Dodaj do ulubionych

Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!!

30.10.01, 12:23
Niedawno została oddana do użytku cała ulica Budowlana. Na jej końcu przy
ul.Wysockiego/Odrowąża przy cmentarzu zrobiono nowe światła, niemówiąc już o
wspaniałych odkryciach architektonicznych drogowców. Nowa jezdnia ma inną
wysokość niż stara i dziurawa, więc jadąc walimy tyłem samochodu. Światła (te
nowe) powodują straszliwe korki. Wyjazd z Bródna rano ganiczy z cudem. Trudno
zawsze było wjechać na most Toruński z ulicy Wysockiego, ale to co zobaczyłam
dziś rano zakrawa o.... Korki były na wszystkich dojazdowych uliczkach do
ul.Wysockiego. Ruch był zakorkowany z obydwie strony, a w stronę cmentarza
samochody stały już na moście. Ktoś wpadł na świetny p-omysł, aby zrobić
kolejne wąskie gardło na Bródnie, gdzie z trzech pasów robi się jeden dziurawy,
wszystkie światła od Bartniczej do Pożariowej nijak są skoordynowane. Problem
stacji Shella to przy tym pestka. Poszukuję więc chętnego na zakup
helikoptera!!!
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! 30.10.01, 12:53
      Te światła nie są takie złe, umożliwiają płynny wyjazd z Budowlanej w kierunku
      Żaby.
      Światła, które wołają o pomstę do nieba to te dla tramwajów u zbiegu Budowlanej
      i Rembielińskiej. Tramwaje stoją tam ponad 2 minuty podczas gdy Budowlaną
      przejeżdzają 1,2 samochody. Bez sensu.
      • eela Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! 30.10.01, 16:22
        Nalezy tak ustawić swiatła, zeby tramwaje szybciej ruszały
    • k_kula Re: Nowe światła przy Cmentarzu-lubimy korki 30.10.01, 15:23
      Problem polega na tym (chyba nie jeździsz samochodem tą drogą codziennie), że
      jak sam wspomniałeś Sloggi Budowlaną jeździ bardzo mało samochodów, więc po co
      tamować ruch na Wysockiego. Nie stałeś chyba dawno w takich gigantycznych
      korkach, które są co rano w tym rejonie. Podróż od Bartniczej do Żaby, a dalej
      do ronda Starzyńskiego, z kilku minut przeciągnęła się do ok.30. Co mam robić?
      Do pracy jeździć o 6? A w ogóle te korki to tamują ruch na Bartniczej też bo
      nie można wjechać w Wysockiego. No powiedz (Sloggi) co mamy robić, jeżeli to
      jest jeden z dwóch wyjazdów z Bródna, tak samo jak drugi zapchany.?
      • eela Re: Nowe światła przy Cmentarzu-lubimy korki 30.10.01, 16:23
        Przesiądx się do tramwaju, to nie będziesz stała w korkach :-)
    • k_kula Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! 30.10.01, 16:48
      Taki właśnie jest nasz polski naród. Nic nikomu nie pomóc tylko aby wszystkim
      było źle. Pocałujcie się w d.... Chcę nadmienić że autobusy też stoją w
      korkach.
      • beata_ Re: Nowe światła.... - nowe problemy!!!!_do_k.kuli 30.10.01, 18:51
        Kuleczko, nie wnerwiaj się tak:-))) Ela właśnie chciała pomóc:-)
        • k_kula Re: Nowe światła.... - do_k.kuli_do_beaty 31.10.01, 10:14
          denerwuje mnie czasem glupota ludzka, a dotego mam podobno despotyczny charakter. Wiem, ze
          moze ela chcaila pomoc, ale w tem sposob nic nigdy nikt nie wskora. Chetnie pojezdze tramwajami,
          jezeli beda dojezdzaly tam gdzie ja jezdze. A w ogole mam awersje do tramwajow i nic nie poradze.
          Dzieki za mile slowa. do zobaczenia.
          • eela Re: Nowe światła.... - do_k.kuli_do_beaty 31.10.01, 13:15
            k_kula napisał(a):

> denerwuje mnie czasem glupota ludzka, a dotego mam podobno despotyczny charakte
            > r. Wiem, ze
            > moze ela chcaila pomoc, ale w tem sposob nic nigdy nikt nie wskora. Chetnie poj
            > ezdze tramwajami,
            > jezeli beda dojezdzaly tam gdzie ja jezdze. A w ogole mam awersje do tramwajow
            > i nic nie poradze.
            > Dzieki za mile slowa. do zobaczenia.

Rozumiem twój ból, bo niektórzy maja awersje do samochodów pchajacych się
            wszedzie, gdzie nie trzeba
      • eela Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! 31.10.01, 13:04
        k_kula napisał(a):

> Taki właśnie jest nasz polski naród. Nic nikomu nie pomóc tylko aby wszystkim
        > było źle. Pocałujcie się w d.... Chcę nadmienić że autobusy też stoją w
        > korkach.

Toteż piszę, żebys się przesiadła do tramwaju, a nie autobusu. We własną
        d...raczej trudno się całować. :-))
        • sloggi Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! 31.10.01, 22:05
          Problem rozwiąże się sam - wyjeżdzaj z Bródna poprzez Rembielińską lub Chodecką
          i Budowlaną tak, jak wyjeżdzam ja.
          Skoro jesteś z Bródzienka - napisz nam skąd - ja z Wyszogrodzkiej.
          • k_kula Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! 02.11.01, 09:21
            sloggi napisał(a):

> Problem rozwiąże się sam - wyjeżdzaj z Bródna poprzez Rembielińską lub Chodecką
            >
            > i Budowlaną tak, jak wyjeżdzam ja.
            > Skoro jesteś z Bródzienka - napisz nam skąd - ja z Wyszogrodzkiej.

Ja tez tak jezdze, ale dalej tez wszystko stoi, a tramwajem wszedzie sie nie dojedzie. Mialam wypadek z/w
            tramwajem i niezawsze moge do nie wsiasc. Ja z Goworowskiej. Pozdrawiam.
            • Gość: Robert Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! IP: 213.25.97.* 02.11.01, 16:14
              W kwestii przejazdu Budowlana - Rondo Zaba:
              a) zawsze mozna pojechac Budowlana do Wincentego i dalej do ronda Zaba - strata
              okolo 2 minut...
              b) jesli juz Odrowaza to mozna chwile sie pomeczyc potem skrecic w Pozarowa,
              rajd po Staniewickiej, wyjazd z powrotem na Odrowaza - wariant korzystny przy
              omijaniu autobusow i ciezkich samochodow...
              c) wariant dla odwaznych: Budowlana - Oliwska - Staniewicka - Odrowaza...

Jezdze z Wysockiego...
              Robert.
              • Gość: sloggi Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 17:36
                Może w 2002 r. będziemy mieć dwie jezdnie Odrowąża i problem rozwiąże się sam :)
                • k_kula Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! 02.11.01, 19:44
                  Gość portalu: sloggi napisał(a):

> Może w 2002 r. będziemy mieć dwie jezdnie Odrowąża i problem rozwiąże się sam :
                  > )

Jest mały problem. Inwestor, który zdecyduje się dorobić drugą nitkę ma obowiązek
                  dorobienia niekolizyjnych skrzyżowań z każda poprzeczną ulicą do Odrowąża, a poza
                  tym te plany nie obejmują naprawy starej nitki, tej bez krawęzników z
                  ogromniastymi kałużami po deszczu. A i podobno trzeba zmienić charakter zajezdni
                  tramwajowej przy bramie cmentarnej, a to jest podobno nie do wykonania. Ale rondo
                  Stażyńskiego jest ekstra. Z modlińskiej/podpożądkowanej wjeżdzają sasmochody
                  chyba z prędkościa zabójcza i nie zważają że rondo ma pierwszeństwo. Korki
                  samochodowo/autobusowe to ok 20 min straty. Na wincentego 2 min można czasem
                  zaoszczędzić lub stracić (patrz wyrównać) na dojazd.
                  • palker Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! 03.11.01, 19:21
                    Nie wtrącałem sie za bardzo w tym watku, gdyż w powietrzu latały rozgrzane do
                    czerwoności wściekłe kuleczki i bałem się, że oberwę. :-)). Zalecanego
                    ćwiczenia gimnastycznego nie trenowałem, z góry załadając, że to beznadziejna
                    sprawa.
                    Czytałem w prasie i wspominał o tym Sloggi, że rozwiązano podobno problem
                    technicznej pętli tramwajowej i już nic poważnego (za wyjatkiem pieniędzy
                    zapewne) nie stoi na przeszkodzie, aby drugą nitkę Odrowąża wybudować.
                    Popuściwszy wodze wyobraźni, ujrzałem obraz również dwupasmowej Budowlanej,
                    która wiaduktem przechodzi nad Odrowąża/Wysockiego, biegnie nad torami wprost
                    ku węzłowi komunikacyjnemu nad Jagiellońska i dalej, ku mostowi Krasińskiego.
                    Ta sama wyobraźnia podpowiada mi jednak, że być możę ja w tym czasie będę już
                    spoczywał sproszkowany za pobliskim murem a siwa Kuleczka z dumą będzie
                    prezentowała nową inwestycje swoim wnukom.
                    • k_kula Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! 03.11.01, 19:36
                      Siwa to ja już jestem!!! (hi, hi). A tak na poważnie to zamiast tych cholernych
                      świateł mogłoby być na przykład rondo(dużo ich np w M1). Problem korków i
                      kolizji byłby rozwiązany. Fajna wizja z wiaduktami, nowym mostem, ale chyba
                      moje wnuki tego nie doczekają. Proponowałabym zamiat porywać się z motyką na
                      słońce ukończyć trasę toruńską po stronie praskiej ze wszystkimi wiaduktami tak
                      ażeby nie było strachem gdzieś za rok lub dwa jeździć tamtędy. Wzięłam proszki
                      Kalmsika i już tak nie ciskam. Jeżdżę rowerem też fajnie tylko trochę już
                      chłodno.
                      • palker Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! 03.11.01, 20:01
                        Konstytucja dozwala ci malować włosy na dowolny kolor.:-)
                        Wczoraj był dzień, podczas którego można było wykroić godzinkę na rowerkowanie,
                        które sprzyja refleksyjnym rozmyślaniom. Niestety nie mogę się przełamać i
                        zaprowadzić swojego rumaka do serwisu na kurację przerzutki i wymianę kiszki.
                        Ale w nadchodzącym tygodniu nie popuszczę, bo nawet zimą mogą się trafic dni
                        wymarzone do rowerowej przejażdżki.
                        Wracając do poprzedniego postu: trasa Mostu Krasińskiego jest wpisana do planów
                        i pewnie doczeka się realizacji po Moście Północnym i Wawerskim.
                        • palker Re: Nowe światła przy Cmentarzu - P.S. 03.11.01, 20:08
                          Zbliża sie rocznica rewolucji, więc może by się zamachnąć na burżuazyjną
                          własność i zabrać tym z M1 ze dwa rondka. Po kiego im tyle rondek! Jako że
                          ochrzciłem cię Czerwoną Kuleczką, nadajesz sie na wodza rewolucji. No chyba, że
                          tradycyjnie zostanie nim Zdzicha :-))
                          • k_kula Re: Nowe światła przy Cmentarzu - P.S. 03.11.01, 20:23
                            palker napisał(a):

> Zbliża sie rocznica rewolucji, więc może by się zamachnąć na burżuazyjną
                            > własność i zabrać tym z M1 ze dwa rondka. Po kiego im tyle rondek! Jako że
                            > ochrzciłem cię Czerwoną Kuleczką, nadajesz sie na wodza rewolucji. No chyba, że
                            >
                            > tradycyjnie zostanie nim Zdzicha :-))
                            O co to to nie władzy ja nie oddam!!! co najwyżej mogę partycypować, kosy na
                            sztorc hajda na koń i komu w drogę temu rondziel!!!

• eela Re: Nowe światła przy Cmentarzu - nowe problemy!!!! 05.11.01, 14:33
                    k_kula napisał(a):

> Gość portalu: sloggi napisał(a):
                    >
                    > > Może w 2002 r. będziemy mieć dwie jezdnie Odrowąża i problem rozwiąże się
                    > sam :
                    > > )
                    >
                    > Jest mały problem. Inwestor, który zdecyduje się dorobić drugą nitkę ma obowiąz
                    > ek
                    > dorobienia niekolizyjnych skrzyżowań z każda poprzeczną ulicą do Odrowąża, a po
                    > za
                    > tym te plany nie obejmują naprawy starej nitki, tej bez krawęzników z
                    > ogromniastymi kałużami po deszczu. A i podobno trzeba zmienić charakter zajezdn
                    > i
                    > tramwajowej przy bramie cmentarnej, a to jest podobno nie do wykonania.

Przy bramie cmentarnej nie ma zajezdni tramwajowej, jest tylko pętla

Ale ron
                    > do
                    > Stażyńskiego jest ekstra.

Rondo jest Starzyńskiego - prezydenta, a nie malarza

• sloggi CHODECKA-BUDOWLANA 05.11.01, 17:26
                      Najlepsze cyrki są u zbiegu Chodeckiej z Budowlaną - wszyscy zapominają że Ci z
                      Chodeckiej mają w lewo pierwszeństwo przejazdu - pisk opon i klaksonów
                      wprowadza w tę martwą okolicę okruszyny życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka