justiniano Miejsca garzażowe naziemne? 21.04.06, 11:56 Czy ktoś z Was kupił miejsce naziemne jak tak to za ile, my kupiliśmy dwa garażowe, bo powiedziano nam że naziemnych nie bedzie, w sumie i tak pewnie wzielibyśmy te w garażu, ale zastanawiam się, czy tylko tak mówili, żeby sprzedać te droższe w garażu? Na planie załączonym do umowy widzę że są mijsca naziemne i to sporo na ulicy od nowego wjazdu pod blokiem chyba F? Ale jak nam mówiono będzie ich kilka dla gości, czy to prawda, ktoś z Was kupił takie miejsce w III etapie i za ile, garażowe po 20tys :-((( ???? Odpowiedz Link Zgłoś
bogs Re: cena? 02.05.06, 20:14 Czy wiecie czy są jeszcze wolne jakies miszkania 2 pokojowe? Ile płaciliście za m2? Odpowiedz Link Zgłoś
komor28 Re: cena? 02.05.06, 22:28 Z tego co wiem to mieszkań 2 pokojowych to juz nie było w I miesiącu sprzedaży. Jeśli sie pospieszysz to może chwycisz coś na 2008 rok, ale tez szanse są nie wielkie, z tego co wiem zainteresowanie jest ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
komor28 Re: cena? 03.05.06, 21:50 Aktualny cennik: www.oferty.net/inwestycja/?idi=154 Odpowiedz Link Zgłoś
magga5 IV etap 18.05.06, 16:35 ja się spóźniłam na III etap, więc czekam na IV. Ciekawa jestem jakie będą ceny i kiedy planowane zakończenie inwestycji. Strasznie dlugo bede musiala czekac :( Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
justiniano Re: IV etap 19.05.06, 11:06 Ale IV etap to chyba nawet jeszcze tylko koncepcja, nie ma planów, pozwoleń itp, III ma być w czerwcu 2007, to IV pewnie dopiero w 2008 jak dobrze pójdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
rex12319 Re: IV etap 19.05.06, 14:20 musisz sie liczyć ze sporą podwyżką. 1) ceny wzrosną o około 400-800 zł na metrze w porównaniu z IIIetapem 2) wzrost vatu na 22% podniesie również cene mieszkania (a na pewno nie zostanie na poziomie 7% jak obecnie) Odpowiedz Link Zgłoś
teg1 kilka fotek z budowy 04.06.06, 22:08 img327.imageshack.us/img327/1227/a1cd.jpg img327.imageshack.us/img327/935/b0hq.jpg img327.imageshack.us/img327/4504/c8ud.jpg img328.imageshack.us/img328/2732/d9xp.jpgPzdr Odpowiedz Link Zgłoś
scooter8 Re: kilka fotek z budowy 05.06.06, 08:22 teg1 napisał: > img327.imageshack.us/img327/1227/a1cd.jpg > img327.imageshack.us/img327/935/b0hq.jpg > img327.imageshack.us/img327/4504/c8ud.jpg > img328.imageshack.us/img328/2732/d9xp.jpgPzdr Dzięki ogromne!!! Pozdr., Janek Odpowiedz Link Zgłoś
msylvic Re: III etap PL 16.06.06, 15:08 Witam wszystkich sąsiadów, moje mieszkanko to budynek A, piętro 3. Cena za m2 w chwili podpisywania umowy (kwiecień) to niestety już 4,500 zł. I jeszcze dość cenna informacja- tydzień temu było jeszcze kilka mieszkań w etapie 3. Podobno kilka osób zrezygnowało. Mam jakieś fotki w miarę aktualne, więc jeśli ktoś może wrzucić na jakąś stonkę to chętnie je podeślę (sama nie mam takiej opcji). Za kilka dni podjadę zrobić aktualniejsze. -- pozdr, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
ssimcia Re: III etap PL 21.06.06, 14:28 czy moglabys mi przesłać fotki z budowy na maila ssimcia@gazeta.pl? byłabym wdzięczna :)) teraz mam pytanko czy są tu jacyś sąsziedzi z budynku D? hehe pozdrawiam all Odpowiedz Link Zgłoś
msylvic Re: III etap PL 21.06.06, 15:53 jasne, za chwilkę prześlę sprzed miesiąca. A jutro prześlę aktualne. W każdym razie nasze domki rosną w górę ;-) Stawiam że do końca sierpnia zakończy się etap budowania i ekipa wejdzie do wnętrz. Ciekawa jestem czy jest szansa na szybszy odbiór. Szanowni sąsiedzi z I i II etapu, jak to było w Waszym przypadku? Odbiór był zgodnie z harmonogramem, czy było to jakoś wcześniej? -- pozdr, Sylvic Odpowiedz Link Zgłoś
ssimcia Re: III etap PL 21.06.06, 17:17 dzięki bardzo sylvik za fotki!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wodniki Re: III etap PL 21.06.06, 17:28 sylvic, podeślij też proszę na adres wodniki@gazeta.pl dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
pdmoch Re: III etap PL 21.06.06, 19:25 Poproszę, również o zdjęcia. pdmoch@zabki.net.pl Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
scooter8 Re: III etap PL 22.06.06, 08:59 ... i do mnie... please... scooter8@gazeta pl Będę wdzięczny. Janek Odpowiedz Link Zgłoś
wielina Re: III etap PL 21.06.06, 19:32 hej kupilam mieszkanie w III etapie w budynku D na drugim pietrze , wiec witam cie Sasiadko - Ty chyba z 3 pietro o ile sie nie myle??? mam kilka fotek z budowy z przed jakis 2 tyg , nie sa zbyt profesjonalne , ale jesli chcesz??? pozdr wielina Odpowiedz Link Zgłoś
msylvic Re: III etap PL 22.06.06, 10:18 Drodzy sąsiedzi, a może ktoś ma ochotę i zdolności do założenia strony www etapu III gdzie będziemy mogli wrzucac aktualne fotki, wymieniać korespondecje, namiary na wykonawców (swoją drogą udało mi się zebrać telefony do ludzi od podłóg, kuchni, szaf wnękowych- jak sprawdzę ich u siebie to chętnie podeślę namiary). Jestem pod ogromnym wrażeniem strony jaka powstała dla II etapu. Pełna profeska ;-) W przyszłości na pewno ważna będzie wymiana informacji na temat odbiorów mieszkań- na co warto zwracać informację itp. -- pozdr, Sylvic etap III bud A Odpowiedz Link Zgłoś
pdmoch Re: III etap PL 22.06.06, 15:25 Bardzo fajny pomysł. Jednocześnie może porozmawiali byśmy o dostępie do internetu. W UPC jest strasznie drogo. Sieć wewnętrzna (osiedlowa) to fajne rozwiązanie. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
msylvic Re: III etap PL 22.06.06, 15:35 dokładnie. z tego co mi wiadomo, cos takiego mają nasi sąsiedzi z malborskiej i świetnie się to sprawdza. Sama odpadam jeśli chodzi o ustalenia w tej dziedzinie, bo to raczej nie moja działka, ale chętnie wezmę udział w innych "wspólnych działaniach" -- pozdr, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
pdmoch Re: III etap PL 22.06.06, 21:23 Mieszkam obecnie na osiedlu w Ząbkach na którym jest sieć osiedlowa. Rozmawiałem z Adminami z ASK (Amatorska Siwć Osiedlowa) i bardzo chętnie włączą nas do swojej sieci. Prędkości netu są rewelacyjne a cena tylko 50 zł miesięcznie (oprócz internetu jest bardzo dużo innych,fajnych rozwiązań). Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
scooter8 Re: III etap PL 23.06.06, 08:45 Generalnie propozycja ciekawa. Ale wiadomo, że trzeba będzie porównać oferty, żeby wybrać lepszą. Możesz podać chociaż tą rewelacyjną prędkość ? Pozdrawiam, Janek pdmoch napisał(a): > Mieszkam obecnie na osiedlu w Ząbkach na którym jest sieć osiedlowa. > Rozmawiałem z Adminami z ASK (Amatorska Siwć Osiedlowa) i bardzo chętnie włączą > > nas do swojej sieci. Prędkości netu są rewelacyjne a cena tylko 50 zł > miesięcznie (oprócz internetu jest bardzo dużo innych,fajnych rozwiązań). > Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
msylvic Re: III etap PL 23.06.06, 10:03 Pomysł jest fajny, i pewnie znajdzie się gro zainteresowanych. Pytanie (od laika) czy podłączenie się do już istniejącej sieci nie spowoduje pogorszenia jakości usług tj. obciążenia sieci, słabszej przepustowości...? Porównanie ofert (subiektywne): Przyznam się, że oferta neostrady wymaga dużej cierpliwości. Jeśli coś się uszkodzi, to porozumienie się z infolinią oraz naprawa usterki to koszmar. Lepiej wypada DSL- ale jest dużo droższy. Ale szybciutki...:) W domku (tam gdzie mieszkam) mam aster. Jestem zadowolona z tej usługi, ale brakuje mi programu lojalnościowego dla stałych klientów. Po kilku latach użytkowania płacę ok 180 zł za tv i internet miesięcznie... a w ramach negocjacji otrzymuję ofertę 2 miesiące za 1 zł, a później bez zmian... trochę kiepsko. Może ktoś widzi jeszcze inne sprawdzone rozwiązanie? pozdr, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
pdmoch Re: III etap PL 23.06.06, 10:35 Ostatnio przepustowość łącza została zwiększona do 30 MB. Nie znam się na sprawach technicznych, ale strony ładują się bardzo szybko, prędkość ściągania plików jest po kilkaset kb, filmy z zasobów można oglądać odpalając je z dysków serwerowych, są jeszcze serwery gier. zainteresowanych zapraszam na osiedlową stonę www.zabki.net.pl Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
scooter8 Re: III etap PL 23.06.06, 11:06 Cześć, Podłączenie do już istniejącej sieci NIE POWINNO pogorszyć jej parametrów, ale to jest zadanie dla dostawcy usługi. Myślę, że tak naprawdę w grę wchodzą 2 rozwiązania: 1) TV kablówka (w naszym przypadku UPC) - nie znam ich oferty, nie wiem jaka jest jakość... 2) lokalna sieć osiedlowa - dobrze zrobiona i zarządzana byłaby na pewno tańsza i lepsza niż kablówka - oczywiście przy założeniu, że liczba uzytkowników byłaby odpowiednio duża, aby całość była opłacalna Pytanie tylko czy poza tą siecią z Ząbków ktoś inny zechciałby się nami zająć? Dobrze byłoby mieć kilka ofert dla porównania. Chyba że znajdzie się kilku fanatyków i zrobimy to sami... Ja od razu mówię, że raczej miałbym mało czasu... Pozdrawiam, Janek msylvic napisała: > Pomysł jest fajny, i pewnie znajdzie się gro zainteresowanych. Pytanie (od > laika) czy podłączenie się do już istniejącej sieci nie spowoduje pogorszenia > jakości usług tj. obciążenia sieci, słabszej przepustowości...? > > Porównanie ofert (subiektywne): Przyznam się, że oferta neostrady wymaga dużej > cierpliwości. Jeśli coś się uszkodzi, to porozumienie się z infolinią oraz > naprawa usterki to koszmar. > Lepiej wypada DSL- ale jest dużo droższy. Ale szybciutki...:) > W domku (tam gdzie mieszkam) mam aster. Jestem zadowolona z tej usługi, ale > brakuje mi programu lojalnościowego dla stałych klientów. Po kilku latach > użytkowania płacę ok 180 zł za tv i internet miesięcznie... a w ramach > negocjacji otrzymuję ofertę 2 miesiące za 1 zł, a później bez zmian... trochę > kiepsko. > Może ktoś widzi jeszcze inne sprawdzone rozwiązanie? > > pozdr, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
ssimcia Re: III etap PL 23.06.06, 14:41 Witam! nasze osiedle obsluguje firma STARNET i jestesmy bardzo zadowoleni. Oferuja telefon internet i kablowke. O kablowce sie nie wypowiem bo mamy Cyfre ale jesli chodzi o internet to jest super: za 49,00 mamy 32 kb i jest na prawde szybko na 2 lata uzytkowania byly 2 awarie z powodu braku pradu na osiedlu cos im tam padlo ale szybko naprawili. Takze mozna zadzwonic do nich niech zloza oferte. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dober8 Re: III etap PL 25.06.06, 16:04 trzeba sprawdzić jakie są ceny w UPC, bo np. ja byłbym zainteresowany kompleksową obsługą tj. TV, NEt i tel. w jednym, nieraz mimo wszystko bardziej się opłaca renomowana firma , niz własne rozwiązanie tylko w jednej z tych opcji Odpowiedz Link Zgłoś
wodniki zdjecia z budowy 25.06.06, 18:37 Bylismy wczoraj na budowie i zrobilismy troche zdjec. Wszystkie zamiescilismy w albumie: www.kodakgallery.com/AlbumMenu.jsp?view=1&page=1&sort_order=2&navfolderid=0&albumsperpage=12&displayallyears=0&r=0. 2531783045071982&UAUTOLOGIN_ID=75104045410 Jezeli ktos ma zdjecia - prosimy o przeslanie na adres: parklesny3@op.pl to tez je zamiescimy w tym albumie :) Odpowiedz Link Zgłoś
msylvic Re: zdjecia z budowy 25.06.06, 20:18 witaj, troszkę nieczytelnie podaleś login i hasło. Możesz napisac je ponownie? dziekuję -- pozdr, Sylvic Odpowiedz Link Zgłoś
wodniki Re: zdjecia z budowy 25.06.06, 20:22 wysłałam Ci zaproszenie mejlem :) jeżeli jeszcze komuś nie działa podany wcześniej link, proszę o podawanie adresów e-mail, będę rozsyłać zaproszenia Odpowiedz Link Zgłoś
pdmoch Re: zdjecia z budowy 25.06.06, 20:28 Zupełnie nie wiem jak oglądać zdjęcia z tego albumu. Może jakaś pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
msylvic do wodniczki :) 25.06.06, 20:46 Moja droga, ponieważ poczta gazety działa dośc dziwnie, wciąż nie mam od Ciebie zaproszenia. Napisz proszę na forum co jest loginem, a co hasłem... bo wczesniej podałas wszystko jednym ciągiem. Dziękuję i sorka za kłopot -- pozdr, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
wodniki Re: do wodniczki :) 25.06.06, 20:53 w takim razie: www.kodakgallery.com/Welcome.jsp login: parklesny3@op.pl haslo: lesny3 Odpowiedz Link Zgłoś
msylvic Re: do wodniczki :) 25.06.06, 21:05 droga sąsiadko, w takim razie nie mam co jechać na budowę, bo wyprzedziłaś mnie w tej kwestii :) W takim razie podjadę za tydz, i podeślę na Wasze konto aktualne fotki. Jeszcze raz dziękuję p.s. z którego jesteście bloku? -- pozdr, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
wodniki Re: do wodniczki :) 25.06.06, 21:21 to też na razie możesz chmurę oglądać zamiast mieszkanka :) my znaleźliśmy taką, co mam nadzieję, że juz za miesiąc będzie mieć ściany naszego M :) Odpowiedz Link Zgłoś
msylvic Re: do wodniczki :) 25.06.06, 21:25 Ja na razie śmieję sie, że w moim mieszkanku są duże przeciagi... stawiam że do sierpnia powstanie 3 piętro i ekipa przeniesie się do środka. -- pozdr, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
voytass Re: III etap PL 29.06.06, 18:27 witam wszystkich, razem z dziewczyna podpisalismy dzis umowe na mieszkanie z bud. F na 3 piętrze nr.40. pozdrawiamy wszystkich sasiadow. (Monika i Wojtek) Odpowiedz Link Zgłoś