grooken 27.10.10, 18:34 szczury uciekają jako pierwsze z tonącego okrętu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: black Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.finemedia.pl 27.10.10, 18:40 To było do przewidzenia. Tylko kto to teraz kupi? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whatever Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: 77.236.26.* 27.10.10, 18:56 co to za śmieszna kwota - allegro kosztowało prawie MILIARD funtów szterlingów (w peelenach x 5 na tamte czasy) to raz. A dwa - kto to g*wno kupi, nawet za "pińć złoty" skoro faktycznych użytkowników jest dziesięć razy mniej (większość kont jest fikcyjna, bo gó...arzeria zakłada konta na sprzedaż. Wystarczy obejrzeć ogłoszenia "Zlecę założenie kont" albo "Kupię znajomych" na naszej szkapie. Już nie mówiąc o tym kto się tam pcha - dzieciaki oraz wieczne dzieciaki, czyli osoby upośledzone emocjonalnie. Nie twierdzę żeby na szajsbuku było lepiej. Podaję fakty. Pic i fotomontaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klepson nk.pl idzie na DNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 19:29 bo są na niej same wieśniaki. jej czas się skończył, a ten kto ją założył nie rozumiał, że trzeba się natychmiast rozwijać na świat, a nie tylko w Polsce. i co? i ch... ! facebook przyszedł, zabrał dużą część Polaków i pozamiatał. Tak będzie z każdym frajerem, który myśli że wystarczy wszelkimi siłami próbować utrzymywać status quo w biznesie. W biznesie jak się rozwijasz - to wtedy jesteś constans. Jak się zuper zajebiści bardzo rozwijasz - wtedy dopiero się rozwijasz. A kiedy stoisz - cofasz się. Ciekawe nie? Ale to rozumieją tylko wymiatacze, a nie palanty znad Wisły i Warty. Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates Re: nk.pl idzie na DNO 27.10.10, 19:48 Nie chodzii o to, że nk się nie rozwijał. Owszem rozwijał się, problem w tym, że kolejne pomysły okazały się chybione. Śledziki NKTalki (czy jak to tam), eurogąbki to wszystko były -gnioty. No i za późno odcięli się od wizerunku nasza-klasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: nk.pl idzie na DNO IP: *.chello.pl 27.10.10, 19:53 > a ten kto ją założył nie rozumiał, Ten kto ją założył to akurat zrobił świetny interes, bo juz dawno sprzedał większość udziałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie mam tam konta Re: a ty klepskon dalej klepiesz IP: *.23.54.194.generacja.pl 27.10.10, 23:11 biedę wymądrzając się w necie. tymczasem założyciel naszej klasy zbił na niej kabzę jakiej ty wraz z kolejnymi 3 pokoleniami nie zobaczysz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz upadek -los wszystkich portali społecznościowych IP: 195.82.180.* 27.10.10, 19:34 fejsbuk też w końcu padnie. Po prostu - portale społecznościowe nie oferują, żadnych konkretnych usług. To raz, dwa -ileż można mieć znajomych? Ile zdjęć z jednodniowych wypadów do Wisły na Stożek można wrzucić? Ile zdjęć z imprez można dodać? Szczerze mówiąc w ogóle koncepcja tzw. Web 2.0 okazuje się chybiona (pomijając techniczny aspekt). Treść (zdjęcia, teksty itd.) generowana przez większość (czy też luźno powiązaną grupę ludzi) zawsze będzie przeciętna i byle jaka. Np. YouTube już to jakiś czas temu zauważył i przez to wciąż utrzymuje się na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jangcy lider rynku pfff...... IP: *.acn.waw.pl 27.10.10, 19:48 130 milionów euro?! Czy moge dostac namiary na dilera tych prochow ktorymi nafaszerowł sie wyceniający? Kwota 10 razy mniejsza jest już grubą przesadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentor Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.tbcn.telia.com 28.10.10, 07:16 Bylo fajnie ale juz nie jest. Szarpanie sie reklamami i pie...mi wszystko popsulo. Bye NK Odpowiedz Link Zgłoś
popijajac_piwo Frajerów nie sieją 27.10.10, 18:40 Sami się rodzą. Więc pewnie znajdzie się jakiś na te bezwartościowe dwie literki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspołeczny Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 18:43 Ktoś kupi sobie ogromną bazę danych z nazwiskami, płcią, wiekiem i zainteresowaniami uzytkowników, którzy sami siebie podali na tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: 82.177.83.* 27.10.10, 22:40 ktoś kupi sobie ogromną bazę danych z nazwiskami, płcią, wiekiem i zainteresowa > niami uzytkowników, którzy sami siebie podali na tacy. i wszystko może być zmyślone, zero pewności że info jest prawdziwe. YouTube też nadal przynosi straty i nikt jeszcze nie wie jak zrobić nawet w odległej przyszłości żeby chociaż przez chwile być na + Portale społecznościowe nie generują żadnej wartości dodanej. Co więcej nie generują NIC!! żadnego realnego produktu. Komunikacja jest zadarmo, mail zadarmo, wszystko na www jest zadarmo bo to wirtualny przemysł który nigdy nie wyjdzie poza kostke krzemu pamięci w kompie. Jak ktoś raz zarząda choć 1 grosza - jakikolwiek spadek spowoduje odpływ i marginalizowanie. Pamiętacie Napstera? nie? przecież oni rządzili. Jak wprowadzili mikro-opłaty - nagle zniknęli - ludzie teraz nie wiedzą co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugon Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.internetia.net.pl 27.10.10, 22:55 Gość portalu: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: 82.177.83.* 28.10.10, 09:55 juz kilkukrotnie Google podawał wyniki - ja akurat ostatnio na Bloombergu słyszałem (TV) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppo Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 18:43 NK to już przeszłość, nawet dzieciaki przechodzą na FB, z fajnej idei niewiele zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklamodawca mało zarbiają jak na taki moloch IP: *.e-wro.net.pl 27.10.10, 18:44 bo mają aroganckich handlowców. no niestety, Odpowiedz Link Zgłoś
katolak o kurde! 27.10.10, 18:45 dzięki gazecie przypomniałem sobie, że mam tam jakies konto - juz puste, bez zdjęć, ale tak często bywam, że już hasła zapomniałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... IP: *.static.hnet.pl 27.10.10, 18:46 "Gdyby tak było, liczba naszych użytkowników musiałaby się zmniejszać, ale nic takiego się nie dzieje". A co jesli odejmiemy uzytkownikow, ktorzy nie loguja sie do NK juz od lat. NK miala kiedys swoje 5 minut, teraz nic ciekawgo tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 27.10.10, 20:26 Mam nadzieję, że ewentualny nabywca NK przeczyta to forum i dowie się, że nieubywanie liczby użytkowników jest spowodowane niestosowaniem się Naszej Klasy do własnego regulaminu z 2010 roku, którym sami sobie nakazali likwidację konta w ciągu 30 dni, jeśli użytkownik nie wyrazi wszystkich zgód na spamowanie, powielanie, udostępnianie danych innym firmom itd. Kto zażądał likwidacji konta wobec braku zgody na taki regulamin, temu po odrobinie walki zlikwidowali. Większa część użytkowników po zmianie regulaminu zwyczajnie olała Naszą Klasę, ale ich konta nadal tam są. Wciąż dostają powiadomienia o odwiedzających ich profil (mimo iż dawno powinien być skasowany) i aktywności "znajomych", których nie mają. Szwindel. Chytry niech traci. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
v.t.s Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 27.10.10, 18:58 co ty pierd..... Odpowiedz Link Zgłoś
neronek1 Ja 1 XI wypisuje sie z tego drętwego portalu . 27.10.10, 19:07 już dawno to samo zrobili moi znajomi ! . zapisałem się na Facebook dużo ciekawiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Ja 1 XI wypisuje sie z tego drętwego portalu IP: 83.143.98.* 27.10.10, 20:13 już dawno to samo zrobili moi znajomi ! . zapisałem się na Facebook dużo ciekawiej ! ah ten owczy pęd; parę lat temu szał na naszą-klasę wszyscy zakładali konta, dodawali po 300 znajomych i wklejali 50 nudnych fotografii, żeby inni mogli pod nimi dopisywać "ale super" teraz nasza klasa zrobiła się passe, za to "trendi" (jak to w Polsce ze sporym opóźnieniem) stał się facebook i znowu się historia powtarza - wszyscy zakładają konta, dodają zdjęcia i kolekcjonują znajomych facebook się w końcu znudzi ale ludzie z głową na karku wymyślą pewnie coś nowego żeby miliony tych co chcą być "trendi" i na czasie zarejestrowało się i podzieliło informacja o swojej (przeważnie mało ciekawej) osobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eischted Re: Ja 1 XI wypisuje sie z tego drętwego portalu IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 20:53 już dawno to samo zrobili moi znajomi ! . zapisałem się na Facebook dużo ciekawiej ! Takie posty nie są pisane przez zwykłych ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... IP: *.home.aster.pl 27.10.10, 19:07 Cena pewnie jest zawyżona, ale przesadzone są też głosy, że z nk nikt nie korzysta lub portal straci wszystkich użytkownikow. Prawdopodobnie cofnie sie do tych 5-7mln i tak już zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... IP: *.limes.com.pl 27.10.10, 19:10 Jeśli ktoś wyda na to 130mln to straci te pieniądze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... IP: *.chello.pl 27.10.10, 19:10 Nasza klasa jest jak pierwsza dziewczyna. Nawet jeśli się znudzi, to zawsze będzie pierwszą i żaden Facebook tego nie zmieni. Na Facebook rejestrują się ci którzy mają jakieś kompleksy i chcą pokazać, że oni sa lepsi bo są na Facebooku, ale Facebook gdy będzie masowy to będzie też zawierał popłuczyny i też już nic z elitarności nie będzie miał. Na nk zaglądałem rzadko, ale teraz jestem tam co dziennie, bo dzięki niej piszę z taką jedną dziewczyną:) To nie jest znajomość internetowa, bo się znamy z widzenia, jednak na razie jesteśmy dalko od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.toya.net.pl 27.10.10, 19:15 Tak tak oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczo miszcz blachary IP: *.e-wro.net.pl 27.10.10, 19:23 wszystkie blachary jakie znam są na nk albo fotce. i to jest niewątpliwie przewaga swojskich portali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: blachary IP: *.chello.pl 27.10.10, 19:36 Gówno wiesz. Są i blachary i normalne dziewczyny. Są normalni ludzie a nie zadufani jak na facebooku, którzy mają się za niewiadomo co. Co to za problem być na facebooku? Żaden ale po co. Żeby być 1 z 8 mln..hehe. Żadna elita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Re: blachary IP: 82.177.83.* 27.10.10, 22:54 a kto normalnie pracujący i mający hobby ma czas na nk, czy fb? nawet jakbyś sobie kupił nk i sprzedawał tam miejsca po 100.000 to nikt nie byłby tam nikim szczególnym, tak jak teraz nie jest. To tak jak z wejściem do knajpy z selekcją - wchodzisz - pytasz się 10, 20, 100 osób czym się zajmują, co robią w życiu i.... wychodzisz. Nuda i strata czasu. Wchodzą ci którzy nic ciekawego nie mają do roboty. Zero zajmujących hobby i osiągnięć. Wyżelowana banda półdebili z solarium, albo w garniturach za 5000 sprowadzonych z Chin za $15 i telefonami za $400 których produkcja kosztowała $9; prowadząca idiotyczne dyskusje o niczym - i co mam się znaleźć w takim towarzystwie? dostosować się do ich poziomu? bo inaczej nie będę KUL? żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugon Re: blachary IP: *.internetia.net.pl 27.10.10, 23:03 Gość portalu: maczo miszcz napisał(a): > wszystkie blachary jakie znam są na nk albo fotce. i to jest niewątpliwie przew > aga swojskich portali. Taa... a fejsbuk jest pełen zacnych kobiet z mocnym kręgosłupem moralnym, innych tam nie uświadczysz. Nie moja sprawa, że z blacharami się zadajesz - rzecz gustu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: social Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.nsystem.pl 27.10.10, 19:28 > ale Facebook gdy będzie masowy ... dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.chello.pl 27.10.10, 19:39 Jeśli jest tam już 8 mln. użytkowników to w zasadzie już nie jest portalem dla elity. 8 mln mądrych ludzi się nie znajdzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Miau Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 19:40 Sam to wymyśliłeś ? A twoje kompleksy są tak wielkie, że musisz się " dowartościować " obrażając wszystkich dookoła ? ? ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Trafna wypowiedź, coś w tym jest. IP: 78.133.249.* 28.10.10, 07:46 Ja nie wchodziłem nigdy na fejzbuka, z góry przewidując jak ten cały fejzbug padnie. A na nk wchodzę często. Dla Polaków fejzbug jest tylko po to żeby odciąć się od dotychczasowych znajomych i pokazać im, że się aspiruje do wyższej ligi - czyli leczenie kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
debilofil Może kupi fundusz emerytalny polski OFE Agresywne 27.10.10, 19:20 nie swoje pieniądze dobrze się wydaje, a że za kilka lat NK zacznie zdychać, to już nie ich problem. Liczy się prowizja od transakcji a nie długie lata ciężkiej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jangcy nie strasz nie strasz IP: *.acn.waw.pl 27.10.10, 19:52 Przeciez to chyba byłby kryminał dla zarządzającego OFE... A przynajmniej publiczny pręgież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordka Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: 134.74.233.* 27.10.10, 19:21 A kto kupi ten BS? Kiedys to moze bylo warte pare groszy, ale teraz ludzie wieja z tamtad drzwiami i oknami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordka Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... IP: 134.74.233.* 27.10.10, 19:22 *stamtad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.home.aster.pl 27.10.10, 19:23 img844.imageshack.us/img844/8726/12492736.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MajkelAndżelo Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.magma-net.pl 27.10.10, 22:02 Tendencyjny wykres. Nie wziąłeś pod uwagę rebrandingu nasza-klasa.pl do nk.pl: Porównanie nk.pl z nasza-klasa.pl nk.pl na przestrzeni 12 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al kaczorre kupia kupia ;) ci co piora brudny szmal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 19:28 a wy siedzcie dzieci neo grajcie w gupie gierki z kolesiami i dodawajcie foty :P zal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kiryloszomber Dokładnie to samo przyszło mi do głowy. 27.10.10, 20:09 Przeczytałem nagłówek i pierwsze, co pomyślałem: ktoś ma 130 baniek do przepierki i już się z ruskim kapitałem dogadał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: kupia kupia ;) ci co piora brudny szmal IP: 178.73.48.* 28.10.10, 01:49 już nie mówi się żal.pl. a w pewnych kręgach, pomijając dzieci neo, nigdy się nie mówiło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Re: kupia kupia ;) ci co piora brudny szmal IP: *.chello.pl 28.10.10, 10:32 teraz mówi się nk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadziwiony Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... IP: 79.110.197.* 27.10.10, 19:44 Nie rozumiem tej polskiej zawiści. Zamiast się cieszyć, że w Polsce udało się stworzyć fajną firmę, zarabiającą miliony, zatrudniającą Polaków i płacącą tutaj podatki wolimy życzyć upadku i pluć nienawiścią. No i oczywiście kibicować fejsbukowi, który płaci podaki zupełnie gdzie indziej a oczywiście chętnie polskim firmom reklamy sprzedaje. Ja tam gratuluję twórcom NK stworzenia tak fajnego biznesu. Cieszę się, że w naszym kraju można stworzyć w 4 lata coś wartego 130 mln EUR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a zabawne :D pff IP: *.chello.pl 27.10.10, 23:54 Podatki są płacone na Cyprze (holding), a Ci Polacy realnej kasy nie mają tylko te 20% udziałów, które się kurczą... :) Odpowiedz Link Zgłoś
yeebunny taka typowa polska zawiść, 28.10.10, 10:01 jak się Polakowi uda coś zrobić mocno znanego i dochodowego, to trzeba to zgnoić, opluć, wyszydzić uznać że każde goowno byle zagraniczne (FB) jest lepsze od polskiego (n-k). Leczcie swoje kompleksy,leczcie. I słuchajcie uważnie Radia Ma Ryja i Pisu, oni wam wskażą winnych waszej niedoli. Zakompleksione buraki. Pozdrawiam z podziwem twórców n-k. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... 27.10.10, 19:59 Ktoś kręci kolejną bańkę ? o.O P.s. Ile będzie kont na NK jeśli odejmie się te sztucznie utrzymywane przy życiu? -20~30%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... IP: *.vlan396.dengo.lubman.net.pl 27.10.10, 20:11 dam 1.30 zł - to badziewie nie jest wiele więcej warte Odpowiedz Link Zgłoś
johansson44 Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... 27.10.10, 20:16 Czy swego czasu środowisko GW nie chciało kupić nk.? A swoja drogą, 50 zł za dossier potencjalnego klienta to dużo czy mało ? Tym bardziej , że widać ewentualne powiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 20:16 "poswiecony technologiom" - literówka swoją drogą, ale czy nie można było napisać tradycyjnie po polsku: poświęcony technice? Okropna moda, jeszcze ta liczba mnoga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.lsanca.fios.verizon.net 27.10.10, 20:56 cena z sufitu."za lidera placi sie duzo."- na razie to oni chca duzo. A ile dostana do zobaczymy pierwsza oferte. Zaden biznes na swiecie nie sprzedaje za 8mio krotne przychody , najwyzej za 3 lata. Ludzie to maja jednak pomieszane w glowach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donwasyliroma Re: Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 13 IP: *.toya.net.pl 27.10.10, 21:17 Jakieś 2 lata temu zlikwidowałem konto na naszej-klasie, widząc postępującą degrengoladę portalu, poprzez zamieszczane na niej wizualne (i nie tylko) treści. Na szczęście ominął mnie cały 'śledzikowy ferment', o którym opowiadali mi często-gęsto znajomi, a ja zadawałem sobie pytanie o co kurka chodzi. Mniej więcej rok temu zarejestrowałem się na facebooka. Moim zdaniem w porównaniu tych dwóch portali społecznościowych wypada o wiele lepiej. Najważniejsze - jest globalny. Mam kilkunastu znajomych zagranicą i ich komunikacja z nimi naprawdę polepszyła (dzięki temu mogłem umówić się z kilkoma znajomymi, którzy przejazdem rezydowali w Polsce). Drugim dużym plusem jest to, że poza funkcją komunikacyjną (o wiele bardziej rozwiniętą niż w przypadku nk) oferuje również platformę, z której można czerpać informacje (zapisywanie się na oficjalne strony kin, zespołów muzycznych, etc.). Oczywiście wiąże się to z działaniami marketingowymi tamtych podmiotów - w końcu profil na fb to teraz podstawa działań marketinowych, niemniej internauta zapisuje się na nie w pełni świadomie. Są i minusy - kwestie prywatności oraz - co robi się podobnie jak na naszej klasie - zalew dzieciarni i wszelkiej maści pokemonów. Ale to jest akurat nieuniknione. Wszak im więcej możliwości tym człowieczeństwo głupieje coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Szkoda, że nk zdycha 27.10.10, 20:53 Nie rozumiem ludzi starających się zgnoić nk. Tak źle, że się Polakom udało? Co prawda pomysł skopiowany (jak wszystko w Polsce) ale jednak wypalił. Oczywiście dzięki pomocy mediów, które zrobiły darmową reklamę jakiej nie miała żadna inna firma w Polsce. Czym w zasadzie nk różni się od FB? Idea ta sama, pokemony które się tam rejestrują też te same (plus kilkadziesiąt milionów amerykańskich). Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze Re: Szkoda, że nk zdycha 27.10.10, 22:42 Podstawowa różnica, to wypięcie się tyłem w stronę użytkowników, którzy na początku rejestrowali się na naszą-klasę, a nie twór o nazwie nk.pl. Nasza-klasa, jak sama nazwa wskazuje, pełniła określoną, podstawową funkcję, która to zachęciła tyle osób do rejestracji. Po zmianie na nk.pl chcieli udowodnić, że są 'czymś więcej', a okazało się że są czymś mniej - najwyżej odpowiednikiem facebooka. Ja nie rejestrowałem się na naszą klasę dlatego, że fb nie był jeszcze popularny, tylko żeby przez najbliższe lata mieć ułatwiony kontakt z ludźmi z różnych grup związanych z pracą i z edukacją w Polsce. A teraz, jak zrobili już wszystko, żeby się upodobnić do fb to czemu ktoś jeszcze się dziwi, że ludziom łatwiej jest wybrać między tymi dwoma portalami? Dwa takie same są niepotrzebne. Gdyby zamiast próbować walczyć z fb postanowili wyeksponować różnice, to ludzie mieliby konta i tu, i tu, na lata i pokolenia uczniów, studentów i pracujących. Teraz za to jest jeden wielki burdel na obu portalach na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Nasza Klasa pod młotek za olbrzymią kwotę. 130 ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 20:59 wszystko to jedno wielkie gowno i ta klasa ten face dla zalosnych zakomplesionych jeleni Odpowiedz Link Zgłoś