Gość: Mundek IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.07, 15:59 Może takie rozwiazanie na Modlińskiej zastosować ? citytransport.info/PhotoCD/3504_64a.jpg A tu filmik jak w praktyce to rozwiazanie działa www.youtube.com/watch?v=lKZGKA2Bk4c Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: etam Re: Pas BUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 16:59 nasi miszczowie kierofnicy dali by sobie z tym radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Pas BUS IP: 217.168.193.* 04.06.07, 18:50 Czemu nie - gdyby bus-pas na to przekwalifikowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pas BUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 21:02 A jak sie nasz nowczesny autosan zepsuje to co wtedy? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Pas BUS IP: *.sgcib.com 05.06.07, 09:06 Autobusy na bus-pasie się nie psują, tylko jadą! Nie wiedziałeś? Na marginesie - kiedyś jakiś fanatyk na mój argument o bezsensowności zabrania dwóch pasów ruchu na bus-pas(Modlińska), był uprzejmy wydalic z siebie taką oto złotą myśl: "Chocby bus-pas miał trawą zarosnąc, to nigdy nie wolno wjechac na niego osobówką". No i proszę, stało się - zarósł. Odpowiedz Link Zgłoś
dennis_lance Re: Pas BUS 05.06.07, 09:48 Jeszcze chociaż żebyś łaskawie zechciał z siebie wydalić ów rzeczony argument i podać go tu nam fanatykom, o oświecony i nieskazitelnie racjonalny ;) Byśmy się chociaż pośmiali :rotfl: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Pas BUS IP: *.sgcib.com 05.06.07, 10:36 Dzięki za rzeczowe ustosunkowanie się do kwestii co będzie jak się taki Translud czy inny śmierdzący Rajbus rozkraczy. Albo jeden pieprznie w tył drugiego, co się zdarza. Jak tam dojedzie holownik. Bo chyba nie bo zakorkowanym pasie dla osobówek. Jak tak was słucham, to przypomina mi się jeszcze jeden cytat, tym razem z posła ZCHN Henryka Goryszewskiego: "Nie ważne jaka będzie Polska, bogata czy biedna. Ważne, żeby była katolicka". A wasza filozofia jest podobna: Nie ważne czy Warszawa będzie sparaliżowana korkami czy nie. Ważne, zeby były buspasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol Re: Pas BUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 14:06 Człowieku pomyśl choć trochę !!!!!!! gdyby ci co korzystają z bus-pasa tak jak ty pojedyńczo podróżowali samochodami prywatnymi to byś nawet zosiedla nie wyjechał przez godzinę a Modlińską byś jechał 5km/godz.Szanuj ich i nie pieprz głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
dennis_lance Re: Pas BUS 05.06.07, 14:50 To jest żenujące, co piszesz. Chyba lepiej byś zrobił, gdybyś w tym temacie głosu już więcej nie zabierał. Widziałeś kiedyś duże miasto bez korków? Inaczej: widziałeś kiedykolwiek metropolię z mniejszymi korkami, niż u nas? Jeśli tak, to czy zainteresowałeś się z jakiego powodu ich nie ma/są mniejsze? Czy były tam wielojezdniowe arterie o klasie autostrady z wielopoziomowymi węzłami w samym centrum, czy raczej sprawny i efektywny system komunikacji miejskiej? To jest pytanie retoryczne i nie musisz odpowiadać. A w kwestii "rozkraczania" się, to już wogóle śmiech pusty ogarnia. A jak się przy braku buspasów, przy zakokorkowanych NIE DWÓCH, A WSZYSTKICH TRZECH pasach, cokolwiek rozkraczy, to robi Ci to jakąś różnicę? Co to jest wogóle za "argumentacja"?!! :wali głową w mur aż wióry lecą: Naprawdę, nie stać Cię na nic więcej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Pas BUS IP: *.sgcib.com 05.06.07, 16:49 Sory, nie wiedziałem, że to ty przydzielasz prawo zabierania głosu na tym forum. Rozumiem, ze każdy, kto ma zdanie odmienne niż twoje, ma się już nie wypowiadac. Warszawa, która ma jedną, pożal sie Boże, niedokończoną linię metra, nie ma obwodnic, mostów, szybkiej kolei podmiejskiej i rozpadającą infrastrukturę drogową z końca lat 70-tych, nie jest żadną metropolią. Bezmyślne malowanie buspasów i okrajanie już i tak nieprzejezdnych dróg nic nie da, a pogorszy jeszcze tylko sytuację, wzmocni agresje i antagonizmy społeczne (vide: Modlińska). Bez inwestycji drogowych w mosty, obwodnice, metro, skm i linie tramwajowe, udusimy się tu za kilka lat. Ale ty raczej tego nie zajarzysz bo ty masz jedną, jedynie słuszną ideologię: zagarnąc wszystkich en block do wygrodzonego zasiekami zbiorkomu i morda w kubeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Pas BUS IP: 217.168.193.* 05.06.07, 17:14 > Bezmyślne malowanie buspasów i okrajanie już i tak nieprzejezdnych dróg nic > nie da, a pogorszy jeszcze tylko sytuację, wzmocni agresje i antagonizmy > społeczne (vide: Modlińska). Mowiac szczerze, to BUS-pas na Modlinskiej polepszyl czas dojazdu do centrum i wielu sie przesiadlo do autobusow. A agresja reaguja tylko ludzie, ktorzy generalnie maja problem ze soba. Od momentu pilnowania bus-pasa skonczylo sie wzajemne zajezdzanie i wstrzymywanie uchu przez grupke idiotow i wszyscy jada. A to twoj wybor czy wybierzesz szybki autobus, czy wygodniejszy, ale wolniejszy samochod. Jak wiadomo BUS-pas jest tymczasowy i zniknie jak powstanie alternetywna droga. Niestety zacofania komunikacyjnego z kilkudziesieciu lat nie da sie rozwiazac w ciagu lat 4, szczegolnie, ze te poprzednie 4 staly pod znakiem zatrzymania i tak szczuplych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Pas BUS IP: *.sgcib.com 06.06.07, 09:27 Dziękuję za pogłębioną analizę psychologiczną na temat przyczyn agresji u kierowców. W takim razie także wielu kierowców autobusów musi miec "generalnie problem ze soba" bo takiego chamstwa jak na Modlińskiej i Grocie nie widziałem nigdzie: Wpieprzanie się wszędzie przed osóbówki na zasadzie większego, zajeżdzanie drogi, włączanie sie do ruchu bez kierunkowskazu, złośliwe przyspieszanie przy wyprzedzaniu, jechanie na zderzaku poprzednika, żeby tylko kogoś nie wpuścic, gadanie przez komórke, szamanie kanapek, o prędkości przy której ogon niemalże zamiata jezdnię nie wspomnę. Receptą na paraliż komunikacyjny Białołęki jest wg. ciebie nie budowa nowych dróg, mostu, infrastruktury komunikacyjnej ale permanentna kontrola policyjna wszystkiego, co sie rusza. No cóż, można i tak... Państwo policyjne to, zdaje się, model do jakiego obecnie w Polsce zmierzmy. Więc powinieneś byc zadowolony. Żeby chociaż te buspasowe mandaty szły na budowę mostu. Zdziwisz się - nie idą. Wybór o jakim piszesz dla wielu ludzi, zwłaszcza spoza osiedli tarchomińskich jest "wyborem" jak w ruskiej stołówce przy podłym żarciu: można jeśc albo nie jeśc. Bus pas jest tymczasowy? Czyli sam przyznajesz, że jest prowizorką. A bronicie go jakby jakiegoś genialnego dzieła inżynierii drogowej. A prowizorki, jak wiadomo trwają najdłużej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: Pas BUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:38 Ty człowieku biedny potrzebujesz pomocy psychploga - jesteś niereformowalny Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Pas BUS 06.06.07, 10:03 Gość portalu: marti napisał(a): > Bus pas jest tymczasowy? Czyli sam przyznajesz, że jest prowizorką. A > bronicie go jakby jakiegoś genialnego dzieła inżynierii drogowej. A > prowizorki, jak wiadomo trwają najdłużej... Tak jest tymczaoswy - zostanie zlikwidowany po wybudowaniu linii tramwajowej z Żerania do nas lub po zbudowaniu mostu przyszłego. Mam tylko nadzieję, że nie będziemy obchodzić 5-lecia obowiązywania bus-pasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Pas BUS IP: *.sgcib.com 06.06.07, 10:27 "Mostu przyszłego"? To jakaś nowa nazwa na Most Północny? "Mam tylko nadzieję, że nie będziemy obchodzić 5-lecia obowiązywania bus- pasa..." Sam go "malowałeś", a teraz nie cieszysz się na jubileusz? Rozdwojenie jaźni? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Pas BUS 06.06.07, 11:34 > Sam go "malowałeś", I byla to wlasciwa decyzja poparta przez tysiace mieszkancow Bialoleki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Pas BUS IP: *.sgcib.com 06.06.07, 13:00 Czyli wszystko jest ok i wszyscy są zadowoleni. Po szerokim jak step akermański bus-pasie mkną uśmiechnięci, czyści i kulturalni pasażerowie luźnych i ekologicznych autobusów. Ich kierowcy to prawdziwi gentlemani jezdni. Kierowcy osobówek czekający po 40 min. na wyjazd z Tarchomina na Modlińską są też z tego powodu uszczęśliwieni i łagodnie wyrozumiali. Wszak pod względem wyboru podobni oni do mieszkańców zachodniej Europy. A to cieszy, dowartościowuje. Dzielna i uczciwa policja stoi na straży przestrzegania mądrych przepisów i surowo karze (tę jakże nieliczną grupę wywrotowców), którzy ośmielają się zaburzyc harmonię tej idylli. Miłemu porannemu dojazdowi towarzyszy optymistyczny łoskot oskardów, pracujących przy budowie mostu i linii tramwajowej. Rodzi się nowe , lepsze jutro... Tylko jeden się znalazł na Białołece taki malkontent, takie indywiduum, na korki narzekające. Ale dzięki waszym błyskotliwym wyjaśnieniom, układającym się w jeden, spójny system filozoficzny,teraz już wiem, że niesłusznie i niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dennis_lance Re: Pas BUS 06.06.07, 15:18 A co generalnie mówi lekarz? :rotfl: PS Odróżniasz 3/4 od 1/4, czy tego jeszcze na lekcjach nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Pas BUS IP: *.171.91.210.crowley.pl 12.06.07, 14:34 A gdzie jest opinia tysięcy ludzi spoza Białołęki skazanych jak ja na samochód? Proszę o załatwienie mi pracy ponieważ mam problemy przez ciągłe spóźnianie się przez durne rozwiązania w połączeniu z reregulowaną sygnalizacją swietlną i bezmyślnym zachowaniem policji, która zamiast polowac na kierowców mogłaby okresowo na pewnych odcinkach pozwalac jechac buspasem samochodom osobowym - poniewaz są długookresowe momenty braku autobusów na tym pasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Pas BUS IP: *.sgcib.com 12.06.07, 15:09 "A gdzie jest opinia tysięcy ludzi spoza Białołęki skazanych jak ja na samochód?" Oni już dawno jeżdżą Transludami, to ty nie wiesz? A w ogóle to gaś japę i marsz grzecznie na koniec korasa. Wtedy będziesz praworządny, nowoczesny i ekologiczny. I nich jazda pustym buspasem nawet ci się nie śni po nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sl Re: Pas BUS IP: *.flashnet.pl 13.06.07, 20:58 Nic mi się nie śni ,po prostu nie mogę patrzeć na marnotrawione "dobro" z którego korzystam nic nie odbierając Transludom, miejsca ci na pasie dostatek, szkoda tylko że i zawisci nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kieroeca Re: Pas BUS IP: *.171.91.210.crowley.pl 18.06.07, 09:54 Dziwię się ,ze twoja odpowiedź nie została skasowana, totalny brak jakiegokolwiek poziomu , mogę jżździć Transludami- załatw mi pracę w Sródmieściu za godziwe pieniądze, na razie samochodem jadę do pracy 2 godz, a komunikacja zbiorową jechałbym 3 godz z 3 przesiadkami.Nie wszyscy mieszkają i pracują przy przystankach komunikacji miejskiej.Dziwię się kompletnemu braku wyobraźni u ludzi twojego pokroju,którzy widzą tylko autobus z Białołeki a potem metro. Ja z takiego wariantu + dodatkowo Translud nie mogę korzystać.Chętnie bym skorzystał jak bym pracował np na Pl.Wilsona lub Pl.Bankowym , itp. W podobnej sytuacji jest tysiące ludzi. Problem Modlińskiej nie dotyczy tylko dojeżdżających z osiedli tarchomińskich, zrozum to wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Pas BUS 19.06.07, 14:45 dziwne, ze to tylko slysze w polsce, a szczegolnie w warszawie jakos w unterschloscheim zapierdzielam 10 minut na pociag, jade nim 30 minut i jakos mi korona z zadka nie spadla w latach 1998 - 1994 odjezdzalem z perzastanku Lekomin w strone Kielc PKSem o 6:05, po 20 minutach bieglem na 13-tke i po kolejnych 20 minutach bylem na Podkarczowce nie wspominajac powrotu, bo konczac robote o 19:00 mozna bylo leciec z buta na PKS o 19:30, albo isc spacerkiem i jechac o 20:40 do domu i do kazdej z tych opcji dodrucony byl gratis maly 15-minutowy spacerek potem dwa lata robilem w Checinach, wiec zamiast 20 minut w 13-tce jechalem 40 autobusem nr 31, powrot w podobny sposob teraz pomimo, ze nie musze pokonywac takich odleglosci, dalej przemieszczam sie komunikacja miejska Gość portalu: Kieroeca napisał(a): > Dziwię się ,ze twoja odpowiedź nie została skasowana, totalny brak > jakiegokolwiek poziomu , > mogę jżździć Transludami- załatw mi pracę w Sródmieściu za godziwe pieniądze, > na razie samochodem jadę do pracy 2 godz, a komunikacja zbiorową jechałbym 3 > godz z 3 przesiadkami.Nie wszyscy mieszkają i pracują przy przystankach > komunikacji miejskiej.Dziwię się kompletnemu braku wyobraźni u ludzi twojego > pokroju,którzy widzą tylko autobus z Białołeki a potem metro. > Ja z takiego wariantu + dodatkowo Translud nie mogę korzystać.Chętnie bym > skorzystał jak bym pracował np na Pl.Wilsona lub Pl.Bankowym , itp. > W podobnej sytuacji jest tysiące ludzi. Problem Modlińskiej nie dotyczy tylko > dojeżdżających z osiedli tarchomińskich, zrozum to wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Pas BUS IP: *.171.91.210.crowley.pl 16.07.07, 13:35 szkoda zdrowia na czytanie takich wypowiedzi, nic nie dociera do takich jak p.Robert.Zimnicki, Tarantual,JurekDzbonie itp Właśnie przez opinie takich osoby mamy totalny bałagan komunikacyjny nie tylko na Modlińskiej, zamiast rozsądnych rozwiązań-głupota, popierana przez takie osoby. DO zobaczenia po wakacjach w korku od Jabłonny, aha nawet nie trzeba tyle czekać, 16.07. wystarczyło 5 radiowozów na odcinku od Kanałku Żerańskiego do stacji BP,żeby korek pojawił się równiez w wakacje. Widać ,że policja nie ma co robić w wakacje wysyłając w jedno miejsce tyle radiowozów Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Pas BUS 16.07.07, 14:01 jakos dalej nie umiem zrozumiec, ile wysilku wkladacie w wytlumaczenie, ze to ludzie w autobusie powoduja korek, bo ograniczono wam jezdnie, a prywatni kierowcy sa nietykalni i dalej nie rozumiem, ile mozna tlumaczyc, ze dla transludu i prywatnych przewoznikow: kazdy klient = pieniadz = nowe kursy = mniej samochodow prywatnych = mniejszy tlok = wiecej osob korzystajacych z komunikacji publicznej ciezko komus tlumaczyc, ze do przystanku trzeba czasem maszerowac nawet i 15 minut, bo autobusy nie beda wjezdzac komus na klatke schodowa, bo ten ktos uwaza ze ma zawsze racje..... Gość portalu: kierowca napisał(a): > szkoda zdrowia > > na czytanie takich wypowiedzi, nic nie dociera do takich jak p.Robert.Zimnicki, > > Tarantual,JurekDzbonie itp > Właśnie przez opinie takich osoby mamy totalny bałagan komunikacyjny nie tylko > na Modlińskiej, > zamiast rozsądnych rozwiązań-głupota, popierana przez takie osoby. > DO zobaczenia po wakacjach w korku od Jabłonny, > > aha nawet nie trzeba tyle czekać, 16.07. wystarczyło 5 radiowozów na odcinku od > > Kanałku Żerańskiego do stacji BP,żeby korek pojawił się równiez w wakacje. > > Widać ,że policja nie ma co robić w wakacje wysyłając w jedno miejsce tyle > radiowozów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Busik Re: Pas BUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:56 Dlaczego Pas BUS jest tak szeroki? Można by przecież go zwęzić i zrobic 3 pasy dla samochodów osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Pas BUS 12.06.07, 23:37 Nie jest to możliwe przy klasie GP (taką klasą mieni się Modlińska) - pasy mają po ok. 3,7 m + 5,5 m bus pas (dawny pas ruchu lokalnego). Klasa GP dopuszcza pasy po 3,5 m, ale i tak brakuje metrów na 4 pas zgodny z przepisami. Taką odpowiedź dostałem rok temu przed frezowaniem Modlińskiej na rozpatrzenie wprowadzenia od Światowida do Ekspresowej 4 pasów ruchu. Tyle informacja, ale faktycznie Modlińska jest klasy Z (bo są skrzyżowania m.in z Życzliwą, Leliwitów itd.) i wówczas mogą być pasy po 3,25 m. Także przy odrobinie chęci na wspomnianym odcinku byłyby możliwe 4 pasy. Ale potem od Ekspresowej jest miejsce na 3 pasy, a na estakadzie 2 (dołem można tylko skręcać). I w związku z tym co z tego, że będą 4 pasy (w tym 1 bus-pas) na długości 1,2 km skoro potem te 3 muszą się wpasować w 2 pasy (bus-pas ma kontynuację). Klasyczny lejek. Pozorne przyśpieszenie na odcinku 1,2 km jest tracone z nawiązką po minięciu Ekspresowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Pas BUS IP: *.171.91.210.crowley.pl 18.06.07, 09:59 Przy odrobinie dobrej chęci moża poszukac innych rozwiązań, chociażby dodtakowy pas dla autobusów nad kanałkiem można by wytyczyć po prawej stronie, jest tam dużo miejsca, takie rozwiązania sa w Europie. Pas autobusowy mógłby byc wytyczony po asfaltowym pasku biegnącym nas kanałkiem Żerańskim. Za chwilę wszystko i tak stanie ponieważ na nowy most nie ma co liczyc a co chwila przybywa mieszkańców na Tarchominie Radni Białołęki powinni nękac władze miasta w celu jak najszybszego utworzenia dodatkowego pasa dla autobusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Pas BUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:35 > Pas autobusowy mógłby byc wytyczony po asfaltowym pasku biegnącym nas > kanałkiem Żerańskim. To miejsce przeznaczone na linie tramwajowa. > Za chwilę wszystko i tak stanie ponieważ na nowy most nie ma co > liczyc a co chwila przybywa mieszkańców na Tarchominie Autobusy beda jechaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Pas BUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 07:00 > > Pas autobusowy mógłby byc wytyczony po asfaltowym pasku biegnącym nas > > kanałkiem Żerańskim. > > To miejsce przeznaczone na linie tramwajowa. A jeżdżą nim tramwaje? A będą jeździć w przyszłym roku? To co szkodzi tymczasowo zająć je pod busy. I zabierać w miarę budowy linii tramwajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Pas BUS 20.06.07, 00:30 > > > Pas autobusowy mógłby byc wytyczony po asfaltowym pasku biegnącym nad > > > kanałkiem Żerańskim. > > To miejsce przeznaczone na linie tramwajowa. > A jeżdżą nim tramwaje? A będą jeździć w przyszłym roku? To co szkodzi > tymczasowo zająć je pod busy. I zabierać w miarę budowy linii tramwajowej. Problem tkwi w stanie technicznym samych wiaduktów. Prawa skrajnia nieużywana, moze nie wytrzymać obciążenia autobusami. To wytyczyć pas dla samochodów? A jak rozwiązać problem przystanków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiełek Re: Pas BUS IP: *.jmdi.pl 19.06.07, 08:05 Gość portalu: Marek napisał(a): > > Pas autobusowy mógłby byc wytyczony po asfaltowym pasku biegnącym nas > > kanałkiem Żerańskim. > > To miejsce przeznaczone na linie tramwajowa. Podobno w miejscu przyszłego mostu Północnego ma być w 3086 roku trasa przesyłania myśli telepatycznych, więc nic się nie robi w tym kierunku - bo jest zarezerwowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Pas BUS IP: *.spray.net.pl 19.06.07, 23:15 Ulzyles sobie? A co na to lekarze? no tak - strajkuja. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Pas BUS 06.06.07, 11:33 > Dziękuję za pogłębioną analizę psychologiczną na temat przyczyn agresji u > kierowców. W takim razie także wielu kierowców autobusów musi > miec "generalnie > problem ze soba" bo takiego chamstwa jak na Modlińskiej i Grocie nie > widziałem > nigdzie: Wpieprzanie się wszędzie przed osóbówki na zasadzie większego, > zajeżdzanie drogi, włączanie sie do ruchu bez kierunkowskazu, złośliwe > przyspieszanie przy wyprzedzaniu, jechanie na zderzaku poprzednika, żeby > tylko > kogoś nie wpuścic, gadanie przez komórke, szamanie kanapek, o prędkości przy > której ogon niemalże zamiata jezdnię nie wspomnę. To ze kilka procent tak robi, to nie znaczy, ze wszyscy - nie uogolniaj > Receptą na paraliż komunikacyjny Białołęki jest wg. ciebie nie budowa nowych > dróg, mostu, infrastruktury komunikacyjnej ale permanentna kontrola policyjna > wszystkiego, co sie rusza. Stanie na strazy przestrzegania przepisow to nie panstwo policyjne. Cos ci sie pomylilo. > Żeby chociaż te buspasowe mandaty szły na budowę mostu. Zdziwisz się - nie > idą. > Wybór o jakim piszesz dla wielu ludzi, zwłaszcza spoza osiedli tarchomińskich > jest "wyborem" jak w ruskiej stołówce przy podłym żarciu: można jeśc albo nie > jeśc. Bzdet. Taki wybor maja mieszkancy wiekszosci wiekszych miast Europy. > Bus pas jest tymczasowy? Czyli sam przyznajesz, że jest prowizorką. Jest rozwiazaniem TYMCZASOWYM. Rozwiazanie tymczasowe to nie prowizorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiełek [...] IP: *.jmdi.pl 13.06.07, 20:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: Pas BUS 20.06.07, 09:29 > Jest rozwiazaniem TYMCZASOWYM. Rozwiazanie tymczasowe to nie prowizorka No to dorzuciłeś do pieca koleżko ;-)))) Proponuję żebyś załadował sobie aktualizację synonimów naszego pięknego języka: sjp.pwn.pl/lista.php?co=prowizorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mundek Diagnoza choroby IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.07, 17:53 Typowo polskie schorzenie: Niedasizm Nie da się- bo to, bo tamto. W niemczech można i na całym świecie można. W Polsce NIE DA SIE. I dla tego prze......y EURO2012, bo choroba jest nieuleczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ld Lek IP: *.chello.pl 27.06.07, 22:40 Jutro o godzinie 14.00 odbędzie się sesja rady dzielnicy Białołęka gdzie będą się decydowały losy posadowienia wietnamskich kupców na Marywilskiej. Zablokują dojazd do dzilnicy calkowicie. Tym z Wólki Kossowskiej też wymówiono miejsca pracy o czym doniosła Wyborcza. Co prawda podnosi im się czymsz z 5000zł/m-c do 12.000zł/m-c i sami przejdą na Marywilską. Ale mieszkańcy na to nie pozwolą spotkajmy się jutro w Ratuszu o 14.00. Patrzmy naszym radnym i Burmistrzowi - sługusowi, na ręce. Wygramy. To będzie najlepsza widomość dnia. A jak nasi przedstawiciele zrobią swojej dzielnicy krzywdę to będziemy musieli wymierzyć społeczną sprawiedliwość. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Pas BUS IP: *.pkobp.pl 13.07.07, 13:42 w naszym kraju zawsze trzeba wziac pod uwage nasze narodowe cechy jak sie podejmuje decyzje. jak ktos podjal decyzje o zabraniu z drogi prawie polowy pasow musial sie liczyc z tym, ze polak potrafi i kierowcy beda jezdzic po trawnikach, chodnikach, pod prad, przez podwojna ciagla itd. wystarczy zobaczyc co sie dzieje na uliczkach dojazdowych. szanowni uzytkownicy MZK moga nie dojsc do przystanku, bo ich pospieszny kierowca zasywajacy po chodzniku zabije albo potraci. Mozna bylo wydzieli pas na szerokosc autobusu - nie wiecej. teraz bus pas ma szerokosc co najmniej dwoch autobusow. smieszne kontrole 'policjantow' w kilku miejscach sa oglaszane w cb-radiu i niewiele daja. zauwaz, ze jak nie ma policji kontrolujacej osobowki na buspasie, to korki na modlinskiej sa mniejsze- bardzo dziwne zjawisko nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poldek Re: Pas BUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 13:56 Dziękujemy policji odkąd stoją na Modlińskiej można dojechać do pracy na czas.Ruch jest płynniejszy dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Pas BUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 00:14 BRAWO Policja !!!!! Dziękuję !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudl Re: Pas BUS IP: *.chello.pl 16.07.07, 09:50 Nie ma policji - nie ma bus-pasa. I tak nam nic nie pomoże jak rozpoczną rozbudowę Czajki, budowę kolektorów i budowę spalarni. 10 buspasów nie pomoże. Lepiej jeszcze dziś protestujmy. Wiem, że trudno bo okres wakacyjny. No i dokładka to kupcy ... brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakatampolicja? Re: Pas BUS IP: *.crowley.pl 16.07.07, 12:02 Chyba nie doceniasz faktu że mamy wakacje... Od września, najpóźniej października, znowu zacznie sie horror, nawet jak będzie policja (która dziwnym trafem powoduje również duzo wolnejszy niż dopuszczalny przejazd obok jej patrolu). Kamerę tam trzeba powiesić, ale zwykłą kamerę nie wyglądającą jak fotoradar. Najlepiej kilka kamer obejmujących zasięgiem cału buspas - wystarczy monitorować jedną losowo podłączoną i automat do wystawiania mandatów rozgrzałby sie do czerwoności w pierwszych paru miesiącach... Może wreszcie samochody przejeżdżałyby nas Kanałem Żerańskim z dopuszczalną prędkością 60km/h a nie 30-40km/h jak teraz podczas każdej z akcji policyjnych. Zmniejszenie prędkości powoduje kumulację korka a to powoduje wzrost chęci do jazdy buspasem i tak w kółko Macieju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pas BUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 11:50 Na chamstwo tylko policja!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś