Dodaj do ulubionych

Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt

IP: *.acn.waw.pl 16.03.10, 09:09
Oj nie ładnie! Znowu eksperci zaspani? Wybieramy najniższy abonament
za 29 zł, przez 3 miesiące mamy stan darmowy za darmo, potem płacimy
15 zł. Zatem podczas całej umowy średnio 42 zł za abonament. Więc
Państwo eksperci znowu się nie przygotowali?
Obserwuj wątek
    • Gość: adam lep przed sprzedażą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 10:27

Novator Telecom Poland posiada posiada 40% udziałów w Play.

Firma ta kontrolowana jest przez islandzkiego miliardera Thora
      Björgólfssona który jak donoszą media wkręcił w swoje banki - które
      zbankrutowały- tysiące ludzi, którzy powierzyli mu swoje
      oszczędności, zostali skuszeni wysokimi oprocentwoaniami lokat.

Czy nowa rocznicowa oferta nie działa w ten sposób?, założmy że
      najpierw Play ściągnie niewinnych, potem odsprzedadzą biznes - o tym
      krążą już legendy - a nowy właściciel podwyższy taryfę bo musi wyjść
      na swoje. A ty zostaniesz w sieci z ujmując delikatnie nie najlepszym
      zasięgiem po rynkowych cenach
      • Gość: Plus+Play Play = najlepszy zasięg IP: 213.241.63.* 16.03.10, 10:58
        Play działa na bazie swojej sieci ORAZ sieci Plus.
        Na dziś jest to najlepszy zasięg w Polsce
      • Gość: Polak1234 Re: lep przed sprzedażą IP: 217.17.41.* 16.03.10, 10:59
        widać że Orange/ Plus / Era nie śpią tylko straszą potencjalnych klientów
      • Gość: Piotrek Re: lep przed sprzedażą IP: 195.33.34.* 16.03.10, 11:27
        Ty jesteś głupi tak sam z siebie, czy Ci za to płacą?

Nawet jeśli ten idiotycznie czarny scenariusz się sprawdzi, to
        ludzie za free i od ręki migrują do innych operatorów..

proste..
        • panbramkarz Re: lep przed sprzedażą 16.03.10, 11:41
          Hmm tobie placa chyba za brak myslenia za free moze emigrowac
          prepaid albo "abonsmentowiec" ktoremu konczy sie umowa a co z tymi
          co im zostalo jeszcze kilkanascie miesiecy do konca umowy? placic
          kare za zerwanie umowy ? czy plakac i placic za drogie polaczenia?
          • Gość: regdos Re: lep przed sprzedażą IP: *.icpnet.pl 16.03.10, 11:50
            W przypadku gdy operator zmieni warunki (taryfę) w trakcie trwania umowy na
            gorsze dla abonenta to abonent ma prawo rozwiązać umowę bez płacenia kar umownych.
      • business3 Zasięg Play=zasięg Plus ;-) 16.03.10, 12:47
        Zasięg Play=zasięg Plus ;-)
        • Gość: żałosne Re: Zasięg Play=zasięg Plus ;-) IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 21:59
          zero ( Play ) równać do Plusa, oj nie uczyli matematyki, nie uczyli !!
          miałem play teraz plus zasięgi n i e p o r ó w n y w a l n e jakość
          bezcenna :)
    • wedry Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt 16.03.10, 11:15
      Mnie tam taka oferta nie skusi.
    • audikom Play nie taki wspaniały 16.03.10, 12:01
      Kiedyś chwaliłem ale teraz gdy przyszedł termin rozwiązania umowy na czas określony to poznałem jak ta firemka skutecznie utrudnia jej rozwiązanie i przekształca ją w umowe na czas nie określony .
      Za nim skutecznie rozwiążesz umowe to zapłacisz za co najmniej dwa niechciane okresy rozliczeniowe.
      Jest to nie uczciwe traktowanie które to podobno miało być ukrucone przez odpowiednie urzędy i nie spowoduje dobrych wypowiedzi o tym operatorku.
      Nowe oferty Play są coraz słabsze i nastawione głównie na nowych jelonków a swoich abonentów traktują po macoszemu.
      • Gość: KKr Re: Play nie taki wspaniały IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 16.03.10, 12:13
        człowieku zanim zaczniesz kogokolwiek krytykować, użyj słownika ortograficznego,
        to nie boli - ukrócić, a nie ukrucić.

i nie płacz tu że za późno faks o rozwiązaniu umowy wysłałeś, bo gdyby nie PLAY
        płaciłbyś teraz w W# dalej 79 groszy za minutę, ale byłbyś zadowolony że
        rozwiązałeś umowę o miesiąc szybciej.

Gratuluję.
      • Gość: ha ha Z niczym takim się nie spotkałem. IP: 89.191.147.* 16.03.10, 13:45
        Pewnie przespałeś moment rozwiązania umowy i tyle.

Ja teraz mam Fresha :)
    • maniek_ok Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt 16.03.10, 12:21
      A niby jakim cudem skoro stan darmowy jest na 30dni?
    • maniek_ok Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt 16.03.10, 12:28
      Niestety, ofensywa "medialna" jest potezna - i to widac po tego typu bzdetnych
      artykulow. Ale fakty sa inne. Dopoki Play nie zrezygnuje z wyzszej oplaty
      "dzwoniacych do sieci" to nie ma szans na powazna klientele. Owszem -
      dzieciarnia, mlodziez, przedsiebiorcy do ktorych ludzie dzwonia i ludzie ktorym
      karta jest "po cos" potrzebna - maja Play, ale reszta po jednym telefonie do
      Play nigdy juz tam nie zadzwoni. I to jest najwiekszy problem tej sieci. Sam
      wlasnie podjalem decyzje o przejsciu do mB mobile - jest o wiele sensowniejszy i
      ludzie beda do Ciebie dzwonic. Ja znam kilka osob ktorzy maja karty Play - i
      nikt do nich nie dzwoni. Kilka juz przenioslo sie na inne sieci, bo to sie po
      prostu nie oplaca - nikt nie bedzie przeplacal za polaczenia z Play-em.
      Ja tez mam karte Play - i co z tego? Uzywam jej tylko do dzwonienia do
      robotnikow, bo oni sa najczesciej w Play, oraz jak mam jakas potrzebe
      skorzystania z gps-a, co zdarzylo sie dwa razy w ciagu pol roku... Play zarobil
      na mnie jakies 35pln, a karte mam jeszcze wazna ho ho ho ho... Kosmos interes,
      co? Takich klientow to kazda siec moze miec miliony...
      Wiec bez przesady z tym "wytyczaniem trendow" - jak na razie to Play jest siecia
      tylko dla ludzi ktorzy odbieraja telefony od nieznanych osob - reszta nie da
      rady wytrwac w Play. Chyba ze dzieciaki - to oczywista sprawa.
      • Gość: Obserwator Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: 194.181.108.* 16.03.10, 12:47
        Moja cała rodzina jest w Orange już od 8 lat, wcześniej w idea. Posiadam 2
        telefony na firmę i 2 na karty. W przypadku firmowych właśnie kończył się okres
        poprzednich umów i chciałem przedłużyć, warunki, które mi zaproponował Orange
        jako dla klienta z wieloletnią tradycją były po prostu skandaliczne i to już w
        tej nowej ofercie Optymalnej!!! Play za to zaoferował mi nie dość, że rabat 50%
        na abonament na 13 miesięcy - 37,50zł netto za 270 min to jeszcze darmowe
        połączenia z wszystkim w Play oraz darmowe na wszystkie stacjonarne gdzieś w
        Oragne chcą 10 zł netto za 1 numer!!! A do tego Orange chciało 360zł za telefon
        Nokia E66 zaś Play tylko 120zł. Jak myślicie co wybrałem? Powiem szczerze, że
        niechętnie przechodzę do Play bo byłem w Orange tyle lat i mam wszystkie numery
        ale to co proponuje Orange w porównaniu to Play to śmiech na sali. Przechodzę
        teraz wszystkimi 4 numerami do Play i nawet w komórkach na kartę będę miał
        darmowe rozmowy do Play czyli wszyscy będą mieli za darmo do siebie w Orange
        można pomarzyć tylko o takich możliwościach, nie mówiąc o Erze czy Plusie bo
        tamci to już całkiem są za murzynami. Poza tym chwała Play za to, że zmusił ten
        kartel Orange/Era/Plus do obniżki bo jednak można mieć min. połączenia za 29 gr
        i dalej zarabiać a nie jak kiedyś 60-70 gr.
        Oby tak dalej Play robiło bo teraz dokładnie to Play kreuje rynek a te molochy
        tylko się dostosowują a my klienci na tym zyskujemy.

Pozdro
        • big_pijak Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt 16.03.10, 14:54
          Mam ten sam problem w tej chwili. Od kilku lat jestem w Orange, ale
          chyba najwyższy czas się rozstać, bo to co zaproponowali mi teraz za
          przedłużenie umowy w "orange dla firm" to jet jakaś kpina. Nie
          mówiąc o tym, że wszystkie minuty co to się nazbierały i miały być
          na zawsze, w momencie jak podpiszę nową umowę, poprostu przepadną.
          Zastanawiam się właśnie nad playem lub zmianą orange na kartę i
          poczekać może kiedyś będą mieli lepszą ofertę?
        • maniek_ok Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt 16.03.10, 15:56
          No to zalezy jaka kto ma "firme" - bo jezeli te telefony sluza tylko do rozmow w
          sieci wlasnych 4-rech numerow rodzinnych to spoko. Tyle ze chyba nawet Era ma
          Siec Rodzinna, nie trzeba daleko szukac i robic wielkiego halo...
          Ale jezeli to sa numery firmowe - szybciutko bedziesz na kolankach wracal do
          Orange. Powod? 90% ludzi, twoich zapewne potencjalnych klientow, ma abonament z
          pula darmowych minut. Bula za to co miesiac haracz - 25, 50pln, czasem 70pln. I
          wali ich wszystko - maja se ten abonament i placa co miesiac te 50pln. I nagle
          robia z Toba interesy. W kolejnym miesiacu przychodzi rachunek - i zamiast 50pln
          stoi 60pln. Przecieraja oczy z totalnego wkurzenia i sprawdzaja co to za koszt
          jest, przeciez zawsze spokojnie sie mieszcza w swoim abonamencie.... I znajduja
          - polaczenie do Ciebie za 79gr/min, pomimo pakietow darmowych minut (tak jest w
          wiekszosci sieci, oprocz mB mobile bodajze).
          I nikt do Ciebie juz nie zadzwoni, chyba ze naprawde musi. I zawsze bedziesz na
          koncu listy potencjalnych firm do wyboru - wiem, ja jak szukalem wykonawcow
          budowlanych to po kilku takich wpadkach sprawdzam czy pajac nie jest w Play i
          jezeli jest to jest odsuwany na koniec listy. Jego brocha i jego interes. Teraz
          i Twoj. Milego "telefonowania" ze swoja rodzinka!
          • Gość: MyGod! Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.10, 16:10
            > robia z Toba interesy. W kolejnym miesiacu przychodzi rachunek - i zamiast 50pl
            > n
            > stoi 60pln. Przecieraja oczy z totalnego wkurzenia i sprawdzaja co to za koszt
            > jest,

Boże, uchowaj od klientów dla tórych koszt 10 zł miesięcznie jest nie do zaakceptowania
            • jazzee Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt 16.03.10, 17:08

>
              > Boże, uchowaj od klientów dla tórych koszt 10 zł miesięcznie jest nie do zaakce
              > ptowania

Właśnie to miałem napisać ;D

Panie maniek, nie tędy droga w biznesie :D
            • Gość: pool Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: 167.127.24.* 16.03.10, 17:16
              Nie moj drogi. Wyrzucenie w bloto 10zl/miesiac/karte sim kiedy ma sie tych kart
              pare jest nieoszczednoscia. Dlatego tez, lepiej przesunac takiego
              klienta/kooperanta na koniec listy.
              • giuseppe53 rozumiem, że szanowny Pan tankuje olej rzepakowy 16.03.10, 18:34
                zamiast diesla u Shella bo to taniej ;-D
              • Gość: tomo Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.chello.pl 16.03.10, 19:52
                Podobno są takie firmy gdzie podcierają się szkłem żeby było taniej... Kiedyś np
                widziałem kolorową drukarkę laserową podłączoną w piwnicy za oponami grabiami
                itd, żeby pracownicy na niej mniej drukowali. Z tym sortowaniem listy telefonów
                po operatorze jest podobnie :)
          • Gość: kasia Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: 198.36.86.* 16.03.10, 18:53
            maniek nie pisz bzdur bo jak masz abonament to nie interesuje cie cena
            minuty do play bo twoja minuta w abonamencie jest 29 badzć 39 gr w
            zależności od abonamentu i sieci nie wprowadzaj ludzi w błąd idioto jeden
          • Gość: tomo Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.chello.pl 16.03.10, 19:45
            Wiesz... Ja mam firmę i Play dla firm od ponad 2 lat... Faktycznie do Play
            niektórzy mają drożej do plusa, ale jeśli komuś to przeszkadza, to powiedzmy że
            to prawdopodobnie nie chcę, żeby został moim klientem :) I nie jestem
            robotnikiem budowlanym. Zapewniam cię poza tym, że nie każdy "przeciera oczy z
            totalnego wkurzenia" jeśli musi za telefon zapłacić nie 50 tylko 60 zł, ponieważ
            dla większości ludzi z którymi mam do czynienia 50 zł to nie kwota a 10 zł to
            nie różnica. A skąd wziął się u mnie Play? Ano w Plusie moje miesięczne rachunki
            wynosiły 150 - 350 PLN, w Play spadły do 70 a różnice między miesiącami są tylko
            w tym ile minut przechodzi mi na następny okres, a nie w wysokości opłat.
          • Gość: maniek prwdziwy Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 18:21
            Ciągle to samo piszesz. Nie lubią Ciebie albo słaby fachowiec jesteś.
      • business3 A co ty dzwonisz jak najęty? Dzwoń zwięźle... 16.03.10, 12:50
        A co ty dzwonisz jak najęty? Dzwoń zwięźle...
        Poza tym już to widzę, jak zajęci biznesmeni analizują bilingi...
      • greges58 Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt 16.03.10, 16:13
        Najszczersza Prawda !!!

Gdy widzę numer : 790......
        Nie dzwonię !

Dla zasady,
        chociaż stać mnie ;)
        • Gość: pablo Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.acn.waw.pl 16.03.10, 19:02
          A na 605 i 609 zadzwonisz? ;-)
          • greges58 Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt 17.03.10, 12:41
            Zadzwonię, ale TYLKO raz !

Ja wiem, co to jest " przenoszenie numerów. "

Oficjalnie, PLAY ma : 790, 791, 792, 793, 794
            Oraz kilka innych... . Na 5. i 8.

Używam telefonów na kartę. Po każdej rozmowie, dostaję SMS z ceną.
            Mieszczę się - zawsze - w złotówce !
            To jest około 21o sekund gadania. Prawie trzy i pół minuty !

Po rozmowie z Tobą, dostałbym rachunek na 2 złote i 80 groszy.
            Nie chodzi o Kasę...

Co pomyślę ?
            Ten Sk...
            Chciał mnie naciągnąć !

Nigdy nie zadzwonię więcej ? ? ?
            Oczywiście !

PLAY, to telefon dla dzieci. Kupujesz i dzwonisz do nich.
            Masz pełną kontrolę nad wydatkami, dodatkowo doładowując im konto rozmowami !

Zresztą...
            Ich " Target ", to naprawdę Małolaty. Muzyka i gry. Multimedia.
            Przedszkole !

Zrozumiałeś, nareszcie, sens tej dyskusji ?

Pozdrawiam ^ ^

Grzesiek
            • Gość: maniek prawdziwy Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 18:24
              Nie dzwoń. :-P
        • Gość: tomo Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.chello.pl 16.03.10, 19:47
          Ja mam w Play 607, pamiętaj!
      • Gość: tyle w temacie Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 16:52
        Zgadzam się. Też mam telefon w Play do odbierania rozmów od
        klientów. Doładuje raz na rok za parę groszy. Więc na mnie biznesu
        nie robi. I też staram się unikać dzwonienia na numery PLAYa.
        • Gość: tomo Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.chello.pl 16.03.10, 19:50
          Robi!
          Jak dzwoni do ciebie klient to oni dostają od operatora tego klienta kasę za
          przyjęcie połączenia spoza sieci. Częścią tej kasy dzielą się z tobą i stąd te
          bonusy za odbieranie cudzych połączeń. Dla operatora rozmowy w sieci są totalnie
          za darmo, a płaci tylko operatorom innych sieci jak jego klient gdzieś zadzwoni
          :) Więc jak chcesz szkodzić Play to dzwoń z ich telefonu :)
      • Gość: kasia Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: 198.36.86.* 16.03.10, 18:51
        maniek masz problem z dzwoniąc do PLAY widać jesteś biedakiem na kartę bo ci
        co maja abonament maja w dupie to ile kosztuje minuta do play
        • greges58 Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt 17.03.10, 13:15
          Gość portalu: kasia napisał(a):

> jesteś biedakiem na kartę,
          > abonament ma w dupie, ile kosztuje minuta do play !

Skorygowałem Twój bełkot...

Abonament - nic nie znaczy !
          Cena to cena.
          Sprawdzałem, minuta do PLAY, jest z a w s z e droższa ! ! !

Ha ha ha...

Pozdrawiam ^ ^
      • Gość: maniek prawdziwy Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 18:18
        To nie dzwoń. :-P
        • Gość: ha,ha Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 21:52
          przecież do kogoś w play się nie da zwykle zadzwonić, zasięg dno, sms
          dochodzą w czasie mocno wirtualnym :)
          kupno telefonu w play to zakup często tylko aparatu, o ile nie popsuty
          od nowości ( zwykle kupują na tony ) to jedynym sensownym rozwiązaniem
          jest włożenie karty innego operatora.
          Play to dno
    • Gość: Emil Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.warszawa.mm.pl 16.03.10, 12:49
      Z tym internetem 5G to sciema. Aktualnie mam na koncie 4G i praktycznie
      net nie działa. Prędkość też jest tragiczna. Zapomnij np o Youtube. W
      sumie jak ktoś ma inną możliwość np router to Playa jest bez sensu.
      • mwilq Re: Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt 16.03.10, 13:13
        Pozwolę sobie poprawić - jeżeli ktoś ma jakąkolwiek inną niż przez kom. możliwość podłączenia netu,to Play,Blueconnect ,iPlus itp. sa całkowicie bez sensu.No,chyba że chodzi o lans z laptopem w galerii handlowej.
        Sam przeniosłem 3 tel. z Orange do Playa,bo oferta na kontynuację była porażkowa,tak samo jak cena za minutę.Pamiętajcie:
        Gdyby nie Play,to oferta 50 gr./min. byłaby dzisiaj rewelacją.A stawki za połączenia do Play będą spadać,bo spada,zgodnie z decyzją UKE stawka MTR naliczana przez Play.Oczywiście przez jakis czas Wielka 3 będzie zarabiała znacznie więcej na połączeniach do Play,niż na pozostałych,ale w końcu beda musieli,sami,albo pod naciskiem regulatora wycofać sie z tej zmowy cenowej.
    • Gość: kaziu www.sprawdznumer.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:25
      takie serwisy teraz pedą potrzebne , bo wszyscy chetnie daja dzwonic
      ale we własnej sieci :) , a w zwiazku z przenoszeniem numerów teraz
      sie nie mozna połapac kdzie kto jest , POLECAM :
      www.sprawdznumer.pl, www.wjakiejsieci.pl idt
    • needmoney Spaprali żniwa dopnej trojki 16.03.10, 14:05
      Spaprali żniwa dopnej trojki która dalej by strzygła barany stawką 79 gr. za minutę... Ale i tak wolę ofertę na kartę żadnych zobowiązań
      i raz gadam dużo raz mało i tylko za to płacę.
    • Gość: Adam. Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 16:11
      Gdyby nie Play to dalej by nas rzeźbili na cacy .
    • Gość: pozdrawiam Re: Spaprali żniwa dopnej trojki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 16:50
      A może trollu darmowym sposobem sobie mózg zamontujesz??
    • ulanzalasem Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt 16.03.10, 18:08
      W UK(Europie zachodniej) czy USA za jakieś 140-160zł mamy 400-800 minut, do
      tego masy rzeczy bez limitu jak SMSy i emaile. Chyba nie warto wspominać o
      ilości dostępnych modeli telefonów do wyboru?
      U nas nadal się podniecają minutami, a kiedy internet w komórce będzie tańszy
      bo dzisiaj jego cena przypomina cenę jednej minuty sprzed paru lat...
    • Gość: kiedyś Play Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.centertel.pl 17.03.10, 19:23
      Nudzi już ta ciągła Play Propaganda...
      Sieć dziurawa jak sito, rozmowy przez telefon o jakości żenującej a w
      reklamach kłamią jak to ma być pięknie i miło...
      A to wszystko i tak nic przy internecie Play który nazywają bezprawnie
      'mobilnym'. Jego mobilność polega jedynie na tym że trzeba biegać za sygnałem!
    • Gość: milka Play ogłasza nowa ofertę i stawia na ryczałt IP: *.aster.pl 17.03.10, 22:05
      mysle ,ze poki nie wprowadzili tej oferty to nie ma co dyskutowac,jak sie
      pojawi konkretny regulamin to bedzie mozna powiedziec
      cos wiecej, choc jak dla mnie zadna innowacja na rynku, tego typu promocje
      wprowadzil juz play , wiec chyba przescigaja sie w tych samych
      ofertach. Wszyscy operatorzy maja teraz podobne te promo. , tylko kazdy
      wprowadza inne stawki,a ceny o dziwo kolosalnie sie roznia
      Pakiety smsow w orange mozna wykupic za 4 zl (400 smsow), ta sama oferte
      wprowadzilo heyah i play tyle ze po doladowaniu
      konta kwota 30 zl, wiec stawki nieporownywalne , no ale moze to cisza
      przed burza?
    • Gość: alien źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 13:53
      widać nie tylko ja uważam iż nowe oferty pleja są mówiąc oględnie nieciekawe.
      abo za 29 zł wcale nie jest taki fajny lepiej wziąc fresza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka