k_ristof 10.05.07, 15:05 czy ktoś wie co powstaje u zbiegu Szyszkowej i al. Krakowskiej? od kilku miesięcy robią porządki na działce vis a vis Reala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nika100 Re: budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:11 Jeden z parkingów, jakie powstają na obrzeżach Warszawy. Zostawiasz samochód i przesiadasz się w naszą kochaną komunikację miejską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komagane Re: budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:31 Jesli tu właśnie robia parking Park-and-Ride, to znaczy, ze będzie to kolejny chybiony parking z tej serii. Jakby komuś zależało na tym, by ukatrupić ideę parkowania na obrzeżach miasta i przesiadania sie w wygodna komunikacje miejską. Słyszałam jednak, że ponoc ma tu byc budowana Castorama. Jako że wiem skądinąd, że Castorama starała sie o lokalizację w tym rejonie, brzmi to wiarygodnie. Ale tablic informacyjnych nie ma, co stanowi wykroczenie, naruszenie prawa budowlanego, które nakłada obowiązek wywieszania tablic informujących o budowie. Czy to parkiongu, czy supermarketu. Ktoś tu narusza prawo. A służby nie reagują. PS. Idealny parking przesiadkowy byłby tam, gdzie dzis stoi OBI. Ale ktoś nie pomyślał i sprzedał teren pod OBI. Odpowiedz Link Zgłoś
vtec_z Re: budowa 10.05.07, 18:51 Wedłu ZTM parking Parkuj i jedź na Okęciu będzie budowany pomiędzy jezdniami Alei Krakowskiej, Mineralną i petlą tramwajową. Tu jest mapka: www.ztm.waw.pl/images/park/okecie.gif A tutaj więcej o sieci parkingów tego typu: www.ztm.waw.pl/konsultacje.php ZTM nawet prosi o uwagi (info na dole strony) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika100 Re: budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:50 No sory ale to wygląda jakby ten parking maił się mieścić zaraz za pętlą ja tam miejsca nei widzę, a już na pewno nie na 400 aut. Myslałam że będzie to zlokalizowane właśnie tam gdzie jest budowa. Castorama to byłoby logiczne bo to w końcu grupa metro... Ja też tablicy nie widziałam, ale gdzieś jednak powinna tam tkwić, trzeba zahaczyć jeszcze raz i się po prostu popytać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mizin Re: budowa 11.05.07, 11:16 do grupy metro nalezy praktiker ktory znajduje kolo "nie dla idiotow" a co do tablicy to faktycznie zadnej informacji moze zainteresowac jakis sluzby by takowa tablica sie znalazla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komagane Re: budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:56 OBI znajduje się przy pętli tramwajowej, Praktiker kilometr dalej, na terenie Centrum Handlowego Okęcie. Castorama byłaby pomiędzy. Czyli konkurencja na całego. Typuję, że pierwsze padłoby Obi - i wtedy mozna będzie zrobic wiekszy parking-and-ride na miejscu Obi. Pomysł na parking na stronach ZTM jest raczej chybiony. Po pierwsze, teren za mały, by pomieścić tyle samochodów w jednym poziomie. Po drugie - jest tam jeden z nielicznych terenów zieleni ozdobnej w tej okolicy; kiedy wytną drzewa i zostawią samochody, zniknie jeden z ostatnich ładnych kawałków Starego OPkęcia. Jakby sie ktos uwziął na te okolicę: brzydkie się rozprzestrzenia, ładne jest likwidowane jedno po drugim. Jestem gorąca zwolenniczką Park-and- Ride, ale nie w tym miejscu. Może niech będzie parking podziemny pod pętlą autobusową (najwygodniejsze rozwiązanie), albo może odebrać część parkingu OBI i tam go zrobić. Najlepiej byłoby duzy parking na miejscu OBI, ale niestety ktoś zezwolił na budowę marketu (na gruntach państwowych, niepotrzebny byłby wykup) i mleko sie wylało. Odpowiedz Link Zgłoś