Dodaj do ulubionych

Przeszukiwanie forum

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 17:45
Uzywam waszej forumowej wyszukiwarki. Jest do dupy. Dwa przyklady:
1. wpisuje wyraz, zaznaczam opcje podpis oraz sortuj data, w wyniku nie
otrzymuje postow z ostanich dwoch dni - choc moge je sobie obejrzec na forum;
2. wpisuje wyraz, zaznaczam opcje tresc oraz sortuj data, w wyniku otrzymuje
komunikat "Szukałeś: XXX w polu podpis. Nie znaleziono odpowiedzi spełniającej
zapytanie". W polu podpis a nie tresc. Sprawdzilem oba przypadki wielokrotnie.
Chcecie wiecej? Mam sprawdzac czy ktos to poprawi.
Obserwuj wątek
    • mikolaj7 Re: Przeszukiwanie forum 14.04.02, 20:15
      tez uwazam, ze ta wyszukiwarka jest beznadziejna. to, co
      opisal gosc tez mi sie zdarzalo, ale bylo tez tak:

wpisuje wyszukiwanie mojej ksywy najpierw na wszystkich
      forach (wyskakuje kolo 2000 postow), a potem
      wyszukiwanie tylko na krakowskim (zaznaczam regionalne i
      wybieram malopolske) i wyskakuje mi dokladnie ta sam
      liczba c wczesniej, co jest niemozliwe, bo bywam na kilku
      forach gw, a nie tylko krakowskim.
      • Gość: Gosc Re: Przeszukiwanie forum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.02, 20:50
        No wlasnie. Zreszta przy wyszukiwarce caly czas ktos majstruje. Np. cztery
        tygodnie temu wpisywalem slowo "eela" jako autora wypowiedzi i dostawalem wynik
        0, trzy tygodnie temu mialem juz ze cztery tysiace wynikow. Adminie, jak chcesz
        odnajde ci wszystkie bledy, w zamian chce tylko dostac adres
        adam.michnik@gazeta.pl.
      • tebe Re: Przeszukiwanie forum 18.04.02, 09:50
        mikolaj7 napisał(a):
        > wpisuje wyszukiwanie mojej ksywy najpierw na wszystkich
        > forach (wyskakuje kolo 2000 postow), a potem
        > wyszukiwanie tylko na krakowskim (zaznaczam regionalne i
        > wybieram malopolske) i wyskakuje mi dokladnie ta sam
        > liczba c wczesniej, co jest niemozliwe, bo bywam na kilku
        > forach gw, a nie tylko krakowskim.

Na wszystkich forach masz jakies 2200 postów, tylko na małopolskim - 1200.
        Sprawdziłem to tą samą wyszukiwarką - mikolaj7 w podpisie, a potem "małopolskie".
        Możesz spróbować jeszcze raz?

Pozdr.

T
        • mikolaj7 Re: Przeszukiwanie forum 20.04.02, 20:33
          tebe napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
          > > wpisuje wyszukiwanie mojej ksywy najpierw na wszystkich
          > > forach (wyskakuje kolo 2000 postow), a potem
          > > wyszukiwanie tylko na krakowskim (zaznaczam regionalne i
          > > wybieram malopolske) i wyskakuje mi dokladnie ta sam
          > > liczba c wczesniej, co jest niemozliwe, bo bywam na kilku
          > > forach gw, a nie tylko krakowskim.
          >
          > Na wszystkich forach masz jakies 2200 postów, tylko na małopolskim - 1200.
          > Sprawdziłem to tą samą wyszukiwarką - mikolaj7 w podpisie, a potem "małopolskie
          > ".
          > Możesz spróbować jeszcze raz?

sprobowalem i tak:

wpisuje szukanie na wszystkich forach - 2114
          potem zaznaczam radio button i malopolskie - znowu 2114
          wiec zaznaczylem samo malopolskie, a radio button
          zostawilem na 'wszystkie' i co? - 2114...

to chyba nie wina netscape`a?

poza tym jak mam sprawdzac tylko dla maloposlki?
          wystarczy, ze ustawie w liscie opcji 'malopolskie', czy
          musze jeszcze zaznaczyc radio button przy forach
          regionalnych?
    • tebe Re: Przeszukiwanie forum 18.04.02, 10:14
      Gość portalu: Gosc napisał(a):
      > 1. wpisuje wyraz, zaznaczam opcje podpis oraz sortuj data, w wyniku nie
      > otrzymuje postow z ostanich dwoch dni - choc moge je sobie obejrzec na forum;

Wyszukiwarka nie działa non stop. Nad ranem indeksuje posty z poprzedniej doby.
      Cały czas to robiła ale widać na jakiś czas przestała. Mam nadzieję, że już jest
      dobrze (znajduję posty z 17.04).

> 2. wpisuje wyraz, zaznaczam opcje tresc oraz sortuj data, w wyniku otrzymuje
      > komunikat "Szukałeś: XXX w polu podpis. Nie znaleziono odpowiedzi spełniającej
      > zapytanie". W polu podpis a nie tresc. Sprawdzilem oba przypadki wielokrotnie.
      > Chcecie wiecej? Mam sprawdzac czy ktos to poprawi.

Gosc
      * w tresci - 2979
      * temacie watku - 183
      * w podpisie - 1204

"W temacie watku" daje na stronie wyniku "gosc w polu tytul", to poprawimy,
      dzięki za zwrócenie uwagi. Jest to nieścisłość, ale nie szuka w innym polu więc
      nie wiem, gdzie ten błąd, o którym piszesz.

Pozdrawiam

T
      • Gość: Gosc Re: Przeszukiwanie forum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 13:14
        Fatalnie, ze wyszukiwarka nie indeksuje postow na biezaca. Wczoraj zalozylem
        sie o istnienie jakiejs wypowiedzi, sprawdzilem w wyszukiwarce, nie bylo, a
        faktycznie istniala, przegralem wazna czesc meskiego organizmu. Dajcie mi choc
        ten adres z michnikiem!
        • mikolaj7 Re: Przeszukiwanie forum 20.04.02, 20:28
          Dajcie mi choc
          > ten adres z michnikiem!

a ja bym chcial adres:

mikolaj@poczta.gazeta.pl - czy on jest jakos
          zarezerwowany albo cos? moze jak zalozyciel z niego nie
          korzysta to moze by go wywalic i bede mial moje
          wymarzone konto?
          • Gość: Gosc Re: Przeszukiwanie forum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 16:22
            Probowalem zalogowac adresow np. gosc i inne, i dostawalem jakies absurdalne
            info o przynaleznosci tego adresu do pracownika portalu. No coz, psy ogrodnika
            ta jedna z powszechniejszych ras na swiecie.
            PS. Jak ci odpowie admin (merytorycznie) to masz u mnie b. duze piwo.
            • mikolaj7 do Adminka. 21.04.02, 17:18

> Probowalem zalogowac adresow np. gosc i inne, i dostawalem jakies absurdalne
              > info o przynaleznosci tego adresu do pracownika portalu. No coz, psy ogrodnika
              > ta jedna z powszechniejszych ras na swiecie.

hym. zaraz sprobuje takie konto zalozyc :)
              goscia, mikolaja i takie tam :)

> PS. Jak ci odpowie admin (merytorycznie) to masz u mnie b. duze piwo.

mam nadzieje, ze odpowie.
              chce wiedziec, czy konto o nazwie 'mikolaj' jest
              wykorzystywane. jak nie to chyba, jak dlugi uzytkownik
              portalu z zaslugami na kilku forach, prosze o jego
              skasowanie i przekazanie mnie.

• application.developer Re: do Adminka. 21.04.02, 21:17
                mikolaj7 napisał(a):

> Gość portalu: Gosc napisał(a):
                >
                > > Probowalem zalogowac adresow np. gosc i inne, i dostawalem jakies absurdal
                > ne
                > > info o przynaleznosci tego adresu do pracownika portalu.

Do pracownika Agory. Te adresy należały do nich dużo wcześniej niż powstał
                portal, to następstwo przyjęcia nazwy "gazeta.pl". Dlatego zostały na początku
                zarezerwowane.

> hym. zaraz sprobuje takie konto zalozyc :)
                > ... mikolaja ...

jak pan próbował to już wie, że jest zajęte (i jest używane), przykro mi

• Gość: Gosc Do tego osobnika z postu wyzej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 22:09
                  Jest domena gazeta.pl, jest domena agora.pl, ale jest tez domena
                  poczta.gazeta.pl. Ta ostatnia jest dla takich dupkow jak ja i Mikolaj VII. A
                  jak odpowiada admin to mi sie robi czerwono w oczach, a jak nieadmin to czarno.
                  • tebe Re: Do tego osobnika z postu wyzej 22.04.02, 12:45
                    Ten osobnik mówi prawdę.

T
                    • Gość: Gosc Re: Do tego osobnika z postu wyzej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 17:23
                      Ta prawda jest bardzo okrutna. Po pierwsze pisalem, ze portal ma trzy domeny i
                      wydawalo mi sie, ze jedna (poczta.gazeta.pl) do obslugi zakladajacych bezplatne
                      konta pocztowe - na zasadzie kto pierwszy, ten lepszy. Jesli tak nie jest, to
                      po co jakiemus Adamowi trzy adresy pocztowe: adam@agora.pl, adam@gazeta.pl i
                      adam@poczta.gazeta.pl. Poza tym dla bezpieczenstwa kupiliscie pewnie domeny
                      com, net i i kilka innych. No to taki Adam ma juz z pietnascie adresow - ze tez
                      sie nie pogubi. Po drugie - Agora, GW czy portal to miejsce pracy a nie
                      rozrywki, tak wiec przydzielacie pracownikom adresy takie jak
                      adam.michnik@agora.pl a nie adas.sie.jaka@agora.pl. A mowa o tym, ze za
                      zarezerwowany dla pracownika jest adres gosc@poczta.gazeta.pl. Dlaczego?
                      • mikolaj7 raz jeszcze do admina 23.04.02, 11:57
                        dokladnie. przeciez kazdy pracownik gazety winien miec
                        konto na gazeta.pl, a nie poczta.gazeta.pl. w ten sposob
                        gosc bedzi emial swoje konto, ktore mu sie nalezy. ciekaw
                        jestem, czy w ogole jest takie konto -
                        gosc@poczta.gazeta.pl, czy go nie ma, ale login gosc jest
                        juz od roku zarezerwowany?

aha i jeszcze cos - konto 'mikolaj' jest zajete. ale ja chce
                        wiedziec czy ono jets uzywane. bo jak tam jest 5 maili -
                        reklamowek to je skasujcie i dajcie mnie.
                        • Gość: Gosc Re: raz jeszcze do admina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 14:31
                          Chcialbym uscislic - nie potrzebuje konta "gosc", prosilem o "adam.michnik", w
                          dowolnej domenie, o ktorych bylo powyzej. Mysle, ze sila moich argumentow
                          powalila was na ziemie, ale jak juz ktorys wstanie, niech da znac, ze juz moge
                          korzystac z tego adresu (mam kilka pilnych spraw do zalatwienia).
                        • application.developer Re: raz jeszcze do admina 23.04.02, 15:22
                          mikolaj7 napisał:

> dokladnie. przeciez kazdy pracownik gazety winien miec
                          > konto na gazeta.pl, a nie poczta.gazeta.pl. w ten sposob
                          > gosc bedzi emial swoje konto, ktore mu sie nalezy. ciekaw
                          > jestem, czy w ogole jest takie konto -
                          > gosc@poczta.gazeta.pl, czy go nie ma, ale login gosc jest
                          > juz od roku zarezerwowany?

Planowane jest tak: użytkownicy portalu x@gazeta.pl,
                          pracownicy Agory x@agora.pl, ale stare adresy pracowników typu @gazeta.pl
                          pozostaną dla nich.
                          Po zmianie oba adresy x@gazeta.pl, x@poczta.gazeta.pl będą funkcjonowały
                          zamiennie (przez pewien okres).

> aha i jeszcze cos - konto 'mikolaj' jest zajete. ale ja chce
                          > wiedziec czy ono jets uzywane. bo jak tam jest 5 maili -
                          > reklamowek to je skasujcie i dajcie mnie.

Już odpowiedziałem, jeśli Pan mi nie wierzy jest prosty sposób, żeby się
                          przekonać - wysłać maila.

pozdrawiam
                          • mikolaj7 Re: raz jeszcze do admina 24.04.02, 13:26
                            application.developer napisał(a):

> mikolaj7 napisał:
                            >
                            > > dokladnie. przeciez kazdy pracownik gazety winien miec
                            > > konto na gazeta.pl, a nie poczta.gazeta.pl. w ten sposob
                            > > gosc bedzi emial swoje konto, ktore mu sie nalezy. ciekaw
                            > > jestem, czy w ogole jest takie konto -
                            > > gosc@poczta.gazeta.pl, czy go nie ma, ale login gosc jest
                            > > juz od roku zarezerwowany?
                            >
                            > Planowane jest tak: użytkownicy portalu x@gazeta.pl,
                            > pracownicy Agory x@agora.pl, ale stare adresy pracowników typu @gazeta.pl
                            > pozostaną dla nich.
                            > Po zmianie oba adresy x@gazeta.pl, x@poczta.gazeta.pl będą funkcjonowały
                            > zamiennie (przez pewien okres).

dobra, ale czemu w takim razie na domenie
                            poczta.gazeta.pl sa konta zarezerwowane dla pracownikow
                            gazety? wyzej o tym nie napisales.

>
                            > > aha i jeszcze cos - konto 'mikolaj' jest zajete. ale ja chce
                            > > wiedziec czy ono jets uzywane. bo jak tam jest 5 maili -
                            > > reklamowek to je skasujcie i dajcie mnie.
                            >
                            > Już odpowiedziałem, jeśli Pan mi nie wierzy jest prosty sposób, żeby się
                            > przekonać - wysłać maila.
                            >

wyslalem. jak nie odpowie przez tydzien to znaczy, ze nie
                            korzysta. a zreszta przeciez admin moze tam wejsc bez
                            problemu, nie chodzi przeciez o czytanie maili...
                            • mikolaj7 Re: raz jeszcze do admina 07.08.02, 00:21
                              no i pisalem pare razy na adres mikolaj@poczta.gazeta.pl, a
                              nigdy nie dostalem odpowiedzi... czy dowiem sie kiedys, czy
                              to konto jest uzywane? chetnie bym je przejal...
                            • mikolaj7 Re: raz jeszcze do admina/ps 07.08.02, 00:22
                              a gdzie Gosc? zmienil nicka, czy jak?
                      • application.developer Re: Do tego osobnika z postu wyzej 23.04.02, 15:24

> adam.michnik@agora.pl a nie adas.sie.jaka@agora.pl. A mowa o tym, ze za
                        > zarezerwowany dla pracownika jest adres gosc@poczta.gazeta.pl. Dlaczego?

To dlaczego sam nie zarejestrujesz się z imienia i nazwiska ?, a no właśnie
                        bo czasami używa się skrótów albo nicków.
                        • Gość: Gosc Re: Do tego osobnika z postu wyzej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 00:51
                          Sorry Gregory, ale nie przekonales mnie. Zrezygnowanie z domeny
                          poczta.gazeta.pl na rzecz gazeta.pl - po co? Zmiana z dobrego na lepsze?
                          Przeciez pracownicy GW sa jakos pracownikami Agory, ale ludzie nie identyfukuja
                          ich z Agora. Co brzmi jasniej skalski@gazeta czy skalski@agora? Dlaej: ludzie
                          uzywaja nickow, ale nie w pracy. Jakby do mnie przyszedl moj pracownik i
                          powiedzial, ze chce miec konto nie jan.kowalski@firma.pl ale
                          najdluzszy.czlonek.na.swiecie@firma.pl, to bym sie zastanowil nad przedluzeniem
                          mu umowy o prace. A wiec pytanie - kto z kilku tysiecy pracownikow Agory ma
                          ksywe Gosc? I po co? Ma cos do ukrycia?
                          PS. Nie mozna zarejestrowac adam.michik1, ale mozna a.michnik4. A ja za to, ze
                          juz trace oczy przy monitorze chce tylko adam.michnik. Przeciez AM nie uzywa
                          komputera - do odbioru poczty, oczywiscie, te przynosza mu w zebach GOSC i
                          MIKOLAJ.
                          • application.developer Re: Do tego osobnika z postu wyzej 24.04.02, 10:17
                            Gość portalu: Gosc napisał:

> Sorry Gregory, ale nie przekonales mnie. Zrezygnowanie z domeny
                            > poczta.gazeta.pl na rzecz gazeta.pl - po co? Zmiana z dobrego na lepsze?

Na lepsze, bo adres jest krótszy, było to obiecywane już na starcie portalu.

> Przeciez pracownicy GW sa jakos pracownikami Agory, ale ludzie nie identyfukuja
                            > ich z Agora. Co brzmi jasniej skalski@gazeta czy skalski@agora? Dlaej: ludzie

Jasniej było @gazeta.pl, ale jak juz obiecaliśmy tą domenę użytkownikom portalu
                            to musimy przejść na @agora.pl, takie adresy już od dawna funkcjonują jako
                            podstawowe adresy pracowników.

> uzywaja nickow, ale nie w pracy. Jakby do mnie przyszedl moj pracownik i
                            > powiedzial, ze chce miec konto nie jan.kowalski@firma.pl ale
                            > najdluzszy.czlonek.na.swiecie@firma.pl, to bym sie zastanowil nad przedluzeniem
                            > mu umowy o prace. A wiec pytanie - kto z kilku tysiecy pracownikow Agory ma
                            > ksywe Gosc? I po co? Ma cos do ukrycia?

Czepiasz się, adres pocztowy ma często postać "Jan Kowalski <janko@agora.pl>", i
                            jak widać nie ma tu nic do ukrycia. Użycie krótkiego pseudo jako loginu do
                            systemu po prostu ułatwia życie. Co do "gosc" to przyznam, że został
                            chyba zarezerwowany z innego powodu niż "pracownik Agory" i zmieniłem ten
                            komunikat na "Login zajęty".

> PS. Nie mozna zarejestrowac adam.michik1, ale mozna a.michnik4. A ja za to, ze
                            > juz trace oczy przy monitorze chce tylko adam.michnik. Przeciez AM nie uzywa

Chcesz się podszywać, czy co?

p.
                            • Gość: Gosc Re: Do tego osobnika z postu wyzej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 11:50
                              Co ty, stary, nie znasz sie na zartach?
                              Zawsze Twoj,
                              Seweryn Blumsztajn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka