kontrkultura Re: Nowe forum uwagi 11.02.04, 23:33 > Pokazywaliśmy projekt - zdecydowanej większości się podobał. Wiekszosci? Link Zgłoś
kontrkultura Re: Nowe forum uwagi 11.02.04, 23:36 No i zapraszam na watek "To jest tragiczne" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10705920 P.S. Fajny samolocik na pierwszej stronie ;] Link Zgłoś
galba Mnie zawsze drażnił sposób prezentacji nicków 12.02.04, 07:47 Ja jestem Galba a nie galba. Nie da się czegoś zrobić z wielkimi literami u zalogowanych użytkowników - oczywiście nie tak, by były dwa konta (np. Kotek@gazeta.pl i kotek@gazeta.pl), użytkownik po prostu we właściwościach swej skrzynki zanaczałby czy interesuje go prezentacja jego nicka na Forum z wielką czy małą literą na początku. Liczę na rozważenie pomysłu i odpowiedź na ile jest on wykonalny. G. Link Zgłoś
rzulw Re: Mnie zawsze drażnił sposób prezentacji nicków 12.02.04, 08:33 czy jest coś co Cię nie drażni ? Link Zgłoś
rzulw Re: Nowe forum uwagi 12.02.04, 08:32 daje radę... Znaki specjalne interpretowane i w "ulubionych forach" i przy odpowiedzi na list (wreszcie!:)))) ) kolorki są oki, ogólnie spoxik :), tylko ta kaczka .... ps czy mogę prosić o ręczną zmianę <Title> na poduchach ? Link Zgłoś
basia Re: Nowe forum uwagi 12.02.04, 08:55 1.Proporcja czcionki pomiędzy "Forum gazeta.pl, a nazwą konkretnego forum- coś nie tak.... 2.Ośla ławka: teraz kiedy podfora są w jednej ramce, ośla wydaje się zawsze na niewłaściwym miejscu(piszę o miejskich forach)to znaczy jeżeli chodzi o sąsiedztwo innych podforów. A może wyrzucić oślą poza ramkę? albo innym kolorem zaznaczyć-szarym? Albo zastąpić ją obrazkiem? coś w stylu kosza. Link Zgłoś
basia Re: Nowe forum uwagi 12.02.04, 08:57 rzulw napisał: > kolorki są oki, ogólnie spoxik :), tylko ta kaczka .... > Nie kaczka a kaczuszka i jest spoxik.Też mam taką. Link Zgłoś
basia Kolory loginów 12.02.04, 09:17 Czy nie dałoby rady wprowadzić więcej kolorów dla loginów, zamiast jednego zielonego. Proponujecie zaznaczanie wg klucza przyjaciel-nieprzyjaciel.Wolałabym kilka kolorów, żeby zaznaczyć sobie jakiś userów różnymi kolorami. I nie pisać: szary-nieprzyjaciel.Wystarczy zostawić możliwość zaplonkowania. Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Nowe forum uwagi IP: 217.97.203.* 12.02.04, 09:20 Nie wyswietlaja sie gify i jpg-i na macintosh, nie wiem sprawdze jeszcze na PC :) Link Zgłoś
rzulw Re: Nowe forum uwagi 12.02.04, 09:49 zmieńcie "title" na głównych gifach forum(gazeta, japacyk)... Winieta... jakoś tak .... Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Nowe forum uwagi IP: 217.97.203.* 12.02.04, 13:20 .... juz widac :)) zmiencie jeszcze czcionke przy nazwach forum i boldem je.... Link Zgłoś
eela Litery przy nazwach forum 12.02.04, 11:26 Brzydkie są te litery, mało wyraźne i małe. Stare czcionki były dużo, dużo ładniejsze. Link Zgłoś
edeka5 Re: Nowe forum uwagi 12.02.04, 14:55 Na forum Kuchnia są wyświetlone linki do innych forów (to co jest - na skróty). Link Zgłoś
orissa Re: Nowe forum uwagi 12.02.04, 20:36 Linki w opisie forum prywatnego są znowu czerwone :-(((( Ja chcę z powrotem niebieskie. Link Zgłoś
aankaa coraz lepiej, coraz lepiej :) 12.02.04, 20:59 jakbyście jeszcze zrobili coś z napisem "forum (kretyńskie kropki) gazeta.pl to już byłoby mioooooodzio kto Wam te "pijane" literki wymyślił ?? Link Zgłoś
orissa Re: coraz lepiej, coraz lepiej :) 12.02.04, 21:03 Napis "Liczba postów, których stan uległ zmianie" ginie w tłumie w tym czarnym, to samo jest z napisem "Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu." - zniknęło wyszarzenie tekstu i teraz nie wiadomo, czy ktoś sobie dla zabawy tak napisał czy rzeczywiście była to cenzura. Link Zgłoś
rzulw Re: coraz lepiej, coraz lepiej :) 12.02.04, 21:20 pijane literki są oki. a czerwone linki - bleee Link Zgłoś
aankaa Re: coraz lepiej, coraz lepiej :) 12.02.04, 23:57 rzulw napisał: > pijane literki są oki. pewnie, ale nie zawsze www.superlaugh.com/1/wildgma.swf > a czerwone linki - bleee zawsze takie były Link Zgłoś
edeka5 Re: coraz lepiej, coraz lepiej :) 13.02.04, 09:00 Wróciliście do czerwonych linków - świetnie. Link Zgłoś
tebe Poprawki 13.02.04, 11:31 Cześć Tebe Z tego co widzę, poprawiliśmy: - rozmiar czcionek loginów jest jaki był wcześniej; - niebieski już nie jest żarówiasty a w niektórych wypadkach z powrotem jest czerwony :-) - "szukaj na tym forum" już się mieści w dziurce szukania na stronie forum (dzięki Kwieto); - link Pajacyka prowadzi już do nowej strony; - tytuł postu nie linkuje już do wątku (ten czarny taki); - link zaloguj się jest tym samym czerwonym co tytuł forum, a wyloguj się nie mówi WON STĄD (dzięki Kataryna, jesteś niesamowita); - guziki super watek i skasujcie ten watek powinny być na wysokości nazwy forum (dzięki Kwieto 2.0, mamy jeszcze inne Twoje uwagi, robimy co się da bo w dużym stopniu je podzielamy); Z jedną rzeczą mamy problem, mój Skarbie: tak naprawdę nie chcieliśmy od razu robić linków podstawowych (tych w postach) robić na czerwono. Chcieliśmy na testowym jeszcze sprawdzić jak wygląda ten granat z tytułów podforów. Bo przecież granat kojarzy nam się lepiej niż czerwony. I co z tym zrobimy... Ori woli jak są niebieskie, ktoś tam chce czerwonych... Sami wolimy niebieskie ale nie takie blade. Zostawić, nie zostawić? :-) Serdecznie dziękuję za wszystkie uwagi PS. Kaczuszka rządzi! Link Zgłoś
tebe c.d. 13.02.04, 17:27 Cześć Tebe! Jeszcze coś zrobiliśmy: - Ramka w której odpisujesz na posta ma tę samą szerokość co ramka z trescią cytowaną (dzięki Kwieto); - Guzik ?wyslij" jest wyrównany (sory, ale jego zaokrągloność nam się podoba); - wyrównaliśmy opcje wyszukiwarki, przycisk ?Ok" oraz link ?zaawansowane"; - title w obrazku winiety jest Forum; - odpowiedz i odpowiedz cytują są na wysokości skojarzonej z tymi rzeczami z lewej strony (tytułem, autor i data ); Natomiast sprawa koloru linków w postach jakby nikogo nie obchodziła. To co, zostawiamy czerwony? Miłego weekendu Link Zgłoś
Gość: aniela Re: c.d. IP: *.acn.waw.pl 13.02.04, 17:29 yyy>? to Tebe czy sasiad z jego osiedla? Link Zgłoś
jureek Re: c.d. 19.02.04, 09:33 tebe napisał: > Natomiast sprawa koloru linków w postach jakby nikogo nie obchodziła. To co, zo > stawiamy czerwony? No co Ty, Tebe, bardzo mnie obchodzi. To dla mnie sprawa życia i śmierci ;) Jura Link Zgłoś
Gość: orissa Re: Poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 17:34 tebe napisał: > Bo przecież granat kojarzy nam się lepiej niż czerwony. > I co z tym zrobimy... Ori woli jak są niebieskie, > ktoś tam chce czerwonych... Sami wolimy niebieskie ale nie takie blade. > Zostawić, nie zostawić? Tak, wolę niebieskie, jak weszłam po zmianach na swoje forum to bardzos ię z tego niebieskiego ucieszyłam. Później się rozczarowałąm widząc czerwone :-( Może niech będzie niebieski tylko inny odcień? P.S. Infantylizm rządzi :-P Link Zgłoś
tebe Re: Poprawki 13.02.04, 17:36 To teraz o kolorach jest obok, to proponuję się tam na nich skupić. Kaczuszki górą! Link Zgłoś
fdj Re: Poprawki 13.02.04, 17:37 tebe napisał: > P.S. Kaczuszka żądzi! Gość portalu: orissa napisał(a): > P.S. Infantylizm rządzi :-P P.S. Ja tu żądzę ;-PPP !!! Link Zgłoś
fdj Re: Poprawki 13.02.04, 17:39 O ja pierdziu... RZ! RZ! RZądzę!!!! Matko, idę z tej pracy, bo zaraz napiszę "mój" przez u otwarte... Link Zgłoś
Gość: orissa Re: Poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 17:41 fdj napisał: > O ja pierdziu... > > RZ! > RZ! > RZądzę!!!! No widzisz i było papugować za tebe? :-P Link Zgłoś
Gość: orissa Re: Poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 17:40 fdj napisał: > P.S. Ja tu żądzę ;-PPP !!! Żądze? Jaie tu można mieć żądze?;-) I to w stosunku do forum ;-) Link Zgłoś
Gość: orissa wszystkiemu winna jest kaczuszka :-P (n/txt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 17:46 Link Zgłoś
kataryna.kataryna Do poprawek 13.02.04, 17:52 A czy z wyszukiwarką będzie coś robione? Bo się psuje i szuka wybiórczo. No i może dałoby się tak zrobić, żeby można było wyszukiwać według łączonych kryteriów? Poza tym jak już jest taka rewolucja graficzna to może wyszukiwarka nie powinna być w starym dizajnie? Już może na ten temat marudziłam ale mnie strasznie denerwuje, że nawet jak sobie kogoś wpiszę jako nieprzyjaciela to on wcale nie znika tylko jest zszarzały i jeszcze bardziej się rzuca w oczy. Nie można zrobić tak, żeby się całkiem wyłączył? A na przyszłość może mozna dać więcej kolorów do zaznaczania przyjaciół, żeby można sobie było każdego inaczej pokolorować? PS. Ja już się do tego nowego koloru przyzwyczaiłam ale znalazłam wreszcie tę kaczuszkę. Po czym się ma takie pomysły? :) Link Zgłoś
Gość: orissa Re: Do poprawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 17:56 kataryna.kataryna napisała: > PS. Ja już się do tego nowego koloru przyzwyczaiłam ale znalazłam wreszcie tę > kaczuszkę. Po czym się ma takie pomysły? :) Katarynko po Playboy'u i Erotice ;-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10697527&a=10699860 Link Zgłoś
ixtlilto Re: Do poprawek 13.02.04, 20:31 kataryna.kataryna napisała: > [...]Już może na ten temat marudziłam ale mnie >strasznie denerwuje, że nawet jak sobie kogoś wpiszę jako nieprzyjaciela to on >wcale nie znika tylko jest zszarzały i jeszcze bardziej się rzuca w oczy. Nie >można zrobić tak, żeby się całkiem wyłączył? "[v] nie pokazuj wątków nieprzyjaciół." Jest taka opcja w moim Forum. Polecam ;) Link Zgłoś
kataryna.kataryna Wielkie dzięki dobry człowieku :) 13.02.04, 21:28 ixtlilto napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > [...]Już może na ten temat marudziłam ale mnie > >strasznie denerwuje, że nawet jak sobie kogoś wpiszę jako nieprzyjaciela to > on > >wcale nie znika tylko jest zszarzały i jeszcze bardziej się rzuca w oczy. N > ie > >można zrobić tak, żeby się całkiem wyłączył? > > "[v] nie pokazuj wątków nieprzyjaciół." > > Jest taka opcja w moim Forum. Polecam ;) Dzięki :))) Nie zauważyłam tego okienka wcześniej, to jest fantastyczne, naprawdę znikają na dobre :))) A jak wątek jest założony przez nieprzyjaciela to znika cały wątek czy tylko wpisy tego zaznaczonego? Ale fajowo, bo z tym zaszarzaniem to było strasznie irytujące. Dzięki, sama bym tego nie znalazła. Pozdrawiam :) Link Zgłoś
ixtlilto Re: Wielkie dzięki dobry człowieku :) 14.02.04, 14:49 kataryna.kataryna napisała: > A jak wątek jest założony przez nieprzyjaciela to znika cały wątek czy tylko > wpisy tego zaznaczonego? Jak założony to cały... chyba ;) Jak nie założony przez szarego, to tylko jego wypowiedzi :) Link Zgłoś
kasia-s Re: Nowe forum uwagi 14.02.04, 15:10 generalnie za mala czcionka, ustawilam sobie w komputerze na najwiekszą a i tak jest znacznie mniejsza niż byla, nic nie widac!!! Link Zgłoś
eela Re: Nowe forum uwagi 14.02.04, 15:26 Zgadza się, jest mniejsza, tez mam ustawione na największą. Link Zgłoś
januszx Re: Nowe forum uwagi 15.02.04, 21:29 kasia-s napisała: > generalnie za mala czcionka, ustawilam sobie w komputerze na najwiekszą a i tak > > jest znacznie mniejsza niż byla, nic nie widac!!! zgadza się - czcionka jest maleńka , szczególnie jak się gdzieś zapodzieją okulary, znajomy pisze teraz z nosem w monitorze! gdy wcześniej siadywał w fotelu jak pan...:-) kiedys to były czasy, ech... oczywiście są tez zalety wprowadzonych zmian ale chyba nie o tym miało być:-)? pozdrawiam j Link Zgłoś
tebe Re: Nowe forum uwagi 16.02.04, 14:54 Ale czcionka gdzie? Bo te w treści się nie zmieniły... Link Zgłoś
ixtlilto Re: Nowe forum uwagi [jeszcze jedna usterka] 15.02.04, 22:12 Spis forów regionalnych ( forum.gazeta.pl/forum/71,46581,1892241.html?x=1270804 ) Klikam np. łódzkie: forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540804.html?x=1305432 - pokazują mi się tylko podfora na Forum Łódź, a nie wszystkie fora w województwie łódzkim Klikam "Łódź" (na szczycie listy podforów) i... ląduje na tej samej stronie, zamiast na forum Łódź... co więcej w spisie podforów Forum Łódź; jest... Łódź Na innych miastach działa to poobnie. Czy jest sens robić dwie praktycznie identyczne strony? Nie lepiej, żeby link czerwony z tabelki forów prowadził od razu na główne forum, a nie do kolejnego spisu? Link Zgłoś
tebe Re: Nowe forum uwagi [jeszcze jedna usterka] 16.02.04, 14:50 To jest raczej kwestia niezrozumiałej nawigacji w tym temacie: na stronie Łódzkie musiałby być wszystkie prywatne z województwa, żeby było dobrze. Bo teraz jest jak jest dlatego, że pokazują się tylko "publiczne" a w tym województwie nie ma innych poza Łodzią. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: joolz Re: Nowe forum uwagi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 23:12 Kolor jest kiepski, ale to już kwestia gustu i najminiej ważna kwestia. Portal Gazety chce się chyba pozbyć modemowców- nawet po zalogowaniu się, nie można odświetlić Forum offline. Dlaczego?! Nie rozumiem też dlaczego zalogowawszy się na stronie głównej Forum muszę sie logować po raz kolejny na poszczególnych forach- gdzie tu sens?! Naprawde wolałem o wiele bardziej poprzednią wersję- teraz coraz rzadziej tu zaglądam. Główny powód- nie stać mnie aby czytać Forum online. Z poważaniem - rozczarowany joolz Link Zgłoś