rgo2 27.03.07, 22:27 Budynek Stalowa 17 jest tu (mapa)-> adres.targeo.pl/Warszawa,Stalowa,17 adres.targeo.pl/Warszawa,Stalowa,17 ... dla niezorientowanych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: - No proszę - zmądrzeli w Gaziecie.pl. Brawo! IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 23:57 Żałosna była wasza krytyka bezpiecznych osiedli, ale gratuluję, że potrafiliście wyciągnąć wnioski i już nie piszecie o bezpiecznych, ładniejszych ogrodzonych osiedlach źle, a wręcz przeciwnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
fayd13 Re: No proszę - zmądrzeli w Gaziecie.pl. Brawo! 28.03.07, 01:59 prze przystapieniem do krytyki lepiej nauczyc sie najpierw czytac, owszem grodzone osiedla-miasteczka sa zle i zupelnie jak z 3 swiata, na stalowej chodiz o ogrodzenie podworka i wstawienie bramy, tak jak to bylo w kazdej porzadnej przedwojennej kamienicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: No proszę - zmądrzeli w Gaziecie.pl. Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:28 Chyba nie ma nikogo , kto by uważał że odgradzanie całych osiedli jest czymś dobrym i pożytecznym. Tutaj rzeczywiście ulica Stalowa to typowy slums i odgrodzenie poszczególnych podwórek jest jedynym na chwilę obecną rozwiązaniem. Ja mieszkam w zwykłym bloku na Bródnie. Nikt ani mnie ani moich bliskich nigdy nie napadł. Blok odnowiony 4 lata temu do tej pory jest czysty i zadbany. Samochód stoi spokojnie na zwykłym niestrzezonym parkingu. Doprawdy nie wiem skąd u tylu osób występuje taka paranoja że otwarte osiedla są siedliskiem zła i patologii. Przeciez to w zwykłych blochach mieszkają nauczyciele, policjanci, pielęgniarki, młode małżeństwa i wiele innych grup spłecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: No proszę - zmądrzeli w Gaziecie.pl. Brawo! IP: 213.17.170.* 28.03.07, 10:26 Zgadzam sie z Tobą. Ale niestety w naszym społeczeństwie jest takie przekonanie, że jeśli coś jest ogrodzone to lepsze. Teraz to zaczynaja się grodzić także zwykłe bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praga Re: Płoty rosną na Stalowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 06:27 a co wy dziennikarzynki wiecie omieszkaniuna Stalowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kyniu1 Re: Płoty rosną na Stalowej IP: 217.153.45.* 28.03.07, 11:16 Dokładnie, nie mają zielonego pojęcia o Stalowej. Ja mieszkam od 12 lat na Stalowej i uważam że jest to jedna z najbezpieczniejszych ulic w Warszawie. Przynajmniej dla jej stałych mieszkańców :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie kolejny 'pozytywny' artykuł o Pradze 28.03.07, 11:25 nic tylko pogratulować.. Odpowiedz Link Zgłoś
shtalman Płoty rosną na Stalowej 28.03.07, 14:15 Kradziez samochodow i zanieczyszczanie klatek to podstawowe prawo czlowieka. Nie powinnismy tego zwalczac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem z Pragi Płoty rosną IP: *.aster.pl 28.03.07, 17:18 Może by się przydało aby ktoś choć trochę zadbał o te tereny , które są ładne zniszczone , ale mają klimat jakiego nie ma nawet Stare Miasto. Brakuje tylku ludzi Radnych , którzyn zadbaliby o ten kawałek Warszawy. Tu jest spokojniej niż na Ursynowie czy Mokotowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thedunio Re: Płoty rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 22:31 dba się o własne, taka jest zasada i trudno się dziwić, że Stalowa wygląda, jak wgląda. Ja od dwóch lat nie moge się doprosić, ani remontu, ani szansy na wykup mieszkania... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś