Dodaj do ulubionych

Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia w...

IP: 213.155.183.* 22.07.10, 00:46
Słowa pracowników "Plusa"
"Chodzi o ... wyeliminowanie nieuczciwych zachowań prowadzących do nadużyć ...
ale podpisz i złóż fałszywe oświadczenie - nikt go nie sprawdza..."
Czy tylko ja widzę, że Plus żąda fałszywego oświadczenia uzasadniając to
potrzebą wyeliminowania nadużyć?
Obserwuj wątek
    • mwilq Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia 22.07.10, 02:28
      Nie,to jakieś szczątki regulacji nie istniejącej od jakichs 10 lat.W latach 90-tych państwowa jeszcze Telekomunikacja Polska przyznawała inwalidom zniżkę na abo na tel. stacjonarny.Było to prawo,nie promocja,a zniżka była refundowana przez państwo.Po prywatyzacji TP SA Francuzi dalej respektowali prawo do zniżki,ale państwo dopłacało do telefonu tylko raz,więc trzeba było zadeklarować,czy korzysta sie ze zniżki na tel. stacjonarny,czy komórkę (dotyczyło to tylko Idei).
      Po prostu ktoś w Plusie przepisał bezrefleksyjnie archiwalny regulamin zniżki dla inwalidów z TP SA i tyle.
      • ferning Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia 22.07.10, 10:03
        Interesujące,
        dzięki za ciekawe wyjaśnienie. Ciężko tu o takie:) zwykle.
      • Gość: zet Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 11:24
        mwilq napisał:

> Nie,to jakieś szczątki regulacji..

no prosze prosze, czlowiek wiecej dowiedzial sie z postu pod
        artykulem niz samego art.
        Dzieki ;)
    • Gość: andel Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia w... IP: *.chello.pl 22.07.10, 07:56
      Plus to chyba najgorszy polski operator a to tylko potwierdza ten fakt.
    • Gość: Mr Cernik Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia IP: *.chello.pl 22.07.10, 08:01
      Jedyny operator, który daje zniżki inwalidom - i też można się do niego przywalić o duperel (fakt, że głupi). Byle wierszówkę wyrobić.
    • Gość: kk Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia IP: 91.198.118.* 22.07.10, 08:13
      No wreszcie - wakacjna aferka dnia! Nie moglem sie doczekac, co to dzis GWno
      wymysli. I jest!
      To ci dopiero problem!Faktycznie - nic tylko wywalic oferte do kosza, bo jakis
      "pan" ma umowe w tp sa... Brawo dla dzielnego dziennikarzyny - naprawde super
      robota!
      Co tam jutro sie wymysli, co?
      • Gość: L KK - lecz się IP: 195.47.201.* 22.07.10, 08:28
        Co za rzeczową opinie wyraziłeś - pełną uzasadnień i argumentów.
        Lecz się człowieku. Musisz byc chory skoro podniecenie cię ogarnia gdy otwierasz
        gazety i szukasz czegoś co nazwiesz wykryciem afery...
    • Gość: mm Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia w... IP: 91.208.150.* 22.07.10, 08:47
      a to niewidomy musi mieć komórkę? jak ma zniżke w TP to chyba
      wystarczy mu... a komórka nie jest obowiązkowa.
      • Gość: akurat Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 08:59
        Co w tym złego, ze miałby ulgę na artykuły, które umożliawiają mu
        kontakt ze światem? Wiadomo, że komórka nie jest obowiązkowa, ale
        bez przesady.
        • Gość: ktoś no właśnie: bez przesady IP: *.181.225.132.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.07.10, 09:30

daj kalekiemu palec, a chce całe ramie.

ten kaleka ma kontakt ze światem, skoro ma tel stacjonarny. woli komórkę - to niech zrezygnyje ze stacjonarnego, proste. mnie nie stać na dwa telefony. no ale ja normalny jestem - pełnosprawny.
          • Gość: Jonek Re: no właśnie: bez przesady IP: *.e-wro.net.pl 22.07.10, 09:51
            Może i jesteś pełnosprawny ale normalny to z pewnością nie jesteś. stacjonarnego
            telefonu nie zapakujesz do kieszeni i nigdzie nie zabierzesz. mamy XXI wiek
            jeśli jeszcze nie wiesz, komórka to standard dla każdego zdrowego,
            niepełnosprawnego i nawet dla nienormalnego jak ty.
            • Gość: ktoś Re: no właśnie: bez przesady IP: *.181.208.29.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.07.10, 10:28
              moze i jestem nienormalny, ale z pewnością nie jestem analfabetą
              funkcjonalnym: pisałem o rezygnacji ze stacjonarnego co otwiera
              drogę do półdarmowego komórkowego.
      • Gość: czytelnik MM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 09:07
        nie od dziś wiadomo, że posiadanie rozumu tez obowiązkowe nie jest, co widać na
        twoim przykładzie.
      • Gość: tina Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia IP: 77.236.0.* 22.07.10, 09:20
        O czym ty człowieczku piszesz? Właśnie niewidomy powinien mieć
        komórkę. Tylko głąb może twierdzić, że niewidomy nie wychodzi z
        domu. Mam nadzieję, że to tylko twój głupi żart.
    • toshiro32 Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia w... 22.07.10, 08:53
      Plus to niewątpliwie najgorsze dziadostwo na naszym rynku. Radzę
      kazdemu omijać szerokim łukiem.
      • badjuk Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia 22.07.10, 09:15
        Ale zawalona sprawa....
        Wcale operator nie musi dawać takich upustów.
        Ograniczenia są z tego tytułu żeby taka osoba nie nadużywała tej oferty w ramach
        tego operatora.
        A to że ktoś powiedział że nie będzie to sprawdzane, to naprawdę miły gest. A
        ktoś zrobił z tego zbrodnie.
        • Gość: Misiek To nie tak IP: *.ghnet.pl 22.07.10, 09:31
          Faktycznie jest to miły gest, ale...
          nakłanianie do popełnienia przestępstwa (poświadczenie nieprawdy)
          jest co najmniej nieetyczne.
          Niestety idealnie wpisuję się w linię działania polskiego "byznesu".

Pomyśl! Jeśli nieetyczna firma nie widzi nic złego w tym działaniu, to nie
          będzie miała skrupułów wyśmigać Cię gdzie indziej.
          Rozumiesz?
          • badjuk Re: To nie tak 22.07.10, 10:35
            Ok... ale z tego co wiem i co obserwuję to prawie połowa obywateli w tym kraju
            to 'przestępcy'.
            Ponieważ mówią zazwyczaj o politykach, że taki to a taki jest złodziejem,
            oszustem itp.
            A prawo mówi że kto nie zgłosi, albo zataja informacje o popełnieniu
            przestępstwa sam jest współodpowiedzialny za nie.
      • Gość: pijozof Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 09:19
        To że ty masz z Plusem złe wspomnienia nie znaczy że to najgorszy operator.
        Nawet nie pokusiłeś się o uzasadnienie.
      • pbe64 Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia 22.07.10, 09:26
        A może jakieś argumenty. Napisałeś, że Plus to dziadostwo, to napisz dlaczego.
        A regulaminowi promocji się nie dziwię, bo znając co niektórych, to gdyby
        dopuścić nieograniczoną liczbę telefonów ze zniżką, to zaraz kupowaliby telefon
        ze zniżką dla żony, dziecka, babci, wnuczka itd.
        • panbramkarz Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia 22.07.10, 11:52
          np. Plus rozlicza sie z dostawcami "contentu" do tzw. sms premium
          rate po 60 dniach innym operatorom wystarczy 30
      • pataran Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia 22.07.10, 09:30
        Wypowiedział się rzeczowo fachowiec od siedmiu boleści. Korzystam z Plusa od 11 lat i nie zamierzam zmieniać. Takie dobre to dziadostwo.
    • Gość: Misiek Plus jest u mnie przegrany IP: *.ghnet.pl 22.07.10, 09:09
      od kiedy nie powiadomili mnie o nowej ofercie,
      na którą mogłem przejść od razu, bo skończył mi się cyrograf.
      I tak przez rok płaciłem wg. starych zasad.

Ni chuchu, ani smsa od nich nie dostałem.
      Dopiero po przejściu się zaczęło - tu promocja, tam promocja.

Co za sk.....
    • Gość: pijozof głos rozsądku IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 09:17
      Po pierwsze to jest prywatna firma i ma prawo stawiać warunki jakie jej się
      podoba(łącznie z tymi niemożliwymi do spełnienia).
      Po drugie co to za zniżki dla niepełnosprawnych? Czy ułomny ma mieć lepiej niż
      pełnosprawny? Może dajcie rabat dla zdrowych - dlaczego jestem dyskryminowany?
      Niedługo pedały też dostaną rabat bo normalność nie jest teraz modna.
      • panbramkarz Re: głos rozsądku 22.07.10, 11:56
        To jest nieuczciwe robienie z siebie "dobroczyncy" ja kazdemu nawet
        zdrowemu dam 1000 zyla pod warunkiem ze bedzie mial skonczone 80 lat
        i pozwolenie od rodzicow taki jestem chojny a co tam moze i po
        milionie dam.
      • Gość: spin Re: głos rozsądku IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 15:38
        normalność nie jest nie tylko modna,ale wręcz nienormalna, kolego
    • tty0 Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia w... 22.07.10, 09:26
      >>Konsultantka: - Jeśli pan podpisze, nikt tego nie będzie sprawdzał, więc w
      czym problem? - dziwi się.

Takim czymś już chyba powinien zająć się prokurator: podżeganie do
      przestępstwa poświadczenia nieprawdy i wyłudzenia usługi...
      • badjuk Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia 22.07.10, 10:53
        tty0 napisał:

> >>Konsultantka: - Jeśli pan podpisze, nikt tego nie będzie sprawdzał, w
        > ięc w
        > czym problem? - dziwi się.
        >
        > Takim czymś już chyba powinien zająć się prokurator: podżeganie do
        > przestępstwa poświadczenia nieprawdy i wyłudzenia usługi...

To zgłoś to.
    • Gość: Jonek Marketing IP: *.e-wro.net.pl 22.07.10, 09:32
      Plus chce się pokazać jak to dba o niepełnosprawnych. Na zajęciach z
      marketingu uczyłem się, że to jest budowanie pozytywnego wizerunku firmy. Ale
      faktycznie wcale nie zamierzają nikomu dawać tych 50% zniżki więc wymyślili
      wymogi nie do spełnienia. Mało kto z nas ma kogoś niepełnosprawnego pośród
      bliskich kto chciałby z tej promocji skorzystać zatem większość z nas nigdy
      się nie dowie że to pic na wodę ale reklama w mediach spowoduje sympatie dla
      firmy dbającej o los niepełnosprawnych. Marketing i tyle.
      • furry Re: Marketing 22.07.10, 11:20
        niemanie zniżkowego telefonu w tepsie to wg ciebie warunek nie do spełnienia?
        • Gość: Bolo Re: Marketing IP: *.home.aster.pl 22.07.10, 22:42
          no jak widać Jonka wiele rzeczy przerasta, nie wolno od niego zbyt wiele wymagać.
    • ggrdl Warunki są do spełnienia 22.07.10, 09:45
      Nie każdy ma telefon stacjonarny.
      Nie każdy niewidomy musi mieć zniżkę.
      Jeżeli oferuję zniżkę, to mam prawo stawiać warunki, brak zniżki u konkurencji
      może być z nich.

Dalsza część artykułu to wynik "przyciśnięcia do ściany" szeregowej pracownicy,
      która nie wiedziała jak się zachować.
      • Gość: Maria Re: Warunki są do spełnienia IP: *.tktelekom.pl 09.07.13, 09:44
        Brak słów! Zamiast ułatwiać to się jeszcze dokłada

www.likwidacja-barier.pl
    • Gość: tim Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia w... IP: 188.33.218.* 22.07.10, 09:55
      Sam byłem świadkiem jak jedna osoba brała zniżkę na iPlusa i poświadczała, że
      nie ma innych zniżek, a w rzeczywistości miała też zniżkę na telefon w Plusie
      !!! Oni tego nie weryfikują?? W obrębie jednej firmy ??? Niezły balagan !!
    • Gość: Albin Siwak Przecież chodzi o to IP: 62.29.174.* 22.07.10, 10:09
      żeby nagle nie przybyło głuchych kupujących telefony. Jeden głuchy w rodzinie i
      wszyscy gadają za połowę ceny.
    • Gość: ktoś Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia w... IP: *.181.208.29.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.07.10, 10:27

moze i jestem nienormalny, ale z pewnością nie jestem analfabetą
      funkcjonalnym: pisałem o rezygnacji ze stacjonarnego co otwiera
      drogę do półdarmowego komórkowego.
    • Gość: Dr Yamak "Warunki nie do spełnienia" a "wysokie wymagania" IP: *.chello.pl 22.07.10, 11:11
      chyba różnią się znaczeniowo te sformułowania? Na głównej stronie piszecie
      nieprawdę, a wielu ludzi przeglądając sobie wasz portal, nawet nie kliknie na
      ten artykuł i nie przeczyta opowieści w zupełnie innym tonie. Manipulacja
      czytelnikami, rzecz coraz częstsza, niestety
    • furry Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia w... 22.07.10, 11:17
      1) Rozwiązać "zniżkową" umowę z TPSA
      2) Skorzystać z promocji w Plusie. Można już, zgodnie z prawdą, podpisać że z
      innych zniżek się nie korzysta.
      3) Tego samego dnia podpisać nową umowę z TPSA, ze zniżką. Tu nie trzeba
      podpisywać taskiego ośwaidczenia, jak twierdzi rzecznik TP.

Takie trudne? Fakt że łażenia bez sensu, ale co tam. Niepełnosprawny jak
      wiadomo ma kupę wolnego czasu.

Szkoda że konsultanka Plusa się nie przedstawiła, na nakłanie do poświadczenia
      nieprawdy też znalazłby się paragraf.
    • zygzak-dwa Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia 22.07.10, 11:17
      Nie rozumiem o co tu właściwie chodzi. Albo się daje zniżkę, żeby zadowolić
      klientów, albo jej się nie daje . A tutaj plus postępuje w połowie drogi - dam
      Ci, ale musisz spełnić nie wiadomo co. Co to za firma!
      • billy.the.kid Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia 22.07.10, 12:47
        płacąc ze zniżką I TAK PRZEPŁACACIE.
      • Gość: Mohawee Re: Plus daje niepełnosprawnym zniżkę, ale stawia IP: *.home.aster.pl 22.07.10, 22:34
        jeżeli nie rozumiesz to znaczy ześ tępy kiep. Rozumiem że cięzko Ci pojąc że jest to zniżka dla osób niepełnosprawnych a nie dla ich rodzin znajomych itp. Sam pokaż jaki masz gest albo przestań słodko pierdziec. Instytucja daje coś ludziom ale próbuje sie również zabezpieczyć przed wykorzystywaniem danej sytuacji, rozumiem ze lubisz delikatne swędzenie w okolicah odbytu i dajesz sie dymac na lewo i prawo ale uwierz ze nie każdemu sprawia to przyjemność. Jezeli danej osobie (niepełnosprawnej) nie odpowiadaja warunki jakie musi spełnić by otrzymać 50% zniżkę to droga wolna, pozostali operatorzy chętnie ich przyjmą z tym że normalnych warunkach, proste jak pie...nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka