Dodaj do ulubionych

Lato tramwajowych remontów

11.07.05, 02:39
Na dobrą sprawę 21 mogłoby kursować chociaż w szczycie między FSO, a ZOO.
Obserwuj wątek
    • Gość: Baseciq Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.supermedia.pl 11.07.05, 08:35
      Ej, no to jak jest? Piszecie że 13stka kursuje mostem gdańskim, natomiast na
      mapce pokazujecie że dojeżdża na stalową... WTF? Sztuka dezinformacji znowu?
      • 1977marcin Re: Lato tramwajowych remontów 11.07.05, 08:47
        Gość portalu: Baseciq napisał(a):

> Ej, no to jak jest? Piszecie że 13stka kursuje mostem gdańskim, natomiast na
        > mapce pokazujecie że dojeżdża na stalową... WTF? Sztuka dezinformacji znowu?

mapka do artykułu w kategorii "legenda" została skopana. gratuluję.
      • Gość: max KORKI JAKICH NIEBYLO IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 11.07.05, 11:48
        dzieki genialnemu remontowi i zamknieciu skrzyzowania Solidarnosci i Targowej
        korek ciagnie sie od Piotra Skargi, okolo trzy kilometry. Czy tak ma byc przez
        trzy tygodnie??????????????
        • Gość: Marcin Re: KORKI JAKICH NIEBYLO IP: 213.25.198.* 11.07.05, 12:38
          Do 20 lipca ;).
        • Gość: adam Re: KORKI JAKICH NIEBYLO IP: 62.111.171.* 11.07.05, 17:31
          ciekawe kto wytłumaczy wszystkim szefom w naszych firmach, że tłumoki nie
          zrobiły objazdów i człowiek musiał iść przez pół Warszawy do pracy, a
          spóźnienie przekroczyło ponad pół godziny minimum? Gratulacje dla organizatorów
          komunikacji w Wawie! czuję się jak w XV a nie XXI wieku!!!
    • 1977marcin Re: Lato tramwajowych remontów 11.07.05, 08:42
      na dobrą sprawę jeździ tam teraz 26 i to co 5 minut w szczycie
      • kwitkows Re: Lato tramwajowych remontów 11.07.05, 08:49
        Jeździ coś? Jak dla mnie to pół Pragi stoi w jednym korku. Właśnie odbyłem mały spacerek ze Szwedzkiej na Zieleniecką bo tak było najszybciej. Tragedia.
    • Gość: mariposa Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 08:44
      13 zdecydowanie jedzie slasko-dabrowskim - ma teraz koncowy na czynszowej. na
      jutro gazety beda mialy kolejny temat - dzis skrzyzowanie przy wileniaku jest po
      prostu masakra. od strony marek stoi wszystko. jesli ktos nie przewidzial, ze
      powinien wyjechac z domu dobe wczesniej, to do pracy nie ma sie co spieszyc ;P
      • gosc82 Re: Lato tramwajowych remontów 11.07.05, 08:58
        Ciekawy jak będą wyglądały powroty! :/
    • aguszak Re: Lato tramwajowych remontów 11.07.05, 09:01
      Tak ładnie i sprawnie wygląda ta "mała dezorganizacja" tylko w tej notatce
      prasowej. Radzę, żeby ktoś się przejechał ok. 8.00 na skrzyżowanie Solidarności
      i Targowej i zobaczy, jak ten bałagan wygląda. To jest tragedia!!!!
      • vars2 Re: Lato tramwajowych remontów 11.07.05, 09:17
        Targowa od rana jest praktycznie NIEPRZEJEZDNA!!!!
        Kaczynski tylko kloci sie ze wszystkimi a powinien jak najszybciej ruszyc z
        budowa praskiej obwodnicy za marazm na Pradze jest winny burmistrz i radni!!!
    • Gość: BART NAPISZCIE KTO ZA TEN BAJZEL JEST ODPOWIEDZIALNY IP: 212.180.138.* 11.07.05, 09:21
      Czy żyjemy w Afryce? Ktojest odpowiedzialny za bałagan na targowej? Jeżeli się
      jush robi remonty to trzeba zbadać natężenie ruchu i zrobić objazdy.
      Gratuluje debilizmu. Pozdrawiam ZDM i reszte idotów.
      • Gość: Marcin Re: NAPISZCIE KTO ZA TEN BAJZEL JEST ODPOWIEDZIAL IP: 213.25.198.* 11.07.05, 09:48
        To ma wszelkie znamiona paraliżu i kataklimu komunikacyjnego. 170 z
        Radzymińskiej (przystanek Śnieżna) do Dw. Wileńskiego jechałem godzinę, a na
        wysokości Centrum Handlowego utknął na amen. Korki były ze wszystkich możliwych
        stron - był nawet korek od mostu Śląsko-Dąbrowskiego do Wileńskiego w kier.
        Pragi, czego rano nigdy dotąd nie widziałem. Tramwaje też miały problem z
        przedarciem się przez ten kocioł. Szkoda, że wcześniej nie uprzedzono, iż przez
        skrzyżowanie przy Wileńskim w kierunku północ - południe (Al. Solidraności) w
        ogóle nie da się przejechać ani skręcić w Targowej w lewo. Wyznaczone objazdy
        dookoła skrzyżowania tylko potęgują chaos. Były tylko enigmatyczne komunikaty o
        robotach torowych i utrudnieniach w ruchu, ale niewiele one mówiły.
        • Gość: pieszy pasarzer Re: NAPISZCIE KTO ZA TEN BAJZEL JEST ODPOWIEDZIAL IP: *.3.pl 11.07.05, 10:27
          Dziś rano wyszedłem jak zwykle do pracy. Myśle sobie że nie wsiadam w 145 bo
          przez Wileniak jednak szybciej...
          Okazało się że do Wileniaka przyjdzie dotrzeć mi piechotą bo na Radzymińskiej
          stoi wszsytko w miejscu. Korek zaczynał się wtedy na wysokości Piotra Skargi.
          Doszedłem do Wileniaka, ale niestety nie było mi dane wsiąść w cokolwiek, bo
          cokolwiek by człowiek nie zrobił, to mógł tylko z własnych nóg korzystać.
          Szedłem dalej Targową, korek ciągnął się przez całą jej długość, potem dalej
          Grochowską aż do moementu gzie 135 skręca w prawo.
          Chciałbym z tego miejsca serdecznie pogratulować polotu i pomysłowości całej
          inteligencji, która pewnie przez długie tygodnie debatowała jak to zrobić żeby
          było sprawnie i wygodnie.
          Są wakacje, dzieci się do szkół nie spóźnią, więc można zrobić trochę syfu na
          ulicach. Zawsze to więcej mandatów za parkowanie w miejscach niedozwolonych, bo
          nie wszyscy wytrzymali w swoich autach, trochę mandatów za łamanie przepisów -
          osobiście byłem świadkiem jak gość toyotą przejechał przez trawnik i
          torowisko,bo się pewnie spieszył.
          Panowie i Panie z zarządu naszego pięknego miasta. Jeżeli przyjechałbym tu na
          wakacje i zobaczył jak działa komunikacja, pewnie następnym razem wygrałbym się
          jeno w dziką głusz gdzie echo Waszych pomysłów z pewnością nie dotarło.
          Powodzenia Wam życzę, mam nadzieje że jest to Wasza codzienna droga do pracy i
          tak samo jak ja dostaliście zjebkę za półtora godzinne spóźnienie.
          pieszy pasarzer autobusu 135 który w dniu dzisiejszym jeździ co godzinę.
          • monomotapa MASAKRA 11.07.05, 10:50
            od rana dostawalem smsy: ludzie z Targowka jechali do centrum po 2,5 godziny.
            najszybciej okazywalo sie dojsc na piechote. Średniowiecze normalnie. ja sie
            wybralem 500 Gdanskim i zajelo mi to godzine 15, czyli nie tak zle. ale jutro
            wiecej osób wpadnie na ten pomysł.
            • Gość: x Re: MASAKRA IP: *.macrosoft.pl 11.07.05, 11:00
              Odcinek między latarniami, zajmuje autobusowi średnio 7 minut.
              Mamy Dzień Pieszego Pasażera! :D

Ale nikt nie śpiewa:
              "Jestem wesoły Romek
              mam na przedmieściach domek...."

• Gość: kierowca Takiego korka jeszcze nie było ! IP: *.mpips.gov.pl 11.07.05, 10:57
      Ten kto dopuścił do odcięcia od Centrum całego Targówka i Pragi Północ jest
      BANDYTĄ. PRECZ Z EKSPERYMENTAMI NA LUDZIACH.
      • Gość: Pawel Re: Takiego korka jeszcze nie było ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:12
        Myślę, żę ktoś powinien za ten bałagan rozstać się z pracą. Mamy raczej dość
        upalną pogodę, a nie wszyscy mają klimę w samochodach. Powinniśmy zafundować
        autorom tego rozwiązania siedzenie przez 3 godziny w samochodzie w którym jest
        ok 50 stopni.
        • Gość: aga Re: Takiego korka jeszcze nie było ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 11:19
          dołączam się do pieszych pasażerów...... od Tesco na Stalowej przespacerowałam
          się do Zielenieckiej i dopiero tam udało mi się wsiąść w tramwaj w kierunku
          Grochowa....... kierowcy aut osobowych nie mieli jednak nawet możliwości
          spaceru......
          • Gość: pasażer_ztm Re: Takiego korka jeszcze nie było ! IP: *.pit.edu.pl 11.07.05, 12:18
            Na Tarchominie zabrakło rano 509 a potem to pewnie i 101 i 144, bo wszystkie - jak się potem okazało - utknęły w korku po obu stronach sławnego dzisiaj skrzyżowania. Ja miałem spacerek z Dąbrowszczaków na Zieleniecką. Totalna komunikacyjna masakra. Zastanawiam się teraz, jak sprawnie z Gocławka wrócić do domu... Pewnie 2 x przez Wisłę i metrem będzie najszybciej.
            Może by uruchomić jakieś tramwajowe wahadlo z Wileńskiego na Zieleniecką, tylko że ja nie wiem w jaki sposób, bo u nas nie ma dwukierunkowych składów, ale może sprawcy dzisiejszego zamieszania ruszyliby głową w tym temacie! Zawsze da się coś wykombinować!
            • Gość: Marcin Re: Takiego korka jeszcze nie było ! IP: 213.25.198.* 11.07.05, 12:37
              Ale tory mają być wyłączone z ruchu od Wileńskiego do Kijowskiej. Należałoby
              rozważyć puszczenie autobusów jeżdzących koło Wileńskiego objazdem od Targowej -
              Kijowską, Markowską, Ząbkowską, Radzymińską. 101, 144, czy 509 mogłyby
              następnie wrócić Szwedzką i Starzyńskiego do swoich tras. To i tak szybciej
              wyjdzie niż stanie kilkadziesiąt minut przy Wileńskim.
              • Gość: pasażer_ztm Re: Takiego korka jeszcze nie było ! IP: *.pit.edu.pl 11.07.05, 12:58
                > Ale tory mają być wyłączone z ruchu od Wileńskiego do Kijowskiej. Należałoby
                > rozważyć puszczenie autobusów jeżdzących koło Wileńskiego objazdem od Targowej
                > Kijowską, Markowską, Ząbkowską, Radzymińską. 101, 144, czy 509 mogłyby
                > następnie wrócić Szwedzką i Starzyńskiego do swoich tras.

Jak już sie organizuje taki burdel za przeproszeniem, to może puscić cały ruch z Jagiellońskiej na wprost przecinając Solidarności (prowizoryczne światła, brak możliwości skrętu żeby nie blokować) i wyskakując potem koło dworca PKS-Stadion. Radzymińska dla autobusów jadących w stronę Starzyniaka nie jest wg. mnie dobrym pomysłem.
        • sloggi Re: Takiego korka jeszcze nie było ! 11.07.05, 11:19
          A moze jednak spróbuj zostawić samochód na parkingu przed domem?
          • Gość: artur Re: Takiego korka jeszcze nie było ! IP: *.ctlm.pl / 81.210.38.* 11.07.05, 13:56
            I co jeszcze? 16 kilometrów na piechotę czy 3h w autobusie? Może jeszcze mamy
            sobie wystrugać łuk i polować na bawoły...
        • Gość: Marcin Re: Takiego korka jeszcze nie było ! IP: 213.25.198.* 11.07.05, 11:26
          Pierwsza rzecz, to jest wybór terminu - prace rozpoczęto w poniedziałek, czyli
          w najgorszy możliwy dzień tygodnia (większy ruch ramo, część ludzi jedzie do
          pracy po urlopie i nie wie, co się dzieje w mieście itp.). Uważam, że
          najlepszym terminem na te prace byłby długi weekend w połowie sierpnia. Wiem,
          że to burzy tramwajarzom plan prac, ale trzeba też brać pod uwagę, że i podczas
          wakacji niewszyscy wyjeżdżają z miasta i muszą jakoś dojechać do pracy.
          Druga sprawa - brak informacji. Ani na stronie ZTM, ani na tablicach
          ulicznych, ani w prasie nie widziałem informacji, co konkretnie oznaczają
          utrudnienia w ruchu - dlaczego nigdzie nie napisano, że przez skrzyżowanie przy
          Dw. Wileńskim w większości kierunków (Al. Solidarności prosto i skręty w lewo,
          Targowa skręt w lewo w Al. Solidaremości) nie da się przejechać ??

• Gość: bart adresy do tych co nie wiedzą jak IP: 212.180.138.* 11.07.05, 11:46
            lkaczynski@warszawa.um.gov.pl zdm@zdm.waw.pl
    • Gość: u Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.haygroup.com 11.07.05, 12:08
      stojac w nieporuszajacym sie zupelnie korku zastanawialam sie czy oni moze
      pozagradzali wszystkie drogi i zwyczajnie przejazdu nima. poruszaly sie tylko
      te samochody, ktore jechaly pod prad i chcialy wszystkich przechytrzyc...
      z jednej strony zaluje,ze nie dotrwalam do konca i nie mialam tej watpliwej
      przyjemnosci zobaczenia co sie rzeczywiscie dzieje na tym skrzyzowaniu.
      pojechalam do pracy na wlochy przez zielonke - lacznie prawie 2,5 godziny
    • Gość: warszawianka Re: Lato tramwajowych remontów IP: 193.201.167.* 11.07.05, 12:46
      ZTM ma warszawiaków w przysłowiowej d.... Jak zwykle z resztą. Reorganizacja
      olbrzymia a żadnej informacji o objazdach i zawieszeniach nie podano wcześniej.
      Bo niby po co? Pasażer ma siedzieć cicho i grzecznie płacić za bilet a nie
      wymagać. Dzisiaj spod Dw. Gdańskiego na Pragę jechałam 1,5 godziny!!!!
      Normalnie zajmuje to ok. 0,5 godz. Owszem można było szybciej - gdyby były
      wcześniej podane stosowne informacje. Ale może obowiązkiem pasażera jest
      codziennie rano - zaraz gdy oczy otworzy - pręciutko wchodzić na stronę ZTM czy
      aby przypadkiem jakieś prace się dzisiaj nie zaczynają. ZTM nasz Pan....
      • Gość: Karzeł Targowa i inne IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 11.07.05, 12:59
        Pracuję tuż przy tym super genialnym remoncie i z podziwu nie mogę wyjść jakich
        to wymyślnych pomysłów imają się kierowcy, aby uciec z tego kotła. Teraz (jest
        przecież 13) jest nieco lepiej, ale jechać się nie da.

Na chwilę obecna zakorkowane są (Wileńska, Inżynierska, 11 Listopada, Cyryla i
        Metodego, Jagiellońska od placu Hallera, Solidarności od Targówka, Szwedzka,
        Białostocka, Ząbkowska, Brzeska, Markowska, Kijowska, Jagiellońska przy kinie
        Praha, Okrzei, Targowa, Zieleniecka, Lubelska i podobnież Grochowska). Oby tak
        dalej

Próbowałem właśnie wyjechać samochodem z pseuoparkingu zrobionego na trawniku
        przed Policją i po 15 minutach zrezygnowałem
        1. nie mam szans wyjechać
        2. nie mam gdzie się przestawić

Aha, właśnie przed chwilą pomagałem osobie na wózku przejść przez jezdnię.
        Przejście przez Al. Solidarności i Wileńską zajęło nam (w sumie było nas 3
        pomagierów) jakieś 5-7 minut :(
      • Gość: Marcin Re: Lato tramwajowych remontów IP: 213.25.198.* 11.07.05, 13:08
        > Bo niby po co? Pasażer ma siedzieć cicho i grzecznie płacić za bilet a nie
        > wymagać. Dzisiaj spod Dw. Gdańskiego na Pragę jechałam 1,5 godziny!!!!
        > Normalnie zajmuje to ok. 0,5 godz. Owszem można było szybciej - gdyby były
        > wcześniej podane stosowne informacje. Ale może obowiązkiem pasażera jest
        > codziennie rano - zaraz gdy oczy otworzy - pręciutko wchodzić na stronę ZTM
        czy aby przypadkiem jakieś prace się dzisiaj nie zaczynają. ZTM nasz Pan....

Ale i tak na stronie ZTM wyczytasz tyle:

"Od dnia 10.07.br. (niedziela) od około godz. 22:00 do dnia 21.07.br.
        (czwartek) do około godz. 04:00 zmieniona będzie organizacja ruchu przy Dworcu
        Wileńskim.

Zawieszeniu ulega funkcjonowanie przystanku DW. WILEŃSKI 04 (na ul. Targowej po
        stronie dworca) obowiązującego dla linii 101, 103, 135, 144, 169, 178, 204, 416
        i 509. Autobusy ww. linii zatrzymywać się będą na przystanku ZĄBKOWSKA 06 (na
        ul. Targowej pomiędzy Ząbkowską i Białostocką).

Utrudnienia związane są z remontem torów tramwajowych na skrzyżowaniu."

Z tego nijak nie wynika, że tam się nie da w ogóle przejechać ;-))

• 1977marcin Re: Lato tramwajowych remontów 11.07.05, 13:14
          Współczuję wszystkim jeżdżącym przez to skrzyżowanie. O sobie też mówię, ale
          rano (ok. 7) tramwaje dzisiaj dobrze jeździły (trochę postały przy zablokowanym
          przez pojazdy przejeździe przez Wileńską), więc może też jutro tak będzie. A po
          południu to wracam z Centrum 7 i od Kijowskiej z buta. To będzie chyba
          optymalny plan dostania się w pobliże Wileńskiego, bo Śląsko-Dąbrowskim nie
          zaryzykuję!
          • Gość: Marcin Re: Lato tramwajowych remontów IP: 213.25.198.* 11.07.05, 13:40
            Ja już sobie zmieniłem godziny pracy na okres tego nieszczęsnego remontu :)
            Może komuś przyda się fragment stosownego pisma do szefa:

"Uprzejmie proszę o wyrażenie zgody na rozpoczynanie przeze mnie pracy o godz.
            7.00 i kończenie jej o godz. 15.00 w okresie od dnia 12 lipca do dnia 20 lipca
            br. Przyczyną mojej prośby jest rozpoczęty w dniu dzisiejszym remont torów
            tramwajowych na skrzyżowaniu przy Dworcu Wileńskim, uniemożliwiający przejazd
            przez to skrzyżowanie w ciągu Alei Solidarności. Powoduje to całkowitą
            dezorganizację ruchu i ogromne korki, których doświadczyłem dziś rano. Przejazd
            przed godzinami szczytu komunikacyjnego (zwłaszcza rano przed godz. 7) powinien
            być nieco łatwiejszy i szybszy. Pragnę nadmienić, że mieszkam na Pradze przy
            ul. .......... i praktycznie nie mam innej możliwości dojazdu do pracy niż
            przez skrzyżowanie przy Dworcu Wileńskim."
            • Gość: u Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.haygroup.com 11.07.05, 15:26
              pytanie za 100 punktów!
              a jak my wszyscy biedni ludzie mamy wracac do domow dzisiaj? czy ktos wie co
              sie dzieje teraz na tym parszywym skrzyzowaniu na targowej? rozumiem, ze mosty
              slasko dabrowski i gdanski odpada, na torunskim jest normalnie korek z centrum,
              swietokrzyskim trzebaby sie przedostac znowu do targowej, poniatowskiego to
              samo, zostaje lazienkowski i siekierkowski. extra perspektywa - jazda z ochoty
              na targowek przez ursynow a potem zielonke, sama sobie skladam kondolencje
              macie jakies pomysly na powrot do domu?
              • Gość: Marcin Re: Lato tramwajowych remontów IP: 213.25.198.* 11.07.05, 15:31
                7 z centrum do Dw. Wschodniego, potem 15-20 minut spacerem do Al. Solidarności
                na wysokości Szwedzkiej.
          • Gość: Michal_74 dzień bez samochodu:-) IP: *.trybunal.gov.pl / *.trybunal.gov.pl 11.07.05, 13:43
            czy ktoś sobie tego życzy, czy tez nie...
            • Gość: BART DZIŚ SAMOCHÓD, JUTRO ROWEREK DO PRACY IP: 212.180.138.* 11.07.05, 13:56
              JADE PRZEZ CAŁĄ WAWE, Z TARCHOMINA POD GEANA NA GROCHOWSKIEJ, DZIŚ SAMOCHODEM
              1,5 H, JUTRO ROWERKIEM.
              HEH, MOŻE TO I LEPIEJ, W KOŃCU LATO MAMY
              • wlodzio_lenin Re: DZIŚ SAMOCHÓD, JUTRO ROWEREK DO PRACY 11.07.05, 14:31
                Wlaśnie, może to jest jakaś zorganizowana akcja na rzecz wyeliminowania
                samochodów na rzecz rowerów? ;))

A tak na serio, współczuję wszystkim Prażanom, którzy muszą cierpieć z powodu
                wspaniałych pomysłów władz miasta.
            • Gość: Pillon Re: dzień bez samochodu:-) IP: *.crowley.pl 11.07.05, 15:25
              Ciekawe co zaproponujesz tym co nie mają ani samochodu, ani roweru? Z Bałołęki
              na Gocław to rzeczywiście rzut beretem...
              • Gość: Marcin Re: dzień bez samochodu:-) IP: 213.25.198.* 11.07.05, 15:32
                > Ciekawe co zaproponujesz tym co nie mają ani samochodu, ani roweru? Z Bałołęki
                > na Gocław to rzeczywiście rzut beretem...

Albo dwukrotna przeprawa przez Wisłę (E-4 + metro + autobus na Gocław) albo
                145 z Żerania przez Ząbki.
    • 1977marcin Re: Lato tramwajowych remontów 11.07.05, 14:59
      A wracając do artykułu: dlaczego 26 puszczono na Żerań, a 13 na Czynszową? 26
      jeździ puste a ma 2x lepszą częstotliwość od 13 ???
      • 1977marcin Re: Lato tramwajowych remontów 11.07.05, 15:01
        1977marcin napisał:

> A wracając do artykułu: dlaczego 26 puszczono na Żerań, a 13 na Czynszową? 26
        > jeździ puste a ma 2x lepszą częstotliwość od 13 ???

Dobra, może nie puste, ale co 5 minut to chyba przesada.
        • matmi Re: Lato tramwajowych remontów 11.07.05, 15:59
          może dlatego że pętla na czynszowej jest mniejsza niż na żeraniu
      • Gość: Kasiania Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.acn.waw.pl 11.07.05, 18:41
        Jeden wielki koszmar... :-/
        Mieszkam na Targówku, tuż przy Radzymińskiej, a pracuję prawie na Okęciu.
        Ogromny problem dziś rano miałam (mój chłopak juz nie - uprzedziłam go i do
        pracy na pl. Bankowym pojechał rowerem), ale jakoś już sobie układam rozkład na
        najbliższe dni.
        A więc przede wszystkim polecam metro. A dojazd najlepiej od strony Targówka do
        Dworca Gdańskiego tramwajem jedynką lub dwójką spod cmentarza (do tramwaju - np.
        406 lub 152). Dużo kombinowania, ale omija się korki. Wiem, bo przećwiczyłam w
        drodze powrotnej i jechałam tylko godzinę. :)
    • Gość: krzyhu nazwijmy ten korek imieniem Lecha Kaczyńskiego IP: 193.109.123.* 11.07.05, 20:05
      ...może się prezydent przejmie i kopnie w d... kogo trzeba za całe to
      zamieszanie.
      • Gość: u Re: nazwijmy ten korek imieniem Lecha Kaczyńskieg IP: *.acn.waw.pl 11.07.05, 21:33
        dobre sobie, czy ten prezydent wogole tu sie czymkolwiek co wazne przejmuje?
        chyba ze stawianie kolejnego pomnika jest rzecza najistotniejsza w tym
        miescie... z pewnoscia wazniejsze niz korki w tym diabelnym miescie. kto sie
        jeszcze ludzi w tej kwestii to niech zejdzie na ziemie
    • Gość: Leszek Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:06
      Przeprowadzenie w ten sposób remontu linii tramwajowej na ulicy Targowej jest
      skandaliczne. Zablokowanie kilku pasów ruchu od strony Al. Solidarności od ulicy
      Szwedzkiej w środku dnia na jedynej drodze dojazdowej z tej strony Warszawy jest
      skrajnym idiotyzmem. Tymbardziej że nie były prowadzone prace, ktoreby tego
      wymagały. Podobno miasto jest dobrze przygotowane do ewentualnych zamachów
      terorystycznych:) Gratuluję polskiej organizacji
      • Gość: ja Może to al-Kajda? IP: 193.109.123.* 11.07.05, 20:10
        Londynu nie ruszyły zamachy bombowe, a u nas wystarczy zrobić remoncik, by
        sparaliżowac pół miasta.
        Mówią, że rodzina Osamy ma firmę budowlaną...
    • Gość: Marcin Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 20:41
      Godz. 20 - jadę 170 z pl. Bankowego na Szmulki. Jako jedyny autobus chyba
      przyjeżdża punktualnie (ludzie narzekają, że na 190 czy 512 czekają po 30
      minut). Do Dw. Wileńskiego o dziwo dojeżdżamy bez przeszkód, ale na samym
      skrzyżowaniu nadal kocioł. Korki na Al. Solidarności od strony Marek jak okiem
      sięgnąć. To samo na Targowej - na skrzyżowaniu z Ząbkowską ruchem usiłuje
      kierować policjant. Na Ząbkowskiej i Radzymińskiej duży ruch - widać, że wiele
      osób omija tędy Wileński. I znów korek w najmniej oczekiwanym miejscu - na
      Radzymińskiej przed tunelem i przejazdem kolejowym (być może był chwilowo
      zamknięty).
    • Gość: gasti Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.fornet.waw.pl 11.07.05, 20:47
    • Gość: czarovnica Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.acn.waw.pl 11.07.05, 20:52
      Remont na Targowej to nie tylko problem Prazan. wszyscy, ktorzy z bielan jada
      na Prage do pracy, od jutra beda chyba jezdzili przez centrum i Poniatoszczak.
      Dzis z Piaskow do Zielenieckiej zajelo to 1,5 -2 h.

Kto zaplaci za dodatkowo spalona benzyne i stracone godziny pracy?

Postuluje zwolnienie tych debili z ZDM i reszty idiotow zyjacych z naszych
      podatkow, odpowiedzialnych za ten caly burdel!
    • Gość: gasti Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.fornet.waw.pl 11.07.05, 21:03
      JAK TRZEBA BYLO PRZEPROWADZIC REMAT TOROWISKA NA SKRZYZOWANIU ul.JANA PAWLA I
      al.SOLIDARNOSCI [kilka lat temu]. O WIELE BARDZIEJ UZYWANM
      SKRZYZOWANIU.POTRZEBOWANO WTEDY TYLKO 24h . CZEMU TERAZ PRZY DW WILENISKIM AZ
      DZIEWIEC DNI?
    • Gość: czarovnica Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.acn.waw.pl 11.07.05, 21:09
      Oto lista glow do obciecia z Zarzadu Dróg Miejskich za lipcowa masakre
      kominikacyjna:

Naczelny Dyrektor ZDM
      Marek Mistewicz

Dyrektor ds. zarządzania (ciekwe czym zarzadza, chyba nie drogami?)
      Maria Łaniecka

Dyrektor ds. inwestycji (a moze ds. chaosu komunikacyjnego?)
      Mirosław Kazubek

Dyrektor ds. ekonomiczno-finansowych (tak, to co sie dzieje na pewno bedzie
      kosztowac.. nas podatnikow!)

Maciej Michniewicz

Dyrektor ds. technicznych
      Radosław Laskowski

Dyrektor ds. Miejskiego Systemu Informacji (raczej BRAKU INFORMACJI)
      Michał Trzciński

• Gość: Marcin Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 21:27
      Ktoś (częściowo) poszedł po rozum do głowy.
      Od jutra:
      - będzie kursowała wahadłowa linia tramwajowa między rondem Wiatraczna a Dw.
      Wschodnim,
      - na linię 125 wyjadą dodatkowe autobusy.
      • Gość: x Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.acn.waw.pl 11.07.05, 21:37
        a po co dodatkowe 125, bedzie tylko stal dodatkowy autobus w tym czyms na
        skrzyzowaniu, ale tramwaj moze to i dobry pomysl tylko ze problem to jak sie
        dostac do tego tramwaju z piotra skargi. zasuwac na obcasach taki kawal to jest
        szalenstwo
        • Gość: Marcin Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 21:40
          Z Piotra Skargi na Wschodni to 20-25 minut spacerem przez Szmulki :).
    • Gość: Spóźniony i wylany Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:55
      Teraz już wiecie na kogo nie głosować. Jak bracia Kaczyńscy dojdą do władzy to
      takie remonty będą w całej Polsce. Najciekawsze jest to, że zaczeli w
      poniedziałek, a nie w piątek wieczór. Przynajmniej byśmy wiedzieli, że w
      poniedziałek rano trzeba będzie iść na piechotę do pracy.
      Pozdrawiam, spóźniony i wylany z roboty.
    • Gość: gosia Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 21:59
      Jezdze do pracy (przez cala Warszawe) na Targowek Fabryczny. Ostatni odcinek
      trasy to jazda autobusem 138 spod Teatru Powszechnego. Zwykle jade 20-25 min.
      Dzis - 1 godz 45 min. Z tego 1 godz. i 25 min trwal przejazd od teatru do rogu
      Zabkowskiej (1 przystanek). Spoznilam sie do pracy prawie 1,5 godz. Na
      szczescie nie sama, bo to jedyny autobus, ktory zapuszcza sie w ten rejon i
      dowozi ludzi, ktorych nie stac na codzienne podrozowanie autem. Niemniej jednak
      przeraza mnie mysl co bedzie dalej. Ile razy mozna sie spoznic? Juz teraz musze
      wyjsc z domu przed 6ta, zeby dojechac (w potwornym tloku) na 7.30. To co, chyba
      trzeba bedzie wychodzic przed 4ta? Bo ktos obiecywal nam zlote gory, a teraz
      wiecuje i wdzieczy sie w mediach zamiast zajac sie sprawami miasta.
      • Gość: Marcin Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 22:21
        Gosiu, sprobuj dojechac tramwajem (3, 7, 21) spod Teatru Powszechnego do Dworca
        Wschodniego i potem dojdz do przystanku Korsaka (5 minut pieszo, przejscie pod
        najdluzszym blokiem w Warszawie). Moze uda Ci sie zlapac na Zabkowskiej kolejne
        138, juz nie stojace w korku...
        • Gość: gosia Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 22:30
          Tak wlasnie zamierzam jutro zrobic. Juz dzis w powrotnej drodze wysiadlam na
          Zabkowskiej przy Korsaka i poszlam do 7-mki. Ale dziekuje za rade i pozdrawiam
    • Gość: Jojo Re: Lato tramwajowych remontów IP: *.chello.pl 11.07.05, 22:22
      To co zafundowano nam dzisiaj na Targowej,przekraczw wszelkie wyobrażenia. Czy
      miastem rządzą sami idioci, podkreślam jescze raz idioci. Jak można rozpocząć
      remonty w paru miejścach, czy nikt naprawdę nie mysli przy tym "planowaniu". Kto
      mi zwróci za 3 godz. spóźnienie do pracy, stałam w korku od Ratuszowej,a potem
      na piechote musiałam przemaszerowac pół Targowej.A to dopiero poczatek mojej
      drogi do pracy. Ludzie, którzy podjeli takie decyzję powinni wylecić na zbitą
      mordę z pracy, z bezmyslności czy braku kwalifikacji sparaliżowali pół miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka