Dodaj do ulubionych

Fundusze inwestycyjne: koniec ery łatwych pieni...

IP: *.client.insightBB.com 14.01.04, 02:17
Toz to wlasnie ten rok ma byc dobrym rokiem dla inwestycji w Polsce. Polska
wchodzi do UE, tak wiec Siostry i Bracia kupujcie akcje polskich firm, pojda w
gore. Ale akcje, a nie jakies tam obligacje. Inwestujcie w polska gielde jak
tylko macie extra pieniadze.
Obserwuj wątek
    • franzmaurer Ej, Samcik... Samcik... 14.01.04, 09:47
      Bardziej idiotycznego tytułu nie można było wymyślić?
      Znakomita większość analityków przewiduje że 2004 będzie taki sam albo lepszy
      niż 2003 jeżeli chodzi o akcje.
      No chyba że głąby z OPZZ do reszty storpedują plan Hausnera i w czerwcu za ojro
      będziemy płacic 5.20 pln...

Trudno się dziwić że ludzie 'wyskakują' z goofnianch obligacji gdzie po prostu
      kapitał się marnuje i 'wskakują' w akcje gdzie można zarobić 4 czy 5 razy
      więcej... Ludzie nie są takie głupie...

Obligacje i tak mają swojego stałego klienta czyli OFE - można tylko współczuć
      przyszłym emerytom skazanym na przymusowość takich 'inwestycji'
    • Gość: lapiinsky Re: Fundusze inwestycyjne: koniec ery łatwych pie IP: 217.97.150.* 14.01.04, 10:50
      ludzie bierzcie kase z tych chorych lokat i wrzucajcie wszystko do tfi
      mie ma innej drog
    • rossiak Re: Fundusze inwestycyjne: koniec ery łatwych pie 14.01.04, 11:39
      Wszystko fajne ale bylem juz w trzech bankach i pytalem o fundusze bo nie mam co zrobic z
      nadmiarem gotowki (na poczatek myslalem o jakis 10000 zl) i we wszystkich wysylali mnie na
      drzewo. Wiec nie ma sie co dziwic ze nowa kasa nie wplywa do funduszy :P
      • franzmaurer Re: Fundusze inwestycyjne: koniec ery łatwych pie 14.01.04, 12:17
        rossiak napisał:

> Wiec nie ma sie co dziwic ze nowa kasa nie wplywa do funduszy :P

Skoro jest pewnie więcej takich nierozgarniętych jak Ty to i nie dziwota...

www.fundusze.mbank.com.pl i www.e-fund.pl i jeszcze
        www.centrumoszczedzania.pl - to tak na początek...
        • rossiak Re: Fundusze inwestycyjne: koniec ery łatwych pie 14.01.04, 13:35
          Po co zaraz tyle serdecznosci na dzien dobry, doprawdy Panski poziom kultury jest fascynujacy :P
          A idac dalej to zawsze wydawalo mi sie ze to banki zabiegaja o klientow a nie odwrotnie, w
          mBanku faktycznie nie bylem ale tylko dlatego ze naturalne wydalo mi sie wpasc najpierw do
          banku gdzie posiadam konto chcac miec wszystko w jednym miejscu i wlasnie tam mnie wyslali na
          drzwo. To samo w drugim banku gdzie mam lokate. Wiec podtrzymuje moje ze nie ma sie co
          dziwic ze kasa nie naplywa do funduszy skoro banki tak sie troszcza o wlasnych klientow.
          • franzmaurer Re: Fundusze inwestycyjne: koniec ery łatwych pie 14.01.04, 13:59
            rossiak napisał:

> Wiec podtrzymuje moje ze nie ma sie co dziwic ze kasa nie naplywa do funduszy
            > skoro banki tak sie troszcza o wlasnych klientow.

IMHO to po pierwsze klient powinien sam zatroszczyć się o siebie czyli wybrać
            sobie taki bank gdzie ma kompetentną obsługę i szeroki wachlarz produktów
            inwestycyjnych.
            Czasy nieśmiertelnych lokat i nic nie wiedzących panienek z okienek już się
            dawno skończyły.
            Proponuję Panu 'zagłosować' nogami i zrezygnować z usług banku który został
            gdzieś w latach 80-tych...
            • rossiak Re: Fundusze inwestycyjne: koniec ery łatwych pie 14.01.04, 14:22
              Tu sie Pan zdziwi bo jednak takie panienki istnieja, bo mowimy tu o BPH PBK gdzie mam konto od
              lat, i zeby bylo smieszniej mieszkam w Warszawie a nie na jakims odludziu gdzie bym jeszcze
              zrozumial ze Pani w banku moze niewiedziec. Jesli chodzi o drugi bank gdzie mam lokate to tam
              mi powiedzieli mniej wiecej tyle ze musialbym byc milionerem i wtedy nie ma problemu
              (Reiffeisen). Nie sadze zeby obie wymienione przeze mnie instytucje byly wlasnie z tych
              zacofanych - tak sie poprostu traktuje klienta. A co do starania sie o swoje to sie zgodze ale bez
              przesady, od tego jest bank zeby cos poradzil, jak sie idzie do lakarza to przeciez sie encyklopedii
              zdrowia nie studiuje prawda.
              • Gość: agaj fundusze inwestycyjne IP: *.client.insightBB.com 14.01.04, 14:59
                Kupilem Fundusz Akcji w Banku Millenium. Nie wiem czy posrod roznych funduszy
                ten wlasnie jest najlepszy, ale obsluzono mnie sprawnie. Fundusz inwestuje
                maxymalnie 3 albo 5% w akcje indywidualnych spolek. Tak wiec daje dobry
                przeglad polskiej gieldy o co mi chodzilo.

Fundusz Akcje Banku Millenium kupilem w domu maklerskim millenium na Jana Pawla,
                ale mozne to zrobic w kazdym oddziale banku. Nie trzeba miec konta w Millenium,
                zeby kupic akcje.

Duzo analitykow mowi o wzroscie gieldy w Polsce po przystapieniu do UE. Od 2003
                gospodarka i gielda w USA ida w gore tak wiec trend ten powinien sie przeniesc
                (czy raczej utrzymac) na UE i Polske w tym roku. Pisze to jednak jako
                nie-ekonomista.

Pozdrawiam i zycze ostrych wzrostow
              • franzmaurer Re: Fundusze inwestycyjne: koniec ery łatwych pie 14.01.04, 15:23
                rossiak napisał:

> Tu sie Pan zdziwi bo jednak takie panienki istnieja, bo mowimy tu o BPH PBK
                > gdzie mam konto od lat, i zeby bylo smieszniej mieszkam w Warszawie a nie na
                > jakims odludziu gdzie bym jeszcze zrozumial ze Pani w banku moze niewiedziec.

BPH jak sama nazwa wskazuje skupia sie na klientach korporacyjnych i z tego
                żyje.
                Naprawdę namawiam do 'glosowania' nogami zamiast oczekiwania że bank Panu
                pomoże...
                Można się np wybrać na Zamek Królewski do Sali Rycerskiej w przyszły wtorek
                zamiast odwiedzać panienki w okienkach :)
                co.multibank.pl/techniki_oszczedzania/dni_skarbiec/ albo
                co.multibank.pl/techniki_oszczedzania/dni_citi/
    • Gość: Flex Re: Fundusze inwestycyjne: koniec ery łatwych pie IP: 213.25.93.* 16.01.04, 09:03
      W tej chwili najbardziej zyskownym instrumentem są pochodne na waluty i
      surowce. A kto jest przy zdrowych zmysłach niech trzyma sie z dala
      od dłużnych papierów przez najbliższe pare lat. Na tym sie zarabia gdy spadają
      stopy procentowe, a w najbliższych latach to się nie stanie, bo najpierw muszą
      wzrosnąć a taki cykl tez trochę potrwa. Dla ciułaczy radziłbym powoli zwiększać
      udział w portfelu USD (obrót na gotówce, więc potem unikniemy podatków i
      kontaktów z fiskusem).
    • Gość: spekulant Re: Fundusze inwestycyjne: koniec ery łatwych pie IP: 212.14.17.* 17.01.04, 09:00
      Panie i panowie, spokojnie, najpierw obligacje miały być wiecznie super
      inwestycją teraz akcje, a na koncu jak pseudo spece czyli "ZAWODOWI
      PRZEGRYWACZE CUDZYCH PIENIĘDZY" poniosą klęskę na naszej giełdzie, namawiać was
      będą na derywary.
      Przynieście kasę z dużym oporem do mnie, to za prowizję od ZYSKU zarobię wam
      dużo kasy i będziemy zadowoleni.Jeśli nie to i tak wyszarpie ją wam bo
      zaniesiecie ją do TFI, a to cienkie bolki.
      Teraz muszę lecieć zrobić kolokwium swoim studentom, bo w tygodni tylko rynki
      się liczą, a etet na uczelni trzeba odrobić.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka