Dodaj do ulubionych

Kradzieże samochodów

27.10.05, 17:02
Czy to jakąs plaga ostatnio? Mojemu koledze ukradziono samochód z Dantyszka,
a mojej żonie juz dwa razy usiłowano sie włamać do samochodu - Mochnackiego.
Jakie macie doświadczenia? Zastanawiam sie co robić...
Obserwuj wątek
    • mvitti Re: Kradzieże samochodów 27.10.05, 22:28
      ja mieszkam tu os 2 miesięcy. Zazwyczaj parkujemy na podwórku, ale ostatnio
      zostawilismy na 4 dni samochód na mianowskiego pod domem i wyjechalismy poza
      warszawę...po powrocie zamek byl lekko zmasakrwany czyli jak piszesz ktoś
      próbował się włamać...zapowiada sie nieźle...
      • bielyszew Re: Kradzieże samochodów 28.10.05, 10:13
        U nas było to samo! Ciekaw jestem tylko, czy chcą ukraść samochód czy coś ze
        środka. Radio byłoby ciężko - bo moja żona ma panel... Pozdrawiam!
        • projek Re: Kradzieże samochodów 31.10.05, 13:44
          Kiedyś spacerując Akademicką i Mochnackiego ze zdziwieniem odkryłem żę karoserie
          samochodów były porysowane ostrym narzędziem. Tak jakby ktoś szedł chodznikiem i
          każdy samochód po masce naznaczył. Normalnie szok.
          • mvitti Re: Kradzieże samochodów 01.11.05, 16:16
            slyszalam że to forma ukarania kierowców którzy za głęboko na chodniku stają
    • shapha Re: Kradzieże samochodów 02.11.05, 00:10
      Ja nie mam auta, ale podobno to norma... Mojemu teściowi w biały dzień włamali
      się do auta na Mochnackiego, ale ponieważ nie mogli ukraść radia, więc zabrali
      wodę mineralną :/. Tak czy siak zamek skasowali.

Jak jeszcze szukałem mieszkania, to mi mieszkańcy opowiadali, że np. na
      Prezydenckiej włamania do samochodów zdarzają się bardzo często.

Wydaje mi się, że to wina trochę bliskości naszej dzielnicy do Centrum (w
      Centrum różny element się kręci), a po części też ilości samochodów parkujących
      w uliczkach - łatwo się ukryć majstrując przy zamku.
      • ingeborga Re: Kradzieże samochodów 09.11.05, 10:47
        No patrzcie, a ja na mojej zasmarkanej "gorszej" malej Kopinskiej zostawilam
        dzis niechcacy otwarty samochod, i nic sie nie stalo. A mogli zabrac radio,
        fotelik dla dziecka, fajny szalik i atlas Polski...
        • chinique Re: Kradzieże samochodów 09.11.05, 17:08
          W okolicy, w której pomieszkuję na zewnątrz nie dochodzi raczej do kradzieży,
          prawdopodobnie za sprawą kamer zaczepionych na NIKu i policji z kałachami przy
          pobliskiej ambasadzie, natomiast raz czy dwa zdarzyło się włamanko do piwnicy,
          czy sprzątnięcie roweru z klatki, dlatego niestety jak wychodzę z budynku, do
          którego akurat pragnie się dostać kurier czy domokrążca, to zamykam mu na
          bezczela i niekulturalnie drzwi przed nosem, co troszkę nietaktowne jest.

Si olso:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26220&w=22940085
          • nerudo Re: Kradzieże samochodów 13.11.05, 17:50
            Ja mieszkam na ochocie (grójecka/dickensa) i też ostatnio miałem próbe
            kradzieży samochodu (9 letniego) uszkodzone zamki po obydwu stronach i
            uszkodzona stacyjka, mam blokade elektorniczną wtrysku i multilocka - dobrze ze
            mam samochód ubezpieczony dobrze to wszystko poszło w ubezpieczenia - koszt
            wymiany całego kompletu zamków i stacyjki jeśli dobrze pamiętam 2600.
            A dodam że była to próba kradzieży samochodu bo np. radio siedziało włożone a
            jest na kieszeń i zostało.
            Ale tego dnia szła taka fala - była próba włamań do kulkunastu samochodów i 3
            ukradziono z tego co powiedział policjant.
            nie jest bezpiecznie ale jak mam płacić za parking srzeżony ok. 2000-2500 zł.
            rocznie to wole w to miejsce ubezpieczyć dobrze samochód.
            • pwroclawska Re: Kradzieże samochodów 13.11.05, 23:37
              A powiedz kiedy dokladnie to było, może mój samochód też padł ofiarą tej fali
              którą opisujesz?
            • chinique Re: Kradzieże samochodów 14.11.05, 01:42
              Czyżby przetoczyła się po okolicy szkółka młodych włamywaczy?
              • md23128 Re: Kradzieże samochodów 15.11.05, 21:36
                No to mnie dzisiaj trafiło - ul. Częstochowska, zniszczyli zamek i wyjęli radio
                - które było schowane za maskownicą imitującą stare radio unitry. Albo
                podpatrzyli jak wkładam, albo... ???

Tej samej nocy ukradli samochód sąsiadowi - stał 10 m dalej. Może, a nawet
                pewnie, ci sami.

Zróbmy coś z tym. Myślałem o wyznaczeniu nagrody za pomoc w odnalezieniu
                złodzieja. A jakby się cała dzielnica zrzuciła to za tę kasę szybko by się
                znalezli ;) Nie sądzę żeby ktoś chciał montować kamery/ monitoring na bocznych
                uliczkach. No chyba że sama wspólnota.

W każdym razie w niedziele jadę na Wolumen szukać swojego radia. m.
                • chinique Poznaj swojego dzielnicowego. 15.11.05, 23:52
                  Podobno ostatnio była akcja pt. "Poznaj swojego dzielnicowego" - wąsaty pan z
                  komisariatu umawiał się na wizyty w domach zwykłych mieszkańców - słuchał i
                  notował ich spostrzeżenia dot. bezpieczeństwa. Może warto od razu uderzyć do
                  tego pana, skoro mamy do czynienia z nasilającym się zjawiskiem. Panie
                  dzielnicowy, ilu Pańskich chłopców opłaca mafia samochodziarska?
                  • skupionyedi Re: Poznaj swojego dzielnicowego. 16.11.05, 10:09
                    chinique napisał:

> Podobno ostatnio była akcja pt. "Poznaj swojego dzielnicowego" - wąsaty pan z
                    > komisariatu umawiał się na wizyty w domach zwykłych mieszkańców - słuchał i
                    > notował ich spostrzeżenia dot. bezpieczeństwa. Może warto od razu uderzyć do
                    > tego pana, skoro mamy do czynienia z nasilającym się zjawiskiem. Panie
                    > dzielnicowy, ilu Pańskich chłopców opłaca mafia samochodziarska?

Czy ta akcja nie miała czasem miejsca przed wyb. prezydenckimi? Z doświadczenia
                    wiem, że takie akcje szybko umierają śmiercią naturalną jak tylko prezydent
                    zostanie wybrany...
                    Swoją drogą, nic nie słyszałem o tej akcji...
                • chinique Śledź na bieżąco sukcesy ochockiej policji 17.11.05, 15:28

ochota.policja.waw.pl/?page=Structure&id=8
                  • mvitti Re: Śledź na bieżąco sukcesy ochockiej policji 17.11.05, 15:32
                    a ja widziałam wczoraj jak dwóch kolesi-oprychów szlo mianowskiego i zaglądali
                    bezczelnie do każdego samochodu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka