peperro "Rzeczpospolita": Podatek solidarnościowy od po... 25.05.10, 09:37 Nieszczęsny kraj rządzony przez idiotów ekonomicznych z tytułami profesorskimi :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Podatek od onajbogatszych? 25.05.10, 09:39 Zgadzam się - niech posłowie, senatorowie zapłacą. Kołodko też... 30% majątku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldemarpi "Rzeczpospolita": Podatek solidarnościowy od po... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 09:43 Nałożyć na wszystkich co mają powyżej 10 tys. brutto. Ja mając 3000 i 5-cio osobową rodzinę (w tym dwoje na pokoju, bo studiują) mam problem przeżyć z tego od 1-szego do 1-szego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.d. "Rzeczpospolita": Podatek solidarnościowy od po... IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.10, 09:47 a ja proponuję, aby posłowie i urzędnicy zrezygnowali z wojaży na nasz koszt i ograniczenie bzdurnych etatów stworzonych dla "kolesi" i zwolnienie ich, niech zajmą się uczciwą pracą. Nie może być tak, że połowa kraju robi na drugą połowę(czytaj:urzędników), a ci w zamian nic nie potrafią pomóc tym, którzy tego potrzebują i rzucają kłody pod nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan "Rzeczpospolita": Podatek solidarnościowy od po... IP: 81.219.230.* 25.05.10, 09:49 kołodko= KRETYNIZM...ale wymyslił..do tego trzeba studia w prlu skonczyć..profesor jak z koziej d..y traba...i zatrówa młode umysły na tych studiach...WSTYD!!!FUJ Z NIM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabon "Rzeczpospolita": Podatek solidarnościowy od po... IP: 170.252.72.* 25.05.10, 09:51 oj Kolodko KOlodko, kto ci dal te tytuly uniwersyteckie? Idac wielkim pomyslem Pana Kolodki wpadl mi pomysl jak uzdrowic gospodarke Polska i zwiekszyc bezrobocie. Potrzeba wprowadzic dodatkowy podatek progresywny od dochodow ok 40% - wtedy uda sie zalatac dziure w ZUS i innych placowkach, pokonczyc drogi i pomoc powodzianom. Zreszta co ja pisze, jakie 40%, najlepiej 80% to bedzie mozna pomoc jeszcze wiecej, a moze nawet 100% to juz Polska bedzie miodem plynaca i wisnia kwitnaca. Mam nadzieje ze wreszcie nasz Kolodko zostanie doceniony i znajdzie sie na bezrobociu na dlugie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: "Rzeczpospolita": Podatek solidarnościowy od 25.05.10, 10:03 Prof. Kołodko rozumuje kategoriami współczesnego cywilizowanego państwa kapitalistycznego, które widzi sprawy wspólnotowe. Większość dyskutantów pozostaje na poziomie kapitalizmu XIX wiecznego, na zasadzie co moje to nie rusz. Z tegpo powodu bardzo śmieszy mnie w niesolidarnym kraju odprawnianie modłów nad Solidarnością. Skutki powodzi też są wynikiem takiego myślenia. Każdy robi co chce, bo moje i mogę. A przeciwadziałanie skutkom powodzi jest działaniem tlko wspolnotowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek C. Re: "Rzeczpospolita": Podatek solidarnościowy od IP: 217.147.104.* 25.05.10, 10:48 Wiec niech urzedasy poczuja wspolnote i nie wydaja pozwolen na terenach zalewowych. Niech ludzie poczuja wspolnote z moim portfelem i nie buduja sie zaraz przy walach. Jak zwykle wymaga sie solidarnosci i wspolnotowosci od tych co zarabiaja. Jakos nie widze potepienia glupoty a solidarnscia w tym przypadku byloby rozpoznanie wlasnej glupoty i nie obciazanie innych. Generalnie, rozciaganie solidarnosci na wszelkie przypadki to jakies naduzycie, Rozumiem, ktos zachorowal, przypadek losowy. Ale tutaj tzw. solidarnosci domagaja sie ludzie ktorzy 'chodza na czerwonych pasach' na ruchliwej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GęśIcka Solidarnościowo to ja się mogę tylko pomodlić. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 09:51 W Świątyni Opatrzności budowanej z moich podatków. O suszę w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: Solidarnościowo to ja się mogę tylko pomodlić IP: 91.150.142.* 25.05.10, 10:06 Rok temu modlili się o deszcz, ale droga do boga daleka , jak prośba doszła no to lunął, więc cud, trzeba stawiać zamiast wałów nowe świątynie i nieustannie dziękować.A Dziwisz wystawił kości Stanisława pod srebrnymi dzwonami- no żeby znowu nie przedobrzył, bo jak dojdzie do boga i znowu zakręci, to przyjdzie nam wielbłądy hodować.Ale przewodnia siła narodu nie śpi i czeka, aż gdzieś w ekstremalnych warunkach przeżyje jakaś osoba i ogłosi cud za wstawiennictwem wiecznej dziewicy, no i będą baranki boże stawiać nowe krzyże, nowe światynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Kołodko to socjalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 09:54 Jego teorie ekonomiczne nie mają niestety wiele wspólnego z prawdziwą teorią ekonomii, jest to tzw. ekonomia polityczna, która odzwierciedla poglądy polityczne jej propagatora na niwie pseudo naukowej. Oskar Lange się Panu Kołodce kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Jestem za pakietem ustaw IP: 91.150.142.* 25.05.10, 09:57 I wariant: członkowie KRUS opodatkowani podatkiem solidarnościowym na rzecz powodzian II wariant :objąć wszystkich ubezpieczeniem i opodatkowaniem na ogólnych i współnych zasadach , i wtedy wprowadzić solidarnościowy podatek na pokrycie strat i uporządkowanie budowli hydrologicznych ( np na dwa lata), a dalej to ubezpieczają się sami na ogólnych zasadach Odpowiedz Link Zgłoś
toojaam Na emeryture 25.05.10, 09:58 Ja bym jednak sugerowal zeby ten komunista poszedl na emerytura i pisal bajki dla dzieci o zlych kapitalistach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menda "Rzeczpospolita": Podatek solidarnościowy od po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 10:02 a co na to Napierd*alalski? przeciez prof. Kretynodko z tej samej komuszej bandy - dobre socjalistyczne wujki co to potrafia tylko krasc jednym i rozdawac "potrzebujacym", czyli w praktyce sobie i swoim pociotkom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: "Rzeczpospolita": Podatek solidarnościowy od IP: 91.150.142.* 25.05.10, 10:10 A teraz to jednych okradają a innym nie dają w tym rzecz i im ktoś ma mniej to więcej biorą. To trochę drobna ale istotna różnica między PO-PiS-kami a komuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał chyba Panu się coś przyśniło państwo powinno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 10:09 być przygotowane na takie sytuację chyba jest coś takiego jak Rezerwy celowe i z tego powinno się naprawić infrastrukturę, a płacić powinni Ci którzy wydali zgodę na powstanie osiedli na terenach zalewowych jak np. słynny wrocławski kozanów - pan Zdrojewski był chyba wtedy prezydentem jak wydano zgodę na budowę osiedla niech buli do końca życia drudzy w kolejce to posłowie to oni tworzą prawo skoro wały interesują ich tylko w momencie powodzi to teraz niech płacą skoro nie potrafią stworzyć skutecznych przepisów o specjalnym znaczeniu. Dlaczego podatnik ma być po raz kolejny okradany przez Państwo dlaczego kosztem lepszych słupków mamy płacić za nieudolność władzy skoro ludzi mieszkający w pobliżu wałów nie wybierają takich władz które zrobią im wały bądź je naprawią sami są sobie winni - to nie my jesteśmy dla władzy tylko oni mają reprezentować i działać nasze dobro. Dlaczego po powodzi 97 roku Zdrojewski był dalej prezydentem miasta czy mieszkańcy Wrocławia nie widzieli że nic nie robił dla ich bezpieczeństwa i wybrali go po raz kolejny aż do 2001 r. sami macie to czego chcieliście.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: chyba Panu się coś przyśniło państwo powinno IP: 91.150.142.* 25.05.10, 10:20 Oj robił Zdrojeewski robil, bo wybudowane domy na terenach zalewowych to chyba jego dzieło, ale styropianowcy już tak mają jak jedno spierdolą , to awansują i piprzą dale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt "Zlikwidować dodatki, zasiłki dla bezrobotnych IP: 91.150.142.* 25.05.10, 10:17 i skierować ich do pracy, do usuwania szkód, budowy...... Opodatkować i ubezpieczać wszystkich na takich samych zasadach.Środki kierować na konkretne cele: budowa dróg,mostów , wałów........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: "Zlikwidować dodatki, zasiłki dla bezrobotnyc IP: *.chello.pl 25.05.10, 19:47 i pozabierać naciągane renty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Ani złotówki dla powodzian. IP: *.ust.tke.pl 25.05.10, 10:27 Ludzie, którzy pobudowali się na terenach zalewowych nie tylko nie powinni dostać jakiejkolwiek pomocy, ale pwinni pokryć jeszcze koszta prac ratunkowych.Państwo powinno przeprowadzić śledztwo, jak to się stało, że ci ludzie pobudowali się tam, gdzie nie powinni.Kto dał komu w łapę, za wydanie pozwolenia?Dlaczego mamy pomagać ludziom łamiącym prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
dehypnotizer Chyba go pogięło. W ogóle najlepiej wrócić do PRL 25.05.10, 10:28 i zabrać wszystko "tym bogatym złodziejom". Chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobi Proszę o definicję "bogatości" IP: *.umcs.lublin.pl 25.05.10, 14:15 Jak jestem bogaty to można mnie okraść? Odpowiedz Link Zgłoś