paulakasia 05.02.07, 18:08 Czy ktoś z Was orientuje się kiedy będą podpisane akty notarialne i dlaczego tak długo to trwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kbor Re: data podpisania aktów 05.02.07, 21:19 zapewne jeszcze nie cala papierologie zabrali potrzebna do podpisania aktow. mialy byc w pierwszej polowie lutego, ale jak beda na koniec to bedzie chyba dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
nen7 Re: data podpisania aktów 07.02.07, 13:48 Informacje z wczoraj - akty będą pod koniec lutego albo w marcu (bardziej prawdopodobny jest ten drugi termin). Podobno jeden z dokumentów został cofnięty do poprawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: data podpisania aktów 07.02.07, 14:09 Informacja z dzisiaj - brak konkretnego terminu podpisania aktów. Po moim pytaniu czy nastąpi to do konca 02/07, Pani z JP powiedziala,ze na pewno nie i nie jest w stanie podac przybliżonej daty. Niestety musimy czekać:( Dostałam info o błędzie na pozwoleniu na użytkowanie, musieli ponownie złozyć do Urzędu, a jak wiadomo biurokracji nie przeskoczymy Odpowiedz Link Zgłoś
lgawin Re: data podpisania aktów 08.02.07, 08:43 O ile sobie dobrze przypominam odbiory mieszkań też miały być "na pewno nie przed końcem roku" (2006) :) I oby znowu minęli się z prawdą... Pozdrawiam wszystkich zniecierpliwionych Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: data podpisania aktów 08.02.07, 09:41 Jakoś brak we mnie optymizmu. Termin podpisania aktów minął już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka666 Re: data podpisania aktów 08.02.07, 19:39 shit shit shit, co znowu za bledy w pozwoleniu na użytkowanie:-)), ja dostalam odpis pozowolenia to bylo ze decyzja sie uprawomocniła, to co jeszcze się dzieje???? podobno czekali tylko na kartotekę lokali z gminy [czy cus tam, nie pamietam a moze to bylo wyodrebnnienie lokali]; ponownie musze uprzedzic lojalnie, ze nie bede zwazac na zapisy w umowie ktore chyba nie sa za bardzo legalne] i jak mnie to bedzie wiecej kosztowac niz powinno [np. kredyt bankowy, ubepieczenie przy braku wpisu banku na hipoteke] to bedzie dym:-( Odpowiedz Link Zgłoś
justar0 Re: data podpisania aktów 08.02.07, 21:43 witam wszystkich, od jakiegoś czasu śledzę forum, ale dopiero dziś postanowiłam dołączyć ponieważ moja cierpliwość się skończyła.Janpul niczym się nie różni od najgorszych developerów na rynku, a w moim odczuciu nawet przoduje!!!! po raz kolejny zostałam przez nich oszukana!!! Byłam dzisiaj w stoenie, okazuje się że nie dokonano odbioru osiedla przez Powiatowego Inspektora, cokolwiek to znaczy i okazuje się że płacimy za prąd budowlany 35 zł miesięcznie!!!po za tym wystawiono mi umowę od 1 grudnia, a klucze odebrałam 20 grudnia!!!!Czy to tylko mój przypadek? być może dlatego też nie mogą sfinalizować podpisania aktów!!!pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: data podpisania aktów 09.02.07, 09:36 Ja odebrałem 29.12 i też próbowano ode mnie wyciągnąć opłatę za cały miesiąc. Na odpowiedź od JP w sprawie faktur za grudzień i styczeń czekam już miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
justar0 Re: data podpisania aktów 09.02.07, 11:43 ja też czekam na korektę f-ry za czynsz za grudzień, bo wystawiono mi ją przed oderbraniem kluczy!!a co z tym prądem budowlanym i comiesięczną opłatą zań? czy ja czegoś nie wiem? czy było jakieś info w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
pmb5 Re: data podpisania aktów 09.02.07, 10:20 > po za tym wystawiono mi umowę od 1 grudnia, a klucze odebrałam 20 grudnia!!!! > Czy to tylko mój przypadek? Eeeee nieee. My odebraliśmy 28 grudnia a dostaliśmy fakturę od połowy grudnia. Pani poinformowała, że 'wszystkim wystawiała równo' i 'to taka niewielka kwota przecie... nie ma sie o upominać'. Pisemko wyślij, że chcesz korektę. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka666 Re: data podpisania aktów 09.02.07, 23:55 stoen pracuje oczywiscie w nieludzkich godzinach dla mnie plus nie jest uprzejmy odbira telefonu, dlatego sie zastanawiam czy ktos moze juz był. oczywiscie prawdopodobnie jak wszyscy dostałam umowę i z góry do zapłaty po wyższej taryfie, pocieszam się tym, że jest to zaliczka i zostanie rozliczone faktyczne zużycie [chociaż dopiero po pół roku] ale czy jest możliwe, żeby Stoen rozliczył zużycie według niższej taryfy przewidzianej dla bloku mieszkalnego a nie dla budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
justar0 Re: data podpisania aktów 10.02.07, 16:50 pani w stoenie powiedziała, że mam wpisaną w umowie taryfę c11, a to oznacza prąd budowlany i nie jest do zwrotu !!!!dopóki ten Powiatowy Inspektor nie odbierze budynku to będziemy ją płacić, a może to potrwać nawet rok!!!,a więc płacimy to za developera! i tak jak pisałam wcześniej brak tego odbioru może wpływać na opóźnienia zawarcia aktów notarialnych, ponieważ nie wszystkie formalności janpul dopełnił!! Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: data podpisania aktów 12.02.07, 08:13 Nie bardzo rozumiem...mam potwierdzenie z JP, że wysłali wszystkie dokumenty świadczące o odbiorze inwestycji do STOENU. Ktoś zresztą pisał, że otrzymał kopie tych dokumentów. Czy może to ktoś potwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
slubujacy prad budowlany??? 11.02.07, 22:25 Tak sie zastanawialem o czym piszecie, zajrzalem do otrzymanych papierow ze STOENu i mowie co wynika: - mam umowe na taryfe C11 od 4 grudnia - pierwszy rachunek jest tylko prognoza na jakies 85 kWh, ale w rozliczeniu nie pojawia sie zadna stawka 35 PLN. 2,5 PLN to miesieczna oplata abonamentowa, i troche ponad 3 PLN na 10 kW miesiecznie. rachunek w sumie 230 PLN. Skad info o 35 PLN miesiecznie i za co konkretnie bo nie rozumiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
justar0 Re: prad budowlany??? 12.02.07, 09:39 taką informację (tzn. że taryfa c11 oznacza prąd budowlany!!)uzyskałam w stoenie, zaniepokojona wysokim rachunkiem, na mojej fakturze jest napisane nr licznika... mnożna 1 grupa taryfowa c11, a to oznacza dodatkowe 35 zł za prąd budowlany, nie wiem czy jest to opłata taka sama dla wszystkich czy zależna od metrażu? a janpulowi wierzyć nie wolno, mnie kantują od samego początku i wierzcie mi nie cieszy mnie że to moje własne mieszkanie pani w stoenie powiedziała że tego osiedla nie odebrał Powiatowy Inspektor, więc nie wierzę, że ktoś widział te dokumenty!! Odpowiedz Link Zgłoś
paulakasia Re: data podpisania aktów 27.02.07, 17:40 A tak naprawdę, to jak należy rozumieć brak aktów notarialnych? W mojej umowie jest: "Wykonawca ma prawo odstąpić od umowy w przypadku, gdy: ... Zamawiający nie przystąpi do notarialnej umowy kupna-sprzedaży zgodnie z paragrafem 1 ust.9 niniejszej umowy" Paragraf 1 ust. 9: "Strony zobowiązują się zawrzeć notarialną umowę sprzedaży w terminie jednego miesiąca od daty uzyskania ostateczengo pozwolenia na użytkowanie budynku nie później jednak niż do dnia 28 luty 2007 roku. ... " Czy to oznacza, że Janpul może rozwiązać umowę z wszystkimi mieszkańcami i będzie to zgodne z umową? Nigdzie przecież nie jest napisane, że wyjątkiem od odstąpienia od umowy jest opóźnienie wynikające ze zwłoki Janpulu (przynajmniej u mnie nie ma nic takiego). Czy może Wy macie inne zapisy? Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: data podpisania aktów 28.02.07, 12:49 Podejrzewam ze wszyscy mamy taki zapis tylko date troszke inna, w zaleznosci od tego kiedy podpisano wstepna umowe kupna-sprzedazy. Wydaje mi sie ze ten zapis mowi o przypadku, gdy wzywaja do podpisania aktu a Ty sie nie stawisz albo nie zechcesz podpisac (jak z odbiorem technicznym). Poza tym z tego co mi wiadomo "prawdziwe" pozwolenie na uzytkowanie albo nie zostalo jeszcze podpisane, albo zostalo podpisane nie dawno. Zobaczymy co wymysla. My juz skonczylismy prawie remont mieszkania :) i wyglada zupelnie inaczej niz na planach ;P Odpowiedz Link Zgłoś
justar0 Re: data podpisania aktów 14.02.07, 17:13 informacja dla wszystkich którzy mają wpisaną taryfę C11 w umowie ze stoenem: W celu zmiany taryfy na G11 należy dostarczyć do Centrum Kontaktu z Klientem: - kopię decyzji Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego o dopuszczeniu lokalu do użytku z przeznaczeniem na cele mieszkalne, - dwa wypełnione i podpisane formularze aneksu do umowy, - oświadczenie o wskazaniu licznika energii elektrycznej. taką informację uzyskałam w stoenie, moja umowa została zawarta zanim osiedle zostało odebrane przez Powiatowego Inspektora Nadzoru, stąd ta taryfa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: data podpisania aktów 18.02.07, 10:04 Prawdopodobnie taryfa G obowiązywać będzie dopiero za miesiące marzec-kwiecień. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekp80 Re: data podpisania aktów 17.02.07, 21:46 Kochani! JanPul poinformował na swojej stronie, że oryginały decyzji w sprawie naszej budowy dostaną 23 lutego. O terminie podpisania aktów każdego z nas powiadomią pisemnie. Projekt aktu mają pokazywać w siedzibie JP po 27 lutego (lub mogą go przesłać mailem). Mam nadzieję, że firma Jankowski Pulchny szybko upora się z podpisywaniem naszego upragnionego dokumentu i że na początku marca będziemy już pełnoprawnymi właścicielami naszych mieszkań. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: data podpisania aktów 17.02.07, 23:47 W piątek właśnie informowano, że akty podpiszemy na początku marca. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: data podpisania aktów 19.02.07, 16:50 Puścilam info w sprawie naszego notariusza na Wasze skrzynki gazetowe Dajcie znac jesli kogos pominelam Odpowiedz Link Zgłoś
mmzaba info ze strony JanPula 20.02.07, 14:26 "Szanowni Państwo Informujemy, iż zostały ustalone daty podpisania aktów notarialnych. O terminach oraz godzinie zostaniecie Państwo powiadomieni listownie lub przez administratora na najbliższym zebraniu (datę podamy na forum). Klienci, którzy będą korzystali z własnej kancelarii notarialnej, proszone są o przesłanie e-mailem lub dostarczenie do siedziby naszej firmy wzoru aktu notarialnego na tydzień przed podpisaniem." Odpowiedz Link Zgłoś
natan94 Re: data podpisania aktów 24.02.07, 00:25 Uprzejma prosba o przeslanie rowniez do mnie tych namiarow. Rozumiem, ze jest tanszy. Moj adres mariolawojcik@o2.pl Prosba o informacje, jaka to kwota (na moja skrzynke). z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: data podpisania aktów 24.02.07, 18:24 ja też poproszę na:rozpeda@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
opus21 Re: data podpisania aktów 25.02.07, 21:40 czy tez moglabym prosic o info na temat notariusza. Bede wdzieczna :-) Odpowiedz Link Zgłoś