Dodaj do ulubionych

W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 07:57
Współczuję nielicznym Warszawiakom mieszkającym na Białołęce. To część miasta
opanowana przez jakąś upiorną przyjezdną wiochę, tych "młodych miejskich
profesjonalistów z Pcimia Górnego i Koziegłów" co to w piątek wieczorem
wsiadają do swojego służbowego sejczento i jadą na gumno w odwiedziny do
mamy, która "pachnie" jeszcze oborą. Syf!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: meresanch Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: 195.94.207.* 07.03.05, 08:46
      nie tylko mieszkaja tam tez rodowicie Warszwiacy bo tam mozna w miare tanio
      kupic spore mieszkanie a to tez sie liczy
      A za tyle nie dostałabym nowego w innej czesci Warszawy chyba ze poza nią
      • varsava Bialoleka - zaglebie artystow 07.03.05, 14:26
        "Takich osób, które już wybrały Białołękę na miejsce życia, są tysiące. Wśród
        nich znani aktorzy: Danuta Stenka, Jerzy Kryszak i Artur Barciś."

Oprocz tego można wymienić kilku innych aktorów - np. znaną twarz z Teatru
        Dramatycznego, także muzyków - na przykład jeden z braci bliźniaków z Podhala,
        a także pochodzących z Warszawy sportowców (grających w Polonii, a teraz w
        Belgii).

Pozdrawiam
        • Gość: Admiral A co na to Fusiecki i Szpala? IP: 80.51.246.* 07.03.05, 15:23
          Moze by tak Fusiecki i Szpala teraz zamiast ciaglego czepiania mostow "co sa
          zbudowane" i ekipy, ktora je budowala, zajeli sie dla odmiany "mostami, co ich
          nie ma" i nieudola ekipa Kaczora, "co ich nie buduje" - bo nie umie...?
    • rysio.ochucki Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic 07.03.05, 08:49
      Dziękuje za współczucie. A z przyjezdnymi nie jest jeszcze aż tak tragicznie.
      Są pewne mankamenty jak np. ogłoszenia wywieszane przez administracje na klatce
      schodowej (cyt. "Prosimy o nie wrzucanie do ubikacji podpasek, tamponów itd.
      itd. ponieważ rury ulegają zapchaniu." - sorry ale chyba postępować może tak
      tylko przyjezdny ze wsi, który nigdy nie miał kanalizacji - i nie wie że do
      sracza nie wrzuca się takich pierdół).

Najgorsze jednak jest to że to właśnie z winy urzędników jest takie opóźnienie
      z mostem Północnym. A teraz Semetkowski marzyciel jeden pieje o tym jak to most
      by się przydał. On schizofremie ma czy jak? Zapomniał już jak to urzędnicy
      schowali problem planu zagospodarowania przestrzennego do szuflay a później Sąd
      Administracyjny przyznał racje pseudowariatom z OTOPu, bo ktoś czegoś z urzędu
      nie dopilnował?... I trzeba było wszystkie prace od nowa rozpoczynać. Z takim
      marzycielem na czele to tutaj chyba nigdy żaden most nie powstanie :/
      • Gość: koko Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.crowley.pl 07.03.05, 11:14
        Poważnie tak jest z tymi podpaskami?!!! Białołęka - Nowa Huta XXI wieku.
        • lesbowska Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic 07.03.05, 11:27
          Przecież muszę gdzieś wyrzucić i podpaskę i gumkę, a do kosza nie mogę, bo mąż codziennie sprawdza. Gumka rurami poleci.
        • Gość: melon Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.ira.sch.gr / *.ira.sch.gr 07.03.05, 14:43
          Tak sądze żałosne. Przyjedź i zwiedź klatki na Książkowej 9a, 9b, 9c itd. itd.
          Jak odwiedzałem dwa miesiące temu znajomego to jeszcze wisiały tam takie
          ogłoszenia :)))
      • Gość: kristoforos Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.waw.cdp.pl 07.03.05, 11:44
        > Dziękuje za współczucie. A z przyjezdnymi nie jest jeszcze aż tak tragicznie.
        > Są pewne mankamenty jak np. ogłoszenia wywieszane przez administracje na
        klatce
        >
        > schodowej (cyt. "Prosimy o nie wrzucanie do ubikacji podpasek, tamponów itd.
        > itd. ponieważ rury ulegają zapchaniu." - sorry ale chyba postępować może tak
        > tylko przyjezdny ze wsi, który nigdy nie miał kanalizacji - i nie wie że do
        > sracza nie wrzuca się takich pierdół).
        >

E tam, marudzisz.
        Ja takie ogłoszenie widziałem ostatnio w apartamentowcu na Saskiej Kępie.
      • Gość: kayenne Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.devs.futuro.pl 07.03.05, 23:08
        1.wyobraz sobie, że nie jestem ze stolicy i miałem u siebie kanalizacje.
        2.Nie używaj terminów, których znaczenia nie znasz - jeśli juz to schizofrenia
        a nie "schizofremia", ale to i tak nie równa się deficytowi pamieci
        do ksiażek więc Warszawiaku
    • Gość: łęcki Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 08:53
      bo to miejsce na ziemi opanowało, wymysliło i zrealizowało dwóch wiochmenów nie
      majacych pojecia, jak powinno wyglądać i funkcjonować miasto: Smoczyński z
      samorzadu i Wojciechowski z JW Construction
    • Gość: LEff Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.ssmb.com 07.03.05, 09:07
      ...a ja wspolczuje wam...sam jestem warszawiakiem i naprawde wstyd mi za was i
      wasze opinie...bioraz pod uwage fakt, ze w takich miejscach jak Praga podobni
      wam mentalni neandertalczycy zachowuja sie jeszcze gorzej niz przyjezdni...poal
      sie Boze warszawka...inteligenci zafajdani i tyle...
      • Gość: łęcki Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 09:15
        ja tam nie narzekam, bo ci przyjezdni jeszcze wcale nie sa tacy najgorsi. Wszak
        nie hodują świń w wannach i królików na balkonach, jak to bywało na MDM, kiedy
        to szlachetna władza ludowa hojnie obdarowywała budowniczych socjalizmu
        powyciaganych z kurnych chat. Teraz Pcimiacy co najwyzej trzymaja swoje
        smierdzące trepy przed drzwiami a klatkach schodowych albo parkuja samochody,
        jak własne traktory w obejsciu:-)
      • Gość: kayenne Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.devs.futuro.pl 07.03.05, 23:16
        jakieś swiatełko w tunelu frustratów z Warszawy... dzięki
        Przyjezdny z Lublina (ale o Warszawie wiem niemało - finał w konkursie
        ogólnopolskim, ciekawe czy Ci, którym "wiochą jedzie na Białołęce" potrafiliby
        powiedzieć coś więcej o Warszawie poza tym, że leży nad Wisłą?)
    • Gość: joa Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.chello.pl 07.03.05, 09:12
      No pewnie, lepiej tkwić na brzeskiej, ząbkowskiej i stalowej i co wieczór
      składać okup przystojniaczkom, którzy jak dzień długi i noc szeroka postoją w
      bramie, przypilnują, obsiusiają co nieco, wychylą jakieś dwa do
      trzech "conieców" i wylegitymują się dowodem osobistym z jedynie słusznym
      miejscem urodzenia... Zawsze to jakiś wybór. Pozdrawiam i życzę jeszcze więcej
      dobrego samopoczucia i samozaparcia
    • Gość: .a Re: W Białołęce przybywa ... IP: 195.47.239.* 07.03.05, 09:53
      Czlowieku, opanuj sie. Od swoich ziomali, "rdzennych warszawiakow" mozesz w
      kazdej chwili w morde oberwac i mozesz byc skrojony ze hej. Od "wiochy" takich
      zachowan nie oczekuj. BTW. Co uwazasz za "rdzenna warszawe" ? Czy takich karkow
      jak Ty, co za grosz kultury w sobie nie maja, czy tez ogol ktory niestety
      cierpi na opinie arogantow, leniuchow i debili, wlasnie przez takie wypowiedzi?
      Zreszta, przepychanka godna dyskusji o wyzszosci swiat...
      • Gość: łęcki Re: W Białołęce przybywa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 10:04
        te "karki" to jacy tam "rdzenni". Albo hołota z Wołomina, Ząbek, Zielonki,
        która sie panoszy na ulicach, albo drugie pokolenie wielkoprzemysłowej klasy
        robotniczej przeflacowanej z prowincji na Pragę
      • mrrrfrrr Re: W Białołęce przybywa ... 07.03.05, 10:13
        no i oczywiście zeszło na ro zmowy o prowadzeniu się szanownej mamusi.
        Gadajcie tak dalej a urzędasom w to graj. Dalej będą przekładać papierki,
        chuchać na pieczątki i uśmiechać się przez zęby na widok waszego zamotania.
    • Gość: trebor Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 10:44
      Chłopczyku!!! Nigdy nie przeprowadzaj się na Białołekę. Takich buraków jak ty
      tam nie ma i dlatego jest taki spokój i cisza.
      Jestem Warszawiakiem z Żoliborza od zawsze, ale dużo lepiej mieszka się na
      Białołęce. Gdybym mogł ci pokazać mój dom...., ale lepiej nie bo pomylisz WC z
      szafą.
    • Gość: tarchomińczyk jest tragicznie IP: *.mofnet.gov.pl 07.03.05, 11:05
      Trzeba spojrzec prawdzie w oczy - na Bialolece osiedlano glownie wies i 'sluzby
      panstwowe' (strazakow, milicjantow, zolnierzy - sa takie cale bloki na
      Tarchominie) - a wiec "rodowitych" Warszawiakow jest niewiele.
      Mimo to i tak mnie wkurzaja przyjezdni, bo pamietam jak przyjemnie bylo 10-15
      lat temu, zanim zaczal sie ten wielki import. Codzienne korki i weekendowa
      pustka.
      • Gość: LEff Re: jest tragicznie IP: *.sbi.com 07.03.05, 12:14
        ...hehehe...to mnie ubawiles...pustka, zle, korki zle...wez czlowieczku
        zdecyduj sie na cos, bo to schiza troche zaciaga...czaisz...wole miec za
        sasiada kodos ze wsi lub malego miasteczka, ktory jest sympatyczny mily i
        uprzejmy, niz takiego buraczanego cwaniaczka twojego pokroju...a koro mieszkasz
        na Tarchominie, tym starym, to znaczy ze jesli nie ciebie, to twojego tatusia
        przywialo do 100licy w roli ZOMOwca pod koniec lat siedemdziesiatych...dac
        takiemu neandertalowi dostep do sieci, to bedzie lazil i smrodzil...zawszony
        pseudointeligent...
        • Gość: łęcki Re: jest tragicznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 12:38
          jakieś kompleksy z ciebie wylazły?
          • noshadow Re: jest tragicznie 07.03.05, 13:11
            fakt faktem - dużo tu przyjezdnych - w moim nowym bloku klatki zdewastowane, bo
            10-18-toletnie dzieci "bawią" się na klatce schodowej lub przystankach
            autobusowych wypuszczane samopas przez rodzicow; palenie papierosów przez
            kulturalnych lokatorów w windzie to też nowy przejaw obyczajów (jazda windą
            trwa nie dłużej niż 2 minuty - cholerny nałóg - nie można tego wytrzymać bez
            fajki w gębie!), trzymanie na klatce schodowej całego zbędnego dobytku w
            estetycznych kartonach to też przejaw szacunku dla sąsiadów, lub wystawanie
            cały dzien pod moimi oknami przed sklepem spożywczym - zupełnie jak przed
            jedynym sklepem we wsi, który był równocześnie knajpą i klubem kultury...
            Poza tymi niewątpliwie wkurząjącymi "szczegółami" mieszka się tu cicho i
            spokojnie. Brakuje bardzo miejsc gdzie można by się było wybrać z rodziną "na
            piechotę". Jakiegoś klimatycznego pubu, kawiarni, kina. W lato jedynie
            drewniana "osada" nad wisłą pełni taką funkcję, ale nie kazdemu ten styl może
            się podobać
    • expedit54 Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic 07.03.05, 13:18
      A ty buraku miastowy pewnie od stuleci jesteś zakorzeniony w Warszawie......ja
      jestem mieszkańcem Białołęki Dworskiej i dużego chamstwa tu nie
      widzę.....rozejrzyj się najpierw po swojej dzielnicy
      • Gość: łęcki Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 13:22
        i to mi sie zgadza: w Białołece był dwór a wokół paraobasy:-)
    • Gość: ikarus280 Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:18
      śmierdzi ci z buzi gownem. myslisz ze jestes kims bo od dwoch pokolen mieszkasz
      w bloku na bielanach na 12 pietrze i wydaje ci sie ze jestes "prawdziwym
      warszawiakiem". to my przyjezdni tworzymy to miasto bo w przeciwieństwie do
      ciebie jesteśmy zaradni i pracowici. a poza tym prawdziwych warszawiaków po
      powstaniu już nie ma
      • Gość: łęcki Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:32
        no i popatrzcie się coście z tego pięknego miasta zrobili, moi mili, zaradni,
        pracowici, przyjezdni płacący podatki w swoich wiochach a pasożytujacy na
        tkance miejskiej
        • Gość: ikarus280 Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 14:49
          skończyłem studia w wawie, teraz tu mieszkam, pracuję i płacę podatki - dam ci
          mój adres to przyjdz i mnie zastrzel
          • Gość: do ikarusa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 07:57
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: ikarus280 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 12:08
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Yogi Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.dabrowka.waw.pl / 217.79.145.* 08.03.05, 10:24
          Mieszkam w tej dzielnicy od 2002 roku i gdyby nie problemy komunikacyjne i brak
          infrastruktury handlowo-rozrywkowej to jest O.K..
          Problem tytulowy jest i od biadolenia pana burmistrza Smoczynskiego go nie
          ubedzie, bo akurat on taka wypowiedzia przyznaje sie do brania pensji za nic.
          Kaczor ma to w d..., mam nadzieje, ze przy wyborach podziekujemy mu za
          jego "zaangazowanie".
          Komentarze wczesniejsze wpisuja sie w tradycje: o czym by nie mowic na d... sie
          skonczy, czyli psudowyzszosci jednych nad drugimi.
          • Gość: łęcki Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 11:06
            tu nie chodzi o wykazanie przewag "jednych" nad "drugimi".
            Jest taka reguła, którą sformułował swego czasu Kopernik: "zły opieniądz
            wypiera gorszy".
            Te wszystkie krytyczne opinie o nowych mieszkańcach Warszawy to próba
            przeciwstawienia się arogancji i narzucania małomiasteczkowych obyczajów przez
            tych, którzy tu zamieszkali, z własnej przecież woli. Niech wspóltworzą miasto
            a nie je prowincjonalizują. I niech się dowiedza, co budzi sprzeciw innych.
            • Gość: kayenne Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.devs.futuro.pl 08.03.05, 19:22
              do łecki: czytać to ty może umiesz, ale nic z czytanego tekstu nie rozumiesz,
              klapy na oczach, więc na wnioski sie nie sil. Moze dostrzerzesz w koncu, że na
              tym forum przyjezdni są wrzucani do jednego worka bez wzgledu na to kim są, co
              robia, jak zyja itd. PRZECZYTAJ POWTÓRNIE, BO PEWNIE NIE ZROZUMIAŁEŚ a teraz
              Idz lepiej na spacer i dotleń te dwie szare komórki, które ci jeszcze nie
              obumarły
            • Gość: kayenne Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.devs.futuro.pl 08.03.05, 19:28
              pewnie już spieszysz poprawic błąd- powinno byc "dostrzeŻesz"
    • varsava Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic 07.03.05, 14:25
      tak to jest, gdy ktos nie potrafi czytac:

"Takich osób, które już wybrały Białołękę na miejsce życia, są tysiące. Wśród
      nich znani aktorzy: Danuta Stenka, Jerzy Kryszak i Artur Barciś."

Oprocz tego można wymienić kilku innych aktorów - np. znaną twarz z Teatru
      Dramatycznego, także muzyków - na przykład jeden z braci bliźniaków z Podhala,
      a także pochodzących z Warszawy sportowców (grających w Polonii, a teraz w
      Belgii).

Pozdrawiam

Gość portalu: to ja napisał(a):

> Współczuję nielicznym Warszawiakom mieszkającym na Białołęce. To część miasta
      > opanowana przez jakąś upiorną przyjezdną wiochę, tych "młodych miejskich
      > profesjonalistów z Pcimia Górnego i Koziegłów" co to w piątek wieczorem
      > wsiadają do swojego służbowego sejczento i jadą na gumno w odwiedziny do
      > mamy, która "pachnie" jeszcze oborą. Syf!!!!!!!!!!
    • Gość: Patrycja Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 18:38
      A ja pomimo, ze mam 16 lat juz wiem, ze chciala bym mieszkac na bialolece. Moje
      kolezanki mówia, ze to taka "wiocha", ale mi sie podoba....pare ulic, pare
      przystanków, i ludzie których znam, sasiadki, i znajomi w moim (i w
      przyszloscie moich dzieci) wieku. Poprostu raj. Do tego domek, najlepiej na
      osiedlu, ale zeby kazdy domek mial swoje podwórko, garaz...... :):)
      Ja typuje BIALOLEKE na najlepsze miejsce w wawce do mieszkania...ciesza i
      spokuj :)
      • Gość: kayenne Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.devs.futuro.pl 07.03.05, 23:32
        Święta racja.
        Zobacz np jaki jest porządek na osiedlach BMI. Śnieg wywożą wywrotkami, czysto,
        i kulturalnie.
        I nikt nie wymiotuje przez balkon podczas imprez, i nie ma burd na klatkach,
        itp...
        Mieszkałem też na Mokotowie, Bielanach i Ursynowie w wynajmowanych
        mieszkaniach.Własne kupiłem na Białołęce. Nie żałuję
        • chaladia Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic 08.03.05, 15:50
          Wprawdzie mieszkam już za granicą Białołęki, ale zaledwie kilkadziesiąt metrów
          (Grabina). Też nie żałuję. Mam kulturalnych i miłych sąsiadów, zawsze
          odśnieżone uliczki zimą, wystrzyżone trawniczki latem i wogóle jest przyjemnie.
        • vinca Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic 08.03.05, 18:46
          Na którym osiedlu BMI mieszkasz?;-)
          • Gość: kayenne Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.devs.futuro.pl 08.03.05, 19:25
            Przy Mehoffera 66-72.
            • Gość: vinca Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:37
              Od października też będę tam mieszkać;-)
              Dlatego też cieszą mnie dobre wiadomości na temat tego osiedla.
              Pozdrawiam gorąco
    • Gość: wawa Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.dhi.waw.pl 08.03.05, 16:45
      sam(a) jestes wiocha zazdroscisz? Zal ci serce sciska..........beznadzieja
      • Gość: aga Re: W Białołęce przybywa mieszkań, brakuje ulic IP: *.crowley.pl 08.03.05, 18:36
        Chcialam wszystkim pogratulowac. Nie ma to jak inteligentna i konstruktywna
        rozmowa. Moze co niektorzy rozwaza jeszcze czy lepsze jest biale czy czarne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka