Dodaj do ulubionych

___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ?

• Gość: Sławek Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:02
      ten co to wymyślił niech sobie popatrzy co się teraz dzieje!!PORAŻKA!!!
    • mongra Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 12.05.05, 15:54
      Jestem zdecydowanie przeciw i chętnie podpiszę każdą petycję w tej sprawie.
      Dawno juz nie stalam w korku na Modlinskiej, a od poniedzialku niestety od
      nowa. Nawet nie ma gdzie uciekac bo wszystko stoi. Myslalam, ze chociaz, kołki
      jedne, podziela jakos ten szeroki pas po prawej stronie na dwa i chociaz jego
      polowa zostanie, zwlaszcza, ze pozostale pasy sa dosc szerokie. Ale po co,
      można przecież po najmniejszej linii oporu jak i w pozostalych rzeczach - jak
      kiepskie drogi to postawmy znak ostrzegawczy o koleinach zamiast je naprawiać,
      jak korkuje się Modlińska i zamiast poszukać sposobów na przyspieszenie budowy
      mostu północnego to pas dla autobusów.
      ------------
      kierowca
      • tarantula01 Przepust ulicy=przepustowości najwęższego miejsca 12.05.05, 16:51
        Przepustowość ulicy=przepustowości najwęższego miejsca.
        Podział tego szerokiego pasa niewiele by dał, bowiem od Konwaliowej i tak
        byłyby tylko dwapasy dla innych niż autobusy pojazdów.
        • Gość: KM Do tarantuli - zobacz zanim napiszesz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:02
          I jeden przed wjazdem na most. I o ten pas chodzi. Dopiero potem sa dwa na sam wjazd. Więc po co ten buspas jak i tak prowadzi do wąskiej kiszki przed mostem?
          No i cały czas nie odpowiadasz na pytanie dlaczego zrobiło sie gorzej. A moze gorzej to dla ciebie lepiej? Wg mnie gorzej jest i dla autobusów, które utykaja teraz juz na dojazdach z osiedli do Modlińskiej jak i dla kierowców.
          Nie dziwi cię że tragiczna sytuacja na Modlińskiej i dojazdach zapanowała od poniedziałku czyli od pierwszego dnia buspasa?
          Otwórz wreszcie oczy zamiast pisać te swoje naukowe wywodu o przepustowaościach ulic. Praktyka jest inna niż twoja teoria i założenia.
          Przejedź się rano po tarchominie , po osiedlach i zobacz co się teraz dzieje nawet do 10 rano.
          • tarantula01 Re: Do tarantuli - zobacz zanim napiszesz. 13.05.05, 09:40
            Jeżdżę codziennie i wiem jaka sytuacja jest na wylotach z osiedla Tarchomin.
            Ponadto dotychczas do pl. Wilsona dojeżdżałem autobusem w ok. 25 minut. Po
            wytyczeniu pasa czas przejazdu nie zwiększył się. Dziś nawet był krótszy, być
            może dlatego, że po drodze nie było żadenj stłuczki i żaden samochód nie
            odmówił kierowcy posłuszeństwa na drodze. Jechałem ok. 7:20.
            • Gość: Robert Re: Do tarantuli - zobacz zanim napiszesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:56
              Dzisiejszy dzień ( jechałem ok. 8.oo)to przypadek bo jak były korki od poniedziałku też po drodze nie widziałem wypadku i zajętego pasa tylko policję na poboczach.
              Czyli dziś był przypadekiem w miarę luzik na dojazdach. Zobaczymy w poniedziałek itd. Na nowo się zacznie. Przy takich korkach to trudno o poważniejszy wypadek a raczej mówimy o stłuczkach gdzei samochody od razu idą na pobocze. Więc za bardzo sensu
    • Gość: jerzy45 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:19
      jestem przeciw
      • Gość: M Re: JESTEM ZA bus pasem!!!!! IP: *.crowley.pl 12.05.05, 16:27
        Niestety tak już jest że komunikacja miejska jest uprzywilejowana, bo lepiej
        jest stworzyć ułatwienia dla autobusu który jednorazowo przewiezie
        kilkadziesiąt osób, niż dla jednego buca który jedzie sam swoim starym gratem
        tylko dlatego bo przyzwyczaił się wozić swą tłustą du..ę w śmierdzącym złomie
        sprowadzonym z Niemiec za marne grosze. Dlatego jak chce wozić się w tym
        złomie - to niech stoi w korach, a policja niech przysyła mandaty, nie będziesz
        płacił? heheheheeeeee.... prędzej czy później zapłacisz, zapłaczesz i
        zapłacisz...
        • Gość: naszbu Re: JESTEM ZA bus pasem!!!!! IP: *.abc.com.pl 12.05.05, 16:32
          jak to łatwo obrażać!!!
          W takim razie gdzie przywileje dla tych w lepszych autach?:-) Póki co też soją
          w korkach. Jakaś pokrętna ta Twoja logika ludku! Trochę rozumku życzę:-)
          • Gość: M Re: JESTEM ZA bus pasem!!!!! IP: *.crowley.pl 12.05.05, 16:39

> jak to łatwo obrażać!!!
            > W takim razie gdzie przywileje dla tych w lepszych autach?:-) Póki co też
            >soją
            > w korkach.

I bardzo dobrze że stoją! autka do garażu, tłuste du...pska do autobusów!!!
            • Gość: naszbu Re: JESTEM ZA bus pasem!!!!! IP: *.abc.com.pl 12.05.05, 16:51
              tendencyjny jestes strasznie i te powalające wnioski...mhm....milego wozenia
              Twojego szanownego d...ska autobusem....ja jednak wolę moje stare aczkolwiek
              nie śmierdzące autko:-)

Zegnam Pana
        • Gość: Jep Re: JESTEM ZA bus pasem!!!!! IP: 64.71.177.* 13.05.05, 19:47
          Komunikacja jest uprzywilejowana ale w Centrach Miast a nie na trasach wlotowych lub przelotowych. Twoje uwagi o smierdzacych gratach sprowadzanych z zagranicy sa trafne ale nie jest to reguła patrząć na marki samochodów poruszające się po Warszawie.
          Niemal regułą są za to śmierdzące autobusy z których korzystamy bo:
          1. ludzie nimi jeżdzący żadko sie myją a juz na pewno żadko uzywają czegoś takiego jak dezodorant
          2. autobusy w większości są po prostu rozpadającymi sie kopcącącymi gratami
          zatruwającymi pasażerów i srodowisko.

Co do mandatów to Policja nigdzie nie pilnuje Buspasów ( tylko oczywiście na razie na Modlińskiej i to na chwilę). Robia to zwykle stawiane przez straż od świeta przenosne fotoradary ale watpie aby zagrożenie w tym rejonie było tak wielkie zeby trzeba było uzywać tych kosztownych urządzeń.

Poza tym jestem absolutnie za duza ilością policji drogowej na Modlińskiej. Przydadzą sie do scigania tych co lubia przeskakiwać skrzyzowania na zóltym albo czerwonym.

I powiedzmy sobie od razu - taka ilość policji na modlińskiej do pilnowania buspasa to tylko pokazówka załatwiona przez władze ZDM a nie odzew na jakieś telefony kolesi z tego forum jak tu sie próbuje wmawiać.
          Podaj swój telefon kolego jeden z drugim a jak zadzwonie do Ciebie kiedy policja jest naprawdę potrzebna. Zobaczymy czy cos na policji załatwisz. Na nich działaja jedynie PISMA , PISMA i jeszcze raz PISMA!!!. Na telefon to sobie możecie Panowie od buspasa pizzę zamówić.
      • Gość: Aneta Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.aster.pl 12.05.05, 16:31
        Jestem zdecydowanie przeciw! To co dzis sie działo rano to tak jakbym miała deja
        vu sprzed kilku miesięcy. Po prostu koszmar!
        • tarantula01 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 12.05.05, 16:53
          Przede wszystkim skutek stłuczki w rejonie kanałku żerańskiego. Była taka ok.
          7:50.
        • Gość: pszczolka WYSYLAJCIE PROTESTY NA zdm@zdm.waw.pl IP: *.local.net / *.teklinek.pl 12.05.05, 20:42
          moze cos pomoze
          • Gość: Robert Re: WYSYLAJCIE PROTESTY NA zdm@zdm.waw.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:51
            ja wysłałem meilem i listownie. Sytuacja na Modlińskiej się pogarszyła a dni bez korków będą już tylko wyjątkiem a nie regułą , szczególnie po godz 8.00 kiedy praktycznie dało sie przejechać z Obrazkowej do Grota w 7-10 minut
    • Gość: vinca jestem absolutnie za buspasem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 18:09
      Oczywiscie rozumiem frustrację kierowców samochodów, dziwi mnie tylko że każdy
      chce dbac tylko o własny tyłek i nie przyjmie do wiadomości tego, że dzięki
      buspasowi autobusy śmigają po Modlińskiej, i do Centrum można dostac sie teraz
      dużo szybciej. Nikt kierowców samochodów nie zmusi do jeżdzenia autobusami - a
      mnie też to nie w głowie - w autobusie nieco luźniej a głupi niech stoi w korku
      skoro takie wyjście sam wybiera.
      Możecie być wściekli tylko na swoją krótkowzroczność - zbyt wiele osób
      skorzystało na wytyczeniu pasa dla autobusów żeby teraz przez kilkudziesięciu
      szczekaczy go zlikwidować i dobrze o tym wiecie - stąd ta frustracja.
      Pomacham Wam jutro z 508;-)
      • Gość: Jerry Naprawdę szybciej dojedziesz busem bo ja nie !! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.05.05, 19:54
        W zależności od sytuacji i potrzeby raz jeździłem autobusem raz samochodem i powiem ci jedno . Takiego burdelu jak ten na Modlińskiej po 10 maja to dawno nie widziałem.
        No i powiedz jak ty ty to robisz że jedziesz szybciej busem bo ja widzę tylko korki do Konwaliowej których wcześniej nie widziałem. W tych korkach stoja także autobusy. Czyli po staremu a nawet 100 % gorzej bo po 8-ej korków na Modlińskiej prawie sie nie widywało.
      • Gość: Robert Re: jestem absolutnie przeciw ............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:34
        Niestety nie jest dla mnie kwestią wyboru : stać w korkach albo jeździć brudnymi i cuchnącymi od brudnych pasażerów autobusami.
        Oczywiście gdybym tylko mógł to przesiadłbym sie do autobusu mimo wszystko ale nie mogę. Samochód jest moim narzędziem pracy.
        Stawianie sprawy w taki sposób: chcecie jeździć samochodami do pracy to stójcie w korkach w swoich autach jest zwykłym chamstwem i świadczy o buraczajstwie .
        Po pierwsze nie ja chciałem korków i nie ja chciałem buspasa.Nie ja odpowiadam za problem Ruchu w dzielnicy.Nie uważam też aby pasażerowie autobusów mieli z jakiś względów być w społeczeństwie uprzywilejowani.Chyba że w Polsce taka moda ,że jak ktoś zbierze parę tysięcy podpisów to zaraz mu coś tam wybudują. Na Tarchominie brakuje skutecznych rozwiązań chroniących życie pieszych i kierowców ( sygnalizacja , ronda itp) a tu wydaje sie kolosalne pieniądze na malowanie bus-pasów , które i tak skutecznie nie zmienią sytuacji pasażerów autobusów bo potrzebne są prawdziwe inwestycje w bezkolizyjne przejazdy, linie tramwajowe , mosty itp.
        Wiadomo jest buspas i teraz się mówi daliśmy wam ludzie buspas - pamietajcie o nas pasażerowie i ....głosujcie na nas.
        Czy ktoś wie ile kosztowało malowanie tych pasów i ile ktoś na tym zarobił?
        To chyba wszystko jasne.
    • Gość: jacek Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:22
      Na początku byłem za (jeżdżę do pracy autobusem, pomimo posiadania samochodu),
      ale po tym co widać w ostatnich dniach to chyba był rzeczywiście błąd. Ale może
      dobrze było zrobić taki test. To pokaże władzom ich totalną ignorancję.
      Upychanie kolejnych osiedli mieszkaniowych na Białołęce bez udrożnienia
      komunikacji to jakaś totalna pomyłka.
    • Gość: pszczolka Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.local.net / *.teklinek.pl 12.05.05, 20:30
      i ja tez, co za debil wymyslil ten pas? teraz ani samochodem ani autobusem nie
      da sie na czas dojecha!!
    • Gość: Rafał JEestem PRZECIW BUS PASOWI: Rafał IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.05.05, 21:45
      Oczywiście jestem przeciw. Przewidziałem że będzie gorzej.
      Ale nie myślałem ,że aż tak.
      To co sie dzieje od kilku dni na Modlińskiej i dojazdach to jakiś koszmar !
    • Gość: Piotr Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.crowley.pl 12.05.05, 23:14
      To głupota zabrali kierowcom 2 pasy (w szczycie). Ludzie łamali przepisy
      jeżdżąc po chodnikach to na pewno znak na jezdni ich nie zatrzyma przed ich
      łamaniem.
      Wszystko stoi już od 7 rano! Zamiast 40 minut do pracy jadę godzinę... a
      wszystko przez Wojtusia który latał po autobusach i zbierał podpisy do petycji.
      Swoją drogą ciekaw jestem czy teraz szybciej się jeździ autobusem… wątpię!
      • Gość: Robert Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:38
        Szybciej mogło być tylko dziś bo przypadkiem się rozluźniło. W pozostałe dni od poniedziałku była zgroza.
        Zobaczymy jak będzie w przyszłym tygodniu. I tak na próbe troche ten pas potrzymaja a potem... kto wie. Wszystko zależy od rozsądku ZDM i pewnie kolejnego zbierania podpisów tym razem przeciw pasowi.
        • Gość: metafor Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 10.08.05, 22:57
          Efekty buspasa ="korki" ,niebezpieczny zbyt krótki odcinek wjazdu na most !!!!!
    • Gość: pawiorek Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.05, 23:30
      JESTEM PRZECIW!!!! TO SZCZYT BEZMYSLONSCI - PRAWIE JAK ZA GIERKA.... "EDEK Z
      FABRYKI KREDEK"
    • Gość: Rafal ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.centertel.pl 13.05.05, 08:11
      Jestem za zlikwidowaniem tego tworu bezmyślności urzędników. Ale założę się, że
      nigdy nie zostanie zlikwidowany, bo który durny urzędas przyznałby się do błędu?
    • Gość: Romas Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 217.197.168.* 13.05.05, 11:34
      Tak i jeszcze raz tak - PRZECIW.
    • Gość: Romas Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 217.197.168.* 13.05.05, 11:34
      Tak i jeszcze raz tak - PRZECIW.
      • Gość: ` Re: JESTEM ZA bus pasem!!!!! IP: *.crowley.pl 13.05.05, 13:43
        Naiwni, kórzy sądzą, że władze miasta wycofają się z bus-pasu po protestach
        kilkudziesięciu nabuzowanych kierowców osobówek, rozczarują się bardzo.
        Na całym swiecie jest tak, że komunikacja miejska w dużych miastach jest
        uprzywilejowana - z prostego powodu, autobus w godzinach szczytu przewozi ok.
        60 os., samochód najwyżej 5, dlatego zawsze dobro pasażerów autobusów będzie
        nadrzędne, trzeba się z tym pogodzić, bo i tak tego nie zmienimy...
        • Gość: Jep Re: JESTEM ZA bus pasem!!!!! IP: 64.71.177.* 13.05.05, 20:03
          Nikt sie nie rozczaruje jak buspas zostanie. Po prostu wszystko wróci szybko do normy tak jak wraca tam gdzie kretyn chciał cos zmienic a nie tak wyszło.
          Kierowcy zawsze szukaja sposobów na ominięcie zakazów tam gdzie kłóca sie one ze zdrowym rozsądkiem a sa ku takiemu przekonaniu podstawy bo było juz na Modlińskiej lepiej a teraz jest gorzej.
    • agniesia.g msi@zdm.waw.pl - mail do zdm !!!!!!!!!!! 13.05.05, 23:52
      Ja wyslalam protest , a wlasnie taki jest mail do zdm : mozna sprawdzic:
      www.zdm.waw.pl - w sekcji kontakt .Pozdrawiam kierowcow z Tarchomina :)
      • Gość: lawyer Re: msi@zdm.waw.pl - mail do zdm !!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 14.05.05, 15:00
        dzięki Ci za adres, wysłałem i ja swój protest, może coś to zmieni?
    • Gość: www.wt.waw.pl Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.mac.edu.pl 14.05.05, 14:19
      http:/wwww.wt.waw.pl/ - Wirtualny Targówek

www.wt.waw.pl/forum - Forum Wirtualny Targówek
      • Gość: JTG Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.oeiizk.waw.pl 15.05.05, 00:10
        Szukasz troli na swoje forum? Dobrze trafiłeś.
    • Gość: Michal Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.crowley.pl 16.05.05, 11:56
      Jestem przeciw, ponieważ jeżdzę samochodem i przesiadając się do autobusu
      musiałbym korzystać z conajmniej 2 linii (przesiadka), co powoduje, że moja
      podróż do miasta trwałaby 2 razy dłużej niż samochodem.
      W sumie - chcąc korzystać z komunikacji zbiorowej - traciłbym na tym codziennie
      (!) jedną godzinę czasu - na stojąco w autobusach czy w oczekiwaniu na
      przesiadkę na przystankach, a samochodem poruszam się 2 razy szybciej i
      wygodniej.
      Czy urzędnicy nie potrafią zrozumieć, że wydzielanie pasa dla autobusu jest
      formą reglamentacji, pochodzącą z epoki PRL-u ?
      A może wprowadzić kartki na paliwo albo zakazać wogóle korzystania z
      samochodów ?
      Czarno na białym widać, że ci co jeżdżą samochodami wolą wygodniejszą podróż,
      bo komunikacja zbiorowa jest po prostu kiepska.
      • Gość: vanad Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.chem.uw.edu.pl 17.05.05, 09:45
        może zamiast buspasa, wypróbować coś w stylu amerykańskim, czyli tzw. carpool.
        Specjalny pas dla pojazdow, które przewożą więcej niż dwie osoby, wtedy oprócz
        autobusów takim pasem poruszają się również samochody osobowe, tyle, że nie
        wszystkie. Oczywiście wymaga to pewnej dyscypliny od kierowców, bo zapewne
        policja nie byłby w stanie tego skutecznie egzekwować, ale z drugiej strony czy
        przy "buspasie" jest w stanie? Tak czy inaczej takie rozwiązanie mogłoby nieco
        rozładować ruch z zakorkowanych dwóch pasów dla osobówek.
        • komalo Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 18.05.05, 14:36
          Wszyscy kierowcy, którzy są przeciw Bus Pasowi mogą to teraz zademonstrować
          odpowiednią naklejką:
          .
          naklejki.pl/naklejki/sklep.php?d1=325&d2=627&d3=-1&d4=0&id=0
    • olek.herda Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 17.05.05, 10:06
      JESTEM PRZECIW!! Pomysł zły, wykonanie jeszcze gorsze. Panowie, bądźcie
      mężczyznami i przyznajcie się do błędu.
    • Gość: Krol Re: JESTEM PRZECIW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.05.05, 22:38
      Ja jestem zdecydowanie przeciw.
      A tych trzech idiotów od pasa to wsadzić do paki razem z dyr. ZDM-u.
      • Gość: as A ktoś zauważył, że... IP: 195.205.230.* 18.05.05, 13:30
        najwięcej do powiedzenia w takich sprawach mają różnego typu niedouczone
        cwaniaczki, które chcą zabłysnąć i stąd takie chore pomysły. Ale za to w
        operowaniu statystyką są mocni, tyle że to niestety nie wykłady na uczelni, ale
        realny problem, którego ludzie bez wyobraźni nie powinni dotykać.

Nie dla bus-pasa!:

- ogranicza przepustowość trasy wlotowej do miasta, położonej na peryferiach
        - uwzględnia partykularne interesy grupki użytkowników "śmieciowozów"
        zapominając o tym, że modlińska jest arterią dojazdową dla mieszkańców
        klikunastu pobliskich miast, osiedli, wiosek, czy też części białołęki z
        zabudową jednorodzinną - nie każdy musi mieszkać w potworkach JW.
        - zamiast koncentrować się na usprawnieniach istniejącego systemu: np.
        uprzywilejowanie prawego pasa przy wjezdzie na most grota przy laczeniu z
        estakadą z jagiellońskiej, wydluzenie czasu trwania swiatel na skrzyzowaniach
        przy polfie i kolo bp, dobudowanie czwartego pasa przez most nad kanalem
        zeranskim od bp - wzglednie malym kosztem, wydluzenie/budowa pasow na wlaczenie
        sie do ruchu osob wyjezdzajacych z tarchomina, itp. etc., zafundowano poronioną
        prowizorkę będącą pomyslem kilku cieci krótkowzrocznych cieci.
        - w efekcie pas wydłuża rzeczywisty czas dojazdu do centrum i gdzie indziej (bo
        wawa to nie tylko centrum) i powoduje przemieszczenie sie fali korkow na inne
        drogi dojazdowe, a to sa koszty - wiecj spalonej beznzyny, realne straty czasu,
        wieksze prawdopodobienstwo wypadkow.

i prywatna uwaga: jak jeden z drugim kretyn, bo inaczej sie nazwac nie da,
        proponujecie przesiadke do autobusów to:

- po pierwsze wbijcie sobie do pustych łbów, że autobusy nie wszędzie jeżdżą i
        tak się składa, że poza centrami aglomeracji obsługują znikomy odestek
        mieszkańców
        - po drugie jak doprowadzicie do tego, że autobus bedzie czysty, luźny, w zimie
        bedzie cieplo, a w lecie chłodno, nie bedzie ryzyko dostania wpie..
        od "grzecznych, spokojnych chlopcow" i nie trzeba będzie wdychać smrodu
        studencika, ktory 3 dni pod rzad imprezowal albo pana mietka po poranej
        wodeczce, to z przyjemnoscia ludzie beda nimi jezdzic.

A w obecnej sytuacji autobusami niech sobie jezdżą te sieroty życiowe, które
        innej możliwości nie mają, ale nie kosztem innych.
        • Gość: kasia Re: A ktoś zauważył, że... IP: *.atman.pl / *.atman.pl 19.05.05, 11:06
          Gratuluję szacunku dla bliźnich...
        • Gość: borewicz Re: A ktoś zauważył, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 23:18
          (A w obecnej sytuacji autobusami niech sobie jezdżą te sieroty życiowe, które
          innej możliwości nie mają, ale nie kosztem innych.)

sierotą życiowa to jestes ty wieśniaku stojący w korku na Modlińskiej w swoim
          15 letnim polonezie i patrzacym na inteligencje jeżdzącą autobusami.

• Gość: skoko Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.polkomtel.com.pl 24.05.05, 08:36
      Co sie stalo to sie nie odstanie ;(
      Przynajmniej w tym kraju tak to dzialalo,dziala i dzialac dalej [?] bedzie.
      W tym miejscy chcialbym serdecznie "podziekowac" pomyslodawcy bus-pasa.
      Ma serdecznie gdzies fakt, ze tak naprawde to wiekszosc ruchu jest generowana
      od strony Legionowa i Nowego Dworu. Jak juz jeden z poprzednikow zauwazyl,
      korki przeniosa sie, a raczej juz zaczely sie przenosic na drogi dojazdowe.
      W ramach rekompensaty gosc ktory zbieral podpisy "ZA" pasem dla autobusow
      powinien teraz jeszcze skuteczniej lobbowac za przyspieszeniem budowy mostu z
      Tarchomina na drugi brzeg Wisly
      • tarantula01 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 24.05.05, 16:04
        Gość portalu: skoko napisał(a):

> W ramach rekompensaty gosc ktory zbieral podpisy "ZA" pasem dla autobusow
        > powinien teraz jeszcze skuteczniej lobbowac za przyspieszeniem budowy mostu z
        > Tarchomina na drugi brzeg Wisly

W ramach rekompensaty ten gość te działania podejmuje również:
        Na stronie, której link w sygnaturce jest proszę wejść w Materiały -> Mapy.
    • Gość: marek Re:JESTEM PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 24.05.05, 15:07
      Od początku byłem przeciwny temu pomysłowi, teraz chcę wyrazić swoje oburzenie.
      Powód pierwszy - gdy przeprowadziłem się na Tarchomin 5,6 lat temu nie było tak
      idiotycznych pomysłów i "organizacji ruchu" po najmniejszej linii oporu. Po
      drugie płaciłem i płacę podatki - nalezy mi się korzystanie z jezdni na całej
      szerokości. Po trzecie i najważniejsze: każda gmina, miasto i władze jest
      zobowiązana do nowych inwestycji , zwłaszcza w infrastrukturę z związku z
      rozwojem osiedli, wzrostem liczby mieszkańców itd..
      Tak więc należy pomyśleć o nowych drogach lub innych możliwościach
      komunikacyjnych /np. tramwaj/ , które na prawdę rozładują korki i stale
      wzrastający ruch uliczny, a nie - zabieranie pasa z dotychczasowej ulicy.
      Dlatego będę wzywał do bojkotu takiej organizacji ruchu inne osoby, które
      podzielą moje zdanie.
      • Gość: Mieszkaniec Re:JESTEM PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 83.238.100.* 24.05.05, 18:57
        1. Zablokowanie autobusów na Molińskiej to przez pierwszy tydzień było efektem
        wyłącznie cwaniaków jeżdżących po buspasie.
        2. Korki na samym Tarchominie to żadna nowość - przed buspasem była taka sama
        kolejka do jazdy Świderską.
        3. Autobus E-4 w godzinach szczytu (start o 7 - do Metra Pl. Wilsona dojechałw
        25 min. - dawniej 40 i więcej) - a w nim jakieś 150 osób :-)

• Gość: mieszkaniec Re:JESTEM PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 193.30.160.* 24.05.05, 21:58
          Ja też jestem przeciw buspasowi. Odkąd zaczął się remont kanalizacji na
          Modlińskiej dziwnie więcej samochodów zaczęło jeździć po drogach osiedlowych
          równoległych do Modlińskiej. Po 10 maja nie mogę wyjechać z osiedla. Parę
          miesięcy temu w najgorszym czasie tj. ok. 7:40 zajmowało najwyżej 15 minut.
          Teraz wyjeżdżam o 7:00 i jest to już 20 minut z kombinacjami. Autobusy też stoją
          w tych korkach i jakoś nie chce mi się wierzyć że mają szybciej. Zapewne to co
          zyskały dzięki buspasowi na Modlińskiej straciły na próbie dojechania do niej z
          osiedli. Autobusy i tak były zawsze trochę bardziej uprzywilejowane
          (przynajmniej przez mnie i wielu innych), zauważyłem zwyczaj wpuszczania
          wcinających się autobusów, no chyba że jechała jakaś zestresowana korkami pani
          o bardzo wąskim kącie widzenia.
          Zacząłem wyjeżdżać o 6:45 i teraz w pracy jestem 7:15. Pracuję o 40 minut więcej
          "ku chwale pracodawcy".

• Gość: gosc Re:JESTEM PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:14

> 1. Zablokowanie autobusów na Molińskiej to przez pierwszy tydzień było efektem
          > wyłącznie cwaniaków jeżdżących po buspasie.
          > 2. Korki na samym Tarchominie to żadna nowość - przed buspasem była taka sama
          > kolejka do jazdy Świderską.
          > 3. Autobus E-4 w godzinach szczytu (start o 7 - do Metra Pl. Wilsona dojechałw
          > 25 min. - dawniej 40 i więcej) - a w nim jakieś 150 osób :-)

4) Autobus 705 w godzinach szczytu z Rembelszczyzny, zamiast rozkładowych 24 min
          jedzie 45-50 minut. Żeby zdążyć na czas 150 osob wychodzi z domu o pół godziny
          wcześniej.

5) Rondo Żaba zdechło zakorkowane przez samochody omijające Modlińską - setki
          osób w autobusach przeklinają na czym świat stoi Tarchomin i jego buspas.
      • Gość: BURBON Re:JESTEM PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 194.151.86.* 25.05.05, 09:26
        JA TEZ JESTEM PRZECIWNA!!!
        Przez ten bus-pass zrobily sie straszliwe korki,
        autobusy wcale nie jezdza szybciej, a samochody stoja!!!
    • Gość: macko Korki tworzą samochody nie komunikacja !! IP: *.aster.pl 27.05.05, 13:55
      Pas dla autobusów to bardzo dobra decyzja! Większośc ludzi porusza się komunikacja miejska, dlaczego maja stać w korku z powodu pewnej grupy osob ktora chce jeździć samochodem? Pasażerów KM jest więcej, a żądają tylko 1/3 jezdni, to chyba nie jest niesprawiedliwość! A wy jeśli chcecie to twkijcie w korku w tych swoich samochodach na swoich dwóch pasach!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka