Dodaj do ulubionych

Trzeba zmniejszyć koszty firm

• xaliemorph Złodzieje nie lubią być okradani ... 26.09.09, 23:57
      Złodzieje nie lubią być okradani ani nie tolerują konkurencji.

A najlepsze z tego wszystkiego jest to iż osobą która jest obrońcą tego
      wyzyskującego systemu (konfederecja pracodawców Lewiatan która najchętniej by
      sprowadzała północnych koreańczyków by pracowali za miskę ryżu oraz ZUS który
      jest workiem bez dna fundującym sobie co rusz nwoe siedziby) jest ... ŻYD!
      Jakie to ironiczne.
      • Gość: betterdeadthanred Morda: "Nie kradnij, władza nie lubi kokurencji!" IP: 94.254.217.* 27.09.09, 00:20
        jak w temacie i tyle czerwona mordo psubracie, pzpr-owski pomiocie, mentalna szmato.

by the way, jestem w KRUS. pewnie dla ciebie jestem złodziejem, bo masz pensję z
        MOICH podatków z 50.000 i ciebie ten zus tak nie boli, co?

a ja nie pracuję w sferze publicznej, nie jestem budżetówką, wojskowym,
        policjantem, agentem CBA ani nie jestem inną qrwą czerwoną tak jak ty, tylko
        działam na wolnym rynku. minimalizuję koszty, działając zgodnie z prawem.

tak.
        łąki se kupiłem.

a wiesz dlaczego, mordko?

bo pier..dolnąłeś takie opłaty dla OFE Ty i Twoi kumple lobbyści, którzy się na
        tym złodziejstwie dorabiacie, że NIE CHCIAŁEM być w OFE.

Jedynym znanym mi sposobem było skorzystanie z usług jedynej konkurencji zus,
        czyli krus (też złodzieje, ale tańsi).

Wprowadź KONIEC systemu ubezpieczeń przymusowych i wówczas zobaczymy, kto się
        będzie ubezpieczał.

Jeśli to takie dobre i partiotyczne, to znając twoją 'szacowną' biografię na
        pewno ty sam zostaniesz na tym pokładzie i pójdziesz z nim na dno, prawda idealisto?

A w międzyczasie cała reszta społeczeństwa pójdzie do przodu jak w Tajwanie.

A jak komuś bez rodziny powinie się noga, pójdzie albo do brata alberta, a jak
        ćpun lub niewierzący to na dworzec albo do owsika, och....skiej czy monaru. A
        reszta pod most, tak jak teraz.

Jednak 80% zaradnych Polaków w końcu będzie bogata.

Zamiast bać się kontroli i mysleć jak przechytrzyć czerwoną chołotę i mordki
        takie jak ty, zaczną robić BIZ!

I tyle!
        • Gość: tomekjot Re: Morda: "Nie kradnij, władza nie lubi kokurenc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.09.09, 09:39
          jestem w KRUS. pewnie dla ciebie jestem złodziejem, bo masz pensję z
          MOICH podatków z 50.000

Nie z twoich tylko ze zrzyty od kolegów na Konferederacje.

• Gość: obserwator Trzeba zmniejszyć koszty firm IP: *.ust.tke.pl 27.09.09, 00:20
      Cytat
      Spójrzmy na to tak: ktoś jedzie tramwajem bez biletu. Jest
      cwaniakiem czy złodziejem? Moim zdaniem jest złodziejem! Tak samo
      jest tutaj. Ludzie, którzy unikają płacenia ZUS, nie są cwaniakami,
      tylko zwykłymi złodziejami.Koniec cytau
      Mordasewicz, co ty gadasz?Nikt nikogo nie zmusza do jazdy tramwajem,
      jak nie ma na bilet.A ja jestem zmuszany do płacenia ZUS, choć nie
      dostanę nawet grosza z ZUS.Większość życia pracowałem zagranicą i
      teraz nie będę miał lat składkowych.Dlaczego jestem zmuszony płacić
      ZUS?Pytam się ciebie bezczelny kłamco, herszcie bandyckiej zgrai z
      ZUS, kto jest naprawdę złodziejem?
    • Gość: X Re: Trzeba zmniejszyć koszty firm IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.09, 00:36
      a może napiszmy emaile do tego pajaca?

jmordasewicz@pkpplewiatan.pl
    • Gość: X Re: Trzeba zmniejszyć koszty firm IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.09, 00:37
      a może wyślijmy emaile do niego?
      jmordasewicz@pkpplewiatan.pl
    • Gość: aaaa Trzeba zmniejszyć koszty firm IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.09, 00:42
      No nic - powiedziano już wszystko, więc tylko dołączę pozdrowienia dla Mordy Yebanej - żeby wiedziała, że lud ją wielbi i jej mądrość oraz uczciwość. WON.
    • viking2 Re: Ludzie, którzy unikają płacenia ZUS, nie są cw 27.09.09, 01:01
      "Ludzie, którzy unikają płacenia ZUS, nie są cwaniakami, tylko zwykłymi
      złodziejami..."

Nie, panie Mordasewicz, to tylko ludzie podpisujacy dokumenty akcesyjne do
      Unii Europejskiej sa idiotami.
      Bo zamiast calymi miesiacami zachlystywac sie "dolaczaniem do reszty Europy" i
      upajac sie mirazami "znaczacej roli Polski w Europie i na swiecie", nalezalo
      zebrac sztab prawnikow, ktorych zadaniem byloby przeczytanie, zrozumienie i
      zaopiniowanie przepisow unijnych, ze wskazaniem implikacji prawnych
      wynikajacych z tego dla Polski.

Przyjelo sie w Polsce, juz od bardzo dawna - od czasow PRL-u - ze
      odpowiedzialnosc jest zbiorowa ("tak zdecydowala komisja") i tak naprawde nikt
      nie ponosi konsekwencji wynikajacych z podejmowanych decyzji. Przyklady
      moznaby mnozyc w nieskonczonosc: niczym nieukarana samowola urzednikow,
      rujnujace przedsiebiorcow decyzje Urzedu Skarbowego, ktorych odwolania petenci
      domagaja sie latami w kilku instancjach sadow (niektorzy trafiaja w koncu do
      Strasbourga), kretynskie decyzje podatkowe, indolencja parlamentu, nieudolnosc
      i niekompetencja spotykana na kazdym kroku w urzedach.

Akcesja do Unii wprowadza caly zbior przepisow nadrzednych i ludzie powoli
      zaczynaja sie budzic z letargu: zaczynaja coraz lepiej rozumiec, ze czasy
      "wszechwiedzacego" aparatu panstwowego, ktory mogl spoleczenstwo traktowac jak
      bydlo, wlasnie sie koncza. Bo - wedlug przepisow, ktore przyszly z, badz co
      badz, cywilizowanych krajow - urzad just nie jest wszechmocny, a panstwo
      wszechwiedzace. I mozna sie odwolac do sadow, a potem do wyzszej instancji, a
      potem do jeszcze wyzszej...
      Owszem, jeszcze to idzie powoli i pod gorke, ale czas plynie - mechanizmy
      odwolawcze stana sie coraz sprawniejsze, a w koncu, kiedy kary zaczna byc
      naprawde dotkliwe, wszyscy przypomna sobie o prostej zaleznosci, ze
      odszkodowanie zaplaci ten, kto spieprzyl. I wystarczy pol tuzina procesow, po
      ktorych jakis kolejny watazka musi nagle sprzedac wille i Mercedesa na
      odszkodowanie, by reszta zaczela MYSLEC.
    • Gość: PolakMaly Trzeba zmniejszyć koszty firm IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.09, 02:02
      zamknij mordasiewicz morde zlodzieju
    • ryszardj2 Trzeba zmniejszyć koszty firm 27.09.09, 03:28
      Panie Mordasewicz moze oni sa zlodziejami, ale to nie pan bedziesz decydowal o
      ich winie !!!
      Jestes pan po prostu kretyn, ktory probuje wmoic ludziom, ktory straszy ludzi
      ze jezeli nie dacie sie okradac dzis to jutro nie dostaniecie emerytury a i
      inni przez was tez nie dostana !!
      Spraw pan zeby oplaty ZUS nie bylu duzo wyzsze niz w innych krajach to moze
      posrednikom przestanie sie oplacac i ludziom za kilka groszy tez sie nie
      bedzie chcialo wykorzystywac istniejacej luki prawnej
      Pan ze swoim ZUS i jego morderczymi oplatami doprowadzasz do sytuacji jak na
      bazarze w Rosji gdzie sprzedawane sa przepalone zarowki i gdzie kupujacy wie
      ze kupuje przepalona ??!!!
      Bo kupic przepalona i podmienic w biurze czy fabryce na dobra (nie ukrasc, bo
      moga zlapac) jest taniej niz kupic nowa !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: obz Trzeba zmniejszyć koszty firm IP: *.dyn.optonline.net 27.09.09, 03:44
      jeszcze nalezy dodac ze zus, urzad skarbowy i polski rzad to organizacje przestepcze
    • wlody1 Głupek 27.09.09, 04:04
      Mordasewicz to po prostu głupek!Szkoda gadać!Nóż się w kieszeni otwiera jak się to czyta.Okradanie?Jaja jakieś.ZUS coś daje? Poza upodlaniem Narodu nic!!! Banda złodziei w krawatach. A może by tak wszyscy-mam tu na myśli rolników-płacili składki zdrowotne? Nie mówię o reszcie,nie tam sobie ten KRUS mają. Ale dlaczego nie płacą jak wszyscy składek zdrowotnych??? A może Mordasewicz,wielki Pan wspomniałby o bardzo podobnej sytuacji=przenoszenie fikcyjne firm do rajów podatkowych??? Nie,to przecież legalne,tak przecież robią koledzy-patrioci!!! Oj,Mordasewicz...pierdzielisz jak popapraniec!
    • Gość: PePe Trzeba zmniejszyć koszty firm IP: *.ptim.net.pl 27.09.09, 04:26
      Ci co nie płacą są złodziejami zgadzam się z autorem.
      Ale jest jeszcze jedna grupa złodziei pracodawcy zaniżający oficjalne pensje
      swoich pracowników. Ci "zaradni" okradają i ZUS i zatrudnionych u siebie ludzi.
    • Gość: Ktoś Ja nie chcę "jechać tym tramwajem" IP: 74.81.224.* 27.09.09, 05:22
      Złodziejem jest ten, kto mnie chce do tego zmusić.
    • aazz91060 Trzeba zmniejszyć koszty firm 27.09.09, 05:24
      Ja pirdole zus juz od 5 lat,zaluje ze dopiero od 5ciu.
    • 6i8v6i9 Trzeba zmniejszyć koszty firm 27.09.09, 07:03
      To ZUS zdefraudował i sprzeniewierzył miliardy PLN na swoje
      kryminalne inwestycje,to kuzyni i pociotki zakładający firmy
      do obsługi ZUS wyssały z tej instytucji setki milionów PLN,
      to żony i mężowie pracowników ZUS bardzo szybko w młodym wieku
      dostawali renty i to nikogo nie peszy i nie dziwi jak mam płacić na
      tę kwazi kryminalną instytucję pieniądze skoro wiem że co roku
      pożycza od skarbu państwa 60 miliardów PLN a dziura w budżecie ZUS w
      2010 roku przekroczy 61 miliardów PLN.
      Ta firma nie istnieje z punktu widzenia gospodarczo-ekonomicznego
      w tak bogatych krajach jak Niemcy instytucje tego typu przestaną
      istnieć w 2025 r. a w USA 2043 roku tak więc nie wyzywajcie od
      złodziei tych co mają głowy na karku i świetnie od mega złodzieja
      się czegoś nauczyły.
    • marsjaninzwenusa Trzeba zmniejszyć koszty firm 27.09.09, 07:22
      Za sierpień zapłaciłem 839,02 zł na ZUS plus 3zł. za internetowe
      przelewy ( społeczne, zdrowotne i FP)
      Ze zdrowotnego odliczam 193,09zł z podatku, a spłeczne odejmuję od
      podstawy opodatkowania ( 567,84zł) co pozwala mi odliczyć kolejne
      102,21 zł ( 18%) bo jestem na zwykłym podatku.
      Czyli de fakto ZUS mnie kosztuje 543,72 zł na miesiąc.
      Musiałbym na głowę upaść, aby płacić daninę jakimś naciągaczom w
      Angli, Czechach itp, aby zaoszczędzić niecałe 50 zł na miesiąc.
      Ryczałtowcy na 8,5% płacą de fakto 597,66 zł i tu już 100 zł
      miesięcznie stanowi oszczędność.
      W skali roku 1200zł, a to już jest coś.
      Gratuluję pomysłowości i przedsiębiorczości.
      • Gość: trzeźwy? Re: Trzeba zmniejszyć koszty firm IP: *.res.pl 27.09.09, 09:04
        Teoretycznie tak Misiu. Ale te 900 PLN musisz wydać fizycznie teraz. A jak
        zarobisz 1000 /mies to porazka jest. Coś tam kiedyś gdzieś moze odzyskasz w
        przyszłosci (podatki), ale teoretycznie mozesz byc zmuszony do zycia przez kilka
        miesiecy za 100/mies.
        Powodzenia
    • Gość: west Trzeba naprawić system podatkowy w Polsce IP: *.proxy.aol.com 27.09.09, 07:26
      Nieuczciwy system podatkowy oraz podział na gorszych płacacych ZUS
      oraz uprzywilejowanych płacących KRUS prowadzi do sytuacji
      wymigiwania się od opłat.
      Posłowie zamiast zajmować się jałowymi dyskusjami, powinni zająć się
      problemami gospodarczymi kraju. Ale kto ma dyskutować i poprawiać
      ustawy, jak wybrańcy narodu to w większości miernoty, które
      przypadkiem zasiadają w tak ważnym gremium, starając się wyciągnąć
      jak najwięcej dla siebie. Dobro kraju oraz współobywateli zupełnie
      ich nie obchodzi. Największą tragedią tego kraju jest, że po
      kolejnych wyborach przyjdą kolejne nieuki i karierowicze,
      reprezentujący różne opcje polityczne, którzy powtórzą zachowanie
      swoich poprzedników.
    • Gość: anty-ZUS "członek rady nadzorczej ZUS" IP: *.chello.pl 27.09.09, 07:42
      Skoro to "członek rady nadzorczej ZUS" no to chyba odrazu wiadomo po której stronie będzie ten beton. Prawda jest taka że za te 20-30 lat kiedy będzie demograficzna tragedia to emerytury i tak będą śmiesznie małe, więc już teraz lepiej zbierać niż dawać złodziejom na nowe szklane wieżowce.

Wolę oszczędzać i inwestować niż dać się wycyckać przez państwo i jeszcze nic z tego nie będę miał. Jak przychodzi co do czego to za lekarzy trzeba płacić prywatnie, a za tą moją emeryturę to będe mógł kupić 30 chlebów i opłacić czynsz.
    • truten.zenobi przyganiał kocioł garnkowi... 27.09.09, 07:47
      może i moralnie nie ma znaczenia czy kradniesz 1tys by przeżyć czy
      1mln zł by mieć nową willę ale ty chyba jest pewna różnica!

przecież nie jest tak że ludzie nie płacący zusu kradną!!!
      oni tylko nie dają się okradać!!! (i to boli)

płacimy jebitne składki, wydajemy kupę kasy na sprawozdawczość
      zusowską i co z tego mamy?
      po tych wszystkich "reformach" moje pokolenie będzie dostawać mniej
      niż moi rodzice! to po ki ch... to wszystko było?

ale jest kasa na pałace, jest kasa na jeden wielki bug zwany
      płatnikiem, jest kasa na jebitne wynagrodzenia prezesów..
      to sorry ale nie wszystkim taki układ pasuje więc się z niego
      wypisują... a nazywanie ich złodziejami przez ludzi powiązanych z zus
      uważam za przejaw prostactwa i chamstwa.
    • Gość: proste wyliczenia ZUS się nie opłaca! Łatwo obliczyć. IP: *.chello.pl 27.09.09, 07:56
      Załóżmy że człowiek żyje 85 lat.
      Załóżmy że prowadzi firmę od 25 roku życia i chce przejść na emeryturę w wieku 65 lat.

Pomińmy chwilowo inflacje.

Przez 480 miesięcy człowiek będzie odprowadzał składki ZUS. Przez 240 miesiecy będzie brał emeryturę.

Przez te 480 miesięcy wpłaci do kasy ZUS (min. 900zł) - 432 tys.zł. Załóżmy że wspaniałomyślnie ZUS będzie dawał emeryturę 1000zł czyli przez 20 lat da nam 240tys. zł.

Pół miliona zł można zupełnie inaczej zainwestować. Opiekę zdrowotną można wykupić abonamentem w jednym z prywatnych szpitali.

Po za tym nikt nie ma pewności że wogóle dożyjemy emerytury (a wtedy spadkobiercy nic nie dostaną), że państwo polskie wogóle jeszcze będzie istnieć (może najadą nas chińczyki), że nie będzie zapaści systemu emerytalnego i i tak nie bedzie emerytur. Mam zaufać państwu że odda mi te wpłacone pieniądze (a raczej ich część)? To państwo zawsze zabierało kasę zaradnym i nie dawało nic w zamian.
      • Gość: franek dokładnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 08:16
        Ten system to jest piramida, dopóki obecni emeryci dostają kasę, wszystko jest
        OK. Ale w pewnym momencie kasa na wypłaty po prostu się skończy - teraz ZUS już
        pożycza W BANKACH kasę na emerytury, czyli zadłuża NAS w prywatnych bankach.

To się już niedługo zawali...
      • Gość: tomekjot Re: ZUS się nie opłaca! Łatwo obliczyć. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.09.09, 09:28
        Przez te 480 miesięcy wpłaci do kasy ZUS (min. 900zł) - 432 tys.zł. Załóżmy że wspaniałomyślnie ZUS będzie dawał emeryturę 1000zł czyli przez 20 lat da nam 240tys. zł.

Niby tak, ale z 900 zł na konto emerytalne trafia tylko część, reszta to wypadkowe, chorobowe, zdrowotne i rentowe
        • Gość: proste wyliczenia jakie składki rentowe... IP: *.chello.pl 27.09.09, 11:30
          > Niby tak, ale z 900 zł na konto emerytalne trafia tylko część, reszta to wypadk
          > owe, chorobowe, zdrowotne i rentowe

Chorobowe? I tak trzeba chodzić prywatnie bo publiczna słuzba zdrowia to kpina. Za wszystko i tak trzeba płacić - nawet za operacje :/
          Do lekarza rodzinnego dostać się po pracy czy przed pracą na umówioną godzine? Nie ma szans. Czyli trzeba prywatnie.

Iść do okulisty, urologa, ginekologa na wybrany dzień i umówioną godzine? Nie da rady. Też prywatnie bo przecież nie zostawie firmy, pracowników, oraz klientów i pojade do lekarza...

Jeśli chodzi o planowane operacje - mam do wyboru - operacja za 2 lata, albo zapłace 10-20tys.zł i mogę teraz.

Bezpłatna służba zdrowia jest mit.

Rentowa składa to też idiotyzm - wystarczy wykupić dobre ubezpieczenie i w przypadku choroby, niezdolności do pracy, uszczerbku na zdrowiu mamy gotówkę i nie zostajemy na lodzie.

Czemu mam fundować starym babciom cotygodniową wizytę u lekarza rodzinnego żeby sobie pogadały? A znam dużo takich ludzi którzy idą do lekarza żeby z kimś pogadać.
      • xolaptop Re: ZUS się nie opłaca! Łatwo obliczyć. 27.09.09, 09:54
        Założenia do obliczeń nieprawidłowe, to i złe wyniki. Widzę, że nie
        identyfikujesz się z tym państwem, więc co tu jeszcze robisz? Podpowiedź: wielu,
        którzy się z tym państwem nie identyfikują wyjechało i sobie chwalą.
    • Gość: franek Oko za oko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 08:13
      Niestety smutna prawda jest taka, że przykład idzie z góry.
      Polaków okrada Państwo jak tylko może, form podatków jest bez liku, a do tego
      ZUS, który jest postkomunistycznym monstrem... Reforma systemu emerytalnego
      sprzed około 10 lat spowodował tylko tyle, że prywatne firmy doszły do koryta
      i pięknie na nas zarabiają, zresztą podejrzewam, że taki był jego główny cel
      tej reformy.

A smutna prawda jest tak, że większość ludzi (takich w wieku 30-40 lat) ma
      świadomość, że:

a) nigdy nie zobaczy swoich pieniędzy odłożonych na emeryturę
      b) będzie pracować do końca życia (i nie chodzi mi o to że będą krótko żyli...)

No chyba, że są górnikami, policjantami itp. itp. i po 10 latach dostaną
      emeryturę z MOICH pieniędzy...

PS.
      Ten wałek z zatrudnieniem się nie jest jakiś super opłacalny, mało się na tym
      zarabia... jakby naprawdę był opłacalny, to 90% Polaków na DG już by tak zrobiła.
    • Gość: franek a i jeszcze jedno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 08:25
      Między okradaniem nieudolnego państwa (które i tak mnie okrada), a okradaniem
      drugiego człowieka jest różnica ZASADNICZA.
      • xolaptop Re: a i jeszcze jedno... 27.09.09, 09:55
        I właśnie o tę różnicę chodzi. Ci, którzy nie płacą składek na ZUS okradają
        tych, którzy te składki płacą.
    • Gość: lol A jak koledzy Morda siewicza płacą IP: 87.239.192.* 27.09.09, 08:29
      podatki dochodowe zagranicą, omijając polski system podatkowy to jest ok? Nie
      rozgrzeszam nikogo, ale ZUSu nie płacą raczej drobni przedsiębiorcy.
    • Gość: kichnij Mordasiewiczu !!!!..... IP: *.net.pbthawe.eu 27.09.09, 08:57
      Weź za mordę tych wszystkich z ZUS którzy nadmiernie trwonią moje składki bez
      żadnych skrupułów. Pożerają oni lwią część tych funduszy. Panoszą się,
      rozbudowują bez potrzeby swoje oddziały. Zapominają, że powołani są do obsługi
      biednych. Za pobrany kredyt w banku powinni natychmiast zostać wyrzuceni na
      bruk albo ZA KRATY
    • Gość: majkelos Re: Trzeba zmniejszyć koszty firm IP: *.197.77.4.threembb.co.uk 27.09.09, 09:01
      Koszty prowadzenia dzialalnosci w PL i UK:
      1. (Polska) Dochod 4500 pln - do zaplaty okolo 1330
      pln ZUSu
      2. (UK) Dochod 1000 funtow - do zaplaty 2.40 funta tygodniowo ==> jakies 10
      funtow miesiecznie + 8% dochodu rozliczanego z rocznym podatkiem - calosc jakies
      90 funtow czyli 405 zlotych miesiecznie

Kto tutaj kogo okrada?
      • Gość: tomekjot Re: Trzeba zmniejszyć koszty firm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.09.09, 09:26
        nikt nikogo nie okrada, tylko wiedz, że każdy pracujący musi utrzymać jednego niepracującego.
    • Gość: roken Skorumpowany ZUS okrada narod!! IP: *.midd.cable.ntl.com 27.09.09, 09:08
      ZUS okrada rzad i panstwo bo ma swoje reguly i nikt ich niemoze
      sprawdzic!!!Skorumpowany ZUS jest nietykalny!!Nikt nie przeprowadzil
      zadnej kontroli w ZUS-ie!!Rozwiazac bande oszustow i powolac nowa
      Firme!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka