Dodaj do ulubionych

CISZA nocna!!!

05.03.07, 09:08
Z tego co mi wiadomo cisza nocna obowiązuje od 22 do 6. Bardzo prosze o
przestrzeganie jej. nawet jesli wszyscy albo większośc, jestesmy na etapie
wykanczania mieszkan,to nie wykanczajmy siebie nawzajem.
pozdrawiam sasiedzko.
Obserwuj wątek
    • akusia Re: CISZA nocna!!! 05.03.07, 15:58
      popieram
      • pieterku Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 11:06
        a co z parapetowkami ??
    • kbor Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 11:21
      Chcialem zauwazyc tylko ze ten apel troszke bezcelowy jest.
      Na osiedlu jest 85 mieszkan, uczestnikow forum moze ze 30 (zakladajac ze kazdy
      jest z innego mieszkania to i tak sporo).
      Zamiast anonimowo pisac bzdurne posty nie lepiej pojsc zapukac halasujacemu
      delikwentowi do drzwi?
      • pierog222 Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 14:11
        kbor napisał:
        > Chcialem zauwazyc tylko ze ten apel troszke bezcelowy jest.
        > Na osiedlu jest 85 mieszkan, uczestnikow forum moze ze 30 (zakladajac ze
        kazdy
        > jest z innego mieszkania to i tak sporo).
        > Zamiast anonimowo pisac bzdurne posty nie lepiej pojsc zapukac halasujacemu
        > delikwentowi do drzwi?

Chciałem zauważyć że to nie ma znaczenia gdzie kto mieszka, jak ktoś po 22.00
        zaczyna wiercić dziury w ścianach lub je kuć to słychać na kilku piętrach i to
        wcale nie cicho.
        • kbor Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 16:18
          Pilem do tego ze ten co halasuje moze forum nie czytac, bo moze nie wiedziec o
          jego istnieniu!!! (mamy tu tylko 30kilku uczestnikow, a mieszkan 85)
          Ale widze ze chyba nie zostalem zrozumiany. Proponuje wywiesic ogloszenie na
          osiedlu...
          Zdaje sobie sprawe ze halas np wietrarki niesie po prawie calym budynku, ale
          pisanie do 30% ogolu mieszkancow mija sie z celem.
          • gossai Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 18:05
            owszem najlepsza metoda jest kontakt bezpośredni. ale nie skutkuje on do konca
            bo o godzinie 1 w nocy bylam, poprosilam a jednak sasiad nie oparl sie
            potrzebie wywiercenia jeszcze jednej dziury. jednak i tak szczesliwie byla to
            ostatnia tej nocy. a co do parapetowek to mysle,ze wystarczy poinformowac
            wczesniej sasiadow o robieniu imprezy, a nie brac ich z zaskoczenia ;-)
            • barka01 Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 21:10
              Mam pomysł racjonalizatorski. Pod rozwagę :))
              - Proponuję aby wszystkie parapetówki wyprawić jednego dnia. Nikomu nie bedzie
              się wtedy przeszkadzać, a do tego wspolna zabawa zintegruje sąsiadów.

Mam jeszcze jeszcze drugą opcję.
              -Każda parapetówka innego dnia.Najlepiej w kolejne wekendy. Nie zapomnijcie
              tylko wcześniej uprzedzić sąsiadów ;-P

Ps. Przepraszam za żart, ale sąsiedzi to też ludzie i pamietajmy że mają prawo
              do spokoju i ciszy
              • cougar4 Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 23:10
                Ja dodam ze na parapetowki powinno sie zapraszac sasiadow chociaz z tego samego pietra w klatce;-)
                • pieterku Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 23:56
                  cougar4 napisał:
                  > Ja dodam ze na parapetowki powinno sie zapraszac sasiadow chociaz z tego samego
                  > pietra w klatce;-)

jestem za !!

a co do wspolnej to ci na parterze maja fajne tarasiki hehe(nic nie sugeruje;)
                  • zzbryczek Re: CISZA nocna!!! 07.03.07, 07:20
                    Myślę, że na początku będzie dużo imprez/parapetówek i to chyba normalne.
                    Normalne jest te, że po 22.00 zbyt głośna zabawa będzie przeszkadzała sąsiadom.
                    Dlatego uważam, że wcześniejsze uprzedzenie sąsiadów powinno wystarczyć i nikt
                    nie powinien mieć pretensji. Jest czas na pracę musi być i na zabawę :)
                    A w przypatku wyjątkowo przesadzonych imprez zawsze można zadzwonić na policję.
                    • sibi44 Re: CISZA nocna!!! 07.03.07, 08:55
                      Tym co wiercą po nocach ,to tylko pozazdrościć sił (jeśli wiercą i w dzień)
                      Osiedle jest w stanie rozkwitu i myślę że trzeba zrozumieć tych co pracują w
                      dzień a w nocy szykują by jak najszybciej się wprowadzić.

Co do parapetówki to jak tylko mój człek skończy podłogę - 7 piętro będzie
                      tańczyć : )

pozdrawiam sąsiadow
                      sibi
                • slubujacy Re: CISZA nocna!!! 07.03.07, 09:53
                  cougar4 napisał:

> Ja dodam ze na parapetowki powinno sie zapraszac sasiadow chociaz z tego
                  samego
                  > pietra w klatce;-)

Ciekawa propozycja, biorac pod uwage ze sasiedzi z pietra nawet dzien dobry nie
                  odpowiadaja...
                  • cougar4 Re: CISZA nocna!!! 07.03.07, 14:05
                    Mi odpowiadali jak dotad wszyscy a nawet pierwsi mowili;-)
                    • agi4 Re: CISZA nocna!!! 08.03.07, 11:09
                      z tym zapraszaniem sasiadów na imprezki to bardzo mi się podoba, ja bym dodała
                      nawet nie z tego samego piętra ale z całego pionu :), a co jak sie bawic to się
                      bawic, co do ciszy sie nie wypowiadam, nie mieszkam jescze wiec nie wiem jak
                      jest nocą, a moja ekipa juz sie wyniosła, wiec nie robimy hałasów.
                      Jeśli chodzi o kłanianie się sasiadów to własnie róznie to bywa, niektórzy
                      przemili z daleka sie kłaniają inni-jakby nikogo nie widzieli....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka