Dodaj do ulubionych

Nowo-kowalskiego

17.02.06, 16:16
Witam,
na forum "Ostródzka i okolice", znalazłam informację o ulicy Nowo-kowalskiego,
która połączy Białołękę z Bródnem - dokładniej z Malborską. O ile potrafię
czytać plany, to wynika z nich, że nowa trasa będzie biegła obok naszego osiedla.
Myślałam ,że będę miała w miarę ciche mieszkanie i chyba nic z tego,eśli w
przyszłości pół Białołęki będzie jeździło pod moimi oknami.

rena
Obserwuj wątek
    • jacekp80 Re: Nowo-kowalskiego 17.02.06, 16:52
      Pytałem o tę ulicę w Urzędzie Gminy. Na planach jest od wielu, wielu lat, ale
      jak zapewniła mnie urzędniczka, jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie zanim zaczną
      ją budować (jeśli będą ją budować). Priorytetem jest ulica Nowowincentego.
      Wygląda więc na to, że będziemy jednak się cieszyć z dość cichych mieszkań.
      Pozdrawiam serdecznie wszystkich sąsiadów.

Jacek (budynek A3)
    • nen7 Re: Nowo-kowalskiego 17.02.06, 16:55
      No nie wygląda to najciekawiej, ale przypuszczam, że mamy przynajmniej 4-5 lat
      spokoju, albo i więcej, skoro tą budowę mają włączyć w remont Trasy Toruńskiej.
      Dla zainteresowanych bezpośredni link do mapki zamieszczonej na forum Ostródzka
      i okolice:

ostrodzka.republika.pl/s8_ostrodzka.jpg
      • mxmarek Re: Nowo-kowalskiego 17.02.06, 17:18
        hmmm... a ja nie widze problemu, przeciez ta trasa juz istnieje, przy c.h jest
        glebocka przebicie na bialoleke przez trase torunska, watpie zeby po rozbudowie
        tej ulicy nagle pojawily sie tysiace samochodow, poza tym jezeli ktos juz bedzie
        chcial sie dostac z bialoleki do centrum tamta trasa to bedzie raczej jechal
        nowo-wincentego a nie malborska
        • renay Re: Nowo-kowalskiego 17.02.06, 17:51
          ale do Nowo-wincentego trzeba jakoś dojechać, jeśli ktoś mieszka na Ostródzkiej
          to łatwiej będzie mu dojechać do Kowalskiego.
          Nadzieja w tym,że plany się zmieniają i jak to u nas bywa - na wszystko brakuje
          pieniędzy.
          rena
    • ostrodzka Nowo-Kowalskiego na Forum Ostródzka 18.02.06, 00:42
      Wątek o Nowo-Kowalskiego znajdziecie w TYM MIEJSCU . Jest tam trochę więcej szczegółów – zwłaszcza w lutowych postach.

Pozdrawiam Sąsiadów zza Trasy Toruńskiej. Jak widać, za kilka lat pewnie będzie
      nam trochę bliżej.

Myślę, że nikt nie powinien się obawiać tej nowej ulicy. Wygląda na to, że
      zaplanowano ją jako drogę lokalną i nie będzie na niej nigdy takiego ruchu jak
      na Głębockiej i Nowo-Wincentego.
      • ostrodzka Nowa mapka ulicy Nowo-Kowalskiego 20.02.06, 21:10
        Na naszym forum pojawila sie DZISIAJ nowa mapka z planowaną ulicą Nowo-
        Kowalskiego. Myslę, że może Was zainteresować, ponieważ obejmuje rejon na
        południe od Trasy Toruńskiej. Znajdziecie ją TUTAJ .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka