24.01.06, 23:23

Czy ktoś na Tarchominie korzysta z usług Tele2 ?
Jestem bardzo ciekawa czy byłabym bardziej zadowolona niż z tepsy.Wacham sie
troche .Dlatego prosiłabym o opinie.
Kasia
Obserwuj wątek
    • kkolasinska Re: Tele2 25.01.06, 15:49
      up
      naprawde nikt nie moze mi doradzic ?

• Gość: Wiosna Re: Tele2 IP: 83.238.108.* 25.01.06, 16:03
        Żebyś nie sądziła, że nikt nie czyta Twego wątku - ja korzystam z El-netu, jak
        cała reszta moich sasiadów w bloku i poderzewam na osiedlu... Ul. Książkowa.
        Wiem, że nie pomogłam, ale pozdrawiam.
        • kkolasinska Re: Tele2 25.01.06, 16:13

Dziekuje i za taka odpowiedz, ale naprawde mam mały problem co zrobic i tak
          sobie myslałam ze ktos pomoze
          Dziekuje
          • endruuu Re: Tele2 26.01.06, 12:42
            tele2 jest tansze od tpsa alee...
            nie maja swojego abonamentu wiec trzeba placic tpsie
            spotkalem sie z sytuacja ze niektorzy klienci dostawali dwa rachunki za ten sam
            miesiac, ale byl to lublin, moze w Wawie jest inaczej
            mysle ze mimo wszystko warto sprobowac,
            zawsze mozna reklamowac a w ostatecznosci zrezygnowac z ich uslug
            • Gość: lola Re: Tele2 IP: *.crowley.pl 26.01.06, 13:31
              tele2 to sciema.
              daja ci poprostu taki kod do wykrecenia zanim dzwonisz.
              a tepsie musisz placic i tak, za linie i abonament.
              • endruuu Re: Tele2 26.01.06, 13:39
                teraz jest juz nowoczesniej, na centrali jest przekierowanie na prefix tele2
                wiec to co mowisz nie jest do konca prawda
                choc faktycznie tak bylo wczesniej
                • Gość: lola Re: Tele2 IP: *.crowley.pl 26.01.06, 14:25
                  czyli nowa metoda
                  na stara scieme.
        • Gość: sopelkowo Re: Tele2 IP: *.aster.pl 26.01.06, 17:28
          heh ksiazkowa...
          Pamietam jak szukalam ksiazkowej 9x stalam przy 7d chyba i patrze przed siebie a
          tam sie ciagnie takie wielkie cos, patrze w lewo i juz mi sie kolana ugiely bo
          myslalam ze on zakreca (nigdy bym takiego wielkiego bloku nie widziala) ale
          naszczescie konczyl sie na 9c.

Masz jeszcze el-net??? juz nie taka wiekszasc. wiekszosc to chyba wraca do aster
          z telefonem. ja juz mam przepisany telefon znow w aster i znakomita czesc moich
          sasiadow tez. :D maja o niebo lepsze warunki niz el-net - ostatnio nawet siedzac
          w cukierni (uzaleznie sie od ciasta kajmakowego) widzialam PH z ktora
          popdpisalam umowe - bardzo mila i rzetelna osoba.
          Sasiadko zastanow sie nad porzuceniem wykupionego przez netie bankruta ;)
          • kkolasinska Re: Tele2 26.01.06, 20:34
            Słyszałam ze w Tele 2 rachunek
            wysylaja wtedy, kiedy jest on wyzszy niz coś około 35-45 złotych. Takie
            rozwiazanie byłoby dobre bo w sumie mało dzwonie.Ale nie wiem czy to prawda
            • endruuu Re: Tele2 27.01.06, 10:23
              Jest to prawda. Ale niestey własnie na tym wychodziły te podwojne rachunki,
              jest to plus bo jezeli mało rozmawiasz to rachunki beda rzadziej wiec zapłacisz
              mniej prowizji jezeli placisz na poczcie (mam nadzieje ze nie)lub płatnym
              przelewem w banku lub przez internet.
              Niesugeruj sie jednak tym, to zaden atut
              Nie lepszym rozwiazaniem niz tele2 byloby aster czy upc? (jezeli koniecznie
              chcesz miec telefon stacjonarny) ja niemam, warto sie zastanowic nad sami swoi
              24 grosze na stacjonarne, ewentualnie era po 8 miesiacach w sieci 59 groszy do
              wszystkich, wspomne tez o skypie czy tlenofonie
              niewielkie koszty, płacisz tylko za rozmowy i to calkiem tanio brak jest
              abonamentu, własny numer kosztuje chyba 5zl. zastanow sie moze cos z tego
              • kkolasinska Re: Tele2 27.01.06, 10:48

• poconick Re: Tele2 27.01.06, 15:17
                endruuu napisał:

> Nie lepszym rozwiazaniem niz tele2 byloby aster czy upc? (jezeli koniecznie
                > chcesz miec telefon stacjonarny) ja niemam,

lepszy, poza tym o ile aster od roku juz sprzedaje telefon o tyle upc dopiero z
                nim wchodzi z dosc kiepska oferta.
                Od lutego zmieni sie cennik w aster wtedy w rozmowach lokalnych beda chyba
                najtansi - ALE i aster i upc nie wszedzie dociera, chocby samo centrum gdzie
                jest nowy budynek przy elektoralnej a dopiero po 1,5 roku weszlo tam TP i nic
                innego mimo ze aster ma swoje uslugi.
                Dlatego tele2 i inni sa dla wielu osob jedyna konkurencja w stosunku do TP.

> warto sie zastanowic nad sami swoi 24 grosze na stacjonarne,

24 a w tele jest 10gr poza ty mozna miec oferte DWiW i placic wtedy od 18 - 0gr

> wspomne tez o skypie czy tlenofonie
                > niewielkie koszty, płacisz tylko za rozmowy i to calkiem tanio brak jest
                > abonamentu, własny numer kosztuje chyba 5zl.

do tego trzeba miec komputer i dosc dobre lacze internetowe ktore tez kosztuje
                troche kasy, a jak sie nie mieszka samemu tylko z rodzina to moze byc i uciazliwe.

bo jesli chodzi o telefonie stacjonarna to wlasnie tele2 jest najpowazniejsza
                firma stanowiaca konkurencje, bo docieraja wszedzie tam gdzie tp a aster tylko w
                wawie (i krakowie), i jesli chcesz miec tylko telefon to masz tylko telefon nie
                musisz miec do tego tv czy netu.
    • poconick Re: Tele2 27.01.06, 15:23
      kkolasinska napisała:
      >
      > Czy ktoś na Tarchominie korzysta z usług Tele2 ?
      > Jestem bardzo ciekawa czy byłabym bardziej zadowolona niż z tepsy.Wacham sie
      > troche .Dlatego prosiłabym o opinie.
      > Kasia

Proponuje zerknij sobie tu:
      www.tele2.pl/oferta/klienci_indywidualni/klienci_indywidualni.html
      albo tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=759
      albo tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=75

co do twojej ciekawosci wszystko zalezy od tego ile, gdzie, jak dlugo i jak
      czesto dzwonisz bo ciezko np porownywac plan dwiw w tp ze zwykla preselekcja w
      tele2. Najpierw musisz sprecyzowac swoje "oczekiwania/wymagania" by moc szukac
      odpowiedniego planu taryfowego i operatora.
      Moge ci powiedziec ze jakoscia rozmow tele2 pod zadnym wzgledem nie odbiega od
      TP, roznia sie tylko cenowo <maja nizsze ceny ;) >
    • dagal Re: Tele2 - lub alternatywa... 27.01.06, 20:18
      co do tele 2 odradzam szczerze, wyjasnie na swoim przykladzie
      po pierwsze samo tele 2 nie swiadczy uslug na swoich liniach wiec musisz miec
      abonament w TPSA chocby najnizszy chyba 25pln i wtedy dokupujesz abonament w
      tele 2 za 75 zl czyli rowne 100!!!! (abonament dlugie wieczory)
      w tpsa masz darmowe wieczory i weekendy za 85 pln

do tej pory korzystalam z tpsa ale wlasnie zmienila telefon na UPC i to jest hit
      mam juz u nich chello wiec za abonament darmowe wiecozry i weekendy (w dni
      powszednie od 18:00 i do wszystkich sieci) place 59pln
      osoby, ktore nie maja chello 69pln
      telefon zakladaja bez koniecznosci posiadania u nich internetu do tego 2
      pierwsze miesiace po 1pln z mozliwoscia rozwiazania umowy do konca okresu
      probnego za 14 dniowym wypowiedzeniem

a wracajac do tele 2 mam z nimi postepowanie mediacyjne w bylym Urzedzie
      Regulacji Telekomunukacji i Poczty bo jak podpisywalam z nimi umowe to
      poinformowalam te akwizytorke jaki mam abonament w TPSA na co ona powiedziala ze
      oczywiscie taryfiwokane beda tylko rozmowy poza darmowymi godzinami (potem
      okazalo sie ze nie ma takiej etchnicznej mozliwosci, ale to nie ja jestem od
      tego zeby to wiedziec)
      po miesiacu dostalam rachunek na ponad 200pln (za wszystkie rozmowy
      pzreprowadzone po godz 20:00)
      z URTiPu mam odpowiedz ze rowniez nie wizra w to zebym byla taka "....." i
      chciala placic za usluge kotra mam darmowa
      zobaczymy jak sie skonczy

ogolnie ich stosunek do klienta dno!!! liczysz sie tylko wtedy gdy podpisuja z
      Toba umowe potem to juz tylko dorga przez meke
      musisz czekac 2 miesiace na jej roziwazanie (na koniec nastepnego okresu
      rozliczeniowego po tym w ktorym zlozylas wionek o zrozwiazanie)
      • poconick Re: Tele2 - lub alternatywa... 27.01.06, 21:39
        Ty chyba nie masz pojecia co piszesz - chcesz reklamowac upc a rob to sobie -
        twoje prawo ale rob to majac pojecie w ogole o telefonii i wlasnie
        alternatywach. Czy myslisz ze wystarczy podac FALSZYWE info o konkurencji i
        wszyscy poleca kupic telefon w upc?

dagal napisała:
        > abonament w TPSA chocby najnizszy chyba 25pln i wtedy dokupujesz abonament w
        > tele 2 za 75 zl czyli rowne 100!!!! (abonament dlugie wieczory)
        > w tpsa masz darmowe wieczory i weekendy za 85 pln

Po pierwsze najnizszy abonam w TP to nie 25 a ok 27zl po drugie nie mozna miec
        pakietu socjalnego jesli chcesz korzystac z uslug tele2.
        Po trzecie JEDYNY abonament w tele2 kosztuje 35zl za plan "tele2 Dobry Wieczor i
        weekend"
        < www.tele2.pl/oferta/klienci_indywidualni/cennik_dwiw.html >
        (wiec nie 75 - skad ty ceny masz? - 75 to wyjdzie jak ktos ma plan standardowy w
        tp i wezmie DWiW w tele2 - wyjdzie mu o 10zl taniej niz w tp i tyle samo co w
        UPC na czas nieokreslony bez korzystania z zadnych innych uslug. Czyli za ta
        sama cene masz te same warunki w upc i tele2 z tym ze w tele2 nie musisz
        zmieniac numeru telefonu - jak to upc rozwiazalo?

> do tej pory korzystalam z tpsa ale wlasnie zmienila telefon na UPC i to jest hit
        > mam juz u nich chello wiec za abonament darmowe wiecozry i weekendy (w dni
        > powszednie od 18:00 i do wszystkich sieci) place 59pln
        > osoby, ktore nie maja chello 69pln

tak w promocji ale na czas nieokreslony i tylko sam telefon kosztuje 74zl

> ogolnie ich stosunek do klienta dno!!! liczysz sie tylko wtedy gdy podpisuja z
        > Toba umowe potem to juz tylko dorga przez meke

a co oni maja z tego ze TYLKO podpisza umowe?? podpisujesz na czas nieokreslony
        wiec mozesz odejsc gdy chcesz - nie wiaza cie do siebie, wiec bardziej chodzi o
        utrzymanie klienta a nie tylko zdobycie.

> musisz czekac 2 miesiace na jej roziwazanie (na koniec nastepnego okresu
        > rozliczeniowego po tym w ktorym zlozylas wionek o zrozwiazanie)

nie zupelnie. podanie musi przelezec pelny miesiac (kalendarzowy) musi sie
        znalezc w biurze przed ostatnim dniem miesiaca by z ostatnim dniem nastepnego
        miesiaca mogla umowa wygasnac.
        zreszta to chyba cie nie dziwi bo upc ma podobnie.

Pozdrawiam
        • kkolasinska Re: Tele2 - lub alternatywa... 10.02.06, 07:50

Tele2 wprowadza darmowe bilingi. Czy na stałe ? moe ktos wie cos na ten temat ?
          • poconick Re: Tele2 - lub alternatywa... 11.02.06, 15:59
            ja wiem tylko o tym ze po 2latach ma sie darmowy biling za czas spedzony z tele2
            albo jak sie podpisuje umowe w ten sposob
            www.tele2.pl/oferta/klienci_indywidualni/zamow_usluge.html tez ma sie
            darmowy biling. o innych formach nic nie slyszalam.
            • kkolasinska Re: Tele2 - lub alternatywa... 11.02.06, 18:53

Ale darmowe bilingii nie sa we wszystkich taryfach Tele2 . Własnie nie wiem
              tego do konca. Moze jest ktos kto ma taka oferte w Tele2 gdzie ma darmowy
              biling?
              • poconick Re: Tele2 - lub alternatywa... 12.02.06, 10:00
                wszystkie maja darmowy biling albo po 2 latach nalezenia do nich.
                albo jesli zawrzesz umowe wydrukowana z ich strony netowej. tu masz link:
                www.tele2.pl/oferta/klienci_indywidualni/zamow_usluge.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka