Dodaj do ulubionych

NOWA STACJA BENZYNOWA - KONDRATOWICZA

IP: *.chello.pl 01.11.03, 13:14
...co na to mieszkańcy ZIELONEGO ZACISZA,KONDRATOWICZA 18.....I
MALBORSKIEJ.jest zgoda na nową stację STATOIL na skrzyżowaniu ulic
KONDRATOWICZA i NOWO WINCENTEGO.czy wybierając mieszkanie takiego sąsiada
chcieliście( ceny za metr pójdą w dól)....czy naprawdę jest ona tam niezbędna
( 1 km obok jest stacja NESTE)...W GMINIE CZEKAJĄ NA OPINNIE????
Obserwuj wątek
    • kilovolt Re: NOWA STACJA BENZYNOWA - KONDRATOWICZA 02.11.03, 01:06
      Ale ta stacja będzie po przeciwnej stronie Kondratowicza niż wspomniane
      osiedla. W każdym razie zielonozaciszanom napewno to nie będzie przeszkadzać,
      obecnie okna żadnego z istniejących mieszkań nie bedą wychodzić na tę stacją,
      zatem ceny tu raczej nie spadną. Może to mieć tylko znaczenie dla niektórych
      mieszkań etapu C, który jeszcze nie zaczął się budować, no i pewnie dla
      Kondratowicza 18.
      • sloggi Re: NOWA STACJA BENZYNOWA - KONDRATOWICZA 02.11.03, 20:39
        Jeśli będzie tam sklep 24h. to jestem za.
    • chaladia Stare i Nowe 02.11.03, 08:19
      Cny Ekologu...
      Za Brzydkiej Komuny to stacje benzynowe miały zbiorniki jednopłaszczowe,
      cieknące instalacje, tworzyły się przed nimi dłuuugie kojejki dymiących
      dwusuwów i wogóle było tam nieprzyjemnie.
      Dziś stacja paliwowa jest czysta, ma zbiorniki dwupłaszczowe z detekcją
      wycieku, kolejki to rzecz nienznana, podobnie jak dymiące dwusuwy, za to każda
      taka stacja ma sklepik który skróci drogę po gazetę, czystą toaletę, która też
      czasami może się przydać, a najważniejsze - to jest obiekt strzeżony i choćby
      dlatego przyczynia się do ogólnego podniesienia bezpieczeństwa.

A z Twojego EKOLOGICZNEGO punktu widzenia to znacznie gorsze są stare rudery
      wyposażone w szamba i opalane byle czym (PET-y, stara papa) w kaflowych piecach.
      Przemyśl to i właściwie ukierunkuj swoje zainteresowanie...
    • Gość: dg Re: NOWA STACJA BENZYNOWA - KONDRATOWICZA IP: 195.94.206.* 04.11.03, 12:22
      Mieszkam na Malborskiej 3 i absolutnie mi nie przeszkadza obiekt czynny 24
      godziny i z aktywną ochroną
    • lelu Re: NOWA STACJA BENZYNOWA - KONDRATOWICZA 04.11.03, 14:05
      Ktoś na forum ma taką fajną sygnaturkę (cytuję z głowy, czyli z
      niczego): "Każdy chce pójść do nieba, ale nikt nie chce umierać". Autostrada
      tak, ale nie przez moją dzielnicę, parking, szkoła, stacja benzynowa tak, ale
      trochę dalej.
      Uważam, że jeśli wszystko jest zgodnie z prawem, zdrowym rozsądkiem, a żyjemy,
      bo często tak wybraliśmy w środowisku silnie zurbanizowanym, to wypada się z
      pewnymi neidogodnościami życia w mieście pogodzić.
      Tak jak pisze Chaladia, współczesna stacja dobrej firmy może uatrakcyjnić
      okolicę.
      • chaladia Potencjalnym inwestorom pod rozwagę... 04.11.03, 14:32
        Witaj Lelu!
        Dawno Cię na tym Forum nie było!

Ja natomiast napiszę coś przeciwnego do Ekologa: Otóż przy Płochocińskiej, na
        samej granicy Miasta, obok Grabiny jest kawałek terenu, na którym właśnie można
        by postawić stację paliwową. Najbliższa w stronę Nieporętu jest w Głogach (6
        km) a w stronę Warszawy "Orient" też z 5 km.
        Myślę, że wyrażę opinię mieszkańców Grabiny, jeśli napiszę, że przydałaby się
        nam 24-godzinna stacja ze sklepikiem po naszej stronie Płochocińskiej. Można by
        i samochód zatankować, i "szybkie" zakupy zrobić, dzieciaki mogłyby kupić sobie
        lody bez ryzykownego przechodzenia przez Płochocińską...
    • sloggi Re: NOWA STACJA BENZYNOWA - KONDRATOWICZA 05.11.03, 08:48
      Z całej tej budowy szkoda mi topól, które wycięto. Nikt mi nie powie, że były
      chore - pniaki świadczą o zdrowej strukturze pnia. Wczoraj postawiono płot
      i barak. Czyli zaczyna się.
      • p.de Re: NOWA STACJA BENZYNOWA - KONDRATOWICZA 07.11.03, 13:25
        ...he he he...mieszkam dokładnie na przeciw obecnie ogrodzonego terenu i wisi
        mi to, że budują tam nową stację, bo i tak hałas zwalniających do skrętu w
        Wincentego samochodzików jest niemiłosierny...Statoil ze swoimi cenami w tej
        okolicy raczej nie zarobi, bo kto będzie chciał płacić za litr benzyny
        bezołowiowej 95 ponad 3.35 zł. jeśli na NESTE może tanknąć za 3.21 zł a na JET
        (okolice M1) 3.21 zł za 98 oktanową ? Ruch bedo mieli jak na BP przy rondzie
        Żaba !!!
        • chaladia Re: NOWA STACJA BENZYNOWA - KONDRATOWICZA 07.11.03, 13:38
          Ja tankuję w Karmanie też przy Makro za 3,18 zł/litr i nie mam z tym paliwem
          kłopotów.
          Statoil jest dla tych, co mają służbowe autka i tankują na kartę. Za to sklep
          będziesz miał 24-godzinny pod odpowiednią ochroną, co zapewni spokój od
          pijaczków.
          • sloggi Re: NOWA STACJA BENZYNOWA - KONDRATOWICZA 07.11.03, 13:55
            Ludziska tankują też tanio na Staniewickiej przy Pożarowej w Konpalu.
            • Gość: zz_nowy Re: NOWA STACJA BENZYNOWA - KONDRATOWICZA IP: 193.178.143.* 07.11.03, 16:53
              Trochę mi się nie chce wierzyć w TANIE I DOBRE...
              Z innej beczki - mam nadzieję, że browarek będzie można na statoilu kupić bo
              przy żabie nędza....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka