Dodaj do ulubionych

Budżety dzielnic

22.02.03, 11:10
Jak wiadomo jak działa dzielnica jest pochodna środków jakie ma na swoje
działanie. POdobno znacznie zmniejszono budżet na Targówku. Zmiana w stosunku
do ubiegłego roku wynosi prawie 25%. To nie rokuje najlepiej. Jak jest z
Pragą Pn?
Czy ten budżet nie pokazuje, że centralizacja włądzy w Warszawie spowoduje
zabierania pieniedzy lokalnych na cele ogólnomiejskie, znów spowalniając
rozwój terenów peryferyjnych?
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Flint Re: Budżety dzielnic IP: *.chello.pl 22.02.03, 12:42
      alex.4 napisał:

> Czy ten budżet nie pokazuje, że centralizacja włądzy w Warszawie spowoduje
      > zabierania pieniedzy lokalnych na cele ogólnomiejskie, znów spowalniając
      > rozwój terenów peryferyjnych?
      > Pozdr
      Niestety spowoduje właśnie to o czym piszesz...
      I jest to dla mnie większym problemem niż ściganie domniemanych łapowników w
      urzędach przez prezydenta Kaczyńskiego, bo i tak nie wierzę żeby kogoś złapał.
      • Gość: zdzich Re: Budżety dzielnic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 12:46
        Wpierw łap[owników za frak, niekompetentnycgh urzędasów na bruk, a dopiero
        potem można kasę dzielić...
        • Gość: wu Re: Budżety dzielnic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 19:20
          Gość portalu: zdzich napisał(a):

> Wpierw łap[owników za frak, niekompetentnycgh urzędasów na bruk, a dopiero
          > potem można kasę dzielić...
          Zdzich Ty to chyba od Rydzyka jestes albo od Leppera :-) dobrze gada, ale nie
          ma pomyslu na rozwiazanie. Jak udowodnisz komus lapownictwo ? to sprawa
          prokuratora, a nie Pana zdzicha, ktoremu sie wydaje, albo gdzies zaslyszal. Jak
          sa dowody jestem za, wyrzucic za frak i do paki jeszcze wsadzic !!!
          Niekompetencji urzednikow, tez trudno sie doszukiwac, bo test proponowany na
          tym forum byl wysoko niediagnostyczny.
          Troche umiarkowania proponuje. Bardziej sklaniam sie do dyskusji, ktora
          prowadzi Alex4 niz radykalny Zdzich.
          Pozdrawiam.

• Gość: zdzich Re: Budżety dzielnic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 21:46

Tekst diagnostyczny czy nie - to bełkot w stylu magistrów (czy raczej
            magisterek) pedagogiki po zaocznych. Przypomina mi to moje doświadczenia ze
            szkoły z ćwierćinteligentką panią dyrektor, co nie odróżniała logarytmu od
            różniczki, a pouczała mnie jak mam prowadzić lekcję. Urzędnik ma mieć takie i
            100 podobnych pytań w małym palcu,żebym potem nie musiał stać jakąś nad
            blondynką i tracić czas na dyktowanie jej decyzji, bo panienka jedyne co umie
            to pokazać gołę nogi szefowi. NIE STAĆ NAS NA ZATRUDNIANIE BLONDYNEK PRZY 20%
            bezrobociu!!!
            A na korupcję 3 proste sposoby:
            A) Metoda prowakacji jak przy tym gościu z Czorsztyna
            B) Pełna jawność- przetargi zamówienia w internecie- jawność komisji
            przetargowych
            C) majątki radnyxch i urzędników jawne i też w internecie. Większa aktyść służb
            skarbowych by się przydała.
            I WSZYSCY Z OTWARTYCH PUBLICZNYCH KONKURSÓW
            • Gość: wu Re: Budżety dzielnic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 23:40
              Gość portalu: zdzich napisał(a):

>
              >
              > Tekst diagnostyczny czy nie - to bełkot w stylu magistrów (czy raczej
              > magisterek) pedagogiki po zaocznych. Przypomina mi to moje doświadczenia ze
              > szkoły z ćwierćinteligentką panią dyrektor, co nie odróżniała logarytmu od
              > różniczki, a pouczała mnie jak mam prowadzić lekcję. Urzędnik ma mieć takie i
              > 100 podobnych pytań w małym palcu,żebym potem nie musiał stać jakąś nad
              > blondynką i tracić czas na dyktowanie jej decyzji, bo panienka jedyne co umie
              > to pokazać gołę nogi szefowi. NIE STAĆ NAS NA ZATRUDNIANIE BLONDYNEK PRZY
              20%
              > bezrobociu!!!
              > A na korupcję 3 proste sposoby:
              > A) Metoda prowakacji jak przy tym gościu z Czorsztyna
              > B) Pełna jawność- przetargi zamówienia w internecie- jawność komisji
              > przetargowych
              > C) majątki radnyxch i urzędników jawne i też w internecie. Większa aktyść
              służb
              >
              > skarbowych by się przydała.
              > I WSZYSCY Z OTWARTYCH PUBLICZNYCH KONKURSÓW

Nie jestem pania dyrektor z Twojej kiepskiej szkoly, ani pseudomagistrem, tylko
              mam pojecie o tworzeniu testow np. do dzialow HR, ale watpie, czy Ciebie to
              obchodzi, bo Ty jestes, jak mi sie wydaje uprzedzony do wszystkiego co nie po
              Twojej mysli.
              Co do metod wykrywania korupcji masz racje w 100 %, tylko jak to zorganizowac i
              kto mialby sie tym zajac, bo chyba nie nowe wladze ? A co z konkursami dla
              nowych pracownikow urzedzow delgowanych do pracy przez Kaczynskiego, przeciez
              to tacy sami ludzie, a moze i nawet gorsi, bo nigdy nie mieli do czynienia z
              urzedami, tylko albo sa to starsze osoby, ktorym zostalo pare lat do emerytury
              i chca dotrwac do konca, albo mlode pindy, ktore niczego nie potrafia. Czy
              wszyscy od Kaczynskiego maja czyste rece ? Czy sam Kaczynski mowiac o
              zmniejszeniu kosztow i zwalnianiu pracownikow nie jest przypadkiem demagogiem
              zatrudniajac nowych bez rzadnych kwalifikacji ? A moze Zdzich to ksywa tych co
              za tym staja.
              Pozdrawiam

Pozdrawiam
              • Gość: zdzich Re: Budżety dzielnic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 00:16
                Gość portalu: wu napisał(a):

> Gość portalu: zdzich napisał(a):
                >
                > >
                > >
                > > Tekst diagnostyczny czy nie - to bełkot w stylu magistrów (czy raczej
                > > magisterek) pedagogiki po zaocznych. Przypomina mi to moje doświadczenia z
                > e
                > > szkoły z ćwierćinteligentką panią dyrektor, co nie odróżniała logarytmu od
                >
                > > różniczki, a pouczała mnie jak mam prowadzić lekcję. Urzędnik ma mieć taki
                > e i
                > > 100 podobnych pytań w małym palcu,żebym potem nie musiał stać jakąś nad
                > > blondynką i tracić czas na dyktowanie jej decyzji, bo panienka jedyne co u
                > mie
                > > to pokazać gołę nogi szefowi. NIE STAĆ NAS NA ZATRUDNIANIE BLONDYNEK PRZY
                >
                > 20%
                > > bezrobociu!!!
                > > A na korupcję 3 proste sposoby:
                > > A) Metoda prowakacji jak przy tym gościu z Czorsztyna
                > > B) Pełna jawność- przetargi zamówienia w internecie- jawność komisji
                > > przetargowych
                > > C) majątki radnyxch i urzędników jawne i też w internecie. Większa aktyść
                > służb
                > >
                > > skarbowych by się przydała.
                > > I WSZYSCY Z OTWARTYCH PUBLICZNYCH KONKURSÓW
                >
                > Nie jestem pania dyrektor z Twojej kiepskiej szkoly, ani pseudomagistrem,
                tylko
                >
                > mam pojecie o tworzeniu testow np. do dzialow HR, ale watpie, czy Ciebie to
                > obchodzi, bo Ty jestes, jak mi sie wydaje uprzedzony do wszystkiego co nie po
                > Twojej mysli.
                > Co do metod wykrywania korupcji masz racje w 100 %, tylko jak to zorganizowac
                i
                >
                > kto mialby sie tym zajac, bo chyba nie nowe wladze ? A co z konkursami dla
                > nowych pracownikow urzedzow delgowanych do pracy przez Kaczynskiego, przeciez
                > to tacy sami ludzie, a moze i nawet gorsi, bo nigdy nie mieli do czynienia z
                > urzedami, tylko albo sa to starsze osoby, ktorym zostalo pare lat do
                emerytury
                > i chca dotrwac do konca, albo mlode pindy, ktore niczego nie potrafia. Czy
                > wszyscy od Kaczynskiego maja czyste rece ? Czy sam Kaczynski mowiac o
                > zmniejszeniu kosztow i zwalnianiu pracownikow nie jest przypadkiem demagogiem
                > zatrudniajac nowych bez rzadnych kwalifikacji ? A moze Zdzich to ksywa tych
                co
                > za tym staja.
                > Pozdrawiam
                >
                >
                > Pozdrawiam
                Na szczęście nie jestem, nie byłem i chyba raczej nie będę urzędnikiem
                samorządowym (kiedyś miałem taką propozycję , ale odmówiłem). Jako obywatel
                czasami mam styczność z urzędnikami samorządowymi i czytając ich (najczęściej
                po terminie) wypociny (z błędami ortograficznymi włacznie)stwierdzam- to jest
                dno! Ta pani dyrektor to też dziecię kolejnego układu samorządowego. Który
                zawsze cenił BMW plus korupcja. Jeśli Kaczyński próbuje to rozpirzyć, to czyni
                przynajmniej dobry początek. A za resztę albo zapłaci twarzą i odejdzie ze
                wstydem, albo się wykaże i zostanie prezydentem RP. Ma o co grać i musi się
                liczyć z ludźmi. Czyli potrzebni mu są lojajni, uczciwi i nieskorumpowani
                urzędnicy. Czas pokaże czy mu się to uda. GORZEJ niż było jednak - moim
                zdaniem - być nie może.
      • alex.4 Re: Budżety dzielnic 22.02.03, 12:50
        Olbrzymią zasługą decentralizacji ustroju Warszawy był rozwój terenów
        peryferyjnych, co najlepiej widać w Białołęce. Teraz grozi nam znowu centralny
        gigantyzm i szastanie pieniędzmi na inwestycje które mogły poczekać w centrum,
        gdy zabraknie pieniędzy na peryferie. Utopiono olbrzymie pieniądze w tunel pod
        Wisłostradą, który jest potrzebny, ale bynajmniej nie w pierwszej kolejności.
        Za to brakuje na inwestycje lokalne: drogi, czy jak sie teraz okazało na baseny
        na Targówku
        Pozdr
        • Gość: Flint Re: Budżety dzielnic IP: *.chello.pl 22.02.03, 13:01
          alex.4 napisał:

> Olbrzymią zasługą decentralizacji ustroju Warszawy był rozwój terenów
          > peryferyjnych, co najlepiej widać w Białołęce. Teraz grozi nam znowu
          centralny
          > gigantyzm i szastanie pieniędzmi na inwestycje które mogły poczekać w
          centrum,
          > gdy zabraknie pieniędzy na peryferie. Utopiono olbrzymie pieniądze w tunel
          pod
          > Wisłostradą, który jest potrzebny, ale bynajmniej nie w pierwszej kolejności.
          > Za to brakuje na inwestycje lokalne: drogi, czy jak sie teraz okazało na
          baseny
          Zgadzam się z Tobą. Ale to co pisze Zdzich: "Wpierw łap[owników za frak,
          niekompetentnycgh urzędasów na bruk, a dopiero potem można kasę dzielić..."
          sprawia że myślę iż nowej ekipie chyba nie chodzi o poprawę sytuacji w
          Warszawie, a raczej o skok na kasę :)
          PS. Potraktujcie to trochę z przymrużeniem oka :-) Kaczor chyba nie jest
          taki "biznesowy" :-)

>
          > na Targówku
          > Pozdr
          • alex.4 Re: Budżety dzielnic 23.02.03, 18:18
            Na Pradze Pn też budżet bedzie mniejszy. Tu róznica nie będzie, aż tak duża
            będzie wynosiła ok. 10%. Z dużymi inwestycjami należy się pożegnać...
            • matmi Re: Budżety dzielnic 24.02.03, 07:19
              Na targówku też nie dojdzie do nowych inwestycji. Prawdopodobnie uda się
              dokończyć Nowowincetego i Odrowąża. Natomiast nie ruszy Nowotrocka. Może uda
              się jeszcze jakieś małe remonty wykonać, ale na za dużo to nie ma co liczyć.
              • alex.4 Re: Budżety dzielnic 25.02.03, 19:02
                Widać, że nowe włądze traktuja Prage pomacoszemu....
                • Gość: funio Re: Budżety dzielnic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 02:15
                  Koniec marzeń dzieci. Zarzą pragi ółnoc to sra na smą możliwośc negocjacji z
                  Kaczyńskim.Targówek to samo. Koniec z inwestycjami i amen.Tak wybraliście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka