"
          2003 i 2004 roku :-( Wiec i tak zle, i tak niedobrze.
          • Gość: joasia Re: TBS na Kowalczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:58
            Bardzo Wam dziękuję za wszystkie informacje - już teraz wiem, że dobrze
            zrobiłam rezygnując z TBS-u. W biurach holdingu mówiono mi o czynszu za 51 m2 w
            granicach 550 zł. teraz widzę,że za ten metraż płaciłabym prawie całą moja
            nauczycielską pensję.Zdecydowałam się na kupno małego mieszkanka, które jest
            ciasne, ale własne i można z nim jeszcze coś dalej zrobić(sprzedac, zamienić
            itp.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka