mvitti Re: Nieruchomości - ogłoszenia etc. 24.11.05, 11:07 Przy poczcie na filtrowej wisi ogłoszenie o sprzedarzy jednopokojowego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
2004.01.aveee Re: Nieruchomości - ogłoszenia etc. 03.03.06, 01:00 szukam bezpośrednio rozkładowego 3 pokojowego mieszkanka 57-82m2 na ochocie.może być parter,ale niekoniecznie czwarte:) piętro w kamienicy bez windy.no i oczywiście nie za drogiego..:)myślę,że max.to 270tys.gdyby ktokolwiek o czymś słyszał,prosze o maila na adres gazetowy.pozdrawiam.agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 Re: Nieruchomości - ogłoszenia etc. 03.03.06, 14:12 za taka cena to tylko w Erze ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Nieruchomości - ogłoszenia etc. 03.03.06, 14:46 purysta4 napisał: > za taka cena to tylko w Erze ;))) No dokłądnie ;) Za cenę max. 4,7k/m (przy 82m wychodzi 3.3k/m co jest jak na Wawę ceną nieprawdopodobną) to można mieszkanie od developera dalej od centrum kupić.... Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Takie rzeczy, to tylko ... 03.03.06, 15:18 57-metrowe z podziału do generalnego remontu, czyli po 4,7kPLN za metr kwadratowy, jest chyba jeszcze jakaś szansa kupić spod lady. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Takie rzeczy, to tylko ... 03.03.06, 15:27 chinique napisał: > 57-metrowe z podziału do generalnego remontu, czyli po 4,7kPLN za metr kwadrato > wy, jest chyba jeszcze jakaś szansa kupić spod lady. Z oknem na Raszyńską, lub Wawelską, na parterze... Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Że ciche 03.03.06, 15:33 W ogłoszeniu aveee nic nie było, że ciche, bez wibracji i zdala od Raszyńskiej, więc nie ma problemu. Poza tym jest druga opcja - Ochota Be, ;), tam za cztery ka, spokojnie coś można kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Że ciche 03.03.06, 15:37 chinique napisał: > W ogłoszeniu aveee nic nie było, że ciche, bez wibracji i zdala od Raszyńskiej, > więc nie ma problemu. Poza tym jest druga opcja - Ochota Be, ;), tam za cztery > ka, spokojnie coś można kupić. Ale to Ochota Beee. To już trzeba przyjąć na klatę.. znaczy na ambicję. Odpowiedz Link Zgłoś
elwi0 Rolety rzymskie,żaluzje,markizy-bezpłatn y pomiar 08.03.09, 11:53 Szanowni Państwo, P.H.U."Victoria" to zespół profesjonalistów świadczących usługi w zakresie dekoracji okien. Specjalizujemy się w montażach wszelkiego typu systemów osłonowych, zwracając szczególną uwagę na jakość oferowanych produktów. Możemy Państwu zaproponować między innymi: - rolety materiałowe wolnowiszące i w kasetkach(także do okien dachowych) - rolety rzymskie, austriackie, weneckie - żaluzje aluminiowe - żaluzje drewniane - żaluzje materiałowe Ventex - verticale - panel track(zasłony panelowe) - plissy i duoplissy - maty bambusowe i drewniane - karnisze i szyny sufitowe - rolety zewnętrzne materiałowe - rolety zewnętrzne aluminiowe - żaluzje fasadowe - markizy tarasowe, balkonowe i koszowe - moskitiery ramowe i rolowane(nowość stanowią moskitiery plisowane) Gwarantujemy sympatyczną obsługę, fachowy montaż i co chyba najważniejsze, konkurencyjne ceny, przy zachowaniu najwyższej jakości produktów(współpracujemy z wiodącymi producentami w branży osłon okiennych). Umów się na bezpłatne, niezobowiązujące spotkanie, podczas którego nasz przedstawiciel dokona odpowiednich pomiarów i zaprezentuje wzorniki materiałów jakie posiadamy w ofercie. CHCESZ NADAĆ SWOIM OKNOM CHARAKTERU-ZADZWOŃ. U NAS ZNAJDZIESZ WSZYSTKO CZEGO POTRZEBUJESZ. KONTAKT: victoria@victoria-rolety.pl agnieszka@victoria-rolety.pl TELEFONY: 022 435 95 74 022 215 44 76 022 215 44 71 Kom. 0501 552 488 lub 0506 124 118 Fax. 022 435 95 75 www.victoria-rolety.pl Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Poszukuję kawalerki/Filtrowa/Krzywickiego 01.12.05, 19:40 Ktoś pos samym nosem policjantów pilnujących ambasady Izraela wywiesił ogłoszenie o treści "Poszukuję tanio kawalerki do wynajęcia 885178971". Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Re: Poszukuję kawalerki/Filtrowa/Krzywickiego 02.12.05, 10:12 U mnie przy bramie ktoś powiesił "Pilnie kupie mieszkanie 2-3 pokojowe w tej okolicy." NB wydaje mi się, że na Starej Ochocie zawsze będzie więcej ogłoszeń "kupię" niż "sprzedam" :) Coś o tym wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Poszukuję kawalerki/Filtrowa/Krzywickiego 02.12.05, 12:03 no i część tych kupię to agencyjne są Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Nieruchomości samorządowe 02.01.06, 16:05 Ciekawy sajcik, w którym można poszukać sobie ofert najmu i sprzedaży nieruchomości będących własnością samorządu, poniżej wyszukanko ofert z rejonu Ochoty. www.warsawcityproperties.pl/index.php?action=search&type=basic&page=1&sort=1&dir=2&fcat=0&fdis=7&fpur=0&fplo=0&fspr=0&ftar=0&x=37&y=9 Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Willa do wynajęcia Krzywickiego/Filtrowa 12.01.06, 18:49 Na rogu Krzywickiego/Filtrowej ma miejsce kulturalna willa, na której płotku zwisa płachta o charakterze ogłoszeniowym - "Do wynajęcia, 696914964". Odpowiedz Link Zgłoś
maktub Re: Willa do wynajęcia Krzywickiego/Filtrowa 17.01.06, 14:49 Swoją drogą ciekaw jestem po ile chodzą domy pomiędzy Al. Niep. a Krzywickiego. Pomyśleć, że całe dzieciństwo spędziłem na tym odcinku... jeździłem hulajnogą i ścigałem się z samochodami (od AM do Krzywickiego) :) To były czasy. Może kiedyś tam wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique W funkcji powierzchni ogórdka ... 17.01.06, 15:13 Często są to mieszkania, czy części domów o duzych powierzchniach więc cena jest RELATYWNIE niska, zaczyna się od ~6kPLN za metr kwadratowy i rośnie w funkcji powierzchni posiadanego ogródka i bliskości do nieco ruchliwej Wawelskiej. http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=23414799&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=0&miasto=Warszawa&dzielnica=Ochota&ulica=Langiewicza&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&liczba_pokoi=0&slowa=&rp=on&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=1&key_unique=2d2b1d4cf6dec2e42ebca9d1f466ace0®ion2=8 http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=23168191&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=0&miasto=Warszawa&dzielnica=Ochota&ulica=Krzywickiego&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&liczba_pokoi=0&slowa=&rp=on&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=1&key_unique=2d2b1d4cf6dec2e42ebca9d1f466ace0®ion2=8 http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=23231275&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=0&miasto=Warszawa&dzielnica=Ochota&ulica=Krzywickiego&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&liczba_pokoi=0&slowa=&rp=on&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=2&key_unique=2d2b1d4cf6dec2e42ebca9d1f466ace0®ion2=8 http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=22378029&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=0&miasto=Warszawa&dzielnica=Ochota&ulica=Solariego&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&liczba_pokoi=0&slowa=&rp=on&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=1&key_unique=2d2b1d4cf6dec2e42ebca9d1f466ace0®ion2=8 http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=22378081&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=0&miasto=Warszawa&dzielnica=Ochota&ulica=Solariego&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&liczba_pokoi=0&slowa=&rp=on&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=2&key_unique=2d2b1d4cf6dec2e42ebca9d1f466ace0®ion2=8 http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=22379140&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=0&miasto=Warszawa&dzielnica=Ochota&ulica=Prokuratorska&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&liczba_pokoi=0&slowa=&rp=on&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=1&key_unique=2d2b1d4cf6dec2e42ebca9d1f466ace0®ion2=8 Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw.zwirko Wynajem 19.01.06, 21:23 Mieszkanie 70m2 na parterze willi na Filtrowej w okolicach numeru 35. Cena 3000PLN. Przeznaczone raczej dla firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Małe, na wynajem, poszukiwane!!! 19.01.06, 23:26 Lewe oko szuka mieszkania na wynajem na starej ochocie...małe, kawalerka lub dwa pokoje...dziewczyna godna zaufania...pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw.zwirko Dla spekulantów 20.01.06, 14:12 Czwarte piętro na Filtrowej 63. 560m2(niepodzielone) po 3500PLN netto za 1m2. Obecnie powierzchnia użytkowa. Konieczne jest przekształcenie na powierzchnię mieszkalną. Winda. Kontakt z Zarządem Libelli www.libella.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw.zwirko M jak M 21.01.06, 22:44 Podobno (dowiedziałem się od koleżanki) w M jak Miłość był wątek sprzedaży mieszkania na Starej Ochocie. Pojawił się tam agent, który mówił, że lokum w tej okolicy to doskonała inwestycja. Czy ktoś oglądał ten odcinek i mógłby przytoczyć tą scenę? PS. Może dlatego(12 mln-owa widownia i zaufanie telewidzów) mieszkania w tej okolicy idą jak ciepłe bułeczki... Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: M jak M 26.01.06, 15:08 Ano był taki wątek w wymienionym serialu, nie było określone dokładnie przy jakiej to ulicy ale było że na Ochocie. Myślę że mogło to być z inicjatywy aktora grającego agenta nieruchomości w tym serialu, ponieważ sam mieszka na SO. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Re: M jak M 26.01.06, 18:11 Potwierdzam - meiszkanie w środkowej kamienicy przy Grójeckiej (między Mochnackiego i Wawelską). Bardzo ładna kamienica (jest tak ślicznie przytłaczająco ponura). Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: M jak M 26.01.06, 21:52 shapha napisał: > Potwierdzam - meiszkanie w środkowej kamienicy przy Grójeckiej (między > Mochnackiego i Wawelską). Bardzo ładna kamienica (jest tak ślicznie > przytłaczająco ponura). Zachwuje przytłaczająco ponury styl pobliskiego akademika... Odpowiedz Link Zgłoś
aniasek Re: M jak M 07.03.06, 13:18 A było, było okreslone - przy Uniwersyteckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: M jak M 26.01.06, 23:15 Ja natomiast chyba też w M jak milość usłyszałam, że na ochocie to nikt kupować mieszkań nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Re: Dla spekulantów 21.01.06, 23:04 Libella jest tego pietra wlascicielem? W ogole 3500 za metr to strasznie duzo sobie licza - F65 sprzedala swoje pietro inwestorowi za 1200 za metr... Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw.zwirko Re: Dla spekulantów 22.01.06, 19:50 F65 sprzedała chyba prawo do nadbudowy, a nie samą nadbudowę. Zgadzam się, że drogo, ale po remoncie będzie jeszcze drożej (min. 7k PLN). Co do windy opieram się na informacji z Libelli. Nie weryfikowałem jej jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ulam6 Re: W funkcji powierzchni ogórdka ... 15.02.06, 09:18 szczegolnie atrakcyjne to mieszkanie z pierwszego linka. Szaleni wlasciciele, podniesli juz 4 razy cene w przeciągu 2 miesięcy. Znajdzie sie cętny to dajmy cene wyzszą Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Bezczelne licytacje 15.02.06, 15:27 Bezczelne licytacje nieruchomości urządzane sobie przez telefon przez agentów handlowych developerów nie są czymś niezwyczajnym. "Halo, wprawdzie jesteście państwo zdecydowani kupić po 700kPLN, ale mamy już kupca za 750kPLN, czy decydujecie się państwo na taką kwotę?" Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Ogłoszenia 27.01.06, 12:52 Słuchajcie, gdzie najlepiej szukać ogłoszeń o sprzedaży mieszkań na SO? Znajomi chcą tu kupić mieszkanie i twierdzą, że bryndza. A nie chcą pośrednikowi 3% płacić... Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Rozwieszenie kartek ... 27.01.06, 13:13 Jeżeli chodzi o szukanie, to ja często korzystam z gratka.pl (mnóstwo ofert, można szukać po ulicy), ale tylko do zbierania info, nie znam nikogo, kto miałby doświadczenia z obrotem nieruchomością przez ten serwis. Trudno w Warszawie obejść agencje, które od rana niczym chiński rolnik obdzwaniają wszystkie ogłoszenia "bez.ag." proponując współpracę. Podobno rozwieszenie kartek "kupię mieszkanie w tej okolicy", to często najlepszy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
ulam6 Re: Rozwieszenie kartek ... 27.01.06, 14:42 albo wejdz na portale, na których możesz wybrać opcje " tylko od internautów" nieruchomosci.onet.pl/details.asp?CategoryID=191&ID=601597821011720061602192 i znajdziesz tam oferty zamieszcone bezposrednio Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Rozwieszenie kartek ... 27.01.06, 23:01 ulam6 napisała: > albo wejdz na portale, na których możesz wybrać opcje " tylko od internautów" > nieruchomosci.onet.pl/details.asp?CategoryID=191&ID=601597821011720061602192 > > i znajdziesz tam oferty zamieszcone bezposrednio Fajne ogłoszenie, tylko 510 to raczej za dużo jak na kieszenie moich znajomych... :) Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Nieruchomości - ogłoszenia etc. 30.01.06, 20:25 Dzis dostalam odpowiedz od firmy planujacej budowe przy Kopinskiej. Najmniejesze mieszkanie 33 m kosztuje ok. 204 tys ( z balkonem ) + obowiazkowo 35.380 tys za miejsce postojowe. Taaa... I wlasciwie to tylko chcialam zapytac, zaplacilibyscie komus tyle za mozlowsc parkowania w stalym miejscu? Pytam z czystej ciekawosci jaka jest wytrzymalosc portfeli tutejszych kierowcow :) Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Nieruchomości - ogłoszenia etc. 30.01.06, 23:20 apartyda napisała: > Dzis dostalam odpowiedz od firmy planujacej budowe przy Kopinskiej. > Najmniejesze mieszkanie 33 m kosztuje ok. 204 tys ( z balkonem ) + obowiazkowo > 35.380 tys za miejsce postojowe. Taaa... > I wlasciwie to tylko chcialam zapytac, zaplacilibyscie komus tyle za mozlowsc > parkowania w stalym miejscu? Pytam z czystej ciekawosci jaka jest wytrzymalosc > portfeli tutejszych kierowcow :) > No do tej ceny dodaj jeszcze koszt wykończenia (deweloperzy oddają mieszkania w stanie surowym) - kilkadziesiąt tysięcy. Czyli koszt takiego mieszkania - ponad 300. Co do ceny garażu - niestety takie są ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Co to za firma? Co to za projekt? 30.01.06, 23:45 Co to za firma? Co to za projekt? Nie denerwuj się - niektórzy śnią o takim mieszkanku na "Kabatach - blisko metra". Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Co to za firma? Co to za projekt? 30.01.06, 23:55 Arche Sp. z o.o. ul.Kopińska 31, termin oddania czerwiec 2007. Co do metra, to okolicznosci zmusily mnie do wejscia pod ziemie ze dwa razy w zyciu. To nie jest dobry transport dla klaustrofobiczki :) A jesli chodzi o ceny - w krotkim czasie obseruje wzrost cen, moja pensja dziwnie nie podziela tej tendencji :( To co jeszcze 2 mc temu wydawalo mi sie drozyzna, teraz jest rozchwytywane; powoli trace punkt odniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Co to za firma? Co to za projekt? 31.01.06, 00:28 A czy mogłabys napisac o jaki metraż ci dokładnie chodzi i ile za metr jesteś w stanie wydać...z tą wiedzą może ja albo inni mogliby ci pomóc... Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Co to za firma? Co to za projekt? 31.01.06, 21:02 od 30 do 45 metrow cena? 4800-5000 za metr, chetnie ( i to bardzo ) taniej :)) bez parteru i dziwnych piecykow elektryczno-gazowych Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Co to za firma? Co to za projekt? 31.01.06, 21:14 hmm to nie rządasz aż tak strasznie mało...i chodzi ci o całą starą ochote, nie jedynie kolonie? Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Co to za firma? Co to za projekt? 31.01.06, 21:19 wybacz, to pewnie przez zmeczenie ... ale chodzi Ci o to, ze nie mam co liczyc ze znajde cos za takie ( male ) pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Co to za firma? Co to za projekt? 31.01.06, 23:45 nie, odwrotnie, że możesz dać nie tak malo tzn ze tą sume da się kupić...ale pytanie brzmi czy tylko w koloniach szukasz, czy na całej starej ochocie? Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Co to za firma? Co to za projekt? 01.02.06, 09:39 z tym moge, to jest tak, ze widze jakie sa niestety ceny. Pewnie, ze chcialabym dac jak najmniej. Nie tak dawno widzialam oferte na Asnyka chyba 35m za 145 tys ( 4.100/ m ) ale juz bylo za pozno jak zadzwonilam do agencji. Nie wiem jaki byl stan tego mieszkania ale swiadczy to o tym, ze ,,okazje" sie zdarzaja. Wczoraj usilowalam sie zdoktoryzowac z podzialu kolonie a stara ochota. Zdecydowanie moja wyobraznie i pamiec przestrzenna musze wspomoc planem miasta :)Odpowiem wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Co to za firma? Co to za projekt? 01.02.06, 09:45 Wszystko bardzo pięknie, tylko musisz się liczyć z tym, że jeśli cena jest niska, to pociągh to za sobą pewne niedogodności - konieczność przeprowadzenia generalnego remontu, lub okna na ruchliwą ulicę, bądź mieszkanie znajduje się na parterze... Krótko mówiąc, jeśli sprzedający oferuje mieszkanie za niską cenę, nie robi tego z sympatii do otaczającego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Co to za firma? Co to za projekt? 01.02.06, 11:23 Masz racje, ale przyznasz, ze inaczej to wyglada jak musisz wyremontowac mieszkanie kupione za 145 tys a inaczej jesli za ten sam metraz placisz 200 tys i czeka Cie dodatkowo remont. Alez odkrywcza jestem z rana ;) Swoja droga, jestem ciekawa co z tym Asnykiem bylo nie tak?! Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Co to za firma? Co to za projekt? 01.02.06, 11:29 apartyda napisała: > Masz racje, ale przyznasz, ze inaczej to wyglada jak musisz wyremontowac > mieszkanie kupione za 145 tys a inaczej jesli za ten sam metraz placisz 200 tys > > i czeka Cie dodatkowo remont. Alez odkrywcza jestem z rana ;) > Swoja droga, jestem ciekawa co z tym Asnykiem bylo nie tak?! Miałem na myśli co innego. Mieszkanie za 145 do generalnego remontu, a za 200 do zamieszkania, bez konieczności robienia czego kolwiek. Każde z tych rozwiązań ma wady i zalety. Jeśli masz mało pieniędzy to paradoksalnie lepiej jest kupić to droższe. Dal czego? A dla tego, że jeśli bierzesz kredyt na zakup mieszkania (mieszkanie z rynku wtórnego), nie masz karencji na spłatę kapitału, a zatem od razu spłacasz raty kredytu. Rezultat - możesz mieć trudności z uzbieraniem kasy na remont (generalny remont plus meble - to wydatek rzędu kilkudziesięciu zł). W drugim przypadku, kupujesz mieszkanie za 200 na kredyt, od razu się sprowadzasz i nie masz dalszych wydatków związanych z uruchomieniem mieszkania. To jest moje subiektywne zdanie. Oczywiście każdy powinien we własnym zakresie ocenić sytuację i wybrać preferowane rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Typy okazji ... 01.02.06, 12:54 ... zdarza się, że babunia odejdzie do wieczności, a wnusiowi są szybko potrzebne pieniążki na nowy samochód, więc wtedy często wnusio w negocjacjach schodzi z cen "rynkowych", bo koledzy już mają samochód, a on wciąż nie. Mieszkanie do poważnego remontu też warto rozważyć - możliwość remontu daje Ci możliwość dostosowania mieszkania do swoich potrzeb i nie chodzi tutaj wyłącznie o estetykę, ale także o funkcjonalność - mieszkanie po babuni powinno być inaczej przeorganizowane na potrzeby parki z dzieckiem, a inaczej dla przebojowego singla. Co do aspektu ekonomicznego, to niekoniecznie przychylam się do tego, że warto kupić droższe - po pierwsze jak masz 200kPLN do wydania, a kupujesz chatę za 140kPLN, to 60kPLN wrzucasz na fundusze np. akcji, które obecnie zarabiają czterokrotnie więcej niż oprocentowanie kredytów CHF. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Typy okazji ... 01.02.06, 13:32 chinique napisał: > Co do aspektu ekonomicznego, to niekoniecznie przychylam się do tego, że warto > kupić droższe - po pierwsze jak masz 200kPLN do wydania, a kupujesz chatę za > 140kPLN, to 60kPLN wrzucasz na fundusze np. akcji, które obecnie zarabiają > czterokrotnie więcej niż oprocentowanie kredytów CHF. Pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę. Zdanie o wyższych zyskach na funduszach niż oprocentowanie w CHFach, to formułka którą wypowiada każdy tzw. doradca inwestycyjny. Tymczasem fundusze nie gwarantują zysku, oglądałem parę dni temu publikację wyników funduszy inwestycyjnych i zobaczyłem, że są takie które w ciągu ostatniego roku przyniosły straty. A zatem taka inwestycja uprawdopodobnia duże zyski, ale jest i ryzyko straty. Poza tym jeśli masz 200k, kupujesz mieszkanie za 140k do generalnego remontu, te 60k będziesz potrzebować na ten remont - a zatem nici z inwestowania. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Rentowności ... 01.02.06, 20:46 Co do PLN potrzebnych na remont - zgodzę się, że jeżeli w mieszkaniu w ogóle nie da się pomieszkać przed wyjściem na prostą, to trzeba jednak wydać te PLN i niekoniecznie można zrównoważyć kredycik, natomiast co do kwestii rentowności funduszy, to wymieniłeś fundusze polskich obligacji, w takie chyba tylko ZUS inwestuje pieniążki na nasze przyszłe emerytury. Polecam oblukać długoterminowe rentowności np. na mBank SFI ... www.mbank.com.pl/inwestycje/fundusze/tabful.html Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Rentowności ... 01.02.06, 21:49 chinique napisał: > Co do PLN potrzebnych na remont - zgodzę się, że jeżeli w mieszkaniu w ogóle ni > e > da się pomieszkać przed wyjściem na prostą, to trzeba jednak wydać te PLN i > niekoniecznie można zrównoważyć kredycik, natomiast co do kwestii rentowności > funduszy, to wymieniłeś fundusze polskich obligacji, w takie chyba tylko ZUS > inwestuje pieniążki na nasze przyszłe emerytury. Polecam oblukać długoterminowe > rentowności np. na mBank SFI ... Nie miałem na myśli funduszy II filarowych. Dane które widziałem były danymi za 2005. Powiem Ci szczerze, że jakbym zainwestował w fundusz i po roku miałbym -5% to chyba bym się posrał z nerwów. Nie to nie dla mnie. Wolę pomnażać pieniądze na własną rekę. Przynajmniej wiem, że oddaję je w dobre ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Re: Rentowności ... 01.02.06, 22:08 Wystarczy co rano poczytać rojtersa i w zasadzie trudno się dać zaskoczyć, natomiast zgodzę się, że jeżeli własne ręce są pewne, to nie ma się co bawić w spekulanta. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Rentowności ... 01.02.06, 22:24 chinique napisał: > Wystarczy co rano poczytać rojtersa i w zasadzie trudno się dać zaskoczyć, > natomiast zgodzę się, że jeżeli własne ręce są pewne, to nie ma się co bawić w > spekulanta. Jest jeszcze jedno ale. Jeśli weźmiesz kredyt na cele mieszkaniowe, bank dokładnie sprawdzi, czy wydałeś kasę zgodnie z przeznaczeniem, a więc nie bardzo jest możliwość wziąć kredyt na mieszkanie za 2.7% i zainwestować w fundusz. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Tylko pewniaki. 01.02.06, 22:46 Tylko 100% pewniaki siebie biorą kredyt nieproporcjonalnie wysoki wobec tego co mają "w gotówce". Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: Co to za firma? Co to za projekt? 01.02.06, 13:49 apartyda napisała: > z tym moge, to jest tak, ze widze jakie sa niestety ceny. Pewnie, ze chcialabym > > dac jak najmniej. Nie tak dawno widzialam oferte na Asnyka chyba 35m za 145 tys > > ( 4.100/ m ) ale juz bylo za pozno jak zadzwonilam do agencji. Nie wiem jaki > byl stan tego mieszkania ale swiadczy to o tym, ze ,,okazje" sie zdarzaja. > Wczoraj usilowalam sie zdoktoryzowac z podzialu kolonie a stara ochota. > Zdecydowanie moja wyobraznie i pamiec przestrzenna musze wspomoc planem > miasta :)Odpowiem wieczorem Jeśli ta cena dotyczyła oferty sprzed mniej niż 1/2 roku, to mieszkanie musiało być z duuuuużą wadą. :-) Prawdopodobnie chodziło o mieszkanie na parterze, do generalnego remontu, z oknem na podwórze w dodatku na północ i jeszcze zasłonięte drzewem. :-) Niemniej jednak znalazł się chętny, który to mieszkanie kupił :-) Alternatywą jest parter z oknami na ulicę ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Co to za firma? Co to za projekt? 01.02.06, 20:04 to czy mieszkanie jest do remontu czy nie wcale nie az tak bardzo wpływa na cenę. Poza tym mozna kupić do remontu i niekoniczenie od razu się za to brać, albo robić etapami...ja jestem za mieszkaniami do remontu, bo fajnie zrobić sobie po swojemu... Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: Co to za firma? Co to za projekt? 01.02.06, 21:28 mvitti napisała: > to czy mieszkanie jest do remontu czy nie wcale nie az tak bardzo wpływa na > cenę. Poza tym mozna kupić do remontu i niekoniczenie od razu się za to brać, > albo robić etapami...ja jestem za mieszkaniami do remontu, bo fajnie zrobić > sobie po swojemu... Wszystko zależy od okoliczności. Jeśli komuś się spieszy lub - jak napisał yedi - jest bez kasy, lepiej wziąć nadające się do zamieszkania. Jeśli ktoś ma kasę, czas i jeszcze pomysł na własne mieszkanie, to lepsze dla niego będzie pewnie mieszkanie do remontu. Jeśli zaś chodzi różnicę w cenie, to wszystko zależy, co rozumieć przez niewielki wpływ na cenę. Dobrze zrobiony remont podniesie wartość mieszkania o kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy złotych, jednak prawie nigdy o tyle, ile trzeba na taki remont przeznaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Co to za firma? Co to za projekt? 02.02.06, 16:09 plopli napisał: > Dobrze zrobiony remont podniesie wartość mieszkania o > kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy złotych, jednak prawie nigdy o tyle, ile > trzeba na taki remont przeznaczyć. > A ja sie z tym nie zgodzę Jeżeli remont zrobi własna ekipa remontowa to i koszty są niższe, a wtedy mieszkanie odremontowane można sprzedać drożej niż się kupiło... Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Co to za firma? Co to za projekt? 02.02.06, 16:22 pitzlad napisał: > A ja sie z tym nie zgodzę > Jeżeli remont zrobi własna ekipa remontowa to i koszty są niższe, a wtedy > mieszkanie odremontowane można sprzedać drożej niż się kupiło... Też mi się wydaje, że można spokojnie z nadkłądem odzyskać poniesione na remont wydatki. No, pytanie tylko o jakim remoncie mówiemy... Trzeba również pamiętać, że łatwiej sprzedać tanie zrujnowane mieszkanie, niż zrobione na błysk, ale za to bardzo drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Co to za firma? Co to za projekt? 01.02.06, 22:44 Znalazlam to ogloszenie ,,146 000 PLN Położenie ASNYKA Pow. pokoi 20; BRAK; Pow. kuchni 6; Pow. łaz. 3.5; WC RAZEM Nowe okna pcv, mieszkanie do częściowego remontu, kuchnia stare kafelki, wykładzina, pokój i przedpokój parkiet do cyklinowania, Wod./Kan. MIEJSKA; Ogrzew. MIEJSKIE CENTR; Wolne od DO UZG; HIPOTECZNE" Z tego co pamietam bylo na III pietrze :) W sumie, nie ma to juz znaczenia, nie chcialabym zebysmy teraz dywagowali co to jest ,,czesciowy remont" :) Brak mi doswiadczenia ale na ta chwile wolalabym mieszkanie do remontu zeby zrobic je po swojemu. Poza tym zyskuje pewnosc i wiedze co w nim jest i jak zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Do sprzedania mieszkanie, al. Niepodległości 225 02.02.06, 19:01 Od kiedy zrobiono część remontu elewacji na skrzydle pekinu Topolowa 23, pojawiło się za oknem jednego z mieszkań ogłoszenie o sprzedaży lokalu, który jest chyba dwustronny (okna na Niepodległości i Sędziowską). Niestety jest to prawdopodobnie ogłoszenie przez agencję, numer kontaktowy 601377187. Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Do sprzedania mieszkanie, al. Niepodległości 03.02.06, 10:27 120 metrow - 720 tys, pozyczysz mi 520 tys? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Zamiast kupować - odzyskujcie 02.02.06, 22:07 Na Rudawskiej od ponad roku wisi ogłoszenie, iż Stowarzyszenie Poszkodowani chętnie pomoże w odzyskaniu starej kamienicy, czy mieszkania. To chyba lepszy sposób niż wyciąganie PLN na zakup. Ku pomocy lub przestrodze podam namiar - ul. Piwna 12/14 0601253365. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Zamiast kupować - odzyskujcie 02.02.06, 23:44 znam jednych, co walczą o niewielką kamienicę na mianowskiego, ale szanse małe podobno... Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Wpis w KW. 03.02.06, 00:15 Powstaje pytanie, czy np. wpis w księdze wieczystej gwarantuje, że takie roszczenia, gdyby okazały się podstawne musi uregulować "państwo" (?) Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Pługa, Radomska 06.02.06, 21:17 www.szybko.pl/index.php?nav1=details&id=8122 www.szybko.pl/index.php?nav1=details&id=11472 Moze sie komus przyda. Dla mnie poza zasiegiem finansowym :( Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw.zwirko Raport 08.02.06, 22:30 Dość ciekawy raport o rynku nieruchomości na podstawie ogłoszeń z szybko.pl Ochota na trzecim miejscu(po Centrum/Śródmieście i Kabatach) pod względem średniej ceny za m2! www.szybko.pl/nav1-raport.html Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Raport 08.02.06, 23:57 waclaw.zwirko napisał: > Dość ciekawy raport o rynku nieruchomości na podstawie ogłoszeń z szybko.pl > Ochota na trzecim miejscu(po Centrum/Śródmieście i Kabatach) pod względem > średniej ceny za m2! > www.szybko.pl/nav1-raport.html No to chyba dobrze, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Ot co. 09.02.06, 00:07 Dla miłośników, którzy mieszkają nie ma to znaczenia, bo i tak nie chcą sprzedać, bo gdzież im będzie lepiej niż tutaj? Dla miłośników jeszcze nie mieszkających, ale takich, którzy chcieliby zamieszkać, to tym gorzej, bo tym drożej. W zasadzie to dobrze jedynie dla spekulantów, którzy w ciągu roku zarobili na kiszeniu pustostanów say 20%, tyle że pośród spekulantów mało jest miłośników. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti dla naszych przyjaciół źle 09.02.06, 00:36 a jeszcze niedawno to mokotów przodował wśród starych dzielnic...Wacusiu jestem z tobą w tych trudnych chwilach i z resztą szukających bezskutecznie...zresztą nie wiadomo jak się sprawy mają jesli chodzi o starą ochotę...bo w raporcie zajeli się całą dzielnicą... Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw.zwirko Re: dla naszych przyjaciół źle 09.02.06, 10:44 Dzięki Mvitti za dobre słowa. Nie poddam się! Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Szukam mieszkania... 16.02.06, 01:29 do kupienia na SO (kolonie, druga strona Filtrowej i Placu, przedwojenne po drugiej stronie Kopinskiej/Grzymały). Przedwojenne budownictwo (to chyba oczywiste :-)), 4 pokoje lub 3 duże, nie parter, nie przy przelotówkach. Ktoś słyszał? Proszę o info tutaj lub na gazetowego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique A Filtrowa też? 16.02.06, 01:59 No bo to nie jest ultra-cicha ulica, jak już jesteśmy przy przelotówkach (?) Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: A Filtrowa też? 16.02.06, 11:19 chinique napisał: Filtrowa chętnie, ale widziałem kilka ofert z wcześniejszych okresów i obawiam się, że jest to ponad moje siły ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: A Filtrowa też? 16.02.06, 12:16 Czyli jeszcze tu nie mieszkasz? tak z czystej ciekawości pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: A Filtrowa też? 16.02.06, 14:08 mvitti napisała: > Czyli jeszcze tu nie mieszkasz? tak z czystej ciekawości pytam. Mieszkam w tej chwili na Asnyka (od 4 lat), ale potrzebuję czegoś większego. Pytam zaś tutaj, bo nie za bardzo mam ochotę ruszać się z Ochoty :-). (Choć znalezienie tutaj czegoś ciekwego okazuje się b. trudne) Odpowiedz Link Zgłoś
marze22 Pilnie sprzedam St. Ochota 2 pokoje 66,06m2 21.02.06, 12:31 w związku z rozwojem rodziny potrzebuję większego :-) W przedwojennej kamienicy,piętro 4/5 jest WINDA, okna PCV. Pokoje: 20 i 23, kuchnia widna 12, łazienka 3,70, WC 1, przedpokój 7,70, schowek/ mini garderoba. NISKI CZYNSZ za 4 os. łącznie z f. remontowym wynosi 409 zł. Hipoteczne, księga wieczysta.Cena: 350.000 do uzg. 0502033504 Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Pilnie sprzedam St. Ochota 2 pokoje 66,06m2 21.02.06, 12:43 Ale gdzie się znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
marze22 Re: Pilnie sprzedam St. Ochota 2 pokoje 66,06m2 21.02.06, 15:33 grójecka róg kopińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
chinique "Wszystkie antyki kupię za gotówkę ... 24.02.06, 01:42 ... obrazy, brązy, porcelanę, militaria, srebra, platery itp. 226294330 0509761128" Wprawdzie nie mieszkaniowe, ale związane z wystrojem. Pytanie, czy na SO pozostały jeszcze jakieś oryginalne antyki, czy chłopcy z RONA zdążyli je wykupić za gotówkę, lub bez. Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: "Wszystkie antyki kupię za gotówkę ... 24.02.06, 11:11 chinique napisał: > ... obrazy, brązy, porcelanę, militaria, srebra, platery itp. 226294330 0509761 > 128" > > Wprawdzie nie mieszkaniowe, ale związane z wystrojem. Pytanie, czy na SO > pozostały jeszcze jakieś oryginalne antyki, czy chłopcy z RONA zdążyli je > wykupić za gotówkę, lub bez. Z pewnośią pozostały. Sam miałem okazję widzieć :-). Sklep/galeria z tego rodzaju asortymentem znajduje się na Słupeckiej. Ponieważ jednak nie było to przedmiotem mojego szczególnego zainteresowania, nie jestem w stanie powiedzieć ile z rzeczy tam oferowanych jest oryginalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rwawrzycki Re: Nieruchomości - ogłoszenia etc. 02.03.06, 00:21 Witam towarzystwo! Sprawa wygląda następująco: wynajmujemy z kobitą i dzieciakiem od czterech lat mieszkanie jednopokojowe (40 metrów) w osławionej już na forum, kamienicy na Mianowskiego 24. Niestety z powodu wieku dzieciora (8 lat, pierwsza klasa), mieszkanie w takiej klitce staje się udręką. Chciałoby się większej przestrzeni. Jak pewnie większość z was wie, od 1 kwietnia nasze kochane lobby bankowe planuje wprowadzić ograniczenia w braniu kredytów w obcych walutach (chodzi oczywiście o CHF). Z drugiej strony od 2 marca spadły znacząco niektóre opłaty u notariusza. Jak łatwo obliczyć został niecały miesiąc na załapanie się na kredyt w CHF. W naszej sytuacji (niska zdolność kredytowa) dostaniemy kredyt w wysokości ok. 220-230 tys (w PLN dużo mniej). Niewiele, powiecie. Ale niestety nie mam większych możliwości. Wprowadzam więc w życie plan "jak znaleźć miejsce do życia", oczywiście na Starej Ochocie. Jeżeli możecie, to pomóżcie. Jeżeli teraz nie kupimy mieszkania, obawiam się że albo będziemy wynajmować jeszcze długie lata, albo kupimy lokal tańszy, ale w innej dzielnicy (oby nie). Najlepiej gdyby mieszkanko wyglądało następująco: - 2 pokoje - ok. 40-50 m2 - przedwojenny budynek lub zbudowany zaraz po wojnie (cegła) - strona zachodnia (przynajmniej jeden pokój) - piętro każde, byle nie parter - nie musi być balkonu - mieszkanie hipoteczne - może być w kiepskim stanie (odmaluje się :) - i najważniejsze - lokalizacja. Ze względu na szkołę (SP23 na Wawelskiej) musi być to kwadracik ulic: Grójecka, Filtrowa, Niepodległości, Wawelska (czyli namiot na Polu Mokotowskim odpawa :) Zdaję sobie sprawę, że szanse na znalezienie czegoś takiego są bardzo małe, ale jednak cuda się zdarzają... Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Głośność cegły 02.03.06, 01:51 Czy możesz zrezygnować z cegły? Nie wspomniałeś też, czy mieszkanie ma być "ciche"? Odpowiedz Link Zgłoś
rwawrzycki Re: Głośność cegły 03.03.06, 23:12 Wolałbym uniknąć bezpośredniego sąsiedztwa Raszyńskiej, Grójeckiej czy Wawelskiej. Marzą mi się okolice Mianowskiego, Mochnackiego i Akademickiej. Cegła byłaby wielce pożądana. Odpowiedz Link Zgłoś
rwawrzycki Re: Głośność cegły 04.03.06, 00:07 Na tyłach Podróżnika :) A dokładnie między Kaliską a Białobrzeską. Co prawda to już nie to co Mianowskiego, ale do zaakceptowania. Szkoda że nieaktualne... :( Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Inne lokalizacje. 04.03.06, 20:04 Pozostają np. lokalizacje w stylu Daleka 6 lub 8, blok-książka przy Grójeckiej, Nowowiejska 39, Ochota B, np. Grójecka 18-26 - spółdzielnia popekapowska, tam co rusz ktoś umiera, ew. Ochota C, coś tuż za Wawelską. Spółdzielnia przy Grójeckiej 40 ma chyba do dzisiaj jeden niezagospodarowany strych (ten na rogu Grójeckiej z Barską, ładny widok na pl. Narutowicza i Centrum), rok temu chcieli go opchnąć po 60kPLN do adaptacji, na adaptację powierzchni mieszkalnej spokojnie można dostać preferencyjny kredyt. Generalnie na Twoim miejscu celowałbym w coś z dobrą lokalizacją na Ochocie B, a z pewnością się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
rwawrzycki Re: Inne lokalizacje. 06.03.06, 19:09 Hmm, trzeba będzie i o tym pomyśleć. Chociaż na widok molochów w kwartale Bitwy Warszawskiej/Grójecka/Grzymały/Jerozole czuję jakiś taki niepokój, dyskomfort psychiczny. Jakoś tak przytłaczają człowieka. Ciemno tam, żuli pełno... A w wielkiej płycie mieszkałem ponad 20 lat w Lublinie i wołałbym chyba do końca życia mieszkanie w kamienicy wynajmować, niż spowrotem się przenieść do bloczydła. A z tym poddaszem to nawet ciekawy pomysł. Wiesz może na którą stronę ma okna? I gdzie dokładnie jest siedziba spółdzielni? Trochę to blisko do dzwonów kościoła o poranku, ale spróbuję zbadać sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Inne lokalizacje. 06.03.06, 19:14 Ogladałam niegdyś dwa mieszkania w tej kamienicy, w tym jeden strych, juz zaadaptowany. Kamienica jest bardzo ładna,odnowiona, ma super klimatyczne klatki schodowe itp...niestety wszystkie okna na strychu zaczynają się na poziomie brody, nie da się ich niżej zrobić...jest to niewątpliwie wada, ale i zaleta, bo cena musi byc odpowiednio nizsza...powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Okna nie wychodzą ... 06.03.06, 21:45 ... bo ich jeszcze nie ma, jak byś adaptował, to sobie zrobisz, jedno na Grójecką, drugie na Barską. Siedziba spółdzielni (wspólnoty) jest gdzieś w piwnicy polecam wywiad z gospodarzem domu. Opcja z poddaszem ma wady, ale na pewno jest mega-tania. Odpowiedz Link Zgłoś
figokot Re: Okna nie wychodzą ... 06.03.06, 22:17 wcale nie... trzeba mieć pół roku wolnego aby załatwiać wszystkie formalności z wydziałem architektury, geodezji i katastru itd. a teraz jest centralizacja i urzędnicy boją się podejmować jakiekolwiek decyzje związane z budowami (w obawie przed korupcją). Poza tym trzeba prowadzić regularny dziennik budowy, zapłacić za opinię konstruktora, mieć bardzo dokładny projekt z mnóstwem bardzo ważnych pieczątek + ksero dokumentów potwierdzających uprawnienia architekta, elektryka itd. Jeszcze pozostaje przygoda ze Stoenem- bo trzeba zamontować licznik- a do tego potrzebny jest projekt. Poza tym jeśli nawet spółdzielnia, czy wspólnota chcą niską cenę za m2, albo nawet z niej rezygnują, to w zamian proponują remont dachu, klatki schodowej, ew. windę, lub gaz i to na prawdę się nie opłaca. A wszystko to robisz mając jedynie umowę przedwstępną, a na prawo przeniesienia własności czekasz aż inwestycja będzie odebrana i zatwierdzona, a wtedy jeszcze czeka notariusz, który zmieni wpisy we wszystkich KW danego budynku, bo w związku z nadbudową lub adaptacją powstaje nowa powierzchnia a część wspólna proporcjonalnie się każdemu właścicielowi zmniejsza, a to kosztuje. Pięc lat temu sam to przeszedłem i nie mam ochoty powtarzać, bo nie jest to takie lekkie, łatwe i przyjemne jak się wydaje. Najsłabszym ogniwem są tutaj niestety urzędnicy.Acha, a jeśli na dodatek nieruchomością zarządza GGKO to jet to prawdziwa droga przez mękę. Ostatnio oglądałem nadbudowę na Słupeckiej- koleżka zrobił chba trzy mieszkania, ale użył b.słabych materiałów, nie ocieplił dachu, mało okien- teraz chce 500 tys. za 90m2, w stanie deweloperskim (2 poziomy), musi jeszcze zrobić windę-tak ma w umowie ze wspólnotą, w efekcie od 2 lat nikt z tego budynku nie może sprzedać mieszkania, bo jest to zablokowane przez rzeczoną nadbudowę, a z kolei koleś od pół roku stara się znaleźć chętnego na to lokum. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Czyli, że się nie da? 06.03.06, 23:01 No to albo kupuje się gotowca, albo robi się adaptację. Podana przez Ciebie cena, to była cena śpiewu tamtego Pana za adaptację poddasza w stanie surowym, a śpiew zawiera marżę, pewnie z 50%, bo za mniej nie chciałoby mu się tyle schylać. Niekoniecznie trzeba robić windę, czy remont klatki - takie propozycje należy raczej traktować z przymrużeniem oka. Najlepszym wyjściem z sytuacji byłoby posiadanie szwagra, który ma firmę projektowo-budowlaną ze wszystkimi uprawnieniami, jedną ciocię w urzędzie, a drugą - notariuszkę. Poza tym, ja nie wmasowują koledze tego poddasza do adaptacji, jedynie informuję o istnieniu opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
figokot Zawsze można spróbować... 07.03.06, 09:02 Ja tylko ostrzegam, że to nie jest tanie... Bo normalnie pracując nie jesteś w stanie tego zrobić. Oczywiście pomijam fakt, że w trakcie adaptacji budżet zwiększa się między 30 a 50% kosztów, ci co brali się za budowę domu to wiedzą. Co do Słupeckiej, to koleżce (firmie, która kupiła prawo do nadbudowy) skończyła sie kasa i w momencie, kiedy ja to oglądałem brakowało im na wylewki, a ścianki działowe były z czarnego gazobetonu. Moim zdaniem akcja opłaca się, kiedy masz kasę- kupujesz cały strych, robisz adaptację całości, połowa jest dla ciebie, a drugą połowę sprzedajesz, ale tu powracamy do punktu wyjścia. Co do wind, czy remontów- sprawa jest częstsza niż ci się wydaje- w zasadzie więszość strychów na Mokotowie została sprzedana w ten sposób, czasami dochodził remont elewacji (np. na Rakowieckiej). Spróbować zawsze mozna :) Odpowiedz Link Zgłoś
chinique 30% 07.03.06, 09:08 Każdy remont to droga przez mękę. Co do wzrostu wydatków o co najmniej 30% to się zgodzę. A w pakowanie się w ekstra remont elewacji, windy, czy innych akcji, to bym odradzał się pchać, haracz powinien być w cenie strychu i pozwolenia na adaptację. Odpowiedz Link Zgłoś
figokot Re: 30% 07.03.06, 13:54 Ale wspólnoty mieszkaniowe chcą na tym zarobić... Jak sie parę lat za to brałem, to wszystko było na hurrrra, a potem okazało się, że za tą kasę, którą władowałem mogłem kupić normalne mieszkanie w tej samej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Stryszek 26.06.06, 20:23 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3441648.html Odpowiedz Link Zgłoś
polapolska Re: Stryszek 14.10.08, 16:19 podobno mają remontować strych przy Uniwersyteckiej 1 i sprzedawać na mieszkania? Może ktoś cos o tym wie? W jakiej cenie sa mieszkania przy tejże ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
a.delon Re: Stryszek 04.11.08, 10:53 jest mieszkanie na parterze od strony Wawelskiej za ok. 8k/m2, natomiast te cichsze od podwórka, czy Mianowskiego są co najmniej o połowę droższe (np. 12k/m2 za 150m2 w tym budynku) Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Okna nie wychodzą, 06.03.06, 22:20 ale nie da się podobno zrobić ich na normalnym poziomie ze względów konstrukcyjnych dachu itp...jakbyś sie tam wybrał to zwróc na to uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Do sprzeadnia Węgierska 03.03.06, 12:14 46m2, Stara Ochota ul.Węgierska, hipoteczne, piętro 4./4, cegła, pokoje rozkładowe 14m2, 11m2, 9m2, parkiet, kuchnia widna 6m2, łazienka z wc, okna PCV, balkon, c.210.000zł. Tel.(0-22) 658-09-09. (W-63533) Odpowiedz Link Zgłoś
rwawrzycki Re: Do sprzeadnia Węgierska 03.03.06, 23:05 Szkoda, wydawało się idealne... :( Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw.zwirko Biurowo 09.03.06, 20:56 Zwolniło się biuro w mieszkaniu na parterze na Kromera. 78m2, 3 pokoje Wynajem kosztuje 2500 miesięcznie. Jak ktoś jest zainteresowany zapraszam do spółdzielni na Filtrowej 67 wejście od podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Do sprzedania: Mianowskiego 40 m2 07.03.06, 11:09 www.trader.pl/details,191,23814-19977-SPRZEDAZ.asp Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Re: Do sprzedania: Mianowskiego 40 m2 07.03.06, 11:22 A sądzisz, że który to budynek? Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Re: Do sprzedania: Mianowskiego 40 m2 07.03.06, 14:30 Obstawiałbym Mianowskiego 24 albo kamienicę dokładnie po drugiej stronie Mianowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Do sprzedania: Mianowskiego 40 m2 07.03.06, 15:40 Może to być M 24 ponieważ rok budowy się zgadza i informacje na temat częściowej wymiany instalacji. Jednak nie mogę sobie za bardzo skojarzyć które to lokum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Do sprzedania: Mianowskiego 40 m2 07.03.06, 11:29 shapha napisał: > www.trader.pl/details,191,23814-19977-SPRZEDAZ.asp Wady: spóldzielcze, nic nie ma o windzie (pewnie jej nie ma). Do remontu, instalacje częściowo wymienione - czyli remontujesz mieszkanie, to musisz na własny rachunek wymienić instalcaje, w przeciwnym razie nie zdziw się, jeśli kilka miesięcy po remoncie przyjdzie ekipa spółdzielni wymieniać resztę i znowu ruina... Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Do sprzedania: Mianowskiego 40 m2 07.03.06, 11:50 No i cena wcale nie jest taka rewelacyjna. Dołożyć jeszcze koszty remontu... Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Re: Do sprzedania: Mianowskiego 40 m2 07.03.06, 14:31 Bardzo ładne mieszkanie, niestety drogie i właścicielka-wariatka, ale czego się nie robi..: www.trader.pl/details,191,22803-29375-MS.asp Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Prokuratorska... 07.03.06, 14:32 Zapomniałem zmienić tytuł posta - o! www.trader.pl/details,191,22803-29375-MS.asp Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Prezydencka - 2 mieszkania 07.03.06, 14:36 Z prawie-pierwszej ręki wiem (mieszkania nie ma na razie na rynku), że na Prezydenckiej (na odcinku bliżej Wawelskiej niestety) małżeństwo sprzedaje "bundle" - 2 mieszkania, jedno 48m2 na 1 piętrze i jedno na poddaszu, bardzo ładnie zrobione, około 68m2 - po info zapraszam na priva. Cena oczywiście kusząca, bo im się spieszy - tym bardziej ciekawa oferta, że są to 2 mieszkania, więc można od razu w jednym zamieszkać, a drugie wynająć. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Prezydencka - 2 mieszkania 07.03.06, 15:23 shapha napisał: > Z prawie-pierwszej ręki wiem (mieszkania nie ma na razie na rynku), że na Prezy > denckiej (na odcinku bliżej Wawelskiej niestety) małżeństwo sprzedaje "bundle" > - 2 mieszkania, jedno 48m2 na 1 piętrze i jedno na poddaszu, bardzo ładnie zrob > ione, około 68m2 - po info zapraszam na priva. Cena oczywiście kusząca, bo im s > ię spieszy - tym bardziej ciekawa oferta, że są to 2 mieszkania, więc można od > razu w jednym zamieszkać, a drugie wynająć. Jak blisko Wawelskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Re: Prezydencka - 2 mieszkania 07.03.06, 15:30 2-gi budynek od wawelskiej bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Re: Prezydencka - 2 mieszkania 07.03.06, 16:05 tak - trzeba kupic oba na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Prezydencka - 2 mieszkania 07.03.06, 15:33 shapha napisał: > 2-gi budynek od wawelskiej bodajże. Oj, to obawiam się, że mieszkanie tam, to może być koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Re: Prezydencka - 2 mieszkania 07.03.06, 16:06 no idealna cisza to to na pewno nie jest... :) Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Prezydencka - 2 mieszkania 07.03.06, 16:22 shapha napisał: > no idealna cisza to to na pewno nie jest... :) Czyżby ten brak idealnej ciszy był przyczyną decyzji o sprzedaży? Odpowiedz Link Zgłoś
rwawrzycki Re: Prezydencka - 2 mieszkania 08.03.06, 20:11 Jeżeli drugi po parzystej stronie, to rzeczywiście blisko Wawelskiej. Dzisiaj tam byłem przy okazji i budynek prezentuje się ładnie, przynajmniej z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Mieszkanie na Filtrowej 07.03.06, 11:58 www.trader.pl/details,191,716528013030120061906182.asp pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Mieszkanie na Filtrowej 07.03.06, 13:27 pitzlad napisał: > www.trader.pl/details,191,716528013030120061906182.asp > pozdrawiam Przy okazji - wyczytałem w ogłoszeniu, 'CO miejskie', pamiętam czasy, jak niektóre kamienice na przeciwko filtrów miały własne kotłownie. Bywało, że nie można było na FIltrowej chodnikiem przejść, bo cały był zawalony węglem (czekającym na wrzucenie do piwnicy)... Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Mieszkanie na Filtrowej 07.03.06, 21:20 Ogladalam to mieszkanie, niestety nie jest dobre, nie za ta cene :( Odpowiedz Link Zgłoś
rwawrzycki Re: Mieszkanie na Filtrowej 08.03.06, 09:45 Możesz napisać coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
rwawrzycki Re: Mieszkanie na Filtrowej 08.03.06, 20:09 Myślę, że tutaj będzie lepiej. Najlepiej podaj też z jaką agencją miałaś do czynienia i co o niej sądzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Mieszkanie na Filtrowej 08.03.06, 20:54 Mieszkanie to sklada sie z: - mikroskopijnej lazienki - wagonu ( szerokosc moze nie caly 1 metr, dlugosc taka ze ledwo miesci sie kibelek, umywaleczka i prysznic ) - malej, choc dosc ustawnej kuchni z oknem - pokoju ( o ile pamietam kwadratowego ) i - duzej, zmarnowanej przestrzeni, ktora sie nazywa korytarzem. Korytarz poczatkowo jest kiszkowaty, pozniej sie rozszerza ale nie na tyle zeby wstawic tam szafe a pozniej jest duza wneka gdzie mozna wstawic nawet i 3 szafy ale za mala zeby zrobic aneks kuchenny w tym korytarzy i zyskac drugi pokoj w miejsc gdzie teraz jest kuchnia. Serce mi sie sciskalo na widok wolnego miejsca z ktorym potencjalnie niewiele mozna zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Mieszkanie na Filtrowej 08.03.06, 21:02 A czy ten agent nie jest wart uwagi? Bo z tego co wyczytałam w ogloszeniu to nie jest firma, a pojedyńcza osoba więc może łatwiej się z nim dogadać, mniej zdziera i w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Mieszkanie na Filtrowej 08.03.06, 21:30 Mnie przyjal przemily pan, ktory przedstawil sie ( to on zamiescil pierwsze ogloszenie ) jako posrednik ale chyba (?!) majacy to mieszkanie na wylacznosc. Pozniej pojawily sie ogloszenia, ze szuka osob prywatnych zainteresowanych tym mieszkaniem oraz zaprasza agencje do wspolpracy. Na kilku innych portalach widzialam to mieszkanie drozsze o kilka tys wystawione przez w-wskie agencje. Gdyby z tego mieszkania mozna bylo zrobic w prosty sposob 2 pokoje to bym powalczyla, a tak jest mniej funkcjonalne niz obecne moje 30m. Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad A tu kolejna oferta, na Białobrzeskiej 07.03.06, 12:02 www.trader.pl/details,191,505171768030620061618002.asp może się komuś przyda Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: A tu kolejna oferta, na Białobrzeskiej 07.03.06, 12:14 Może nie jest tanie, ale do negocjacji.www.trader.pl/details,191,529088784022220061120072.asp Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Z widokiem na wieże ciśnień 07.03.06, 12:16 www.trader.pl/details,191,533074085112320052056411.asp Odpowiedz Link Zgłoś
chinique I ta "doskonała lokalizacja" :) 07.03.06, 12:27 Mieszkanie dla osób niedosłyszących :). Mieszkania na wyspie pomiędzy Raszyńską & Krzyckiego powinny się dawać dosyć mocno negocjować ... Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: I ta "doskonała lokalizacja" :) 07.03.06, 13:29 chinique napisał: > Mieszkanie dla osób niedosłyszących :). Mieszkania na wyspie pomiędzy Raszyńską > & Krzyckiego powinny się dawać dosyć mocno negocjować ... Wiesz, dobre okna, plus klima - na biuro jak znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Dobry dojazd, chociaż nieco mniej ... 07.03.06, 14:26 ... miejsc do parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw.zwirko Biurowo 09.03.06, 20:56 Zwolniło się biuro w mieszkaniu na parterze na Kromera. 78m2, 3 pokoje Wynajem kosztuje 2500 miesięcznie. Jak ktoś jest zainteresowany zapraszam do spółdzielni na Filtrowej 67 wejście od podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Czy jest wsrod nas VIP? 13.03.06, 21:06 Warszawa, Ochota, ul. Pługa Adama, apartament 195 m2 na I piętrze na sprzedaż Cena 1.700.000 zł, 5 pokoi, 3 łazienki Bardzo piękny, przestronny apartament z klimatem w sercu Starej Ochoty. Wysoki (3.40m). Apartament powstał z połączenia trzech mieszkań. Kapitalny remont odbył się w 1998 r. Zostały wymienione wszystkie piony, cała elektryka, położono nowe tynki. Okna (nowe) wychodzą na trzy strony (wschód, południe, zachód). Trzy pokoje (salon, jadalnia i gabinet) oraz garderoba mają okna od ulicy. Okna z dwóch sypialni i kuchni wychodzą na cichą stronę. Salon i jadalnia są połączone w amfiladę dwuskrzydłowymi oszklonymi drzwiami. Oprócz tego do każdego z pomieszczeń jest niezależne wejście. W mieszkaniu są dwie łazienki. W pokoju kąpielowym kabina prysznicowa, miejsce do odpoczynku, w drugiej łazience z oknem - wanna. Stolarka drzwiowa z oryginalnym drewnem i okuciami, starannie odrestaurowana i utrzymana. Przy remoncie nie zatracono przedwojennego klimatu kamienicy. Powierzchnia pomieszczeń: pokoje (27m, 33m, 22m, 12m, 19m) - parkiet, trzy balkony (małe balkoniki). Kuchnia (15m) - widna, glazura, terakota, zabudowa kuchenna. Dwie łazienki (15m, 10m) - glazura, terakota, wc, umywalka, wanna, kabina, bidet, miejsce na pralkę. Do mieszkania przynależy piwnica (10m). Ogrzewanie CO. W mieszkaniu nie ma gazu - kuchenka elektryczna. Czynsz: 1000zł z FR. Garaż: możliwość parkowania przed budynkiem. Forma własności: hipoteczne. Wolne od: do uzgodnienia. Piętro: 1(4) bez windy. Rb. 1932, cegła. Kamienica przedwojenna położona w bardzo bezpiecznej i prestiżowej okolicy Kolonii Lubeckiego, oddalonej dwa kilometry od ścisłego centrum. Ogródek ze starodrzewiem. Kamienica od zewnątrz jak i klatka schodowa odremontowana. Rewelacyjna lokalizacja (boczna uliczka od ulicy Wawelskiej, okolica Starej Ochoty). Apartament idealny do zamieszkania i na kancelarię tylko dla VIP. Probuje sobie wlasnie wyobrazic potencjalnego nabywce tego mieszkania ( zawod, wiek, login jaki bedzie mial na forum SO:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Czy jest wsrod nas VIP? 13.03.06, 21:26 Czy dopisek na końcu opisu mieszkania: tylko dla VIP jest twojego autorstwa, czy agencyjny lub włascicieli? Brzmi świetnie, chociaż, jak już super ekstra luksusowo szaleć to wybrałabym raczej Uniwersytecką, niż Pługa, wydaje mi się też, że niezłe zaglądanie sobie w okna odchodzi na ulicy Pluga... Odpowiedz Link Zgłoś
apartyda Re: Czy jest wsrod nas VIP? 13.03.06, 21:41 dopisek agencji www.szybko.pl/14056 sa tam dwa male zdjecia tego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Re: Czy jest wsrod nas VIP? 13.03.06, 22:39 Pytanie też, kto mieszkał do tej pory i jakiego miał nicka. Niezła chata, ciekawe jak szybko zejdzie, 8700PLN/m. kw. to raczej cena do negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Czy jest wsrod nas VIP? 13.03.06, 22:59 raczej nawet jak na kol. lub. cena zawyzona mocno..szczególnie biorąc pod uwagę wielkośc mieszkania...takie duże teoretycznie schodzą za mniej za metr...gdyby jeszcze miało jakis bajer typu wielki tras to rozumiem, ale tak to przegieli... Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Czy jest wsrod nas VIP? 13.03.06, 23:07 mvitti napisała: > raczej nawet jak na kol. lub. cena zawyzona mocno..szczególnie biorąc pod uwagę > wielkośc mieszkania...takie duże teoretycznie schodzą za mniej za metr...gdyby > jeszcze miało jakis bajer typu wielki tras to rozumiem, ale tak to przegieli... No - niekoniecznie przegięli. Zauważ, ze oferta jest skierowana do okreslonego typu klienta - osoba na wysokim stanowisku (prezes banku), być może obcokrajowiec (Francuz?), prawdopodbnie w wieku po 50-ce, szukająca prestiżowego/dobrego miejsca, cena nie gra roli (mieszkanie kupuje firma). Z uwagi na brak takich ofert, może pójść za taką cenę. Choć szczerze mówiąc, za podobną cenę wolałbym penthouse w którymś z obecnie budowanych budynków, z gigantycznym tarasem. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Albo firma ... 13.03.06, 23:36 Albo po prostu kupi to mieszkanie firma, np. zachodnia korporoacja jako mieszkanie dla (w ogólności) prezesa, czy dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Albo firma ... 13.03.06, 23:40 chinique napisał: > Albo po prostu kupi to mieszkanie firma, np. zachodnia korporoacja jako > mieszkanie dla (w ogólności) prezesa, czy dyrektora. Tak, o tym własnie pisałem - ale trzeba pamiętać, że w przypadku mieszkań kupowanych dla prezesów - oni sami wybierają co ma być kupione... Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Re: Albo firma ... 13.03.06, 23:42 Jeżeli firma kupiła dla poprzedniego, to nowy prezes często nie ma wyboru. Biedaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Albo firma ... 13.03.06, 23:44 chinique napisał: > Jeżeli firma kupiła dla poprzedniego, to nowy prezes często nie ma wyboru. > Biedaczyna. Hm... Może to jest kwestia tego, że ja pracuję w dużych firmach. W każdym razie z obserwacji z mojego podwórka wynika, że nie tylko prezes, ale i zarząd (w przypadku obcokrajowców) jak nie chce mieszkania/domu po poprzednim, to firma kupuje mu lub wynajmuje to które sam sobie wybierze... Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Albo firma ... 14.03.06, 18:06 skupionyedi napisał: > chinique napisał: > > > Jeżeli firma kupiła dla poprzedniego, to nowy prezes często nie ma wyboru Mojemu poprzedniemu preziowi firma kupiła willę. Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Rekord cenowy - 12kPLN/m.kw.! 15.03.06, 00:07 www.trader.pl/details,191,24331-2091-MS.asp Ciekawe czy ktoś to kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Mebelki. 15.03.06, 00:17 To chyba Górnickiego 3, ciekawe czy mebelki zostają :), cena z kosmosu, ale na pewno trójstronność, widok na park, a w oddali na downtown oraz jak się wydaje w marę dobry stan kamienicy, to atuty. Ciekawe, czy komuś zwróci się ta inwestycja, pozostaje jedynie kibicować. Odpowiedz Link Zgłoś
plopli A przy okazji, 15.03.06, 10:47 to żeby opisać Górnickiego jako: "Super lokalizacja w samym sercu Kolonii Staszica.", to trzeba mieć nie lada wyobraźnię. Ciekawe co by na to powiedział J. Zieliński ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Popularyzacja 15.03.06, 11:21 No i to jest właśnie nasze zadanie :), żeby popularyzować właściwe nazewnictwo, bo jak widać w ogóle świadomość istnienia nazw kolonii jest w Warszawie słaba. Można by np. zwrócić się do ZTM o zmianę nazw Raszyńska na Kolonia Druckiego-Lubeckiego a NIK na Kolonia Staszica. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Popularyzacja 15.03.06, 11:54 To by było pięknie wysiadać na takich prestiżowych przystankach;) A z tymi koloniami to jest niestety tak, że część ludzi to jeszcze wie o istnieniu Kolonii Staszica, którą to nazwą często określają obie kolonie, natomiast mówienie, że się mieszka w Kolonii Lubeckiego to już jest skazywanie się na nie zrozumienie... No Filtry po prostu i wtedy ludzie czaja o czym mowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Popularyzacja 15.03.06, 12:11 chinique napisał: > No i to jest właśnie nasze zadanie :), żeby popularyzować właściwe nazewnictwo, > bo jak widać w ogóle świadomość istnienia nazw kolonii jest w Warszawie słaba. > Można by np. zwrócić się do ZTM o zmianę nazw Raszyńska na Kolonia > Druckiego-Lubeckiego a NIK na Kolonia Staszica. Nazwy przystanków nie mają na celu popularyzacji nazw osiedli, ale ułatwienie podróżującym środkami tzw. komunikacji miejskiej trafienie do określonego punktu. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Re: Popularyzacja 15.03.06, 12:54 Ci co pracują w NIKu, wiedzą gdzie jest NIK, a niekoniecznie wiedzą, że to Kolonia Staszica. To by im wiele ułatwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Popularyzacja 15.03.06, 13:13 chinique napisał: > Ci co pracują w NIKu, wiedzą gdzie jest NIK, a niekoniecznie wiedzą, że to > Kolonia Staszica. To by im wiele ułatwiło. Ale ci któzy jadą na lotnisko i wiedzą, że mają przesiąść się z tramwaju na autobus 175 na Raszyńskiej już by się pogubili. Tak czy inaczej, tramwaje, autobusy, przystani, kosze na śmieci, mają zadanie ułatwiać życie a nie informowac o historycznych nazwach osiedli i dzielnic. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Popularyzacja 15.03.06, 20:13 Tak i nie. Niektóre nazywy stacji metra popularyzują właśnie nazwy poddzielnic, których na codzień wcale tak często się nie uzywa i nie zna...ja dzięki metru dowiedziałam się, ze mokotów górny dzieli się mnina wierzbno, albo stokłosy, imielin zamiast ursynów (to dawne nazwy wsi, które tam kiedys były). Naród trzeba edukowac i basta!!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Raszyńska - 440000 PLN 15.03.06, 23:26 Całkiem całkiem - szkoda tylko, że Raszyńska... www.mls.org.pl/listings/view_listing.asp?lid=00000013051 Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Raszyńska - 440000 PLN 15.03.06, 23:39 Moje podejzenie budzi fakt, że było remontowane rok temu i już chca je sprzedać...a widać, że ktoś w remont serce włozył, przemyslal itp...czyżby Raszyńska dała się we znaki? Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Jednokierunkowa Raszyńska 15.03.06, 23:44 Kupno odrapanych, picowanie i odsprzedawanie odremontowanych mieszkań, to niezły biznes. Są kolesie, którzy robią to zawodowo. Swoją drogą ciekawa uwaga w ogłoszeniu, o tej "jednokierunkowej Raszyńskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Re: Jednokierunkowa Raszyńska 16.03.06, 12:30 No jest jednokierunkowa!!!! Ale po co pisać, że trzy pasy o dużym natężeniu... No i właściwie gdzie tam parkować pod domem (okna na zachód), jak chodnik ma szerokość 1m. Pewnie, że nie ma parkometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Jednokierunkowa Raszyńska 16.03.06, 12:53 Ja mam jednak wrażenie, że remont nie był robiony pod sprzedaż tylko pod siebie...bo ma ono bardzo specyficznym styl, taki mało uniwersalny, albo komuś przypadnie do gustu, albo nie...jednokierunkowa brzmi rzeczywiście super niewinnie, ot taka tam uliczka:) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Mochnackiego i Filtrowa 16.03.06, 15:22 Też nieźle liczą: www.kempinski.com.pl/oferta/?typ=m&idn=5432496&agencja=kempinski&offset=40 Ta sama agencja w gablotce na rogu Kopińskiej i Grójeckiej wystawia Filtrowa - 78m2, ale w internecie tej oferty nie ma. Ceny w gablotce nie podano. W Internecie też mają kilka ofert z pl. Narutowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Mochnackiego i Filtrowa 16.03.06, 18:01 monikaps napisała: > Też nieźle liczą: > www.kempinski.com.pl/oferta/?typ=m&idn=5432496&agencja=kempinski&offset=40 > Ta sama agencja w gablotce na rogu Kopińskiej i Grójeckiej wystawia Filtrowa - > 78m2, ale w internecie tej oferty nie ma. Ceny w gablotce nie podano. > W Internecie też mają kilka ofert z pl. Narutowicza. Te 78 metrów to zaje się Filtrowa - budynek z niegdysiejszą pocztą - okna na Filtrową. A przynajmniej mieszkanie o takim metrażu i oknach na ulicę było niedawno w ofercie. Znajomi oglądali jak szukali dla siebie mieszkania, przy okazji mogę spróbować wyciągnąć od nich jakie wrażenia... Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Mam nadzieję 16.03.06, 18:04 że nic nie pokręciłem z tym 78 m mieszkaniem, znajomi jak już kiedyś wspominałem szukali w tej okolicy - informacje mam w zasadzie z drugiej ręki... Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Ale 16.03.06, 18:08 Wydaje mi się, że to musiało być 70 ileś metrów. Przydałaby się możliwość edycji włąsnych postów, jak to na innych forach bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
ziiba Re: Filtrowa 78m2 16.03.06, 22:33 Oglądałam to mieszkanie, w internecie jest od dawna. W budynku Pocztowej Kasy Oszczędności, okna wychodzą na podwórze (3 pokoje amfiladzie). Wystrój nie w moim guście, ale de gustibus... Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Nieruchomości - ogłoszenia etc. 17.03.06, 08:58 Wprawdzie nie jest to w naszej okolicy ale za to w podobnej cenie jak ceny mieszkań na SO. A może i taniej :) allegro.pl/item90200266_luksusowy_dom_w_hiszpanii_wybrzeze_costa_blanca.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Korzeniowskiego 43m 18.03.06, 17:24 Dobijali się dziś do mnie, żeby ich wpuścić na klatkę: oferty.net/wyniki/?offset=440&typ=m&idzap= Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Re: Coś nie do końca ... 18.03.06, 18:18 oferty.net/oferta/popup.php?typ=m&idn=7269077&agencja=fiesta&offset=440&wyszukiwarka_mls= Może tak lepiej, tam się otwiera dodatkowe okienko z wybraną ofertą. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Cena opcji na poddasze ... 18.03.06, 18:27 ... jak widzę wliczona w cenę mieszkania, nie ma też słowa o windzie :) na IVp. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Re: Cena opcji na poddasze ... 18.03.06, 19:24 Bo windy nie ma, jeśli to rzeczywiście w moim budynku. A w drugiej klatce ktoś faktycznie dołączył część poddasza do mieszkania, nawet kominek tam sobie zainstalował... Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Cena opcji na poddasze ... 18.03.06, 20:37 drogie, ale: po generalnym remoncie, nie na parterze, ceny sa zawsze do negocjacji... Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw.zwirko Na Korzeniowskiego 19.03.06, 10:23 Oferta sprzedaży jest już niestety nieaktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynajanicka73 Re: Nieruchomości - ogłoszenia etc. 20.05.14, 13:16 sprzedam mieszkanie w hiszpanii W przypadku zakupu nieruchomości powyżej 200 000€ zwracamy koszt podróży dla dwóch osób oraz koszt 7 dniowego pobytu w hotelu. Całkowity koszt zakupu nieruchomości to jego cena plus około 13% dodatkowych kosztów, w tym podatek od nieruchomości 10%, wpis do księgi wieczystej, notariusz, przepisanie kontraktów na wodę i prąd na nazwisko nowego właściciela i inne opłaty urzędowe. Serdecznie zapraszamy sprzedam dom w hiszpanii Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Bardzo droga Filtrowa 21.03.06, 10:55 www.trader.pl/details,191,23424-12184-70.asp Odpowiedz Link Zgłoś
shapha I jeszcze jedno - Filtrowa 21.03.06, 10:57 www.trader.pl/details,191,23638-10818-11.asp Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: "Nasze Ognisko"? 21.03.06, 15:11 Ta pierwsza filtrowa, 30 metrów jest zdaniem agencji gustownie urządzona - pozostawiam to bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: "Nasze Ognisko"? 21.03.06, 17:01 mvitti napisała: > Ta pierwsza filtrowa, 30 metrów jest zdaniem agencji gustownie urządzona - > pozostawiam to bez komentarza... Co chcesz? Gustowna meblościanka, podłoga wygląda mi na gustowne panele, w łazience gustowne kafelki... Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: "Nasze Ognisko"? 22.03.06, 01:35 przepraszam...urządzone ze smakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
shapha Ludzie wariują, a ja się śmieję 21.03.06, 11:19 www.trader.pl/details,191,25035-7112.asp Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Gdzie to? 21.03.06, 12:14 To nie jest może ten apartamentowco/biurowiec Żywca? Cena z kosmosu, ale widzisz, jest np. garaż, a tyle płakaliśmy na forum na kłopoty z parkowaniem :). Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Ludzie wariują, a ja się śmieję 30.03.06, 12:11 A co powiecie na to? to chyba jest wariactwo, szaleństwo, i jeszcze kilka słów określających podobną sytuację.. nieruchomosci.onet.pl/details.asp?CategoryID=191&ID=23899-20157-SPRZEDAZ Trudno znaleźć kąt dla siebie w takim mieszkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Ludzie wariują, a ja się śmieję 30.03.06, 17:53 pitzlad napisał: > A co powiecie na to? to chyba jest wariactwo, szaleństwo, i jeszcze kilka słów > określających podobną sytuację.. > > nieruchomosci.onet.pl/details.asp?CategoryID=191&ID=23899-20157-SPRZEDAZ > Trudno znaleźć kąt dla siebie w takim mieszkaniu Co chcesz? Miłe przytulne mieszkanko...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Re: Ludzie wariują, a ja się śmieję 30.03.06, 18:24 Ale wysokość 360cm, więc powierzchnię można liczyć prawie podwójnie. Cóż trzeba więcej, jak się i tak całe dnie spędza w pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś