Dodaj do ulubionych

sprzątanie grobu

IP: 80.51.101.* 21.02.07, 01:18
Orientujecie się ile kosztuje wynajecie kobiety do opieki nad grobem na
Cmentarzu Bródnowskim?
Obserwuj wątek
    • Gość: babcia Re: sprzątanie grobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:26
      wydaje mi się, że sprawy opieki nad grobem załatwia się od kilku lat w
      zarządzie cmentarza.Dawniej sprawy finansowe załatwiało się z panią rejonową,
      ale teraz rządzi ksiądz dyrektor.Wystarczy zadzwonić i zapytać.
      • Gość: viv Re: sprzątanie grobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 08:46
        a ja moge si tym zajac tym grobem mieszkam, blisko co miałobybyc zrobione?
    • Gość: babcia Re: sprzątanie grobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:41
      Ja także korzystałam z usług kogoś kto mieszka w pobliżu i odwiedza grób
      bliskich.Za podlewanie na grobie płaciłam 30 zł.to taniej niż w zarządie
      cmentarza.Może ktośz tego forum ci pomoże,napisz o którą aleje chodzi
      • miss10 Re: sprzątanie grobu 22.02.07, 18:41
        Chodzi o aleję 77. Zadzwoniłam do zarządu cmentarza, ale pani powiedziała mi że
        administracja tym się nie zajmuje tylko te panie kwaterowe i z nimi osobiście
        trzeba rozmawiać. Ciekawa jestem ile one biorą za rok opieki nad grobem i
        wykonywanie takich czynności jak zasadzenie kwiatów podlewanie ich w okresie
        letnim, i drobne prace porządkowe typu sprzątnięcie starych kwiatów i zniczy.
        Ile płacicie?
    • Gość: Aleksandra Re: sprzątanie grobu IP: *.chello.pl 05.03.07, 12:44
      czy mogłaby mi Pani udzielić informacji jak sie zakończyła ta sprawa? jestem
      studnetką III roku prawa i mam tę wątpliwą przyjemność pisania o Cemntarzu
      Bródnowskim, chciałabym sie dowiedzieć jakie ma Pani spostrzeżenia i uwagi do
      administracji ww Cmentarza? bardzo prosze o odp
      • Gość: poiuy Re: sprzątanie grobu IP: *.chello.pl 05.03.07, 15:25
        dlaczego wątpliwą? Nie podoba Ci się nasz cmentarz?
        • Gość: Aleksandra Re: sprzątanie grobu IP: *.chello.pl 05.03.07, 21:06
          to nie jest kwestia tego czy mi sie podoba czy nie. Moj promotor wymaga ode
          mnie abym zamieściła w swojej pracy wiele drastycznych i kontrowersyjnych
          problemów- i wątpliwą przyjemnością jest pisanie o tym. To miałam na myśli.
          • Gość: babcia Re: sprzątanie grobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:04
            Moja rada-pospaceruj po cmentarzu,porozmawiaj z osobami pracującymi przy
            ceremoniach pogrzebowych,od nich dowiesz się ciekawych rzeczy.Wielu z nićh to
            moi sąsiedzi i naprawdę dowiesz się od tych ludzi ciekawych
            rzeczy...Porozmawiaj z handlarzami z Wincentego/główna brama/ i właścicielami
            zakładów kamieniarskićh-ale tych z tradycją.A wtedy zadziwisz
            promotora.POwodzenia.
    • Gość: Gość Re: sprzątanie grobu IP: *.aster.pl 07.03.07, 00:38
      Ja płacę 60 zł miesięcznie, ale to duży podwójny grób. Pojedynczy kosztuje
      mniej. Załatwia się to bezpośrednio z osobami sprzatającymi teren cmentarza.
      Sprzątają od marca do listopada, opłaty pobierają miesięcznie (lub na życzenie
      na dluższy okres). Nalezy szukać takich małych murowanych budek i szukać w
      pobliżu osób zawodowo sprzątających. Ja mam grób w kwaterze 15-ej i moje panie
      mają budkę chyba w 11/13-ej B-C. Bo na cmentarzu jest rejonizacja prac
      porządkowych. Można tych osób szukać codziennie z wyjątkiem niedziel.
    • Gość: Aleksandra Re: sprzątanie grobu IP: *.chello.pl 07.03.07, 17:47
      :) Bardzo serdecznie dziękuje za wskazówki i miłe słowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka