Dodaj do ulubionych

Meble - Sąsiedzi polećcie sklep

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 09:24
Witam,
Niedługo odbieram klucze do mieszkania na Białołęce.
Czy Wy (użytkownicy tego forum), już z racji mieszkania możecie mi
polecić jakieś dobre sklepy meblowe najlepiej w okolicy?
Jak z wyborem, jakością i terminami realizacji?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: warszawianka Re: Meble - Sąsiedzi polećcie sklep IP: 217.198.33.* 22.08.08, 14:19
      Nie patrz na lokalizację sklepu, tylko na meble - jakie Ci się
      podobają.
    • Gość: Info Re: Meble - Sąsiedzi polećcie sklep IP: *.crowley.pl 23.08.08, 14:12
      Robiłam zakupy w 3 sklepach meblowych na terenie Białołęki
      „Domofaber” (Modlińska/Obrazkowa)– bardzo miła i kompetentna
      obsługa. Dotrzymują terminów, asortyment to gł. łóżka (kupowałam
      materac jakieś 5 lat temu)
      „AMK” (Modlińska/Światowida)– duży wybór, ale obsługa nie konieczna.
      Pan nie chciał na 1 dzień zrobić rezerwacji kanapy. Skończyło się
      tym, że pojechaliśmy do sklepu w Al. Jerozolimskich tą samą sofę
      kupiliśmy ponad 1,5 tyś. taniej. No, jaki fart J.
      „Najpiękniejsze meble” (Mehoffera) – wybór średni, nic na miejscu,
      na wszystko trzeba czekać tygodniami. Obsługa miła do momentu
      zakupu. Z terminu 5 tyg. zrobiło się ponad 8, zero informacji, co
      jak i dlaczego, zdziwieni, że dzwonie w 6tyg. z pytaniem, kiedy
      będzie dostawa? Jeśli planujesz kupić krzesła na parapetówke na
      konkretny dzień to zapomnij, bo na pewno się nie wyrobią.
      Warszawianka ma rację lepiej dalej pojechać i poszukać a naprawdę
      można trafić coś fajnego, zwłaszcza gdy kosztuje kilka stówek mniej.
      • Gość: mb Re: Meble - Sąsiedzi polećcie sklep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.08, 20:57
        Mnie się bardzo podoba w nowym sklepie BRW (Black, Red White) w Centrum Targówek
        (ta nowa część, po tej samej stronie co Biedronka). Meble są bardzo ładnie
        wyeksponowane, pokazane razem z dodatakami, które też można kupić, po części z
        meblami jest też część z akcesoriami do kuchni, łazienki, dekoracjami. Nawet
        jeśli nic dla siebie nie znajdziesz, to wyprawa do tego sklepu może posłużyć
        jako inspiracja... Ja kilka już razy ich mebla kupowałam i jestem z nich zadowolona.
        • Gość: warszawianka Re: Meble - Sąsiedzi polećcie sklep IP: 217.198.33.* 26.08.08, 13:11
          A widziałaś jakie rysy są po zwykłym wazonie na meblach BRW? W
          sklepie, o którym piszesz, też można to zobaczyć.
          Ja zamówiłam meble w małym sklepie na Mokotowie, transport gratis.
      • sgosia5 Re: Meble - Sąsiedzi polećcie sklep 29.08.08, 00:24
        ja akurat zamawiałam meble na Mehoffera (Najpiekniejsze meble) i
        stół z krzesłami był przed obiecywanym terminem, aż żałowałam, że
        nie zorganizowałam Świąt u siebie w domu, bo nie wierzyłam, ze
        dotrą - to kilka lat temu (jeszcze mieli sklep na Modlińskiej),
        ostatnio kupowałam tam meble do salonu - na zamówienie, z
        indywidualną modyfikacją dostepnych modeli i wszystko było ok,
        termin również, tak więc polecam w przeciwieństwie do poprzednika
        • Gość: już nie klient Najpiękniejsze meble = najgorsza obsługa IP: *.jmdi.pl 01.09.08, 18:36
          Pragnę ostrzec Wszystkich przed tym sklepem.
          Jeszcze nigdy, żaden sprzedawca jak w tym sklepie tak mnie nie potraktował.
          Po ponad roku użytkowania rozkleiły mi się wszystkie krzesła (odpadały nogi). Po naprawie reklamacyjnej krzesła zostały dostarczone (2 siedziska owinięte papierem). Po rozpakowaniu okazało się, że oprócz sklejenia nóg zajęli się również tapicerką i właśnie na siedziskach tych 2 zrobili plamy jakby z kleju czy lakieru.
          Po moim telefonie i wysłaniu maila do sklepu, Pan przez 10 dni się nie odzywał. A później po moim mailu z zapytaniem otrzymałam: cyt.
          "Problemu, który Pani opisała nie możemy rozwiązać w ramach naprawy gwarancyjnej. Serwis Gwarancyjny twierdzi, iż krzesła dostarczono do Pani naprawione, bez wad, o czym świadczy fakt przyjęcia przez Panią towaru bez zastrzeżeń (tylko ja nie zgłaszałam uwag, co do naprawy gwarancyjnej a wady zakryte papierem). Przez cały czas próbuje Pani przenieść odpowiedzialność na innych, .... sprawa nie jest tak oczywista jak ją Pani usiłuje przedstawić" (nie usiłuję tylko przedstawiam). Jednak Pan Kazio ze sklepu tak przywykł do kłamstw wobec klientów, że twierdzi, iż każdy kłamie.
          Jak się później okazało po kilku dniach dochodzenia racji, Pan nawet nie przekazał sprawy do serwisu, czyli wmawiał mi, że niemożliwe jest uszkodzenie, nawet ich nie pytając czy taka sytuacja miała miejsce.
          Już nawet nie szkoda mi tych krzeseł, najbardziej bolesne jest to, że zarzucono mi kłamstwo i próbowano wmówić, że to ja sobie sama zrobiłam, po co?
          Chyba, żeby mieć tyle przykrości ze strony sklepu "Najpiękniejsze Meble" z tego powodu jest mi naprawdę przykro.

Ostrzegam teraz przed sklepem.

A i terminu u mnie też nie dotrzymali, choć tylko 1,5tyg.

• 17aga Polecam 02.09.08, 11:38
            Niedawno urządzałam mieszkanie.
            Zwiedziłam wiele sklepów, galerii meblowych itp., itd.
            Najbardziej polecam Centrum Jupiter na Towarowej. Jest tam wiele różnorodnych
            mebli dla osób o różnej grubości portfela. Polecam zwłaszcza sofy i meble pokojowe.
            • omeri Re: Polecam 02.09.08, 18:46
              Jupitera tez polecam. Także sklep meblowy w Stanisławowie za
              Legionowem - taniej niż w Wwie!
          • Gość: Nowy Re: Najpiękniejsze meble = najgorsza obsługa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 19:02
            Dziękuję za info.
            Na pewno wiem gdzie nie kupić.
            Resztę sprawdzę.
            Pozdrawiam
            • Gość: człowiek w Pułtusku jest zarąbisty sklep, warto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 22:50
          • Gość: kupiłem_nie_poleca Re: Najpiękniejsze meble = najgorsza obsługa IP: *.static.chello.pl 25.05.14, 17:16
            Potwierdzam....
            Po kilku latach meble za kilkanaście tysięcy są do wyrzucenia ponieważ się rozklejają. Półki na książki są na tyle cienkie że nie utrzymują ciężaru zwyczajnych książek. Naprawdę nikt tam nie zastanawia się nad jakością. Jak można zbudować półkę na książki która po miesiącu jest odkształcona pod ciężarem książek to ja nie pojmuję - to wymieniono na grubsze, niestety w witrynie nie uznano gwarancji i zostałem z meblem który zaczał się rozklejać bez wyraźnego powodu.

No i ta wszechonecba sklejka.
      • Gość: asibra Oszuści z najpiękniejszych mebli IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.12.13, 19:09
        To co piszą niektórzy to prawda - miło tylko do czasu zamówienia, potem opóźnienia w dostawie ponad miesiąc, sama szukałam własnych mebli w fabrykach, dostawa niekompletna, montaż wadliwy bo pogubione elementy, a manager z Broniewskiego przez telefon istny cham, tylko w magazynie na Mahofera coś próbują poradzić - wciąż nie załatwiona klientka
    • Gość: wawap1 Re: Meble - Sąsiedzi polećcie sklep IP: *.rwe.com 08.10.08, 11:14
      ul. Pożarowa 10 blisko ronda Stażyńskiego sklep TMC
    • Gość: grzesiek9 Re: Meble - Sąsiedzi polećcie sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 13:53
      Mogę Ci polecić bardzo dobry sklep z materacami do łóżek, jednak jest to sklep internetowy Materace-koło.pl mają tam bardzo dobry wybór różnego rodzaju materacy. Gorąco wszystkim polecam!
      • Gość: Renata Re: Meble - Sąsiedzi polećcie sklep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.13, 10:17
        > Mogę Ci polecić bardzo dobry sklep z materacami do łóżek, jednak jest to sklep
        > internetowy

Na stronie którą podałeś są adresy 3-ch sklepów stacjonarnych.
      • wkurzonypracownik12 Re: Meble - Sąsiedzi polećcie sklep 20.07.23, 10:48
        estmeble.pl | EST MEBLE sp. z o.o. | estmeble stare babice - to firma nie wypłalna, zgłoszona do PIP. Zatrudnia ludzi i nie wypłaca pensji - pracownicy wściekli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka