Dodaj do ulubionych

Zacisze, witam sąsiadów!

IP: 6.1.* / *.endemol-neovision.pl 18.10.02, 12:37
Witam, mieszkam na osiedlu "Zacisze" od listopada 2000. Znam malo osob wiec
ciesze sie ze kilka znalazlem na forum gazety. Mam nadzieje ze jestescie tu
dosc czesto, albo macie jakies inne miejsce spotkan w sieci. Pozdrawiam
Matetek
Obserwuj wątek
    • margala Re: Zacisze, witam sąsiadów! 18.10.02, 13:42
      ja mieszkam na Zaciszu od 1985.
      pozdrawiam
      • Gość: Matetek Re: Zacisze, witam sąsiadów! IP: 6.1.* / *.endemol-neovision.pl 18.10.02, 13:53
        Witam, pewnie mowimy o innych "Zaciszach". Tego na ktorym mieszkam nie bylo w
        85 roku. Chodzi o Zacisze przy Lodygowej, dokladnie na Wyspowej. Pozdrawiam
        • soova Re: Zacisze, witam sąsiadów! 18.10.02, 14:09
          Oho, widzę, że będziemy mieli wśród nas czujne oko Wielkiego Brata...

Sąsiedzi, zewrzyjmy szeregi!!!

Pozdrawiam
          • e-tubylec Re: Zacisze, witam sąsiadów! 18.10.02, 14:22
            Witam,
            ale przywitajmy go ciepło. Myślę o Wielkim Bracie.

Pzdr
          • Gość: Matetek Re: Zacisze, witam sąsiadów! IP: 6.1.* / *.endemol-neovision.pl 18.10.02, 14:31
            Raz, dwa, trzy...Wielki Brat patrzy. Po co zaraz zwierać szeregi, lepiej
            zawierać nowe znajomości. Czy to forum to jedyne miejsce gdzie można
            spotkać "mieszkańców osiedla"?
            Matetek
            • soova Re: Zacisze, witam sąsiadów! 18.10.02, 14:36
              Pozwoliłam sobie tak tylko zażartować, spojrzawszy na adres, spod którego
              piszesz.

A dyskusje kilku mieszkanców odbywają się na podforum Warszawa/Praga Płn.,
              Targówek pod wątkami: nomen omen "ej Wyspowa, co tak cicho" i "Zacisze -
              nieznajomych poznam z miłą chęcią". Kiedyś był też wątek "zaciszański" na
              podforum deweloperskim.

Pozdrawiam
              • Gość: Matetek Re: Zacisze, witam sąsiadów! IP: 6.1.* / *.endemol-neovision.pl 18.10.02, 14:46
                Cieszę się że chociaż "kilku" mieszkańców próbuje nawiązać ze sobą kontakt poza
                osiedlem. Mam nadzieję że uda mi się być stałym gościem tego i innych miejsc
                spotkań w sieci. Jeśli oczywiście chce się wam gadać z kimś kto utrzymuje się
                z „podglądania” innych ludzi.... Przysięgam że na osiedlu tego nie robię i nie
                mam nic wspólnego z walką o instalacje kamer dla ochrony:)))
                Matetek
                • e-tubylec Re: Zacisze, witam sąsiadów! 18.10.02, 15:07
                  Witam,
                  widzę że humor dopisuje. Nic dziwnego przecież już piątek po południu.

Pzdr
                  • sloggi Wszystkich nas łączy linia 145 18.10.02, 15:19
                    Byłem w sobotę na budowie, od kwietnia zamieszkam na Zielonym Zaciszu.
                    O ile kredyt dostanę :)))
                • soova Re: Zacisze, witam sąsiadów! 18.10.02, 15:18
                  Gość portalu: Matetek napisał(a):

nie
                  > mam nic wspólnego z walką o instalacje kamer dla ochrony:)))

Ojoj, to aż taka inicjatywa "się zalęgła"? W pracy w windzie - kamera, na
                  korytarzu - kamera, w pokojach kamery dla niepoznaki udają chyba tryskacze
                  p.poż., w supersamie na Pl. Unii śliczny rząd kamer nad lodówkami z serkami i
                  rybami i jeszcze na dodatek kamery na osiedlu? Sami sobie nie zdajemy sprawy, z
                  ilu stron jesteśmy podglądani i kto to robi, nie mówiąc już o tym, w jakich
                  celach.

Pomyślałam przez chwilę, że może na wsi spokojnej, wsi wesołej kamer jeszcze
                  nie ma, ale skąd, gdzie tam! Obejrzałam niedawno w TVN 24 program "Europejska
                  corrida" (swoją drogą polecam, bo o wiele ciekawiej tłumaczą tam, na czym
                  polega Unia i jej instytucje, niż robi to grobowym głosem pan Wołoszański).
                  Rzecz była o hodowcy bydła w Hiszpanii, który rozwinął swoje gospodarstwo za
                  pieniądze unijne. Oprowadza otóż tenże rolnik unijny po swej europejskiej
                  oborze i co mówi? No właśnie, właśnie: "Za pieniądze uzyskane z funduszy
                  europejskich mam zainstalowany system kamer i czujników. Widzę, jak krowy się
                  zachowują, czy jedzą, a czujniki przekazują do komputera informacje, ile która
                  zjadła.". Po prostu Cow Brother...
              • e-tubylec Re: Zacisze, witam sąsiadów! 18.10.02, 15:26
                soova napisała:

> Pozwoliłam sobie tak tylko zażartować, spojrzawszy na adres, spod którego
                > piszesz.
                >
                > A dyskusje kilku mieszkanców odbywają się na podforum Warszawa/Praga Płn.,
                > Targówek pod wątkami: nomen omen "ej Wyspowa, co tak cicho" i "Zacisze -
                > nieznajomych poznam z miłą chęcią". Kiedyś był też wątek "zaciszański" na
                > podforum deweloperskim.
                >
                > Pozdrawiam

Jeszcze próba podjęcia tematu na "zapach spalenizny" i ...
                myślę że wątek "Czy zarządca może zabronić wjazdu na teren osiedla"
                na forum wspólnoty też nas dotyczy

Pzdr
                • soova Re: Zacisze, witam sąsiadów! 18.10.02, 15:34
                  Wątek "zapach spalenizny", ktory zainicjowałam, dotyczy spalenizny wyczuwalnej
                  na znacznej połaci Targowka,w tym zarowno w miejscu, w ktorym obecnie mieszkam,
                  jak i na Zaciszu. Poza tym, jak zauważyłam, wyewoluował w stronę zagadnień
                  ciepłowniczo-architektonicznych. (Sama się zdrowo ubawilam przy czytaniu
                  opowieści o ciepłowni w Chartumie).

A na wspomniany wątek wspólnotowy zajrzę.
                  • e-tubylec Re: Zacisze, witam sąsiadów! 18.10.02, 15:44
                    Rzeczywiście, wątek był zabawny. Samo życie.

Pzdr
    • Gość: jedrzej! Re: Zacisze, witam sąsiadów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 01:50
      miło czytac nowego Zaciszanina, ale przede wszystkim nowego uczestnika forum.
      pozdrawiam
      Jędrzej
      od 1977 mieszkający na Zaciszu-na Gilarskiej
    • Gość: zuzia Re: Zacisze, witam sąsiadów! IP: 157.25.92.* 21.10.02, 15:36
      Witamy nowego sąsiada. ja też mieszkam na osiedlu przy Wyspowej. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka