agi4 18.02.06, 14:53 tych z mojego pieterka, A1 5p, kto obok nas i pod nami bo przemila sasiadke z gory tylko znam.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mxmarek Re: szukam sasiadów 20.02.06, 09:05 witam :) ja tez A1 5p :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: szukam sasiadów 21.02.06, 09:19 no fajnie, ze nareszcie ktos sie znalazł z bliższych sasiadów, bo tak ciągle ktoś z daleka:).... Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: szukam sasiadów 21.02.06, 13:15 a ktore mieszaknie? 2 pok 52m, 2 pok 50m czy 3 pok? Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: szukam sasiadów 22.02.06, 13:45 my 3pokoje, chyba bedziemy graniczyc kuchnia ze sobą:), o ile sie nie mylę, bo u mnie z czytaniem plkanów to lekka kicha..:), ale mąż sie zna... kto tam u was bedzie mieszkał??? u nas 4 osoby, 2dorosłe i 2Maluszki:):) Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: szukam sasiadów 22.02.06, 15:32 no bedziemy graniczyc :) , u nas bedzie mieszkala 1 osoba - ja hehe ;) mam nadzieje ze nie rzucacie garkami w kuchni?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: szukam sasiadów 22.02.06, 16:41 jeszcze nie:) ale wszystko przed nami sąsiedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: szukam sasiadów 22.02.06, 16:47 ale widzę sasiedzie ze zagladałeś do wątku o wycszaniu mieszkań:) czyzbyś sporo hałasował?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: szukam sasiadów 22.02.06, 22:01 mam nadzieje ze nie :) hehe na szczescie na granicznej scianie u mnie bedzie szafa wiec garnki mi raczej nie beda zagrazaly ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zzbryczek Re: szukam sasiadów 22.02.06, 17:55 malkos_i_chrostula witam - my też A2 drugie pietro, lok 43 :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlynarz1976 Re: szukam sasiadów 02.03.06, 10:47 Czesc Witam wszystkich przyszłych mieszkanców osiedla Nad Struga Mam na imie Robert i własnie wczoraj podpisałem umowe u Jankowskiego wiec jezeli siły wyzsze nie zadziałaja dołacze do waszego grona. Wg umowy przypadł mi w udziale lokal na 3 pietrze w A1 pod nr 15. Ktos zamieszkuje obok??? Ale przy okazji małe prosba: Czeka mnie jeszcze walka o kredyt gdyz na wszystko własnych srodków zabrakowało Przegladałem juz co sie dało i gdzie sie dało ale jakbyscie byli tak mili i podrzucili jeszcze sprawdzone kontakty do banków z których braliscie kredyty to byłbym b wdzieczy.Zbieram wszelkie info i z góry dziekuje za cokolwiek. ------------ Pozdrawiam Mlynarz agi4 napisała: > tych z mojego pieterka, A1 5p, kto obok nas i pod nami bo przemila sasiadke z > gory tylko znam.... Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: szukam sasiadów 02.03.06, 11:10 Fortis... PKO BP... Tylko uwazaj bo garazu nikt Ci nie zasponsoruje kredytem, gdyz nie jest Twoja wlasnoscia i pod zastaw nie mozna wziac kredytu... wiec 20 tysiaczkow z wlasnej kieszeni wylozysz. Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: szukam sasiadów 02.03.06, 12:19 Hmm Kbor zaskoczyłeś mnie. Jak to garaż nie będzie moją wlasnością? A czyją? Ja dostałam kredyt na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
nossidar Re: szukam sasiadów 02.03.06, 21:04 no właśnie! Garaze, miejsca postojowe i pomieszczenia gospodarcze jak je kupisz to sa Twoje - no bo czyje? I beda tez w akcie notrarialnym! My tez mamy na wszystko kredyt(oprocz pom.gosp.)! Na wykonczenie mieszkania tez moga dac kredyt. My sie zaciagnelismy w Millennium. Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: szukam sasiadów 03.03.06, 09:58 kborowi chodzilo o to ze nie jestesmy de facto wlascicleami garazu, choc jest nasz, to na razie mamy tylko wylaczne prawo do jego uzytkowania PS. Millennium daje kredyt na wszystko, my tez tam bralismy. PS2. Moge polecic osobe z OpenFinanse ktora pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: szukam sasiadów 03.03.06, 11:20 Ja też mam kredyt e Milleniu i jakby co też mogę polecić konkretnego doradce z open finance :) Ps. czy bede mogla w razie czego odsprzedac komus innemu swoje miejsce garazaowe jakbym go nie potrzebowała? Odpowiedz Link Zgłoś
mlynarz1976 Re: szukam sasiadów 03.03.06, 12:29 Czesc. O swietnie ze kogos macie.Poprosze namiary na skrzynke gazetowa. Tez pytalem o tn zapis bo uwage na to zwróciła znajoma racda prawny. Fakt ze mamy jedynie udział w we wspólnym garazu podziemnym.W akcie notarialnym jest to tak ujete ze w zasadzie bedziemy włascicielem tego miejsca i mozna bedzie zrobic z nim co sie bedzie chciało ( wynajem sprzedaz ipt itd) natomiast nie dostaniemy na niego osobnego aktu notarialnego.Kolega ktory kupował mieszkanie na lewandowie mial podobny zapis ale u niego było napisane bardziej jasno ze ten garaz bedzie nalezał do niego. Anita z janpula zapewniała mnie takze ze nie bedzie z takim sformułowaniem tego punktu umowy zadnego problemu. Mam nadzieje ze tak bedzie. A informacyjnie podaje - wiadomosc z wczoraj: Ceny mieszkan od poniedziałku wzrastaja do 4000zł/m2. -------- Młynarz Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: szukam sasiadów 03.03.06, 12:42 Super dzieki za wujaśnienia :) namiary przesyłam Ci na Twoja skrzynke. Pozdro. Ps A sąsiad z ktorego bloku i pieterka? Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: szukam sasiadów 03.03.06, 12:48 Ale gafa hahaha juz all is clear :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaimarcin1 Re: szukam sasiadów 31.03.06, 14:23 My to prawdopodobnie A1 parter, Lokal nr 2. Czy moge prosic o blizsze informacje nt. tego problemu z garaem? Na skrzynke markadek@yahoo.de Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka666 Re: szukam sasiadów 31.03.06, 16:17 z tego co się orientowałam, to chodzi o to że garaż jest otwartą przestrzenią i w sensie prawnym trudno wyodrębnić miejsce postojowe jako budowlę, budynek, lokal pomieszczenie i co tam jeszcze, bo prawda jest taka, że kazdy może wdepnąc na twoje miejsce postojowe bez zaproszenia..., tez zapis w umowie powoduje ze nie musza wyodrębniać służebności czy innych tego typu prawniczych badziewi A że nie jestem prawnikiem nie bede sie w to wgłębiac; potwierdzam, jedynie że zarówno w Milenium jak i w mbanku można dostać na miejsce postojowe kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
malkos_i_chrostula Re: szukam sasiadów 04.03.06, 12:21 angela_waw1 napisała: > Ja też mam kredyt e Milleniu i jakby co też mogę polecić konkretnego doradce z > open finance :) Ps. czy bede mogla w razie czego odsprzedac komus innemu swoje > miejsce garazaowe jakbym go nie potrzebowała? generalnie tak, ale on tez nie bedzie miec prawa wlasnosci, w niektorych inwestycjach jest tak, ze po jakims czasie developer zmienia uzytkowanie na wlasnosc PS. Tutaj moze tez byc problem, bo chyba jak nie jestesmy wlascicelami, tylko wlascicelami jest janpul to on bedzie tez miec przedstawiciela we wspolnocie. I dalej, ciekawie jak glosy beda dzielone, czy kazdy bedzie miec jeden czy w zaleznosci od powierzchni (wtedy janpul ma przewage :) ). to tyle moich przemyslen :) Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: szukam sasiadów 07.03.06, 11:06 CZy mozesz polecić konkretnego doradcę? Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: szukam sasiadów 03.03.06, 14:15 Mi w Fortisie i PKO BP jasno powiedziano ze nie dostane kredytu na garaz bo nie mozna z niego zrobic zabezpieczenia kredytu. Z kredytem nie da sie juz nic zmienic. Bralem tam gdzie musialem, a nie gdzie bym chcial. Na szczescie udalo sie polaczyc dwa w jednym... Odpowiedz Link Zgłoś
nen7 Re: szukam sasiadów 15.03.06, 10:49 U nas wkład własny w kredyt poszedł między innymi własnie na garaż, czyli praktycznie kupilismy go za gotowke, nie ma na niego kredytu. A kredyt mamy w Millenium, dzieki rewelacyjnemu doradcy, który nam pomogł w sytuacji mocno problematycznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
akusia Re: szukam sasiadów do mxmarek 18.03.06, 15:17 Hej to stary nie zazdroszcze takich sasiadow :(( 0 imprez i cisza nocna o 19.0 Posiadowki tez niebedzie , hoho . kroi sie spokojna sielanka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: szukam sasiadów do mxmarek 31.03.06, 22:40 szczerze mowiac to mnie pocieszylas, jakos nie przepadam jak mi ktos wali nad glowa szczegolnie w nocy albo z boku gra muzyka, raczej przyzwyczajony jestem do tego ze jest w miare cicho :) i jakos nie mam zamiaru sie odzwyczajac :) co wcale nie oznacza ze jak mnie ktos zaprosi na impreze klatke obok to odmowie :) hehe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 01.04.06, 12:05 Szukam sąsiadów z A3, najlepiej z I piętra oraz z naprzeciwka z B 72 m. Nas jest czwórka: 2 + 2 chłopaków (5 lat i prawie roczek). Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: szukam sasiadów do mxmarek 01.04.06, 20:21 no my z A1 ale nas tyle samo co Was :), 2+2 :) Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 02.04.06, 14:27 agi4 napisała: > no my z A1 ale nas tyle samo co Was :), 2+2 :) a w jakim wieku i płci dzieciaczki ? Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 02.04.06, 18:02 To na pewno się spotkamy w piaskownicy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomaskub Re: szukam sasiadów do mxmarek 02.04.06, 22:32 super!!! no i pewnie my przyjdziemy 2+2, 4,5 i 1,5 obaj chłopcy, Tomek i Asia z A3 Odpowiedz Link Zgłoś
agas06 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 09:11 Witam! A my jesteśmy z B z I pietra (72 m2), czyli sasiedzi przez okno:)))) Nas jest narazie:) tylko 2. Pozdrawiamy! marek i aga Odpowiedz Link Zgłoś
nen7 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 09:33 my jesteśmy z A3, z drugiego piętra, też dwoje:) może ktoś jeszcze z naszego piętra tu zagląda? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 11:03 Widzę, że nasze chłopaki będą stanowić silną osiedlową grupę :-). Bardzo fajnie, że się tyle sympatycznych sąsiadów odzywa, jeszcze większą mamy ochotę na przeprowadzkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 11:17 tomaskub napisał: > super!!! no i pewnie my przyjdziemy 2+2, 4,5 i 1,5 obaj chłopcy, > Tomek i Asia z A3 Czy macie pomysł jak rozwiązać problem ze zmianą przedszkoli u starszego synka (pewnie również rocznik 2001)? Nasz obecnie chodzi do przedszkola na Tarchominie, gdzie mieszkamy. Na przyszły rok również tu złożyliśmy papiery. Jednak po przeprowadzce, co nastapi pewnie w miesiącach listopad/grudzień nie możliwością będzie wozić go dalej na Tarchomin, a potem do pracy w przeciwnym kierunku. Z tego co się orientowałam ostatnie grupy w bródnowskich przedszkolach są pełne. Nie wiem jak wyglada sytuacja w prywatnych przedszkolach - czy takie na Bródnie są? A Maciek nie chodzący do przedszkola to po prostu nieszczęśliwe dziecko. Ten wiek stanowczo wymaga kontaktów z rówieśnikami. pozdr. Gosia i Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 12:59 Gosiu a gdzie Ty na tym tarchominie pomieszkujesz??? bo my tez tarchomin!!! Jesli chodzi o kwestie przedszkoli to nasz starszy Synek juz karierę przedszkolna zakończył natomiast młodszy jeszcze nie rozpoczął, ale za zaciszu niedaleko malborskiej jest prywatne przedszkole, z tego co wiem bardzo dobre..., pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
tomaskub Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 13:24 My mamy o tyle dobrą sytuację, że mieszkamy dokładnie 1 km od nowego miejsca [Bródno Podgordzie], więc z przedszkolem problemu nie mamy [bedzie chodził do tego samego], a mały jeszcze ma czas. A dojazd na Tarchomin i z powrotem to... prawie nie możliwe :-( Mieszkamy [będziemy] w A3 na trzecim piętrze [po przeróbce 73m2] z widokiem na budynek B :-) Pozdrowionka dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 14:50 Na Tarchominie pomieszkujemy na Światowida róg Ćmielowskiej - na przeciwko Leader Price i bazarku. W kazdym razie do bliskości sąsiadów za oknem jestem przyzwyczajona i nie taki diabeł straszny ... :-) Zmieniamy mieszkanko, bo w niedużym M-3 robi się nam już baaaardzo ciasno. A Wy gdzie mieszkacie ? Pocieszyłaś mnie tym przedszkolem na Zaciszu, może dalsza przedszkolna kariera mojego urwisa jakoś się ułoży :-)Jak by nie było to tylko pół roku, bo później i tak zerówka. Ciekawa jestem, gdzie planujesz posłać do szkoły w przyszłym roku starszego Synka? Jeszcze na Tarchomin, czy od razu na Bródno? Dotąd nie przypuszczałam, że przeprowadzki z dziećmi to taka skomplikowana sprawa. No, chyba, że tak jak "tomaskub" mieszka się dwie ulice dalej ... szczęściarz :-) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 14:55 my na Śreniawitów, twój budynek widze z okien :), do szkoły chyba jeszcze pośle Synka tutaj bo mamy ją pod oknem a i nie wiadomo ile zejdzie z remontem na malborskiej, a przeniesc zawsze zdążymy...tym bardziej, ze na malborskiej szkoła pod domem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaskub Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 21:44 W ramach "przedszkolnego" pocieszenia, to w okolicy są nawet 3 prywatne przedszkola, więc chyba nie powinno być tak źle z tą przeprowadzką. Przedszkola państwowe są obok dwa, ale faktycznie z miejscami jest kiepsko. Bardzo cieszę się, że nasi chłopcy będą mieli towarzystwo, bo sama widzę jak 4-latek cierpi siedząc w domu lub jak nie ma dzieci na podwórku... Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
terrkad Re: szukam sasiadów do mxmarek 04.04.06, 23:35 Witam, my też jesteśmy z A3 z I piętra, pozdrowienia dla sąsiadów zza ściany :) Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 05.04.06, 10:22 terrkad napisał: > Witam, my też jesteśmy z A3 z I piętra, pozdrowienia dla sąsiadów zza ściany :) Nareszcie ktoś z I piętra !! Skoro zza ściany, to pewnie jesteście z A54. Ile Was jest? Macie dzieciaczki lub czworonogi ? Skąd przybywacie ? pozdrowionka Gosia i Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
terrkad Re: szukam sasiadów do mxmarek 05.04.06, 19:25 Nareszcie ktoś z I piętra !! Skoro zza ściany, to pewnie jesteście z A54. Ile > Was jest? Macie dzieciaczki lub czworonogi ? Skąd przybywacie ? > > pozdrowionka > > Gosia i Mariusz > Zgadza się. Czworonogów nie mamy. Mamy za to trójkę - chłopca (3l) i dwie dziewczynki (4l i 8msc). Obecnie mieszkamy nieopodal. pozdrowienia Tereska i Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: szukam sasiadów do mxmarek 05.04.06, 19:27 witajcie ::)), nareszcie jakies koleżanki dla naszych synków ::)), pozdrawiam Agnieszka, A1 Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 05.04.06, 21:32 Super !!! Najmłodsza to ten sam rocznik co nasz Michałek. On w kwietniu skończy roczek. Fajnie, że będzie tyle dzieci na pięterku i fajnie że nareszcie dziewczynki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
soleil.a Re: szukam sasiadów do mxmarek 01.07.06, 15:01 Szukam sąsiadów z osiedla Malborska- blok numer A-1 :) Pozdrawiam Agnes Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: szukam sasiadów do mxmarek 02.07.06, 14:53 5p A1 m22 a sasiadka jaka ma lokalizacje?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: szukam sasiadów do mxmarek 02.07.06, 20:30 5p, mieszkanie 21, A1, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sibi44 Re: szukam sasiadów do mxmarek 04.08.06, 18:39 Witamy piętro 7 lok. 31 Iwona i Sebastian 2 dorosłe narazie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
paulakasia Re: szukam sasiadów do mxmarek 15.11.06, 16:48 I ja witam 1 piętro, A1. Odpowiedz Link Zgłoś
renay Re: szukam sasiadów 03.04.06, 14:34 My jesteśmy z A1, 6 piętro , 2+1. Nasz szkrab to pięciolatek (chłopiec). rena Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: szukam sasiadów 04.04.06, 19:32 Rena a wiesz ze na Twoim pieterku i nad Tobą okienka już są?:):) pozdrawiam Sasiadeczka z dołu Odpowiedz Link Zgłoś
renay Re: szukam sasiadów 04.04.06, 21:23 Wiem, wiem,... Mieszkamy w bliskim sąsiedztwie naszej budowy, więc jesteśmy tam częstym gościem. W sobotę byliśmy świadkami wstawiania naszych okien. Cudny widok, wreszcie widać to nasze mieszkanie. Jeszcze kilka miesięcy i ... Będzie problem z dzieckiem - nie zamierza się przeprowadzać. rena Odpowiedz Link Zgłoś
ascheron Re: szukam sasiadów 06.11.06, 13:59 Hmmm wyglada na to, ze bedziemy mieli przedszkole. Niezle, niezle. Czy oprocz mnie i moich dwoch przyjaciol (trzy mieszkania) ktos w ogole wystepuje bez stada? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
markadek Re: szukam sasiadów 06.11.06, 15:17 bez stada no jak na razie ja :) A1, m.2 Odpowiedz Link Zgłoś
ascheron Re: szukam sasiadów 07.11.06, 16:46 Znaczy ze troche nas jest, ale tak sie rozejrzalem po forum i przynajmniej ja bede mial wesolo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
haszraaa Re: szukam sasiadów 07.11.06, 22:21 i my się przyłączymy...spod A1 m.16 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: szukam sasiadów 08.11.06, 11:11 no, coraz wyrażniej widzę lokatorów z A1 :), a balam sie, ze coś ich malo :), pozdrawiam A1, lok21 Odpowiedz Link Zgłoś
paulakasia Re: szukam sasiadów 15.11.06, 16:47 A właśnie, że niemało ;-)) Witam się ze wszystkimi, bo całkiem nowa jestem Pozdrawiam z A1, 1 piętro Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: szukam sasiadów 15.11.06, 21:17 witam :) A1 5p a Pani to nie uczeszczala przypadkiem do XIII?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
majkel8888 Re: szukam sasiadów 16.11.06, 09:13 Ja również serdecznie witam sąsiadów z A1 6 p. Pozdrawiam P.S. Mxmarku pragnę poinformować, że uczęszczałem do XIII. Rozumiem, że Ty też jesteś absolwentem tej wspaniałej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
sezamka80 Re: szukam sasiadów 16.11.06, 12:26 Witam sąsiadów. Ja jestem z 12 A1 IIp.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: szukam sasiadów 16.11.06, 18:20 czy wspanialej to nie wiem, jakos nigdy nie odnioslem takiego wrazenia :) hehe ktory rocznik? ja 81 ktore miszkanie na 6p?? 2 pok czy 3?? Odpowiedz Link Zgłoś
paulakasia Re: szukam sasiadów 26.11.06, 16:45 Dopisuję się do ekipy z XIII. Mareczku, rozszyfrowałeś mnie bezbłędnie. Pisałeś coś o ciszy i spokoju. Jakoś sobie nie przypominam, żebyś gustował w takich klimatach... Pozdrowienia dla wszystkich XIII-stkowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: szukam sasiadów 26.11.06, 17:21 hehe...z wiekiem gusta sie zmieniaja :) a lata leca ;) poza tym pisalem o ciszy u siebie, a klatki obok mnie nie interesuja ;) pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
paulakasia Re: szukam sasiadów 26.11.06, 20:07 No to z okazji tej ciszy u nas w klatce, zapraszam na parapetówkę (jeszcze nie nie wiem kiedy) ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mxmarek Re: szukam sasiadów 27.11.06, 18:03 dzieki na pewno wpadne :) ja jak bede robil to tez z gory zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś