Dodaj do ulubionych

Nareszcie nie bank ;))))

14.04.08, 19:54
Od jakiegoś czasu lokal na Grójeckiej po dawnym sklepie Larena, a ostatnio sklepie z meblami (zdaje się dawniej była tu kultowa restauracja, ale to nie za moich czasów...) stał pusty. Byłam pewna, że będzie kolejny bank, a tu niespodzianka: Rossmann. Prawie gotowy do otwarcia - towar już na półkach :))) Mam nadzieję, że podjazd zrobią. Ja wiem, że Rossmannów w Warszawie mnóstwo, ale ten blisko...
Żeby nie było za fajnie, zamiast biura podróży na rogu Grójeckiej i Kopińskiej mamy kolejną instytucję finansową...
Obserwuj wątek
    • projek Re: Nareszcie nie bank ;)))) 14.04.08, 21:01
      Przy takim zagęszczeniu banków to Grójecką między pl. Zawiszy a
      Bitwy Warszawskiej 1920 spokojnie można by przemianowac na Wall
      Street. Szkoda trochę że tak się dzieje ale niestety wiele się
      wskórać nie da.
    • chinique To jest bardzo ciekawa informacja, bo ... 15.04.08, 00:25
      ... nie wiem, czy zauważyliście, ale w dziedzinie retal, Stara Ochota to bardzo
      dziwne miejsce, jak w horrorze. W zasadzie nie ma tu sieciowych spożywczaków,
      mało też jest chyba brandowanych sklepów z ciuchami. Mamy za to mnóstwo
      "spółdzielczej" inicjatywy w stylu Hala Kopińska, Hale Banacha oraz
      samów-samików w stylu u Witka-Sprytka oraz lokalnych butików spożywczych gdzie
      ceny z kosmosu, ale obsługa dba o stałych klientów zamawiając specjalnie dla
      nich ulubione produkty. Do tego uliczne szczęko-warzywniaki. Rossman albo będzie
      totalną klapą i zawinie się po kwartale, albo będzie to przełom - początek
      reakcji łańcuchowej - Rossman załatwi stoiska z chemią w pierwszym samiku, w
      drugim, trzecim, po czym zupełnie zaburzy mechanizm sprzedaży krzyżowej chemii z
      innymi produktami w samikach. To będzie początek końca ...
      • monikaps Biedronka 15.04.08, 07:06
        na Niemcewicza to był początek :)))) Mało nie padłam, jak zobaczyłam
        sklep :)))

• ingeborga Rossman 15.04.08, 09:22
          O kurcze, może to i przełom, ale boję się że wykończy sklep z kosmetykami na
          Niemcewicza - a tam takie miłe panie i taki fajny wybór zawsze był... chadzam
          tam od 30 lat... oj łza mi się w oku zakręciła.
          • ingeborga Re: Rossman 15.04.08, 16:28
            Zaraz, zaraz, gdzie to jest właściwie? Myślałam że na rogu Niemcewicza i
            Grójeckiej, ale tam dalej straszy pusty lokal...
            • monikaps Re: Rossman 15.04.08, 17:30
              Po drugiej stronie Grójeckiej między Kopińską a Baśniową. Tam gdzie ostatnio był duży sklep z ekskluzywnymi meblami.
          • chinique No, to mamy lokal na nowy lokal. 15.04.08, 20:17
            To jasne, że Rossman ich wykończy w ciągu miesiąca. Można założyć, że ten lokal
            się zwolni, teraz już tylko pozostaje kwestia kto pierwszy dopadnie wolny lokal
            i co tam uruchomi. Może kolejna kafejka?
            • molo8 Re: No, to mamy lokal na nowy lokal. 16.04.08, 08:23
              Na rogu Grójeckiej i Słupeckiej zwolnił się lokal po "Podniebnym
              Barku", ciekawy jestem co tam będzie. Jak na razie to nic wielkiego
              się nie dzieje a myślę, że gdyby miał być tam jakiś bank to tempo
              było by inne. Czy kotś ma jakąś wiedzę na temat przyszłości tego
              lokalu?
              • a.delon Re: No, to mamy lokal na nowy lokal. 28.04.08, 23:33
                ja stawiam, że powstanie tam kebab, czy coś około tego..
                • cpt.xyzzy Re: No, to mamy lokal na nowy lokal. 29.04.08, 09:40
                  kebab koło dwóch barów na słupeckiej
                  to sredni pomysl IMO, ale moze ktos chcialby uzyskac efekt synergii ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka