viggo1977 30.04.06, 20:05 Cześć... Mam pytanko- co sądzicie o małym grillu na balkonie...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: go Re: grill na balkonie IP: *.centertel.pl 30.04.06, 20:51 a ty ze wsi jesteś? nie wiesz że to może przeszkadzać sąsiadom? Odpowiedz Link Zgłoś
viggo1977 Re: grill na balkonie 30.04.06, 21:57 mam sąsiadów , którzy mieszkają piętro niżej i od wieczora do póznej nocy mam lokomotywę z fajek - dlaczego miałbym zwracac uwagę na kogoś innego? Mieszkam na ostatnim piętrze- nie mam nad sobą mieszkan tylko obok. Czy zapach papierosów ma byc bardziej tolerowany niż zapach np grilla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Grójec Re: grill na balkonie IP: *.aster.pl 01.05.06, 09:28 Widaż że pajac spod Grójca. U niego w Grójcu to pewnie każdy takim grillem kopcił ile wlazło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bados Re: grill na balkonie IP: *.chello.pl 01.05.06, 12:16 A Ty jesteś rodowitym warszawiakiem z blokowiska. Gnieździłeś sie z rodzinką na 40 m2 na 10 piętrze z mikroskopijnym balkonem. I dlatego cię boli grillowanie u podgrójeckich obszarników :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolazewschodniego Re: grill na balkonie IP: *.aster.pl 01.05.06, 17:54 nienawidze jak te palanty robia gril na balkonie. smierdzi w calej okolicy a nie kazdy lubi smrod zweglonej karkowy i potu sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
viggo1977 Re: grill na balkonie 01.05.06, 19:41 Lola- a lubisz zapach i dym z papierosow oraz popiół na balkonie? Mam wrażenie,że jak Ty coś robisz to jest OK.. a jak ktoś robi to samo to już pod pręgież... Nie rozumiem tej polskiej hipokryzji- grill na balkonie NIE.. ale k...i kłotnie za scianą..fajki na balkonie i music na full.TAK.. Czy ktoś to może mi wytłumaczyć....? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: grill na balkonie 01.05.06, 20:29 viggo1977 napisał: [...] > Czy ktoś to może mi wytłumaczyć....? Nie da się :-)))) Grill na balkonie, to jak widzisz śliska sprawa... może przespowiadaj sąsiadów, co ONI na to, a nie "ludność forumowa" :-) Ja się kiedyś dogadałam z sąsiadami i czasem, od wielkiego dzwonu pokopciłam im troszeczkę karkóweczką... spróbuj pogadać... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelm11 Re: grill na balkonie 02.05.06, 09:28 grill weglowy zdecydowanie nie, ewentualnie elektryczny papierosy na balkonie zdecydowanie nie ( a jak ktos jest kretynem i nie przeszkadza mu że inni nie znoszą zapachu dymu w mieszkaniu to można kwiatki podlewać ....obficie ;-D działa) ale TAK dla tworzenia odpowiednich miejsc na osiedlach, parkach wyznaczonych do grillowania. Na moim osiedlu sie sąsiedzi niezgodzili ( bo by było za głośno etc. ale w takiej Australi to nie ma problemu park czy osiedle, drewienko przygotowane a po konsumpcji towarzystwo sprzata po sobie ech...może kiedyś dorośniemy i do tego ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: grill na balkonie IP: *.centertel.pl 02.05.06, 13:41 byłem pewny że takie pomysły może mieć tylko wieśniak spod wawy co się do najtańszych mieszkań na Tarchomin sprowadził/ pewnie jeszcze trzyma buty na klatce schodowej koło wycieraczki. wieśniaki na wieś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: grill na balkonie 02.05.06, 17:36 Te, Warszawiak - daruj sobie, kiego grzyba mącisz? Taki krótki staż w Warszawie masz, że aż musisz demonstrować swój nowy status i odcięcie się od zwycajów przodków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GO Re: grill na balkonie IP: *.centertel.pl 02.05.06, 21:14 "Te" ??? z jakiej wiochy przyjechałaś? "zwycaje" macie tam fajne Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: Frustratom... 03.05.06, 11:09 Zastanawiam się skąd tyle nienawiści wśród "warszawiaków" do ludności "napływowej" i skąd to przekonanie, że oni są na pewno lepsi? Myślę, że to tylko i wyłącznie kompleksy i zawiść, czyli: 1. Pochodzeniem warszawskim próbują wyrównać braki w wykształceniu, statusie majątkowym itd itp 2. Zawiść, że ktoś napływowy może się lepiej urządzić od niego, a tak zwykle jest, gdyż w Warszawie udaje się zagrzać miejsce tym najbardziej operatywnym i najlepiej wykształconym. Stąd nienawiść do przyjezdnych, bo zabierają miejsca pracy rodowitym, ale gorzej przystosowanym do dzisiejszego rynku autochtonom. Tylko, że w obydu przypadkach należy zająć się sobą, leczeniem swoich wad, a nie wytykanie innym, że są ze wsi. Zresztą jeśli nawet są, to nie nie jest dla nich żadną ujmą. Urodziłam się w Warszawie, całe życie tu mieszkam, ale przez gardło by mi nie przeszło powiedzieć komuś, że mu słoma z butów wychodzi ... Przecież takim tekstem ośmieszyć można tylko siebie! Co do grilowania na balkonie, to wszystko zależy od sąsiadów. Na moim osiedlu nieraz w sobotnie popołudnie ktoś griluje i jest to wg mnie do przyjęcia. Pod warunkiem, ze cicho, rzadko i nie wszyscy sąsiedzi na raz :-) Ja nie griluję, bo dla mnie na balkonie, to żadna frajda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: grill na balkonie IP: *.spray.net.pl 03.05.06, 20:37 Na osiedlu nie mieszka sie samemu. Trzeba sie z tym liczyc. Grile robi sie na dzialkach, nad jeziorem etc. Osiedle, a tym bardziej balkon nie sluza do grilowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanet Re: grill na balkonie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.06, 20:51 dobrze tak czasem zaburaczyć, co nie viggo? Odpowiedz Link Zgłoś
viggo1977 Re: grill na balkonie 04.05.06, 18:07 wiesz yanet- zaburaczają moi sąsiedzi z dołu robiąc zasłony dymne z papierosów- dlaczego im mozna a mnie nie ?Widzę,że dalej panuje taka sama hipokryzja - jak ktoś tobie -nigdy..ty komuś - jak najbardziej.. Więc daruj sobie teksty o zaburaczaniu - bo trzeba to skierować do 90% społeczeństwa... PS Od jutra będę kiepować na pościel sąsiadki dwa piętra niżej ...Wszakże nie palę ale czuję ogromną ochotę zacząć...:) Odpowiedz Link Zgłoś
nerudo Re: grill na balkonie 04.05.06, 01:05 gdyby mi sasiad zaczał grilowac na balkonie to ja bym zaczął bardzo intensywnie podlewać kwiatki.. a woda ma to do siebie że lubie przeciekać jak się za dużo podleje.. i już by tak miło sąsiad nie miał.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bera Re: grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 09:50 Ach jak wspaniale pachnie wietrzona pościel,(alergicy niestey muszą ja często wietrzyć), którą twój sasiad zakopcił grilem. Boć to przecież "Wolnoć Tomku w swoim domku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monopolowy Re: grill na balkonie IP: *.chello.pl 06.05.06, 15:23 Człowieku, gdzieś ty się urodził? Grill na balkonie? Na łeb ci padło? Nie wiem gdzie wy wszyscy mieszkacie, ale ja w mieszkaniu nie czuję, jak sąsiad pode mną pali na balkonie, a ja mam otwarte drzwi balkonowe. Jednak grill to już przesada:/ A może pójdziesz jeszcze dalej i po staropolsku rozpalisz ognisko z pieczonym świniakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
coyoti44 Re: grill na balkonie 11.05.06, 22:21 Jak juz tak bardzo chcesz isc na tego grilla to wez go ze soba gdzies w ustronne miejsce (np. do lasku brodnowskiego) i tam sobie smaz kielbaski. Tylko nie zapomnij posprzatac po sobie... Odpowiedz Link Zgłoś