Dodaj do ulubionych

Rudery dla pogorzelców z Włoch

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 19:04
to niech pan marek jak taki kozak to sobie kupi mieszkanie.ja musiałem wziąć
kredyt i kupic a nie czekam az mi dadzą.pełno jest takich trutni co czekaja az
im dadzą-nadal polska ludowa-komuna.
Obserwuj wątek
    • miccyg Re: Rudery dla pogorzelców z Włoch 02.06.08, 03:28
      jak najbardziej popieram, "dajcie" już dawno się skończyło - nie ma nic za
      darmo, poza tym "dostali" coś w zamian i to za darmo, więc niech nie
      wybrzydzają!!! normalni ludzie muszą pracować i brać kredyty na mieszkanie!!
      • Gość: kora Re: Rudery dla pogorzelców z Włoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 15:21
        człowieku co ty piszesz nigdy cie takie nieszczescie nie spotkało to
        co ty sie wypowiadasz
    • Gość: m Re: Rudery dla pogorzelców z Włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:41
      Rozumiem, że to są kwatery tymczasowe? O ile mi wiadomo, to nie z winy miasta
      nastąpił wybuch i w mojej opinii miasto nie powinno dawać na stałe żadnych
      mieszkań. Czemu pogorzelcy nie kupią mieszkania za pieniądze z ubezpieczenia?
      Nie byli ubezpieczeni? Państwo nie powinno zastępować ludziom rozumu i ostrożności.

Z drugiej jednak strony ludzie, którzy nie są ofiarami żadnych sytuacji losowych
      - ot pijaczkowie i nieudacznicy, którzy mieszkają w zabytkowych kamienicach w
      centrum, za które nic nie musieli płacić i o które w związku z tym zupełnie nie
      dbają. Może by tak wyrzucić najpierw tych lokatorów gdzieś na obrzeża, żeby w
      centrum były mieszkania komunalne dla sytuacji znacznie poważniejszych - np.
      katastrof naturalnych, albo katastrof budowlanych z winy miasta.
      • Gość: autor Re: Rudery dla pogorzelców z Włoch IP: *.ibd.gtsenergis.pl 18.06.08, 10:11
        Nie opłaca się ubezpieczać bo na ubezpieczeniu przeciętnie zyskuje
        ubezpieczalnia (czyli traci ubezpieczony).

Ofiary wybuchu powinny wynająć w najbliższym hotelu mieszkanie i
        obciążyć rachunkiem za to mieszkanie np. właściciela butli gazowej.
        Jeśli przyczyną wybuchu była instalacja w lokalu komunalnym - to
        zamiast mieszkać w ruderze przyznanej przez miasto trzeba sobie
        wynająć wygodne lokum w hotelu i - w razie potrzeby - sądownie
        zmusić miasto do płacenia za to lokum do czasu wyremontowania
        zniszczonego mieszkania.
        • Gość: autor Re: Rudery dla pogorzelców z Włoch IP: *.ibd.gtsenergis.pl 18.06.08, 10:13
          No i oczywiście trzeba wzywać sprawcę zniszczenia do zapłaty za
          rzeczy utracone w wybuchu i zadośćuczynienie za doznane
          nieprzyjemności.
      • Gość: kora Re: Rudery dla pogorzelców z Włoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 15:24
        ludzie wstydzcie sie co wy piszecie
    • Gość: dorota Rudery dla pogorzelców z Włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 23:59
      PROPONUJE PANOM SAMYM SIę WPROWADZIć Z MAłYM DZIECKIEM DO TAKIEGO LOKALU GDZIE
      BRAK JAKICH KOLWIEK STANDARTóW. CI LUDZIE UTRACILI CAłY DOROBEK SWOJEGO żYCIA
      ,ORAZ LEDWO USZLI Z żYCIEM CZY TO ZA MAłO ?? MUSIELI POGINąć BY PANOM
      OTWORZYłO SIę SERCE ...O ILE TAKIE MACIE. SZKODA NAPRAWDę ,żE ZAWIść LUDZKA
      NIE ZNA GRANIC ,A POTEM DO KOśCIOłA NIBY śWIęTY KATOLIK........ BRAK SłóW. CO DO
      URZęDU TO JEST PO TO ,BY POMóC LUDZIOM A JAK DO TEJ PORY SIę NIE CHWAPI TYM
      LUDZIOM POMóC ,ALE łADNIE PRZYNAJMNIEJ PIERWSZEGO DNIA ZAPREZENTOWALI SIę PRZED
      KAMERą,BO WSUMIE O TO CHODZI BY WYPAść łADNIE I BYć MEDIALNYM, A OBIETNICE
      ZOSTAJą ZAPAMIęTANE .SZKODA ,żE TO TYLKO NA OBIETNICACH SIę KOńCZY. NO NIBY KTO
      DOSTAł TE KLUCZE? PUSTE SłOWA WłADZY. ......
      • nzorro Re: Rudery dla pogorzelców z Włoch 17.06.08, 08:50
        To jak katolik tzn. trzeba wszyskim rozdawać za darmo - tylko ,jak
        wszysto się rozda z miłością i nikt nadal nie będzie pracował to co
        będzie się rozdawać jeżeli nic nie będzie wytworzone. Rozumiem że
        trzeba pomóc pogorzelcom ale zaraz pałace rozdawać !!!!!
        Inni na pałace muszą cięzko pracować i jeszcze brac kredyty !!!!!
      • Gość: Do Doroty Re: Rudery dla pogorzelców z Włoch IP: 57.66.197.* 17.06.08, 17:09
        Znam budynki z Włoch, budowane w okolicach 1936 roku, jak ten co wybuchł. Są niestety marnej jakości, tym bardziej, że większość z nich nie przeszła nigdy generalnego remontu.
        1. Elektryka - sypie sie
        2. Kanalizacja - najcześciej ładnie zabudowana, ale trzyma się tylko na kleju
        3. CO - nie istnieje, standardem są grzałki w piecach kaflowych
        4. Okna - po mału wymieniane na plastiki, w większości przez najemców
        5. Podłogi - pewnie klepka pamiętająca lata 30-te na zmurszałych legarach
        6. Sieć gazowa - zakładana przez gazownie w okolicach lat 70-tych tylko dla tych mieszkań, gdzie lokatorzy partycypowali w kosztach.
        W sumie budynek w kiepskej formie technicznej. Mieszkania może były przez lokatorów zrobione perfekcyjnie. I rzeczywiście blisko z Globusowej do parku i do stawów, ale Globusowa to ulica korkujaca się od świtu do zmierzchu.

Współczuje najemcom, ale:
        1. powinni mieć ubezpieczone mienie i teraz dysponować środkami od ubezpieczyciela. Miasto jakby co powinno pomóc w dochodzeniu roszczeń z tego tytułu
        2. najemcy nie mieszkali w domu komunalnym/miejskim, gdzie miasto ma obowiązek dać lokal zastępczy o podobnej jakości.
        3. tak jak do tej pory wynajmowali mieszkania w prywatnej kamienicy na wolnym rynku mogą dalej wynajmować na takiej samej zasadzie
        4. powinni dochodzić swoich roszczeń (utrata majątku) od sprawcy zdarzenia (a nim nie jest miasto). W tej kwestii można wymagać od miasta udzielenia pomocy - porady prawne, opłaty za prawnika, etc.

• Gość: autor Re: Rudery dla pogorzelców z Włoch IP: *.ibd.gtsenergis.pl 18.06.08, 10:15
        Po jakiego czorta urząd ma tym ludziom pomagać? Sprawca wybuchu ma
        zapłacić za wszystko dobrowolnie, a nie to do sądu.
    • Gość: aw Rudery dla pogorzelców z Włoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 09:20
      No tak elementarny brak współczucia. Tylko moje się liczy, ja
      zapłaciłem to mam a jak kogoś dotknęło nieszczęście to niech zdycha
      w zagrzybionej norze. Niby za co ci ludzie mają sobie kupić
      mieszkanie jak im sie wszystko spaliło. Kto im da kredyt. Ale lepij
      popomstować na nierobów, leni i pokazać jaki to ja jestem wspaniały
      i zaradny. Wstyd.
      • nzorro Re: Rudery dla pogorzelców z Włoch 17.06.08, 10:03
        TAK TRZEBA SIĘ WSYDZIĆ ŻE KTOŚ PRACOWITY !!!!!! A było tak pięknie
        czy się stoi czy się leży ....!!!!
        A jak pracowity to napewno głupi !!!! Och KOMUNO wróć !!!!!
      • Gość: autor Re: Rudery dla pogorzelców z Włoch IP: *.ibd.gtsenergis.pl 18.06.08, 10:18
        Pomóc trzeba tym ludziom tylko w zakresie w jakim sami sobie
        poradzić nie mogą. Jeśli np. winę za wybuch ponosi miasto to ci
        ludzie nie potrzebują żadnej pomocy bo bez żadnego problemu uzyskają
        należne odszkodowanie i zadośćuczynienie.
    • Gość: kora Rudery dla pogorzelców z Włoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 15:15
      radni niech sie wezma za robote uczciwie a wtedy ludzie ktorzy
      przezyli tragedie dostana normalne mieszkania do zamieszkania a nie
      do przeczekania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka