malinka48 07.01.05, 23:10 kochana nareszcie są dzielnice,które podszywaja się pod Warszawę.:))Daleko im do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blablabla Re: Prago moja..... IP: *.chello.pl 08.01.05, 12:56 Wcale nie muszą być z taką warszawką ze szmulkami na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
vars2 Re: Prago moja..... 13.01.05, 13:19 Tak Stara Praga, to taki mini Paryz w Warszawie. To ciekawe architektoniczne budynki - co prawda bardzo zaniedbane przez socrealistyczna grupe przywodcza. Przeciez tu kazda fasada budynku jest inna, to tu na Pradze nie ma monotonii i beznamietnych klockow , z ktorych zbudowany jest Ursynow czy Tarchomin. To zaklety czar przedwojennej a jak abrdzo eleganckiej Warszawy /Warszawa nazywana byla Paryzem Wschodu/. Nalezy to tylko odkurzyc , przywrocic dawny blask. Wystarczy przejsc sie juz zrewitalizowana Zabkowska. Tak powinna wygladac cala Stara Praga.I wierze, ze bedzie!!!!:-) Ale to wsztsyko znaja tylko rodowici warszawiacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towita Re: Prago moja..... IP: *.crowley.pl 14.01.05, 10:41 No niekoniecznie. Dojezdzajac do pracy przejezdzam Zabkowska, Brzeska, czasami Klopotowskiego, Okrzei i tez nie moge odmowic uroku tym miejscom. Szkoda, wielka szkoda, ze te piekne kamienice umieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo148 Re: Prago moja..... 13.01.05, 14:15 Malinko, wytłumacz proszę nieuświadomionemu, o jakich dzielnicach piszesz, że podszywają się pod Warszawę. Masz na myśli te nowe osiedla, których ostatnio tyle powstaje, czy coś zupełnie innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytaczek Re: Prago moja..... IP: *.chello.pl 15.01.05, 12:53 Ponawiam pytanie, które zadał Ci Adamo148: "Malinko, wytłumacz proszę nieuświadomionemu, o jakich dzielnicach piszesz, że podszywają się pod Warszawę. Masz na myśli te nowe osiedla, których ostatnio tyle powstaje, czy coś zupełnie innego?" Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: Prago moja..... 15.01.05, 12:57 nie wiem ile masz lat,ale ja pamiętam spacery z rodzicami wieczorem.Teraz przemykamy,albo bierzemy taksówki.Spacer nad Wisłą to ,to samo co samobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo148 Re: Prago moja..... 18.01.05, 17:37 Widzę, że nawiązałąś do całkiem innej kwestii - bezpieczeństwa. W całej Warszawie nie jest z tym niestety najlepiej, o czym wszyscy doskonale wiemy. Z tego co słyszałem, to w ostatnich latach i tak np. Praga poprawiła się pod tym względem, bo podobno policja rozszerzyła swe działania. Ale o tym akurat wiem z gazet, więc nie potrafię stwierdzić, czy to prawda... A o jakich miejscach dokładniej mówisz, że można było spokojnie spacerować? Wciąż też nurtuje mnie kwestia, o jakich dzielnicach napisałaś tu, że podszywają się pod Warszawę. To ciekawe i byłbym wdzięczny, gdybyś to nieco przybliżyła... Odpowiedz Link Zgłoś