Dodaj do ulubionych

Prago moja.....

07.01.05, 23:10
kochana nareszcie są dzielnice,które podszywaja się pod Warszawę.:))Daleko im
do Ciebie.
Obserwuj wątek
    • Gość: blablabla Re: Prago moja..... IP: *.chello.pl 08.01.05, 12:56
      Wcale nie muszą być z taką warszawką ze szmulkami na czele.
      • malinka48 Re: Prago moja..... 08.01.05, 13:41
        to po kiego tu sie pchasz?
    • vars2 Re: Prago moja..... 13.01.05, 13:19
      Tak Stara Praga, to taki mini Paryz w Warszawie. To ciekawe architektoniczne
      budynki - co prawda bardzo zaniedbane przez socrealistyczna grupe przywodcza.
      Przeciez tu kazda fasada budynku jest inna, to tu na Pradze nie ma monotonii i
      beznamietnych klockow , z ktorych zbudowany jest Ursynow czy Tarchomin.
      To zaklety czar przedwojennej a jak abrdzo eleganckiej Warszawy /Warszawa
      nazywana byla Paryzem Wschodu/. Nalezy to tylko odkurzyc , przywrocic dawny
      blask. Wystarczy przejsc sie juz zrewitalizowana Zabkowska.
      Tak powinna wygladac cala Stara Praga.I wierze, ze bedzie!!!!:-)
      Ale to wsztsyko znaja tylko rodowici warszawiacy.
      • Gość: towita Re: Prago moja..... IP: *.crowley.pl 14.01.05, 10:41
        No niekoniecznie. Dojezdzajac do pracy przejezdzam Zabkowska, Brzeska, czasami
        Klopotowskiego, Okrzei i tez nie moge odmowic uroku tym miejscom. Szkoda,
        wielka szkoda, ze te piekne kamienice umieraja.
    • adamo148 Re: Prago moja..... 13.01.05, 14:15
      Malinko, wytłumacz proszę nieuświadomionemu, o jakich dzielnicach piszesz, że
      podszywają się pod Warszawę. Masz na myśli te nowe osiedla, których ostatnio
      tyle powstaje, czy coś zupełnie innego?
    • Gość: Pytaczek Re: Prago moja..... IP: *.chello.pl 15.01.05, 12:53
      Ponawiam pytanie, które zadał Ci Adamo148:
      "Malinko, wytłumacz proszę nieuświadomionemu, o jakich dzielnicach piszesz, że
      podszywają się pod Warszawę. Masz na myśli te nowe osiedla, których ostatnio
      tyle powstaje, czy coś zupełnie innego?"
      • malinka48 Re: Prago moja..... 15.01.05, 12:57
        nie wiem ile masz lat,ale ja pamiętam spacery z rodzicami wieczorem.Teraz
        przemykamy,albo bierzemy taksówki.Spacer nad Wisłą to ,to samo co samobójstwo.
        • adamo148 Re: Prago moja..... 18.01.05, 17:37
          Widzę, że nawiązałąś do całkiem innej kwestii - bezpieczeństwa. W całej
          Warszawie nie jest z tym niestety najlepiej, o czym wszyscy doskonale wiemy. Z
          tego co słyszałem, to w ostatnich latach i tak np. Praga poprawiła się pod tym
          względem, bo podobno policja rozszerzyła swe działania. Ale o tym akurat wiem z
          gazet, więc nie potrafię stwierdzić, czy to prawda...
          A o jakich miejscach dokładniej mówisz, że można było spokojnie spacerować?
          Wciąż też nurtuje mnie kwestia, o jakich dzielnicach napisałaś tu, że podszywają
          się pod Warszawę. To ciekawe i byłbym wdzięczny, gdybyś to nieco przybliżyła...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka