Dodaj do ulubionych

bezpieczenstwo na Rakowcu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 18:55
Witam, od niedawna wprowadzilam sie na Ochote, dokladniej Rakowiec okolice
Moldawskiej, prosze powiedzcie jak tu jest jesli chodzi o bezpieczenstwo,
jakich zakatkow unikac, ktoredy lepiej nie chodzic, przejscie od Zwirki do
moldawskiej ciemne i puste, czy ktos moze podzielic sie swoimi obserwacjami
(straszono mnie ochota, ze to zaglebie napadow)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: bezpieczenstwo na Rakowcu IP: 217.153.142.* 31.12.03, 15:24
      Mieszkam na Korotyńskiego. O napadach nie słyszałem, ale paru kieszonkowców
      pewnie działa na bazarku (przy Racławickiej/Mołdawskiej).
      • Gość: moni Re: bezpieczenstwo na Rakowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 13:10
        to prawda moze byc, jesli chodzi o bazarek, to mam inne ciekawe informacje: moi
        znajomi przebadali mieso sprzedawane na bazarku - nie wiem, ktora budka - i
        okazalo sie, ze zawiera jakies niebezpieczne rzeczy - nie znam sie wiec nie
        pisze jakie - w kazdym razie oni nie daja go do jedzenia nawet swojemu psu!
        • Gość: Jacek Bazarek IP: 217.153.142.* 10.01.04, 23:12
          Zapytaj się koniecznie, ktora budka. Ja się tam zaopatruję w wołowinę dla
          kota :((
    • justyna.sz Re: bezpieczenstwo na Rakowcu 02.01.04, 23:21
      Mieszkam na rakowcu 2 lata i to moim zdaniem najelpsza dzielnica Wawy!! Nic
      złego się mi tu nie stało. Nawet żaden pijaczek nie zaczepił. Tu jest super!!
      justyna.sz
      • Gość: to znowu ja Re: bezpieczenstwo na Rakowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 19:20
        Witam,
        mieszkam na Rakowcu do roku i zanim kupilam mieszkanie przeszlam sie do
        dzielnicowego. Byl bardzo mily porozmawial ze mna, pokazal statystyki. Jest
        niezle, Jednak czasy nastaly takie ze nigdzie nie jest bardziej lub mniej
        bezpiecznie raczej wszedzie jest rownie niebezpiecznie.
        Chcialam kupic tez mieszkanie na placu Hallera (Praga Północ!!!!) i wbrew
        powszechnej opinii dzielnicowy (ha! u niego tez bylam )powiedzial ze jest to
        jedno ze spokojniejszych miejsc w jakich pracowal. Tak wiec chyba tak za bardzo
        nie ma roznicy miedzy Rakowcem a innymi dzielnicami...
    • moler1 Re: bezpieczenstwo na Rakowcu 22.01.04, 16:37
      Gość portalu: moni napisał(a):

> Witam, od niedawna wprowadzilam sie na Ochote, dokladniej Rakowiec okolice
      > Moldawskiej, prosze powiedzcie jak tu jest jesli chodzi o bezpieczenstwo,
      > jakich zakatkow unikac, ktoredy lepiej nie chodzic, przejscie od Zwirki do
      > moldawskiej ciemne i puste, czy ktos moze podzielic sie swoimi obserwacjami
      > (straszono mnie ochota, ze to zaglebie napadow)

Ochota jest najbezpieczniejszą dzielnicą Warszawy. Rakowiec jest raczej
      spokojny.

PS. Jeżeli Ochota jest zagłębiem napadów, to Wola, Żoliborz czy Mokotów muszą
      być gorsze niż Bronx.
    • Gość: AO Re: bezpieczenstwo na Rakowcu IP: *.acn.waw.pl 11.02.04, 14:14
      wszędzie jeśli mieszkasz dłużej to ludzie poznaja swoje twarze i "swoich" się
      nie rusza. Ale od Żwirek na Mołdawską jest spoko. Uważaj w okolicy Baleya..i
      jak idziesz od przystanku Baleya ITN tam w okolicy garaży i torów. Poza tym
      Rakowiec jest the best!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam
    • Gość: moni Re: bezpieczenstwo na Rakowcu-dzieki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 18:32
      Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi. Rzeczywiscie, jest spokojnie (tfu tfu na
      pasa urok). Chociaz pustawo i ciemnawo, ale nikt sie nie rzuca. Bardzo
      sympatycznie.
    • gepard1 Re: bezpieczenstwo na Rakowcu 23.02.04, 19:25
      Myślę że jeśłi chodzi o napady itp to ten sam problem jest wszędzie. Ale za to
      fajna okolica ! Mieszkam 20 lat conajmniej i nie wyprowadziłbym się za nic
      gdzie indziej. Polecam rakowiec.
    • Gość: trallalala Re: bezpieczenstwo na Rakowcu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 23:40
      na tym zadupiu to co najwyzej grasuja gangi 80letnich starusheck
      • spainq Re: bezpieczenstwo na Rakowcu 10.03.04, 18:56
        Staruszki też są, chociaż w ostatnich latach osiedle młodnieje (ja na R. od
        dawna). Kiedyś niesławą cieszył się parking na Baleya (2xszyba boczna), ale
        chodzę z psem późnym wieczorem i widzę krążącą Policcccję. Jest spokojnie. I
        zielono. I do 3 parków niedaleko. Szkoda, że zabudowują pólka za Żwirkami takim
        wielkim mieszkalnictwem...
        • Gość: Konrad Re: bezpieczenstwo na Rakowcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 18:09
          tak, ta inwestycja przy Zwirkach jest straszna. jak mogli na to pozwolic. kilka
          tys. nowych mieszkancow a zieleni coraz mniej i gdy sie zamieszkaja tu ludzie
          to taczej ZTM nie da nowych linii i bedzie jeszcze ciasniej w busach niz
          obecnie :((((((((((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka