wobor1 20.04.06, 14:26 Witam. Czy ktoś już odebrał mieszkanie z drugiego etapu bud. A i B. Dlaczego to tak długo trwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guuferek Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 20.04.06, 14:40 wczoraj dowiadywałem się w Agmiecie. W tym lub w przyszłym tygodniu mają być wysłane listy z informacją o możliwości umawiania się na termin odbioru. Sprecyzuję, że pytałem się o budynek A. Odpowiedz Link Zgłoś
figa.walecki Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 21.04.06, 08:54 Trwa to tak długo dlatego, że Agmet: 1. jest "zarobiony" zamianą umów rezerwacyjnych na przedwstępne dla tych którzy zdecydowali się na zakup mieszkania w III etapie, 2. korzysta z zapisów umowy które mówią o dacie 30 kwietnia 2006 jako terminie zgłoszenia gotowości do odbioru technicznego lokalu(i). Jakieś odbiory w bud. B zdaje się miały miejsce..., w bud. A - nie wiem. pzdr aw Odpowiedz Link Zgłoś
michal.basic Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 21.04.06, 08:57 Witam, mnie powiedzieli to samo co Guuferkowi. Budynek A. Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
m_golightly Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 26.04.06, 13:34 proponuję mimo wszystko nie czekać na listy od Agmetu, tylko wybrać się do nich osobiście, ślubny był wczoraj i pierwszy wolny termin był dopiero na 12 maja, dziś wprawdzie wskoczyliśmy na prawie tydzień wcześniejszy bo coś się zwolniło ale gdybyśmy czekali na list to odbiór byłby pewnie znacznie później, no chyba że się komuś nie spieszy... budynek A, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
figa.walecki Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 26.04.06, 14:56 Dziś rozmawiałem z p. Anią. Od 8.05 odbiory ruszają pełną parą, tzn cztery dziennie. Oczywiście na bliskie terminy pewnie załapali się nie Ci którzy biją pianę na forum tylko Ci którzy pilnują swoich spraw bezpośrednio w Agmecie :-))). pzdr a. Odpowiedz Link Zgłoś
dinee Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 26.04.06, 15:42 a ja już odebrałam klucze. Mieszkanko super. Żadnych uwag do odbioru techn. wszystko w miłej atmosferze Pan Przemek który był przy odbiorze - ideał-służący pomocą. Piony i poziomy w mieszkaniu 100% poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
figa.walecki Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 26.04.06, 16:12 No to witam Panią Sąsiadkę :-) pzdr a. ps ... z góry zdaje się. Odpowiedz Link Zgłoś
dinee Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 27.04.06, 14:37 :)) witam serdecznie i już nie mogę się doczekać kiedy się wprowadzę (obiecuję nie chodzić w drewniakach - jeśli jestem sąsiadką z góry) Będę mieszkać na 2 piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
figa.walecki Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 27.04.06, 15:00 Też odliczam(y), póki co tygodnie. Dzięki za wyrzeczenie się drewniaków :-))). Czyżbyś wiedziała, że mojej obecnej sąsiadce z góry się to czasem przydarza o godzinie np. 23 ...? pzdr a. ps ja/my na pierwszym Odpowiedz Link Zgłoś
michal.basic Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 27.04.06, 10:30 Czy przy odbiorze mają miejsce szaleńcze gonitwy z miarką celem wyciągnięcia od odbierającego jeszcze paru groszy z tytułu większego metrażu czy też nie przesadzają? Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
figa.walecki Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 27.04.06, 11:28 Obmiar podczas odbioru jest dokonywany na życzenie właściciela mieszkania. Otrzymasz zapewne przygotowany projekt z naniesionymi wymiarami (mieszkanie jest obmierzane wcześniej) zaś za pomocą dalmierza (p. Przemek dysponuje takim sprzętem) będziesz mógł w 15 minut sprawdzić zgodność wymiarów rzeczywistych z projektem. Sposób rozliczenia za nadmetraż (bądź też mniejszy metraż) jest określony w umowie i nienormalne byłoby gdyby Agmet nie chciał z tych zapisów skorzystać, jednakże możesz wykazać się np. talentem negocjacyjnym... :-). pzdr a. Odpowiedz Link Zgłoś
m_golightly Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 27.04.06, 15:10 a można spytać jaki zakładacie optymistyczny termin wprowadzania się do waszych m? my mamy odbiór 5 maja, a przeprowadzkę planujemy z końcem czerwca, jest to oczywiście wersja optymistyczna, pzdr p.s. też drewniaków się wyrzekam (II piętro) Odpowiedz Link Zgłoś
figa.walecki Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 27.04.06, 16:11 Optymistyczny termin mojej żony: 5.06 Mój optymistyczny termin: 14.06 :-))) pzdr a. Odpowiedz Link Zgłoś
zulka01 Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 27.04.06, 18:05 Dziś dołączyłam do grona szczęśliwych posiadaczy kluczy.Podpisuję się obiema rękami pod tym,co na temat mieszkania i pana Przemka napisała moja sąsiadka z piętra - Dinee. Odpowiedz Link Zgłoś
figa.walecki Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 28.04.06, 00:18 A jak będzie z drewniakami ??? ;-) pzdr a. Odpowiedz Link Zgłoś
zulka01 Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 28.04.06, 07:10 Nie ma obawy - nie noszę. Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 28.04.06, 14:01 zulka01 napisała: > Dziś dołączyłam do grona szczęśliwych posiadaczy kluczy.Podpisuję się obiema > rękami pod tym,co na temat mieszkania i pana Przemka napisała moja sąsiadka z > piętra - Dinee. Serdeczne gratulacje :) . Ja oczywiście przespałem sprawę i czekałem nie wiadomo na co. Dziś pofatygowałem się na Marywilską - efekt - termin odbioru mieszkania 22 maja :/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daniellus Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 28.04.06, 14:28 Witam, wszystkich. Ja juz mialem odbior 3 tygodnie temu. niestety nie mialem tak radosnie jak Wszyscy inni sie tu wpisujacy. Nie wiem moze dlatego ze wzialem fachowca, ktory mial wytykac usterki, no i troche ich znalazl. Teraz czekam na ich naprawe, a Agmet mial to niby zrobic do 21.04. Jestesmy tydzien po terminie i cisza. Do Agmetu ciezko sie dodzwonic, a jak sien awet uda to i tak nikt nic nie wie. W czasie odbioru zwrocilem uwage na jeszcze jedna wg mnie istotna sprawe: w dokumencie odbioru byl zapis o tym ze zwalniam z obowiazku Agmet z odbioru moich miejsc parkingowych i komorki. Czy panstwo na to nie zwrocili uwagi? Zastanawia mnie Panstwa optymizm. Nie za bardzo tez rozumiem dlaczego Agmet daje takie pozne terminy odbiorow(koniec maja, przeciez w Umowie zobowiazal sie do konca kwietnia?! A naprawde sporo placimy za te nasze mieszkania. Dla jasnosci chodzi mi o blok C. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_k Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 28.04.06, 15:36 Witam, Czy możesz napisać coś więcej o znalezionych usterkach? Skąd wziąłeś fachowca, z PZiTB? Pozdrawiam, Radek Odpowiedz Link Zgłoś
dinee Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 28.04.06, 14:57 No to się cieszę że jesteśmy już prawie w komplecie. Odliczamy wszyscy czas do przeprowadzki i pewnie też do sąsiedzkiej imprezki zapoznawczej :)). Do miłego zamieszkania i zobaczenia PS my mamy narazie problez ze znalezieniem dobrej ekipy do zrobienia podłogi i łazienki Odpowiedz Link Zgłoś
figa.walecki Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 28.04.06, 20:55 W sprawie ekipy odezwij się do mnie na priva lub gg #1545712. Może coś wykombinujemy... pzdr a. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.basic Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 06.05.06, 15:32 Witam, ponieważ do mojego odbioru technicznego (jak i zapewne wielu osób) jest jeszcze trochę czasu to czy osoby, które już dostąpiły tej wyczekiwanej chwili, jak i te które zaraz to będą mieć za sobą, mogłyby informować o ich zastrzeżeniach do mieszkania wraz ze wskazaniem, którego budynku one dotyczą? Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
m_golightly Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 07.05.06, 11:48 właśnie w piątek ślubny odebierał mieszkanie z pomocą tzw. fachowca i co do samego mieszkania w zasadzie zastrzeżeń nie było, natomiast w/w fachowiec zwrócił uwagę na dwie ważne jego zdaniem rzeczy; po pierwsze, wnęki okienne powinny być pomalowane akrylem ze względu na wilgoć itp, a nie są i po drugie, wylewka na balkonie kruszy się na powierzchni w związku z czym należałoby ją wzmocnić i zaimpregnować, Agmet zobowiązał się zatrzeżenia uwzględnić i dokonać koniecznych poprawek w ciągu 2 tyg. z drobniejszych zastrzeżeń, na poręczach balkonowych widoczne są uszkodzenia powierzchni, Agmet tłumaczy, że nie jest to stal wykończeniowa tylko budowlana i takie uszkodzenia są w normie, kwestia dyskusyjna przy cenie jaką płacimy za mieszkanie, pzdr Budynek A, klatka I, II piętro Odpowiedz Link Zgłoś
jarekskarzynski Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 07.05.06, 17:19 ... czy zgłaszaliście przy odbiorze brak instalacji kanalizacyjnej przy pkt. wodno-kanaliz. i rury z wodą na ścianach, które powinny być w nich ukryte ? pzdr jarek Odpowiedz Link Zgłoś
wobor1 Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 07.05.06, 16:59 Porysowana szyba balkonowa, szlichta balkonowa, śmieszne rurki w lazience. Poza tym ok. a i klamka w balkonowych do regulacji (ciężko chodzi) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
m_golightly Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 07.05.06, 20:46 niestety jeśli chodzi o rury w łazience sprawa jest przegrana ze względu na brak przepisów, które by regulowały ich umiejscowienie, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maharani2 Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 11.05.06, 16:56 Moje juz po odbiorze. Do poprawki pęknięta szlichta na balkonie, nierówne tynki i przekoszona ściana w łazience, poza tym drobne zadrapania parapetów i kaloryferów, nierówne położenie gniazdek od podłogi. bud. B, kl.3 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panda131 Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 15.05.06, 17:00 Gratuluję serdecznie tym którym udało sie odebrać już klucze do swoich mieszkań, bo to chyba oznacza, że macie dużo szczęścia!!!!! Ja odbiór techn. odbyłam 19 kwitenia ( bud.E). Oczywiście kilka drobnych poprawek (nic poważnego) tak pewnie jak w przypadku większości mieszkań. Od 4 MAJA kiedy to minęły (umowne) 14 dni potrzebne AGMETOWI na poprawę USTEREK zaczęła sie z dnia na dzień gra na zwłokę i zwodzenie mnie... Dodzwonić sie do p.Gawędy graniczy z cudem, a gdy już mi się to uda to oczywiście nic nie wie, dzisiaj dowiedzieć sie nie może i być może jutro się dowie. Pozytywne wrażenia jednego z mieszkańców na temat p.Przemka, obecnego przy odbiorach wielce mnie dziwią, bo moje odczucia były odmienne. Mało sympatyczny, nie chętny do współpracy i jakiegokolwiek porozumienia (ale być może takie miał polecenia???). Do dzisiaj nie zdołałam sie umówić na odbiór wykonanych ( a być może nie wykonanych) poprawek. Może ktoś z mieszkańców tak pozytywnie nastawionych do tematu "odbioru mieszkań" zdradzi mi tajemnicę swojego sukcesu. Bo ja niestety nie jestem tak optymistycznie nastawiona jak większość z państwa. Jeszcze raz GRATULUJĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 15.05.06, 20:04 Witam Pando, Muszę przyznać, że bardzo mnie zmartwiłaś. Ja mam odbiór już w tym tygodniu a w mieszkaniu w ostatnią sobotę znalazłem kilka mniej lub bardziej poważnych usterek (a jestem całkowitym laikiem w kwestiach budowlanych). Czytając poprzednie posty byłem optymistą, ale teraz sam nie wiem... W takim wypadku zastanawiam się czy nie zagrać ostatnią transzą środków, które mam przelać Agmetowi i nie poczekać te 7 dni z przelewem aż zobaczę na własne oczy, że Agmet usunął wskazane wszystkie usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 15.05.06, 20:16 Ha, też dołączam do grona zaniepokojonych. Odbiór w ten czwartek. Max. na dzień dziecka chcę mieć klucze w kieszeni :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panda131 Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 15.05.06, 22:26 Proszę zwrócić uwagę, że DANIELLUS 28,04 pisał o podobnych doświadczeniach jak ja. Ciekawa jestem czy jemu sie już udało otrzymać klucze? A z zapłatą ostatniej transzy to nie widzę innej możliwości tylko po wywiązaniu się AGMETU ze wszystkich powinności. W końcu my słono za to płacimy i chyba będziemy płacić co najmniej przez 3 lata- jak przekazują mieszkańcy pierwszego etapu(czynsze). Noi namawiam do zaproszenia na odbiór jakiegoś fachowca, bo osoby nie związane z branżą budowlaną chyba nie są w stanie dostrzec niektórych rzeczy. Ciekawa jestem ile czekały osoby, które już otrzymały klucze, od czasu odbioru technicznego??? Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
daniellus Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 16.05.06, 08:42 Witam, ucichlem bo juz myslalem ze Wszyscy tacy zadowoleni. Panda mialem podobny problem jak Ty. Pani Ania, niby bardzo mila ale caly czas mnie zwodzila. No i troche sie zdenerwowalem. Bylo juz 2 i 1/2 po terminie poprawek napisalem oficjalne pismo do P.Szyszkowskiego i za dwa dni odebralem klucze. Czegos mi tam nie zrobili ale juz odpuscilem. Troche szkoda mi sie zrobilo ze niektorzy juz mieszkaja. a ja sie cigle czaje zeby dostac sie do mojego mieszkania. Zycze Wszystkim powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 16.05.06, 09:28 Dzięki za info, będe działał tym samym sposobem. U mnie czas ma bardzo wielkie znaczenie - 1 lipca muszę wyprowadzić się z mojego obecnego mieszkanka. Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
m_golightly Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 16.05.06, 10:21 my klucze odbieramy 19tego czyli już w piątek mimo, że ostatnia transza pójdzie z opóźnieniem (dyspozycja złożona tylko procedury bankowe trwają), teoretycznie niemożliwe... mój mąż, który biedny sam się z tym wszystkim zmaga, a ja tylko słucham jak mu poszło, jakiś czas temu zarzucił bezowocne próby komunikowania się z Agmetem przez telefon i od niedawna jeździ na Marywilską i o wszystkich zastrzeżeniach rozmawia bezpośrednio z p. Szyszkowskim, nam też bardzo zależy na czasie bo do lipca musimy zwolnić obecne mieszkanie więc pogodziliśmy się z tym, że nie wszystko będzie zrobione na 19tego, chodzi tu o pękniętą szybę w kuchni, której ponoć nie da się do odbioru kluczy wymienić, cóż... coś za coś, szybę mam nadzieję w końcu jednak wymienią, a póki co w poniedziałek rusza wykańczanie naszego m. myślę, że trzeba tam po prostu pojechać i żądać rozmowy z p. Szyszkowskim, bo inna forma korespondencji jest zwyczajnie nieskuteczna, a na to, że Agmet sam z siebie wywiąże się na czas ze swoich zobowiązań to my już przestaliśmy liczyć, z naszych doświadczeń natomiast wynika, że z p. Szyszkowskim można się raczej porozumieć, wytrwałości życzę i pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 02.06.06, 21:46 Oto w telegraficznym skrócie przegląd wydarzeń z 2 czerwca 2006 roku: - Jarek K. ujawnił zawartość swojej teczki z IPN - Andrzej U. złożył dymisję na ręce Leszka K. - Zbyszek W. zeznawał w tzw. "sprawie wanny" - Grzegorz S. odebrał klucze od mieszkania :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m_golightly Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 02.06.06, 22:03 Grzesiu, gratulacje! my już od 2 tygodni wykańczamy, a prawdę mówiąc ślubny wykańcza mieszkanie a ja jego:-) życzę dużo wewnętrznej harmonii na najbliższe tygodnie, sąsiadka z 1-szej klatki (blok jak mniemam ten sam) Odpowiedz Link Zgłoś
guuferek Re: Odbiory 2 etap, bud. A i B 02.06.06, 22:24 a dziękuję, dziękuję. Tak prawdę mówiąc to powoli zaczyna dopiero docierać do mnie w co się władowałem :) Odpowiedz Link Zgłoś