Gość: inspe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 09:14 Załóżmy, że w dniu dzisiejszym się zbisurmanię i absolutnie nie będę chciała gotować ;) Czy polecicie mi jakąś fajną knajpkę na Pradze Północ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
f.l.y Re: Knajpy? 11.01.05, 09:53 w kwestii smaków preferuję od zawsze domowe obiadki, schabowy, mielone i zupy.. najlepiej mi się jada w bufetach Urzędów Gminy - na Kondratowicza i przy Kłopotowskiego...juz nieco gorzej, ale podobnie w Karocy w Carrefourze... Hammurabi dobrze daje jeść...też w Carrefourze... Le Cedre vis a vis ZOO /a raczej Miśków/ rzecz gustu i smaku... ale chętnie poczytam, co zaproponują inni, bo sama nie mam czasu biegac po knajpkach i sprawdzac ich menu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mooj Re: Knajpy? 11.01.05, 13:56 a trochę dalej od le cedre (zresztą polecam)w głąb starej pragi - włoska knajpa jełsi sie ni epogorszyła to na pewno warto Odpowiedz Link Zgłoś
frunze Re: Knajpy? 11.01.05, 10:17 Właśnie przeczytałam, ze przy Stalowej jest bar "Jadłodajnia", gdzie cyt: "stołują się artyści z teatru, galerii, pracowni i studia filmowego przy Inżynierskiej i 11 listopada". Dzisiejsza stołeczna. Był ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
alka31 Re: Knajpy? 11.01.05, 10:34 A ja ostatnio odkryłam fajną nową knajpkę na Kondratowicza, dokładnie w wieżowcu za Urzędem Gminy vis a vis osiedla Zielone Zacisze. Knajpka nazywa się Cafe Ulica i rzeczywiście w środku jest atmosferka staromiejskiej uliczki, latarenki, zegar uliczny, stoliki na trotuarze. Dobre jedzonko i naprawdę normalne ceny. Klimacik i jedzonko jakiego brakowało w lokalach na Pradze. Ja polecam zdecydowanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłka Re: Knajpy? IP: *.chello.pl 11.01.05, 10:54 Często przejeżdzam kolo tej "Cafe Ulica". Wydaje mi się, że tam zawsze jest pusto. Jak oni wychodzą "na swoje". Odpowiedz Link Zgłoś
alka31 Re: Knajpy? 11.01.05, 11:32 Wiesz, to knajpka w Dzielnicy mieszkaniowej a nie w Centrum i może jak wszyscy jesteśmy za dnia w pracy to nie mamy czasu na lokalne knajpki. Ostatnio zajrzałam tam ok 20, po wyjściu z kina w Carrefourze i było trudno o miejsce. Mnie nie przeszkadza, że w lokalu nie jest zawsze "czarno" od ludzi, ważne by zjeść coś smacznego i niedrogo, a jak ktoś do mnie wpada to już nie ciągniemy się do knajp w Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: Knajpy? 11.01.05, 11:50 No wlasnie. Kiedys tez mialem ze dwie knajpy pod nosem. Na Brodnie.I nie chodzi mi o jakies ostre nocne balowanie ale tak jak kolezanka alka napisala. Nie tluc sie do miasta ale zrobic sobie krotki spacerek ,wejsc ,zjesc ,napic sie kawy ,pogadac ze zanajomymi. Relaks. Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: Knajpy? 11.01.05, 10:55 Cafe Ulica powiadasz. Nastepnym razem jak bede na Brodnie to pierwsza rzecz co zrobie to walizki w kat i w dluga po knajpach .Uwielbiam odwiedzac nowe lokale gastronomiczne na dzielnicy. Aby wiecej takich dobrych wiadomosci . Odpowiedz Link Zgłoś
mooj Re: Knajpy? 11.01.05, 12:45 być moze pusto bo ciagnie sie opinia z poczatków działalności bardzo smacznie ale drogo i ciasno;) przy okazji jak będziesz zajrzyj na tyły "urzędu dzielnicy" cafe GT i pizzeria u włocha popytaj zanim zamówisz- karta jest pro forma Odpowiedz Link Zgłoś
lelu Re: Knajpy? 11.01.05, 13:04 Autentyczny Włoch (chyba Enzo) i patrone też przychodzi. W karcie są tylko pizze- zresztą przepyszne ((ciasto!!)- chociaż wogóle nie udziwnione. Ponadto można zamówić calzone i sałaty, i pastę- w zasadzie jaką się chce. Do tego czerwony sikacz, który smakuje wybornie. Odpowiedz Link Zgłoś
mooj Re: Knajpy? 11.01.05, 13:53 natomiast do ermitorium wybieram się i nie moge dotrzeć zmobiluzje mnie ktos opisem? Odpowiedz Link Zgłoś
sc77 Re: Knajpy? 11.01.05, 16:55 Ja do Ermitorium tez sie nie moge wybrac. Czekam również na opis... Jeśli chodzi o domowe jedzonko to polecam "Pod Karpiem" na ul. Stalowej 37 Kiedyś przy zamówieniu minimum 3 dań głównych dowozili nawet do domu czy biura :) Nie wiem jak jest tam teraz. Jak ktos ma ochote moze sprawdzic jedzenienatelefonwaw@pf.pl Odpowiedz Link Zgłoś