gossai 05.03.07, 09:08 Z tego co mi wiadomo cisza nocna obowiązuje od 22 do 6. Bardzo prosze o przestrzeganie jej. nawet jesli wszyscy albo większośc, jestesmy na etapie wykanczania mieszkan,to nie wykanczajmy siebie nawzajem. pozdrawiam sasiedzko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kbor Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 11:21 Chcialem zauwazyc tylko ze ten apel troszke bezcelowy jest. Na osiedlu jest 85 mieszkan, uczestnikow forum moze ze 30 (zakladajac ze kazdy jest z innego mieszkania to i tak sporo). Zamiast anonimowo pisac bzdurne posty nie lepiej pojsc zapukac halasujacemu delikwentowi do drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
pierog222 Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 14:11 kbor napisał: > Chcialem zauwazyc tylko ze ten apel troszke bezcelowy jest. > Na osiedlu jest 85 mieszkan, uczestnikow forum moze ze 30 (zakladajac ze kazdy > jest z innego mieszkania to i tak sporo). > Zamiast anonimowo pisac bzdurne posty nie lepiej pojsc zapukac halasujacemu > delikwentowi do drzwi? Chciałem zauważyć że to nie ma znaczenia gdzie kto mieszka, jak ktoś po 22.00 zaczyna wiercić dziury w ścianach lub je kuć to słychać na kilku piętrach i to wcale nie cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 16:18 Pilem do tego ze ten co halasuje moze forum nie czytac, bo moze nie wiedziec o jego istnieniu!!! (mamy tu tylko 30kilku uczestnikow, a mieszkan 85) Ale widze ze chyba nie zostalem zrozumiany. Proponuje wywiesic ogloszenie na osiedlu... Zdaje sobie sprawe ze halas np wietrarki niesie po prawie calym budynku, ale pisanie do 30% ogolu mieszkancow mija sie z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
gossai Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 18:05 owszem najlepsza metoda jest kontakt bezpośredni. ale nie skutkuje on do konca bo o godzinie 1 w nocy bylam, poprosilam a jednak sasiad nie oparl sie potrzebie wywiercenia jeszcze jednej dziury. jednak i tak szczesliwie byla to ostatnia tej nocy. a co do parapetowek to mysle,ze wystarczy poinformowac wczesniej sasiadow o robieniu imprezy, a nie brac ich z zaskoczenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 21:10 Mam pomysł racjonalizatorski. Pod rozwagę :)) - Proponuję aby wszystkie parapetówki wyprawić jednego dnia. Nikomu nie bedzie się wtedy przeszkadzać, a do tego wspolna zabawa zintegruje sąsiadów. Mam jeszcze jeszcze drugą opcję. -Każda parapetówka innego dnia.Najlepiej w kolejne wekendy. Nie zapomnijcie tylko wcześniej uprzedzić sąsiadów ;-P Ps. Przepraszam za żart, ale sąsiedzi to też ludzie i pamietajmy że mają prawo do spokoju i ciszy Odpowiedz Link Zgłoś
cougar4 Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 23:10 Ja dodam ze na parapetowki powinno sie zapraszac sasiadow chociaz z tego samego pietra w klatce;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pieterku Re: CISZA nocna!!! 06.03.07, 23:56 cougar4 napisał: > Ja dodam ze na parapetowki powinno sie zapraszac sasiadow chociaz z tego samego > pietra w klatce;-) jestem za !! a co do wspolnej to ci na parterze maja fajne tarasiki hehe(nic nie sugeruje;) Odpowiedz Link Zgłoś
zzbryczek Re: CISZA nocna!!! 07.03.07, 07:20 Myślę, że na początku będzie dużo imprez/parapetówek i to chyba normalne. Normalne jest te, że po 22.00 zbyt głośna zabawa będzie przeszkadzała sąsiadom. Dlatego uważam, że wcześniejsze uprzedzenie sąsiadów powinno wystarczyć i nikt nie powinien mieć pretensji. Jest czas na pracę musi być i na zabawę :) A w przypatku wyjątkowo przesadzonych imprez zawsze można zadzwonić na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
sibi44 Re: CISZA nocna!!! 07.03.07, 08:55 Tym co wiercą po nocach ,to tylko pozazdrościć sił (jeśli wiercą i w dzień) Osiedle jest w stanie rozkwitu i myślę że trzeba zrozumieć tych co pracują w dzień a w nocy szykują by jak najszybciej się wprowadzić. Co do parapetówki to jak tylko mój człek skończy podłogę - 7 piętro będzie tańczyć : ) pozdrawiam sąsiadow sibi Odpowiedz Link Zgłoś
slubujacy Re: CISZA nocna!!! 07.03.07, 09:53 cougar4 napisał: > Ja dodam ze na parapetowki powinno sie zapraszac sasiadow chociaz z tego samego > pietra w klatce;-) Ciekawa propozycja, biorac pod uwage ze sasiedzi z pietra nawet dzien dobry nie odpowiadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
cougar4 Re: CISZA nocna!!! 07.03.07, 14:05 Mi odpowiadali jak dotad wszyscy a nawet pierwsi mowili;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: CISZA nocna!!! 08.03.07, 11:09 z tym zapraszaniem sasiadów na imprezki to bardzo mi się podoba, ja bym dodała nawet nie z tego samego piętra ale z całego pionu :), a co jak sie bawic to się bawic, co do ciszy sie nie wypowiadam, nie mieszkam jescze wiec nie wiem jak jest nocą, a moja ekipa juz sie wyniosła, wiec nie robimy hałasów. Jeśli chodzi o kłanianie się sasiadów to własnie róznie to bywa, niektórzy przemili z daleka sie kłaniają inni-jakby nikogo nie widzieli.... Odpowiedz Link Zgłoś