Dodaj do ulubionych

nasze parkingi

20.02.07, 10:04
Drodzy sąsiedzi,
już niebawem będą oddawane mieszkania w kolejnych etapach a co za tym idzie
ich właściciele będą musieli wjeżdżać na teren osiedla. Tylko gdzie? Myślę,
że gdzie popadnie. Wjazd do garażu w ich etapie nie będzie możliwy do czasu
odbioru budynków przez gminę - czyli jakieś kilka miesięcy jak w naszym
przypadku. Ale gdzieś będą musieli parkować a miejsc naziemnych nie mają - no
może kilka pod płotem. Może należy zamontować blokady i podejrzewam, że na
własny koszt. Proponuję podjąć temat na zebraniu wspólnoty.
Ania
Obserwuj wątek
    • guuferek Re: nasze parkingi 20.02.07, 10:38
      Jako szczęśliwy posiadacz naziemnego miejsca parkingowego jestem jak
      najbardziej ZA!, i to głównie NIE ze względu na mieszkańców kolejnych etapów a
      przede wszystkim z powodu "parkingu", który stworzyli sobie na terenie naszego
      osiedla pracownicy zatrudnieni na budowie. Jako temat pokrewny proponuję także
      omówić kwestię nadmiernego wykorzystywania przez Agmet zapisu z naszych aktów
      notarialnych o użyczeniu części wspólnych osiedla przy pracach związanych z
      kolejnymi etapami - po polsku - trzeba skończyć z wieczkami budowlańców po piwo
      przez osiedle, przełażeniem pod szlabanem, rozjeżdżaniem trawników itp.
      • dinee Re: nasze parkingi 20.02.07, 11:18
        wiele razy mówiłam paniom z Modusa, aby uświadomiły Agmetowi, że w aktach
        naszych nie ma mowy o udostępnianiu terenu osiedla na parkingi pracowników
        budowy a zapis należy rozumieć jako udostępnienie dróg wewnętrznych dla
        koniecznych prac przy budowie kolejnych etapów. Jedyne, co mi się udało
        wyegzekwować to przepustki na podstawie, których ponoć tylko konieczni
        pracownicy budowy wjeżdżają. Chociaż tyle i inni przypadkowi raczej już nie
        mają wstępu ;).
        Ania
        • zulka01 Re: nasze parkingi 21.02.07, 19:33
          Mam nadzieję,że Agmet na zebraniu naszej wspólnoty przedstawi konkretne
          propozycje w kwestii parkowania naszych przyszłych sąsiadów,a także przeróżnych
          dostawców.
          Problem jest wg.mnie znacznie bardziej poważny niż się wydaje.Poza zajmowaniem
          miejsc naziemnych może dojść do zablokowania dojazdu do garażu a co za tym idzie
          MPO nie dojedzie do śmietnika.Z pewnością nie będą ciągnąć pojemników do miejsca
          zaparkowania śmieciarki.W drugim paragrafie naszej umowy z MPO jest zapis
          "zleceniodawca zapewnia należyty wolny od śniegu i lodu oraz nie zastawiony
          dojazd do pojemników".
          W związku z tym śmieci nie wywiozą ,a zapłacimy tak jakby wywieźli.
          Brak naziemnych miejsc parkingowych w III etapie nie jest z pewnością do końca
          przemyślany.Dlatego o rozwiązaniu problemu powinien pomyśleć jego twórca.
          Pozdrawiam.
          • intruder2 Re: nasze parkingi 21.02.07, 22:02
            A na jakiej podstawie ochrona wpuszczać będzie nowych mieszkańców jeszcze nie
            zasiedlonych. Przecież nie będą mieli jeszcze pilotów do bramy. Trzeba ochronę
            uszczelnić i tyle.
            • dinee Re: nasze parkingi 21.02.07, 22:07
              ale będą mieli przepustki takie jak my (2 etap) na wjazd :)
              Ania
              • greg_2 Re: nasze parkingi -prawnie 01.03.07, 21:27
                aby nikt nie mial prawa stawiac na naszym osiedlu samochodu na nieswoim miejscu
                to powinnismy wymóc na zarzadcy odpowiednie oznakowanie osiedla
                tu jest dlugi watek o konekwencjach zastawiania na osiedlowym parkingu
                groups.google.pl/group/pl.soc.prawo/browse_thread/thread/3d80d8b88ff4cbba/0ef230e73970382f?hl=pl#0ef230e73970382f
                rozwiazanie znak B-2 (pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Znak_B-2.svg) wraz z
                tablicą -
                oczywiście przy wszystkich wjazdach - z której jednoznacznie wynika, że na
                parking prawo mają wjechać tylko pojazdy kierowane przez osoby posiadające
                stosowne zezwolenie wspólnoty, lub identyfikator
                wzywanie Policji czy Straży ma sens, jak
                zostanie sensownie oznakowane, a nie jak to jest obecnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka