Dodaj do ulubionych

Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni...

IP: 83.2.21.* 06.09.10, 22:53
Póki co to mają brać natchnienie z Jasnej Góry. Co im jeszcze Bozia podpowie to tylko Bozia i premier mogą wiedzieć . Ja zaś , całkowicie przechodzę do "czarnej" strefy . Przestanie mnie wkur ...ć na co idą moje podatki.
Obserwuj wątek
    • Gość: elo Kazdemu pacholowi najwiekszego zlodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 22:55
      czyli panstwa przypominam ze predzej lub pozniej przestanie byc chroniony przez najwiekszego zlodzieja.
      • wymiatator1 Re: Kazdemu pacholowi najwiekszego zlodzieja 07.09.10, 09:02
        Właśnie sobie wyobraziłem KTO Rosomaka z napisem "Izba Skarbowa".
        • nkab No niech Tusk ma się na baczności 07.09.10, 10:55
          bo społeczeństwo też zastosuje wobec niego takie środki.

Państwo jest od dawania obywatelom pieniędzy a nie od odbierania.
          Ważne żeby te pieniądze nie szły dla złodzieji tylko dla tych, którzy tworzą majątek
          państwa. Urzędasów uważałem od zawsze za złodziei.

Robienie na siłę bidy jest zdradą narodową.
          Dobry rząd zawsze będzie starał się dopingować obywateli do działania
          zwałaszcza w tak niedorozwiniętym gospodarczo państwie.
          A tu wszystkie rządy po II wojnie chcą tylko zabierać i wchodzić w dupę obcym.
          Dla obcego ulgi, dla naszego coraz wyższe obciążenia.

Róbta tak dalej, a zostaną tu tylko chlejący wódę i starcy. Każdy mądry wyjedzie stąd.

Andrzej.
          • Gość: Przeklętykraj. Bandycki kraj Bandyckie metody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 11:09
            Dlatego nienawidzę tej krainy.
            Czekam na deklaracje od swołoczy wszelkiej maści i autoramentu w temacie emigracji.
            Środki na bilet przyjmę ochoczo.
          • Gość: tomcio "Państwo jest od dawania obywatelom pieniędzy" IP: *.eastwest.com.pl 07.09.10, 21:15
            znaczy skąd te pieniądze ma mieć państwo ?
    • Gość: Arnaud Amaury czas szykować butelki z benzyną IP: *.ists.pl 06.09.10, 23:11
      tak na wszelki wypadek.
    • gregsmile Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... 06.09.10, 23:44
      nie rozumiem! jak nie jestem pewien ile mam zapłacić podatku, to dzwonię lub wysyłam maila do skarbowego i się pytam. odpowiedź ma moc prawną ostateczną (nie musi być list polecony czy jakaś interpretacja). skarbowy moje zgłoszenie kalkuluje sam i uzupełnia moją roczną deklarację. tak to działa w Finlandii.
      chwilowo jestem w Polsce, i aż się boję rocznej deklaracji za najbliższy rok bo chyba większościowo wyjdzie w Polsce. nasłuchałem się takich rzeczy o polskim skarbowym, że to chyba nie jest możliwe w realnym świecie.
      • minstrel515 Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie 07.09.10, 01:41
        To zależy gdzie się ucho przyłoży. Generalnie podatków nikt nie lubi, nawet w Finlandii.
        • pm987 Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie 07.09.10, 11:28
          Mylisz dwa różne pojęcia:

1. Podatki.
          2. Aparat Skarbowy.

W cywilizowanej częsci Europy NIKT by ci nie uwierzył gdybyś opowiedział jak jest w Polsce.
          • Gość: tomcio No ale przecież IP: *.eastwest.com.pl 07.09.10, 21:17
            rządzą liberałowie ? Znaczy ci co nie zabierają. Tak w telewizorze mówili.
      • koloratura1 Bez przesady! 07.09.10, 08:34
        gregsmile napisał

> chwilowo jestem w Polsce, i aż się boję rocznej deklaracji za najbliższy rok bo
        > chyba większościowo wyjdzie w Polsce. nasłuchałem się takich rzeczy o polskim
        > skarbowym, że to chyba nie jest możliwe w realnym świecie.

Ani ja z mężem, ani nikt kogo bym znała osobiście, nie miał nigdy problemów z fiskusem.
        • Gość: tomcio Ja nigdy nie umarłem IP: *.eastwest.com.pl 07.09.10, 21:17
          znaczy się nie umrę ?
          • koloratura1 Re: Ja nigdy nie umarłem 08.09.10, 10:08
            Gość portalu: tomcio napisał(a):

> znaczy się nie umrę ?

Nie, nie znaczy, bo wiadomo, że każdy kiedyś umrze.
            To wynika z biologii.

• Gość: podatnik Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... IP: *.uznam.net.pl 06.09.10, 23:48
      Widzę, że władcy już finansowo na ostatnich nogach, kiedy zabierają się poważnie za okradanie poddanych przy pomocy gnatów i pałek. Przepowiadałem to, kiedy sumaryczna kwota podatków sięgnęła 60% dochodu. Ludzie stali się niechętni do pracy za półdarmo i oddawania lwiej części establishmentowi, więc trzeba wydzierać im siłą. Kiedy rozstrzeliwania co dziesiątego, który w poprzednim roku zasilił kasę państwową sumą niższą niż zapisana (będzie) w Ustawach?
    • wronskipacewicz A Tussk będzi sprowadzał muzułmanów z Afryki.. 06.09.10, 23:58
      Pan Tusk będzie pomagał Grekom i Włochom i sprowadzał do Polski muzułmanów z Afryki . Na to pójdą pieniądze z rezerwy budżetowej . Natomiast w 2009 MSZ sprowadził KILKUNASTU Polaków repatriantów z Kazachstanu , bo na więcej nie było pieniędzy . Tam czeka jeszcze co najmniej 2500 Polaków , na ich sprowadzenie dalej nie będzie pieniedzy , ale będą na sprowadzenie islamistów z Somalii .
      Czy pan Tusk to premier Polski ?
      smolensk-2010.pl/2010-05-14-54-pytania-nadal-aktualne-aktualizacja-13-05-2010.html
      • minstrel515 Re: A Tussk będzi sprowadzał muzułmanów z Afryki. 07.09.10, 01:36
        wronskipacewicz napisał:

> Pan Tusk będzie pomagał Grekom i Włochom i sprowadzał do Polski muzułmanów z
        > Afryki . Na to pójdą pieniądze z rezerwy budżetowej . Natomiast w 2009 MSZ spr
        > owadził KILKUNASTU Polaków repatriantów z Kazachstanu , bo na więcej nie było p
        > ieniędzy . Tam czeka jeszcze co najmniej 2500 Polaków , na ich sprowadzenie da
        > lej nie będzie pieniedzy , ale będą na sprowadzenie islamistów z Somalii .
        > Czy pan Tusk to premier Polski ?
        > smolensk-2010.pl/2010-05-14-54-pytania-nadal-aktualne-aktualizacja-13-05-2010.html
        Islamiści z Somalii? Wątpię. Całkiem dobrze żyją z piractwa, a u nas nie ma co porywać.
    • Gość: Józef. Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... IP: 188.33.135.* 07.09.10, 00:37
      Ale sobie wypominam głupotę - po jakiego grzyba walczyłem z komuną? Źle mi było? Mogłem się bać tylko milicjanta, a jeżeli byłem cicho to pies z kulawą nogą mnie się nie czepiał. A nawet jak nie byłem cicho, ale gadałem do rzeczy to też nikt się mnie nie czepiał. A teraz? CBA, CBŚ, policja, straż miejska, policja skarbowa (swoją drogą w normalnych państwach nie ma pojęcia przestępstwa skarbowego tylko wykroczenie - takie samo jak przy przejściu na czerwonym świetle - przestępstwo powstaje tylko wtedy jeżeli przy unikaniu płacenia podatków popełnia się jednocześnie przestępstwo karne!) straż graniczna o uprawnieniach policji, NIP-y, PESLE, dwieście rodzajów podatków, i diabli wiedzą co jeszcze! I to wszystko na zabiedzonego (najbiedniejszego w Uni Europejskiej) człowieka pracy w Polsce. Szlag może człowieka trafić. Gada się o prawach człowieka w Tybecie, srecie i na Krecie, a we własnym kraju własny rząd zgotował nam ponumerowany obóz koncentarcyjny. Ale byłem głupi!!
      • Gość: 61st Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie IP: 188.33.59.* 07.09.10, 11:01
        kęsim, kęsim ! :(
    • gburiaifuria Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... 07.09.10, 02:00
      juz widze te zabwy, gdy omylkowo wparuja do domu jakiejs emerytki i sprobuja na niej te wszystkie srodki przymusu.....
      • koloratura1 Emerytki na ogół mają słabe serce. 07.09.10, 08:40
        gburiaifuria napisała:

> juz widze te zabwy, gdy omylkowo wparuja do domu jakiejs emerytki i sprobuja na
        > niej te wszystkie srodki przymusu.....

Spoko!
        Emerytka na sam ich widok padnie trupem z wrażenia.
    • prawdziwy_dobrze_poinformowany A w przyszłym roku mają otrzymać parę wodorówek !! 07.09.10, 03:28
      b/k
    • wybitniemadry [...] 07.09.10, 04:20
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • 1zorro-bis Ktos chyba zwariowal.... 07.09.10, 07:59
        a egzekucje (te prawdziwe) beda mogli przeprowadzac od razu na miejscu? Strzalem w leb?
        • koloratura1 Re: Ktos chyba zwariowal.... 07.09.10, 08:44
          1zorro-bis napisał:

> a egzekucje (te prawdziwe) beda mogli przeprowadzac od razu na miejscu? Strzale
          > m w leb?

Nie, bo się nie opłaci: nie będzie z kogo ściągnąć zaległego podatku.
          Masy spadkowej może w ogóle nie być - wszystko przepisane na "matki, żony i kochanki".
          • 1zorro-bis Re: Ktos chyba zwariowal.... 07.09.10, 12:50
            i bardzo dobrze! Niech sie urzedasy pracowac najpierw naucza!
            • koloratura1 Re: Ktos chyba zwariowal.... 08.09.10, 10:11
              1zorro-bis napisał:

> i bardzo dobrze! Niech sie urzedasy pracowac najpierw naucza!

Popieram.
              Wszyscy "urzędasy" (i nie tylko oni) powinni się nauczyć pracować.
        • Gość: domek To znaczy że ... IP: *.subscribers.sferia.net 07.09.10, 14:54
          Jak zapomnę zapłacić podatku, to przyjdzie trzech ze skarbówki i mnie pobiją?
          Autor artykułu to chyba jakiś analfabeta, skoro wypisuje podobne herezje.
      • Gość: najmądrzejszy [..] ciekawe co napisał wybitnie mądry że go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 11:17
        Spacyfikowali.
    • Gość: akacjowy uczciwi podatnicy raczej nie muszą się kontrolerów IP: 212.87.240.* 07.09.10, 08:11
      Co to znaczy raczej? Ja rozumiem, że będąc uczciwy też mogę mieć problemy z kontrolerami.
      • koloratura1 Re: uczciwi podatnicy raczej nie muszą się kontro 07.09.10, 08:46
        Gość portalu: akacjowy napisał(a):

> Co to znaczy raczej? Ja rozumiem, że będąc uczciwy też mogę mieć
        > problem z kontrolerami.

Jeżeli się pomylą i trafią do Ciebie, zamiast do sąsiada piętro wyżej...
        • Gość: Edek Re: uczciwi podatnicy raczej nie muszą się kontro IP: 109.243.215.* 07.09.10, 09:30
          Podam Ci dwa magiczne słowa:
          1. Raczej
          2. Koperta.
          Wnioski wedle uznania :)
    • koloratura1 Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie 07.09.10, 08:30
      Gość portalu: porażony napisał(a):

> Ja zaś , całkowicie przechodzę do "czarnej" strefy .

Uważaj, żeby Cię siatką z tej strefy nie wygarnęli!
    • Gość: Jan III Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... IP: *.4.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 07.09.10, 08:35
      A kiedy uczciwy podatnik może dać w mordę nieuczciwemu inspektorowi ? Kiedy taka łajza skarbowa sfałszowała i zataiła dokumenty sąd uznał, że ten "nieboga" został wprowadzony w błąd...przez kogo ?
    • abalys Czas na powszechny dostęp do broni 07.09.10, 08:38
      trzeba bronić się przed państwem, uczciwi podatnicy nie muszą się bać, buhehehehehehe słyszysz panie Kluska?
      Uczciwy jest ten co w łapę daje a US zwalcza i owszem ale konkurencję tego "uczciwego"
      • koloratura1 Re: Czas na powszechny dostęp do broni 07.09.10, 08:55
        abalys napisał:

> trzeba bronić się przed państwem

Jasne, zanim będziesz miał okazję własną bronią bronić się przed państwem, może się zdarzyć, że kiedy będziesz wracał zalany do domu i pomylisz drzwi, to zamiast "kto tam", od nerwowego sąsiada usłyszysz strazał z pistoletu.
        I będzie to ostatnie, co w życiu usłyszysz...
        • zdzicho_waciak Re: Czas na powszechny dostęp do broni 07.09.10, 11:01
          Bardziej prawdopodobne jest, że wpadnie pod samochód sąsiada, zwłaszcza jeśli sam będzie na gazie... Czy to znaczy, że należy obywatelom zakazać posiadania samochodów?
          • koloratura1 Re: Czas na powszechny dostęp do broni 08.09.10, 10:19
            zdzicho_waciak napisał:

> Bardziej prawdopodobne jest, że wpadnie pod samochód sąsiada, zwłaszcza jeśli s
            > am będzie na gazie...

No, nie wiem...
            Chyba nikt nigdy takich statystyk nie prowadził.

> Czy to znaczy, że należy obywatelom zakazać posiadania
            > samochodów?

Nie, bo bez samochodów raczej trudno żyć; bez broni w ogólnym posiadaniu - i owszem.

• Gość: tomcio A teraz to Twoi sąsiedzi IP: *.eastwest.com.pl 07.09.10, 21:23
          rzucają nożami ? Bo przecież jest swobodny do nich dostęp.
          • koloratura1 Re: A teraz to Twoi sąsiedzi 08.09.10, 10:22
            Gość portalu: tomcio napisał(a):

> rzucają nożami ? Bo przecież jest swobodny do nich dostęp.

Niektórzy, może i tak.
            Większość, zapewne, takiego hobby nie ma.
    • bobek_1980 Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... 07.09.10, 08:47
      No to Panowie będą mieli oręż na oszustów grających na naiwności ludzkiej - projekt MSP będzie bezpieczny
    • hooligan1414 hehe polaken - niewolnicy we "własnym" kraju :))) 07.09.10, 08:47
      ile macie tych "wspaniałych" służg, które noszą giwery i maja prawo do was strzelać - w Generalnej Guberni za Hansa Franka było bezpieczniej i więcej wolności - nawet te krokodyle z Inspekcji Transportu Drogowego mają broń - pytam - po co? żeby było śmieszniej - normalny obywatel nie ma prawa do broni palnej - pozwolenia udziela (najczęściej nie) jakiś wąsaty, załupiezony tłusty exubek i nie musi sie w ogóle tłumaczyc dlaczego. Sprawia to, ze broń w tym kraju mają tylko bandyci (w kazdej ilości i kazdego rodzaju) i świry w rodzaju gościa z Rybnika - normalny obywatel ma się bać i liczyc na pomoc tzw. Państwa, którego funkcjonariusze jak celują to tygrysa to trafiają w oko weterynarza (historyczne). Powodzenia polaken - w takim powstaniu warszawskim to mozna było chociaż zdobyć broń na szwabach i się bronić - w tzw. wolnej Polsce nie można - bo prokurator wsadzi do tiurmy za posiadanie zardzewiałego wykopka sprzed pół wieku (też historyczne). niech do was trzelają jak do psów tedy się może obudzicie - zaznaczam, że wspaniałe państwo polskie ma wtej dziedzinie wiekopomne doświadczenia - sama tylko IIRP rękoma swych płatnych oprawców zamordowała prawie pół tysiąca swych obywateli (głownie zastrzelonych na ulicach miast i drogach wsi) - w zasadzie Wybrzeże 1970 to przy tym majówka :))) po prosty raj na ziemi
      • Gość: i Re: hehe polaken - niewolnicy we "własnym" kraju IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.10, 08:56
        Na wyszkolenie policjantów środków ni ma,
        na wyszkolenie pracowników kontroli skarbowej -są

dziwne to wszystko
      • Gość: Edek Re: hehe polaken - niewolnicy we "własnym" kraju IP: 109.243.215.* 07.09.10, 11:17
        Gratuluję panu, hooligan1414. Najlepszy komentarz (jak do tej pory pod artykułem). Pozdrawiam.
      • Gość: Hans Kloss Re: hehe polaken - niewolnicy we "własnym" kraju IP: *.chello.pl 07.09.10, 13:36
        To jest sofizmat czyli brednie Panie Kochanku.
        • hooligan1414 Re: hehe polaken - niewolnicy we "własnym" kraju 07.09.10, 13:43
          w którym miejscu, filozofie wychowany na strychu?
        • Gość: najmądrzejszy Re: hehe polaken - niewolnicy we "własnym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 13:53
          Dobry bo prawdziwy komentarz.
          Prawo budowlane w tym bandyckim kraju jest obecnie bardziej restrykcyjne niż za okupacji.
    • Gość: stef Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... IP: *.tktelekom.pl 07.09.10, 08:49
      Niewolnictwo w czystej formie .. a teraz nasi kapo dostaną nowy bacik. Im jestem starszy tym bardziej oczywistym dla mnie się staje, że państwo i władza jest aparatem opresji.

Uczciwy podatnik - ... osoba zmuszona prawem do świadczenia usług na rzecz organizacji przestępczej zwanej Państwem.
      Nieuczciwy podatnik - .. osoba która swój dochód uważa za prywatną własność
    • Gość: commodore 69 Mózgi niech sobie kupią!!! IP: 212.160.157.* 07.09.10, 08:50
      • Gość: giewont Oni mózgi mają i to dobre IP: 80.51.132.* 07.09.10, 09:02
        Za to elektorat jest ich pozbawiony.
      • embart Re: Mózgi niech sobie kupią!!! 07.09.10, 09:03
        STÓJ STARA K...O! ŁAPY NA MASKĘ!
        WCZORAJ NIE DAŁAŚ STUDENTOWI PARAGONU ZA XERO!

- Popatrz Heniek, ja do niej po dobroci a ta sięga do torebki. Myślałem że po gnata i strzeliłem, a ona miała tam krople nasercowe.

• Gość: eeee nie mają się czego obawiać, eh IP: *.net.autocom.pl 07.09.10, 08:55
      aaa, coś miałem napisać dowcipnego, sarkastycznie, na poziomie, i w ogóle,
      ale mi ręce opadły..
    • Gość: HAWK Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 08:59
      "Kontrolerzy mogą więc stosować różnego rodzaju chwyty obezwładniające oraz podobne techniki obrony i [b]ataku. "
      Jeżeli zaatakują to chyba można się bronić?? A bardzo łatwo ich doprowadzić do tego żeby pierwsi zaatakowali. Dobrze prowadzona rozmowa nie jednego już doprowadziła do białej gorączki.

A tak w ogóle to na pohybel.. czarnym, czerwonym i całej reszcie.
    • ewa1-23 Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... 07.09.10, 09:01
      Polska "demokracja" po 30 latach : na podatnika kule i bat! Dla rolnika: dopłaty, KRUS, brak składek na służbę zdrowia, dopłaty unijne, dopłaty do paliwa, kredytów i pomoc socjalna! Powinno być jeszcze rozstrzelanie dla podatnika, bo przecież rolnik nie musi nawet wykazywać przychodów! Jest co świętować w rocznicę "SOLIDARNOŚCI"(????). Skończył się komunistyczny totalitaryzm, triumfuje PAŁOKRACJA!
      • embart Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie 07.09.10, 09:09
        STÓJ STARA K...O! ŁAPY NA MASKĘ!
        WCZORAJ NIE DAŁAŚ STUDENTOWI PARAGONU ZA XERO!

- Popatrz Heniek, ja z nią po dobroci a ta siada bez pozwolenia i strzeliłem.

(proszę moda o nie usuwanie postu) :P

• Gość: dandar Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie IP: *.era.pl 07.09.10, 09:18
        Brawo, kolejny rzetelny artykuł. A może warto podać ile było przypadków zatrzymań członków grup przestępczych, do jakich "incydentów" dochodziło w stosunku do pracowników US. Prawd jest sporo. Jedną prawdą jest to, że nikt podatków nie lubi płacić. Drugą prawdą jest to, że ciężko mieć w Polsce poczucie że nasze pieniądze są dobrze inwestowane dla naszego dobra (drogi, policja, służba zdrowia). Ale jest też prawdą to, że znaczna część przekrętów skarbowych popełniania jest przez bandziorów. Jest również prawdą to, że w naszym kraju nie szanuje się funkcjonariuszy Państwa - i to na nich wyładowuje się frustrację, podczas gdy stare przysłowie mówi, że ryba psuje się od głowy - ale wielu z nas woli skierować swoją złość do np. policjanta czy pracownika skarbówki, ochroniarza, kontrolera - podczas gdy są to ludzie, którzy wykonują swoje obowiązki - często ze sporym ludzkim podejściem - ale jak trafiają co chwila na przejaw chamstwa, sami chamieją (nie jestem jednym z nich - to tylko taka obserwacja z boku). A GW oczywiście zniża się do poziomu Faktu czy SE - i przedstawia obrazek - zły funkcjonariusz i niewinny obywatel. Przecież trzeba być mocno ograniczonym, żeby wyobrażać sobie że te środki przymusu będą stosowane wobec osób zachowujących się NORMALNIE...
        • hooligan1414 Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie 07.09.10, 09:28
          pierdu pierdu - chyba mi nie powiesz, że ci od skarbówki wykonują czynności w miejscu "urzędowania" zatrzymanych bandziorów - od tego jest policja. bo co - dokonują czynnosci trzymając bandziorów na muszce. Choć jak pokazuje przypadek Madgalenki w 2003 roku (JEDYNY jak dotąd przypadek starcia polskiej policji z uzbrojonymi, zdeterminowanymi bandytami) nawet bazooki i moździerze wam nie pomogą, bo wystarczy 2 zakapiorów, by dla funckjonariuszy zabrakło miejsca na OIOM-ach całej stolicy. silni jesteście tylko w stosunku do zwykłych ludzi, którym można dokopać bez ryzyka, ze oddadzą. względem prawdziwych bandziorów stajecie na baczność i ruki pa szwam
          • Gość: dandar Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie IP: *.era.pl 07.09.10, 10:15
            Umiesz huliganku czytać? Przecież napisałem że nie mam nic wspólnego z policją ani innymi funkcjonariuszami. Jeśli chodzi o Magdalenkę to cały problem wziął się z tego, że zlekceważono bandziorków i komuś (dyspozytorowi) szkoda było ruszać cięższy sprzęt. Do bandziora z gnatem, do normalnego człowieka po ludzku a do huliganka z pałą. I niech taki huliganek nie obnosi się potem ze swoim JP, bo dostał pałą za kozakowanie. Ja ze swoich doświadczeń z policją wiem że w większości są to normalni ludzie - idzie się z nimi dogadać. Ale jak wolisz zgrywać kozaka, to nie licz na to że będziesz normalnie potraktowany. Jeśli bawisz się w huligankę, to trzymaj się swoich ziomali, ale nie wmawiaj innym że policja to samo zło...
            • hooligan1414 Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie 07.09.10, 10:29
              A mnie się zdawało, że problem w Magdalence wziął się stąd, że policyjne mózgi od planowania na szkicu sytuacyjnym przed akcją zaznaczyli drzwi wejściowe na ścianie, gdzie w rzeczywistości były 2 zakratowane okienka i z innego intelektualnego inwalidzwa. Zreszta mniejsza o to. A co do twych intelektualnych wybroczyn - to są czysto teoretyczne założenia - co jakis czas wypływaja informacje (pewnie wierzchołek góry lodowej), ze służby skarbowe były wykorzystywane do wykańczania niepożądanej konkurencji wielu lokalnych bogaczy - rączka rączke myje. I jak to się ma do twych założeń pięknego i nieistniejącego państwa? "do normalnego człowieka po ludzku" I jakie JP? napisałem coś takiego? o czym do mnie rozmawiasz, człowieku?
              • Gość: dandar Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie IP: *.era.pl 07.09.10, 11:07
                Po Twoich wypowiedziach o OIOMach i starciach bandziorów z policją można odnieść wrażenie że masz jakiś uraz na tym punkcie (no i nick... ). Moje założenia dotyczące pięknego (i rzeczywiście nie istniejącego) państwa obejmują przede wszystkim państwo w którym ludzie do ludzi odnoszą się po ludzku. Jedną rzeczą jest to jak wykorzystywany jest aparat państwa - i tu zgadzam się, że są wykorzystywane do wykańczania lokalnych konkurentów. Ale moja pierwsza wypowiedź (a od tego odeszliśmy) dotyczyła tego, że artykuł w GW jest nierzetelny, ponieważ szczuje na siebie "normalnych obywateli" i funkcjonariuszy (chociażby twierdząc że "Pociski niepenetracyjne i środki powodujące dysfunkcję niektórych zmysłów lub organów ciała - takie nowe "sposoby" na podatników"), podczas gdy problemy są dwa - jeden sięga ponad funkcjonariuszy do ich mocodawców a drugi dotyczy prostaków, którzy kozakują - poczuwasz się??
                • hooligan1414 Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie 07.09.10, 11:20
                  jeśli mam jakis uraz, to wynikający z faktu, że wiem, jak funkcjonują te służby (finansowane z moich podatków) i nie do końca się z tym zgadzam - z formą i stylem - z jednej strony kopanie w kręgosłup niewinnych osób w ich własnych mieszkaniach "bo przecież pomyłka", z drufiej zaś - taka sytuacja jak w Magdalence - skąd mam więc wiedzieć, że nie przytrafi mi się sytuacja jak w Łodzi na Lumumbowie podczas Juwenaliów, gdy zabito strzałami w głowę z breneki niewienne osoby "bo im się naboje pomyliły" - nie wiem, jakim niedorozwojem trzeba być, by pomylić lekkiego "chrabąszcza" z ciężką ołowianą breneką choćby w nocy i nie patrząc na niego - a potem co? komendant głowny powie rodzinie że bardzo żałuje i sam nie wie jak to się stało? Dziękuję
                  • Gość: dandar Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie IP: *.era.pl 07.09.10, 11:55
                    Widać ewidentnie że wiedzę o świecie czerpiesz z mediów. Podajesz przykłady, które omawiane były w prasie jako wyjątki. Oczywiście każdy taki przypadek powinien być piętnowany, ale nie są one normą. Ja miałem przeróżne spotkania z policją - i jeszcze raz powtórzę - że na codzień jest inaczej. A jeśli chodzi o przypadek z Łodzi, to pamiętajmy że: 1. policja wpadła tam ponieważ banda hooliganów robiła zadymę 2. w czasie akcji policji studenciaki rzucali w interweniujących butelkami (nie ma to jak narażać swoje zdrowie ochraniając debili) 3. w czasie walki z bandą hooliganów na linię strzału policjantów wszedł studencik ze studentką i na sugestię żeby spier... z linii ognia, tenże studencik wdał się w dyskusję na temat kultury pracy policji... Tak więc życie nie jest takie proste...
                    • hooligan1414 Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie 07.09.10, 12:07
                      Widać ewidentnie że wiedzę o świecie czerpiesz z mediów. Dziewczyna, która zginęła pracowała w małej gastronomii i sprzedawał jakieś hotdogi czy inną paszę. poza tym instrukcja strzelania choćby z gumowej amunicji jasno formułuje, żeby strzelac poniżej linii piersi (przypominam - oba postrzały w głowę). Poza tym wybacz- jestem oficerem rezerwy WP - w trakcie służby kilka razy na strzelnicy Akademii Obrony Narodowej w Rembertowie widziałem, jak strzela stołeczna prewencja - wybacz, ale w większości był to pokaz kalectwa - a przecież strzelali ze swojej służbowej broni (czyli w domyśle dobrze znanej). więc trzeba coś z tym zrobić, bo tak dalej być nie może - niech strzelają częściej - amunicja wbrew pozorom nie jest taka droga
                      • Gość: dandar Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie IP: *.era.pl 07.09.10, 12:26
                        Ależ ja się zgadzam że powinni strzelać częściej (na strzelnicy). Jeśli chodzi o idealne państwo, to marzy mi się sytuacja taka jak np. w UK, że po bodaj roku szkoleń, serii testów i badań - nowy policjant dostaje kilka przydziałów do wyboru - a nie tak jak u nas - niemal z łapanki byle by ktoś się znalazł. Ale dalej odchodzimy od meritum mojej wypowiedzi, czyli tego że artykuł GW to kolejne szczucie i podjudzanie.
                        • hooligan1414 Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie 07.09.10, 12:40
                          ależ ja się z tym zgadzam - to ewidentne szczucie obywateli przez państwo rękami swych wiernych, oddanych. lojalnych, dobrze (zbyt) opłacanych siepaczy. Wcieleni bogowie, panowie zycia i smierci z urzedów skarbowych są podjudzani do jeszcze większych represji względem zwykłych obywateli. Więc to co napisałeś zgadza się w 100%
                          • Gość: dandar Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie IP: *.era.pl 07.09.10, 13:13
                            Hola, hola. "Wcieleni bogowie, panowie zycia i smierci z urzedów skarbowych" nie przesadzajmy, ja narkotykom mówię NIE. Nie mam takich ostrych wizji...
                            A tak poważnie, to uważam że mocno przeceniasz rolę funkcjonariuszy państwa. A jednym z większych problemów jest właśnie słabość naszego państwa, a nie nadużywanie władzy...
                            • hooligan1414 Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie 07.09.10, 13:22
                              gdzie Rzym, gdzie Krym - owszem, to państwo jest słabe względem silnych i silne względem słabych - przypomina złego kolegę z podwórka, co to mówi że każdemu da rade i bije wszystkie słabsze dzieci, do czasu, kiedy przychodzi ktoś silniejszy - wtedy spieprza do mysiej dziury - jak nazwiesz kogoś takiego? to własnie twoje Państwo. chcesz dać im więcej uprawnień? - powiedz to staremu Olewnikowi, którego syn zczezł w szambie - jak ci nie przestawi nosa to będę zdziwiony
                              • Gość: dandar Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie IP: *.era.pl 07.09.10, 13:42
                                państwo jest słabe względem silnych i silne
                                > względem słabych
                                Tu się zgadzam w 100%
                                • Gość: dandar Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie IP: *.era.pl 07.09.10, 14:37
                                  Ale po namyśle dodam jeszcze, że Państwo tworzymy również my...
                                  • hooligan1414 chyba żartujesz 07.09.10, 14:50
                                    jest to frazes podawany przez głupich, sprzedajnych nauczycieli już dzieciom w podstawówce. TO państwo zostało stworzone w 1989 roku w Magdalence (sic:) i przy okrągłym stoliku. Z jednej strony mamy parlament wybierany według totalnie niedemokratycznej ordynacji (w zasadzie sami się wybierają przy zielonym stoliku), z drugiej zaś rząd wybierany już całkowicie przez znajomych królika - to gdzie tu miejsce na tzw. nas? Mało tego - w opinii wielu tym państwem trzęsą nieusuwalne urzędasy siedzące na stolcach po 30 lat i dłużej - pamiętasz zerwanie linii zasilającej Szczecin i wielogodzinny blackout? wiesz że cały handel stanął całkowicie? wiesz dlaczego? sklepikarze duzi i mali woleli stracić i nic nie sprzedać, niz narażać się na późniejsze kontrole US z tytułu sprzedaży poza ewidencją. dopiera jak przypadek się powtórzył naczelnik miejscowego US wspaniałomyślnie dał pozwolenie na taką sprzedaż w tytuły "wyższej konieczności" - oto oni rządzą gospodarką - pretorianie Rostowskiego z urzędów i izb skarbowych - mają większą moc niszczącą niż Wehrmach i Armia Czerwona razem wzięte
                                    • Gość: dandar Re: chyba żartujesz IP: *.era.pl 07.09.10, 16:28
                                      To frazes o tym, że wszystko co nas otacza zostało nam narzucone a my nie mamy na to wpływu - jest wygodnickim stanowiskiem.
                                      Nie bardzo rozumiem co masz na myśli podając przykład blackoutu w Szczecinie? Że trwało to wiele godzin? To już wiem? Że sprzedaż bez ewidencji jest niezgodna z prawem? To też wiem. No chyba że chcesz mnie przekonać że to naczelnik miejscowego US kazał przegryźć kable swoim pracownikom? Jedyny problem jaki widzę w opisywanej przez Ciebie sytuacji, to fakt że za pierwszym razem (przy awarii na niespotykaną skalę) nie podjęto takiej decyzji (a jak ją wszystkim sprawnie zakomunikować?). Wybacz, ale trzeba być mocno przesuniętym w rzeczywistości aby serio traktować porównania do Armii Czerwonej i Wehrmachtu.
                                      Zamiast narzekać (chociaż oczywiście część Twoich uwag jest sensowna), można: 1. traktować ludzi jak ludzi - o ile się da, a nie nastawiać się od razu na to że każdy to Twój wróg; 2. w miarę możliwości uniezależnić się od urzędasów (chociaż nie jest to łatwe); 3. rozliczać władze lokalnie za konkretne działania, a nie powtarzać frazesy...
      • Gość: miu Re: Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnie IP: 193.111.166.* 07.09.10, 12:26
        wybraliście tuska to macie... nikt w polsce aż tak nie okłamał ludzi jak tusk. udawał liberała, obiecywał wolnosci i przyjazne panstwo - jest system najbardziej opresyjny od 1989 roku. obiecywal niskie podatki - żadnegonie obnizyl.

obudźcie sie! nie mozemy sobie pozwolic zeby ktos z bandy czworga (pis, po, sld, psl) doszedl w Polsce do władzy! nie słuchajcie bradni o znmarnowanych głosach! głosujcie tylko na tych co chcą rewolucyjnych zmian - obciecia administracji o 70%, likwidacji 95% koncesji i pozwolen, licencji!
    • aekielski Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... 07.09.10, 09:14
      To wszystko tylko za to,że zalegam z podatkiem? Biegnę,wpłacę z nawiązką na dwa lata do przodu. Ciarki przechodzą. Żebrak to ma klawe życie ...
    • Gość: gosc Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... IP: *.xdsl.centertel.pl 07.09.10, 09:16
      jak po wojnie zabierac i straszyc podatnikow to tylko potrafimy w naszym kraju nie po dobroci tylko strachem dziekujemy ci Polsko
      • hooligan1414 przesada, zawsze jest wąski margines wolności 07.09.10, 09:23
        jesli tak się zdarzy, że tym wielkim inspektorom mimo tych giwer, pałek i innego badziewia ktoś wkurzony tak połamie łapska, że się nigdy nie zrosną i ta wieść rozniesie sie po resorcie, gwarantuję ci, że reszta nie będzie już taka gorliwa. to swego rodzaju prewencja oraz nauka - Franciszek Kutschera coś by o tym powiedział, gdyby był tu między nami :)))))
    • wujeksknerus Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... 07.09.10, 10:07
      "By żyło się lepiej".
    • Gość: kaziu Paraliżująca moc fiskusa, czyli nowe uprawnieni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 10:08
      Tak Polacy dalej chodzcie głosować. Słyszeliście ze Plan Balcerowicza to jest plan Sorosa? Ze Balcerek nic o nim nie wiedział Soros przywiózł go z Ameryki ! www.youtube.com/watch?v=VXHIqgMiXj4
      www.youtube.com/watch?v=jI2h4umKg7Y
      Nie chodzcie nigdy głosować. Wszystko to ta sama Banda która sie układa wzajemnie i między sobą ustalają kto ma rządzic. Prezydent to kukła tak jak premier. jak zadzwoni Clintonowa to juz cała elyta - smiechu warte, trzęsie tyłkami i wysya zołnieży do Iraku. Kiedy Wy sie wreszcie obudzicie POLACY!!! O co walczyli wasi Ojcowie? Pytam sie Was o co? Wy nie potraficie nawet zaprotestować wyjśc na ulice. Co to za ceny benzyny do zarobków. Smiech!!!!!m Dlaczego siedzicie cicho!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka