Dodaj do ulubionych

data podpisania aktów

05.02.07, 18:08
Czy ktoś z Was orientuje się kiedy będą podpisane akty notarialne i dlaczego
tak długo to trwa?
Obserwuj wątek
    • kbor Re: data podpisania aktów 05.02.07, 21:19
      zapewne jeszcze nie cala papierologie zabrali potrzebna do podpisania aktow.
      mialy byc w pierwszej polowie lutego, ale jak beda na koniec to bedzie chyba
      dobrze...
      • nen7 Re: data podpisania aktów 07.02.07, 13:48
        Informacje z wczoraj - akty będą pod koniec lutego albo w marcu
        (bardziej prawdopodobny jest ten drugi termin). Podobno jeden
        z dokumentów został cofnięty do poprawienia.
        • sylwinka80 Re: data podpisania aktów 07.02.07, 14:09
          Informacja z dzisiaj - brak konkretnego terminu podpisania aktów. Po moim
          pytaniu czy nastąpi to do konca 02/07, Pani z JP powiedziala,ze na pewno nie i
          nie jest w stanie podac przybliżonej daty.
          Niestety musimy czekać:(
          Dostałam info o błędzie na pozwoleniu na użytkowanie, musieli ponownie złozyć
          do Urzędu, a jak wiadomo biurokracji nie przeskoczymy
          • lgawin Re: data podpisania aktów 08.02.07, 08:43
            O ile sobie dobrze przypominam odbiory mieszkań też miały być "na pewno nie
            przed końcem roku" (2006) :)
            I oby znowu minęli się z prawdą...

Pozdrawiam wszystkich zniecierpliwionych
            • bodziach Re: data podpisania aktów 08.02.07, 09:41
              Jakoś brak we mnie optymizmu. Termin podpisania aktów minął już dawno.
              • sikorka666 Re: data podpisania aktów 08.02.07, 19:39
                shit shit shit, co znowu za bledy w pozwoleniu na użytkowanie:-)), ja dostalam
                odpis pozowolenia to bylo ze decyzja sie uprawomocniła, to co jeszcze się
                dzieje????
                podobno czekali tylko na kartotekę lokali z gminy [czy cus tam, nie pamietam a
                moze to bylo wyodrebnnienie lokali]; ponownie musze uprzedzic lojalnie, ze nie
                bede zwazac na zapisy w umowie ktore chyba nie sa za bardzo legalne] i jak mnie
                to bedzie wiecej kosztowac niz powinno [np. kredyt bankowy, ubepieczenie przy
                braku wpisu banku na hipoteke] to bedzie dym:-(
                • justar0 Re: data podpisania aktów 08.02.07, 21:43
                  witam wszystkich,
                  od jakiegoś czasu śledzę forum, ale dopiero dziś postanowiłam dołączyć ponieważ
                  moja cierpliwość się skończyła.Janpul niczym się nie różni od najgorszych
                  developerów na rynku, a w moim odczuciu nawet przoduje!!!!
                  po raz kolejny zostałam przez nich oszukana!!! Byłam dzisiaj w stoenie, okazuje
                  się że nie dokonano odbioru osiedla przez Powiatowego Inspektora, cokolwiek to
                  znaczy i okazuje się że płacimy za prąd budowlany 35 zł miesięcznie!!!po za tym
                  wystawiono mi umowę od 1 grudnia, a klucze odebrałam 20 grudnia!!!!Czy to tylko
                  mój przypadek? być może dlatego też nie mogą sfinalizować podpisania
                  aktów!!!pozdrawiam wszystkich
                  • bodziach Re: data podpisania aktów 09.02.07, 09:36
                    Ja odebrałem 29.12 i też próbowano ode mnie wyciągnąć opłatę za cały miesiąc.
                    Na odpowiedź od JP w sprawie faktur za grudzień i styczeń czekam już miesiąc.
                    • justar0 Re: data podpisania aktów 09.02.07, 11:43
                      ja też czekam na korektę f-ry za czynsz za grudzień, bo wystawiono mi ją przed
                      oderbraniem kluczy!!a co z tym prądem budowlanym i comiesięczną opłatą zań? czy
                      ja czegoś nie wiem? czy było jakieś info w tej sprawie?
                  • pmb5 Re: data podpisania aktów 09.02.07, 10:20
                    > po za tym wystawiono mi umowę od 1 grudnia, a klucze odebrałam 20 grudnia!!!!
                    > Czy to tylko mój przypadek?

Eeeee nieee. My odebraliśmy 28 grudnia a dostaliśmy fakturę od połowy grudnia.
                    Pani poinformowała, że 'wszystkim wystawiała równo' i 'to taka niewielka kwota
                    przecie... nie ma sie o upominać'.
                    Pisemko wyślij, że chcesz korektę.
                    • sikorka666 Re: data podpisania aktów 09.02.07, 23:55
                      stoen pracuje oczywiscie w nieludzkich godzinach dla mnie plus nie jest uprzejmy odbira telefonu, dlatego sie zastanawiam czy ktos moze juz był.
                      oczywiscie prawdopodobnie jak wszyscy dostałam umowę i z góry do zapłaty po wyższej taryfie, pocieszam się tym, że jest to zaliczka i zostanie rozliczone faktyczne zużycie [chociaż dopiero po pół roku] ale czy jest możliwe, żeby Stoen rozliczył zużycie według niższej taryfy przewidzianej dla bloku mieszkalnego a nie dla budowy?
                      • justar0 Re: data podpisania aktów 10.02.07, 16:50
                        pani w stoenie powiedziała, że mam wpisaną w umowie taryfę c11, a to oznacza
                        prąd budowlany i nie jest do zwrotu !!!!dopóki ten Powiatowy Inspektor nie
                        odbierze budynku to będziemy ją płacić, a może to potrwać nawet rok!!!,a więc
                        płacimy to za developera! i tak jak pisałam wcześniej brak tego odbioru może
                        wpływać na opóźnienia zawarcia aktów notarialnych, ponieważ nie wszystkie
                        formalności janpul dopełnił!!
                        • angela_waw1 Re: data podpisania aktów 12.02.07, 08:13
                          Nie bardzo rozumiem...mam potwierdzenie z JP, że wysłali wszystkie dokumenty
                          świadczące o odbiorze inwestycji do STOENU. Ktoś zresztą pisał, że otrzymał
                          kopie tych dokumentów. Czy może to ktoś potwierdzić?
                      • slubujacy prad budowlany??? 11.02.07, 22:25
                        Tak sie zastanawialem o czym piszecie, zajrzalem do otrzymanych papierow ze
                        STOENu i mowie co wynika:
                        - mam umowe na taryfe C11 od 4 grudnia
                        - pierwszy rachunek jest tylko prognoza na jakies 85 kWh, ale w rozliczeniu nie
                        pojawia sie zadna stawka 35 PLN. 2,5 PLN to miesieczna oplata abonamentowa, i
                        troche ponad 3 PLN na 10 kW miesiecznie. rachunek w sumie 230 PLN.

Skad info o 35 PLN miesiecznie i za co konkretnie bo nie rozumiem???
                        • justar0 Re: prad budowlany??? 12.02.07, 09:39
                          taką informację (tzn. że taryfa c11 oznacza prąd budowlany!!)uzyskałam w
                          stoenie, zaniepokojona wysokim rachunkiem, na mojej fakturze jest napisane nr
                          licznika... mnożna 1 grupa taryfowa c11, a to oznacza dodatkowe 35 zł za prąd
                          budowlany, nie wiem czy jest to opłata taka sama dla wszystkich czy zależna od
                          metrażu?
                          a janpulowi wierzyć nie wolno, mnie kantują od samego początku i wierzcie mi nie
                          cieszy mnie że to moje własne mieszkanie
                          pani w stoenie powiedziała że tego osiedla nie odebrał Powiatowy Inspektor, więc
                          nie wierzę, że ktoś widział te dokumenty!!
                • paulakasia Re: data podpisania aktów 27.02.07, 17:40
                  A tak naprawdę, to jak należy rozumieć brak aktów notarialnych? W mojej umowie
                  jest:
                  "Wykonawca ma prawo odstąpić od umowy w przypadku, gdy:
                  ...
                  Zamawiający nie przystąpi do notarialnej umowy kupna-sprzedaży zgodnie z
                  paragrafem 1 ust.9 niniejszej umowy"
                  Paragraf 1 ust. 9:
                  "Strony zobowiązują się zawrzeć notarialną umowę sprzedaży w terminie jednego
                  miesiąca od daty uzyskania ostateczengo pozwolenia na użytkowanie budynku nie
                  później jednak niż do dnia 28 luty 2007 roku. ... "
                  Czy to oznacza, że Janpul może rozwiązać umowę z wszystkimi mieszkańcami i
                  będzie to zgodne z umową? Nigdzie przecież nie jest napisane, że wyjątkiem od
                  odstąpienia od umowy jest opóźnienie wynikające ze zwłoki Janpulu (przynajmniej
                  u mnie nie ma nic takiego).
                  Czy może Wy macie inne zapisy?
                  • kbor Re: data podpisania aktów 28.02.07, 12:49
                    Podejrzewam ze wszyscy mamy taki zapis tylko date troszke inna, w zaleznosci od
                    tego kiedy podpisano wstepna umowe kupna-sprzedazy.

Wydaje mi sie ze ten zapis mowi o przypadku, gdy wzywaja do podpisania aktu a
                    Ty sie nie stawisz albo nie zechcesz podpisac (jak z odbiorem technicznym).
                    Poza tym z tego co mi wiadomo "prawdziwe" pozwolenie na uzytkowanie albo nie
                    zostalo jeszcze podpisane, albo zostalo podpisane nie dawno.
                    Zobaczymy co wymysla.
                    My juz skonczylismy prawie remont mieszkania :) i wyglada zupelnie inaczej niz
                    na planach ;P
    • justar0 Re: data podpisania aktów 14.02.07, 17:13
      informacja dla wszystkich którzy mają wpisaną taryfę C11 w umowie ze stoenem:

W celu zmiany taryfy na G11 należy dostarczyć do Centrum Kontaktu z Klientem:
      - kopię decyzji Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego o dopuszczeniu lokalu
      do użytku z przeznaczeniem na cele mieszkalne,

- dwa wypełnione i podpisane formularze aneksu do umowy,

- oświadczenie o wskazaniu licznika energii elektrycznej.
      taką informację uzyskałam w stoenie, moja umowa została zawarta zanim osiedle
      zostało odebrane przez Powiatowego Inspektora Nadzoru, stąd ta taryfa
      pozdrawiam
      • bodziach Re: data podpisania aktów 18.02.07, 10:04
        Prawdopodobnie taryfa G obowiązywać będzie dopiero za miesiące marzec-kwiecień.
    • jacekp80 Re: data podpisania aktów 17.02.07, 21:46
      Kochani!
      JanPul poinformował na swojej stronie, że oryginały decyzji w sprawie naszej
      budowy dostaną 23 lutego. O terminie podpisania aktów każdego z nas powiadomią
      pisemnie. Projekt aktu mają pokazywać w siedzibie JP po 27 lutego (lub mogą go
      przesłać mailem). Mam nadzieję, że firma Jankowski Pulchny szybko upora się z
      podpisywaniem naszego upragnionego dokumentu i że na początku marca będziemy już
      pełnoprawnymi właścicielami naszych mieszkań.
      Pozdrawiam wszystkich sąsiadów,
      Jacek
      • bodziach Re: data podpisania aktów 17.02.07, 23:47
        W piątek właśnie informowano, że akty podpiszemy na początku marca.
        • sylwinka80 Re: data podpisania aktów 19.02.07, 16:50
          Puścilam info w sprawie naszego notariusza na Wasze skrzynki gazetowe
          Dajcie znac jesli kogos pominelam
          • mmzaba info ze strony JanPula 20.02.07, 14:26
            "Szanowni Państwo
            Informujemy, iż zostały ustalone daty podpisania aktów notarialnych. O
            terminach oraz godzinie zostaniecie Państwo powiadomieni listownie lub przez
            administratora na najbliższym zebraniu (datę podamy na forum).
            Klienci, którzy będą korzystali z własnej kancelarii notarialnej, proszone są o
            przesłanie e-mailem lub dostarczenie do siedziby naszej firmy wzoru aktu
            notarialnego na tydzień przed podpisaniem."
          • natan94 Re: data podpisania aktów 24.02.07, 00:25
            Uprzejma prosba o przeslanie rowniez do mnie tych namiarow.
            Rozumiem, ze jest tanszy. Moj adres mariolawojcik@o2.pl
            Prosba o informacje, jaka to kwota (na moja skrzynke).
            z gory dziekuje
            • a0151 Re: data podpisania aktów 24.02.07, 18:24
              ja też poproszę na:rozpeda@o2.pl
              • opus21 Re: data podpisania aktów 25.02.07, 21:40
                czy tez moglabym prosic o info na temat notariusza. Bede wdzieczna :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka