nowaczynska_76 24.09.10, 11:25 Pytanie czy w dłuższej perspektywie tego rodzaju działania przyniosą zysk... na razie strategi się opłaca ale co będzie dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prawdziwy.stefan Re: "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bi IP: *.ip.netia.com.pl 24.09.10, 11:29 Buahahaha - na wojnę?!? Oni mogą jedynie po biedronce posprzątać... Ewentualnie wyprzedawać towar przeterminowany i usunięty z Biedronki ;) Porywają się z motyką na słońce. Ten chłam to mogą samym sobie sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Ja kibicuje biedronce IP: *.171.196.157.static.crowley.pl 24.09.10, 11:37 Carrefour nie ma nic do zaoferowania. Tanie produkty są kiepskiej jakości a żeby dostać produkt wyższej jakości trzeba sporo dopłacić. W Biedronce dobrej jakości produkty nie są wiele droższe od tych najtańszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel319 Re: Ja kibicuje biedronce IP: 212.69.78.* 24.09.10, 11:52 może i prawda, tylko kiedy w biedronce zamontują terminale kart płatniczych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Ja kibicuje biedronce IP: *.bas.roche.com 24.09.10, 13:07 Karty płatnicze niestety pewnie nie będzie bo stosując takie marże pewnie ich nie stać płacenie jeszcze kartom płatniczym 3% marży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ja kibicuje biedronce IP: *.171.102.236.static.crowley.pl 24.09.10, 15:45 Większość klientów Biedronki pewnie nawet nie wie, że "kartą do bankomatu" można tez płacić w sklepach. Bo przecież na bazarku nie można, w Biedronce nie można... A w innych miejscach - nie robią zakupów. A koszt obsługi gotówki (wpłaty, ochrona itp.) tez jest niemały w takich sklepach. Pamiętajcie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat91 Re: Ja kibicuje biedronce IP: *.brzesko.mm.pl 24.09.10, 12:06 Ja również kibicuje Biedronce, a to dlatego że jak sie wchodzi do CARFURA, tam jest wszystko porozrzucane po całym sklepie, a w biedronce jest tak inaczej jest niby wszystko skupione ale da sie znależć wszystko a w tym 2 sklepie jest beznadziejnie pozatym nie mają tyle promocji co biedronka. Więc Biedronka górą....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Ja kibicuje biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 12:41 Tak a w biedronce masz produkty wysokiej jakości? Może i tanio ale jakość wątpliwa. Nie rozumiem jak można kupować w stonkach i tego typu sklepach. Polak powinien kupować w polskich sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Ja kibicuje biedronce 24.09.10, 12:58 Gość portalu: marcin napisał(a): > Tak a w biedronce masz produkty wysokiej jakości? Widzę, że dawno nie byłeś w Biedronce. np niezły Kindziuk za 45zł/kg Poza tym Biedronka jest Portugalska, nie mogą więc przywozić swoich produktów jak to robi REAL czy LIDL. Spożywka w 100% Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ja kibicuje biedronce IP: *.warszawa.mm.pl 24.09.10, 15:22 Gość portalu: marcin napisał(a): > Nie rozumiem jak można kupować w stonkach i tego typu sklepach. Polak powinien kupować w polskich sklepach. No to kupuj sobie w takim razie w osiedlowym u pana Kazia - będziesz miał tanio i wybór ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 11:38 Kerfur ekspres to największy syf i dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bied... IP: 151.59.19.* 24.09.10, 11:39 a we Włoszej najbardziej popularny jest COOP przynajmniej na północy , różnią się wielkością i asortymentem ,COOP, SUPERCOOP ,IMPERCOOP itd. Jest to związek pracowników i spółdzielni cos jak Polskie utworzonre w 1907r -Powszechna Spółdzielnia Spożywców- "Społem" pl.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%B3%C5%82dzielnia_spo%C5%BCywc%C3%B3w Może lepiej iść takim przykładem a nie stawiać obce budy hipermarketów , które transferuja zysk za granicę i nie cofać się w rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 11:44 a nie masz innych zmartwien,co sie martwisz za kogos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bi IP: 151.59.19.* 24.09.10, 11:50 a co pasują ci obce budy w Polsce z których to Polska niema prawie nic? Więc ty widocznie masz zmartwienie? ze ktoś pisze ze może być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bied... IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.10, 11:58 produkty z biedronki nie sa moze najwyzszych lotow, ale jakos maja dobra a po dodaniu jeszcze niskiej ceny mamy idealny sklep na codzienne zakupy, a co ma carrefour ? niewiele, ich firmowe produkty sa slabej jakosci, a inne "markowe" sa drozsze od tych z biedry, za plusem dla carrefoura przemawia tylko stoisko z wedlina i serem na wage no i lepszy wybor alkoholi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bi IP: *.emea.ibm.com 24.09.10, 12:16 No no, drugi raz w ciagu tygodnia jest darmowa reklama beznadziejnego CF.... Co tam, ktorys z dziennikarzy zostal "protegowanym"? To normalne w GWnie - jak to sie mowilo kiedys "kazdy musi sie unurzac". Faktem natomiast jest ze po pierwsze plany kompletnie nierealne ze nie wspominajac juz faktu iz z Biedronka na dzien dzisiejszy to oni konkurowac nie maja czym. Tak po prostu - najpierw trzeba zdobyc klientow, potem podskakiwac. Mysle ze CF to najgorsza siec w polsce - beznadziejny towar, niespecjalnie konkurencyjne ceny, bardzo marna kolorystyka i marketingowa strona sklepu - nawet ich barwy odstraszaja zamiast przyciagac. Ale wiadomo - zrobic szum zawsze mozna, byle pojawiala sie nazwa w mediach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radini Re: "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 12:25 Z CF ostro konkuruje REAL ;) Trudno stwierdzić, który jest bardziej syfiasty... Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Biedna Bronka rzuci C. jak Pudzianowski Najmamanem 24.09.10, 12:45 :) Odpowiedz Link Zgłoś
macharras2 "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bied... 24.09.10, 13:59 Tak się złożyło , że z dużego miasta przeprowadziłem się do małego . Z Wrocławia do Oławy . Jest tak ,że Biedronka znajduje się naprzeciwko / co prawda nie wejściami / Carrefoura . I co rzec ? W Carrefourze syf , brud , ceny na półkach różnią się od tych w kasie i sporo artykułów przeterminowanych / foliowany drób, majonezy , serki itp / . Z kolei w Biedronce nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło . Sam będę bojkotował Carrefoura i głośno przy klientach w sklepie pokazywał przeterminowane bądź różniące się cenami artykuły podkreślając , że tu oszukują . We Wrocławiu na Hallera też dużo cen jest różnych na półkach a w kasie innych , wiadomo , że wyższych . No i ciągłe wobec tego kolejki do reklamacji . W ramach przeprosin pani w Punkcie Obsługi Klienta , czy jak to się tam nazywa wręczyła mi filiżankę uszczerbioną i czekoladę . Filiżankę wyrzuciłem przy wyściu a czekoladę dałem jednemu od wózków/ koszy na kółkach/ . ZŁodzieje , mają to wliczone w biznes firmy . Wypad do Żabolandii . Mieszkaniec małego miasta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 14:11 Jak dla mnie C to największy badziew jaki może działać na polskim rynku. Klient niekiedy traktowany jak złodziej, towary lipnej jakości, cena inna na półce inna w kasie. Drożyzna, bród i smród. Im szybciej się wyniosą z Polski tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bied... IP: *.rwd.prospect.pl 24.09.10, 14:08 Kiedy odchodzilem z pracy w C 5 lat temu plan przwidywal zrobienie z nich "ekskluzywnych" hipermarketow, wrecz jak sie wyrażono tekstylia będą takim butikiem ja ZARA. Buchaaaaa skończylo sie na obcieciu regałów o polowe przez co zmniejszyla sie ekspozycja i w ZARY wyszla kupa. Teraz C ma byc druga Biedronka. Co warta jest firma zmieniajaca swoja strategie co 5 lat o 180 stopni. A gdyby postawili na zrównoważony rozwój przyzwoite towary w przyzwoitych cenach, utrzymywanie dobrych pracownikach na przyzwoitych pensjach zwiekszali by obroty po kilkanascie procent rocznie. Co jest w zamian: syf na sklepie, bledne ceny znacznie powyżej akceptowanego 1%, braki, pracownicy tymczasowi za 4,5 którzy musza stawac na kropce zeby sie odlac. Moze to lepiej WAL-MART juz czeka moze nie bedzie lepiej ale na pewno taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bied... IP: 213.17.151.* 24.09.10, 14:13 Ja kibicuje Biedronce z tego względu że tam (strzelam) jakieś 60 % produktów jest "wyprodukowane w polsce", więc mimo że kasa z handlu ucieka do Portugalii do właściciela, to przynajmniej produkcja żywności w Polsce przynosi zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drusmi "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bied... IP: 188.33.36.* 24.09.10, 14:17 zobacz też tutaj: tania-pozyczka.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka "DGP": Carrefour zarzuca sieci na klientów Bied... 24.09.10, 16:36 W Carrefourze moja noga nie postanie; syf, brud i inne ceny na półce a inne na kasach. I zakupy mógłbym sobie w czapkę włożyć, jak bym miał taką jak Ruski sołdat. Przerobili to z Alberta na Carrefour Express. Mam to szczęście że mieszkam w warszawie na saskiej Kępie i o kilka minut na piechotę mam kilka innych marketów, i w Simply, (czyli mały Auchan), i nawet w Almie, jest i taniej i torby dostaję. Do Bierdronki mam daleko, ale czasem podjadę bo mają naprawdę niezłe portugalskie wina za śmieszne pieniądze (ok. 10 zł za butelkę), a wędliny kupuje w Lidlu, bo uważnie czytam ile procent mięsa jest mięsie i kupuję niemiecką, a nie jak w C "polską tradycyjną szynkę, 60% mięsa wieprzowego" która jutro sama wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś