Dodaj do ulubionych

Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, nie...

IP: *.centertel.pl 15.11.10, 16:30
Ta. Chcą więcej kasy zabrać od przedsiębiorców i jeszcze mówią, że to walka, jak wiadomo
komuniści zawsze musieli z czymś walczyć
Obserwuj wątek
    • Gość: lo z upływem czasu okazuje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 18:42
      z upływem czasu okazuje się, że taki np. Lepper to przy Tusku skarbnica intelektu i świątynia liberalizmu.
      • Gość: Grześ z Hetyna idźmy dalej; znacjonalizujmy im te porsche cayenne IP: *.chello.pl 16.11.10, 00:41
        zrobi sie panstwowa baze transportowa i jak bedzie chcial przejechac taki burżuj wróg klasowy i inna swołocz swoim porsche, tzn. juz nie swoim tylko panstwowym, albo gminnym, to bedzie musial napisac podanie o uzycie porsche w celu sluzbowym

a komisja rozpatrzy czy nalezy mu sie czy nie oraz czy postawa obywatelska odpowiednia, czy np. nie nabazgral na jakims forum cos zle o premierze i juz po dwoch miesiacach i wezwaniu do uzupelnienia 5ciu zalacznikow byc moze bedzie mógł wypożyczyć porszaka cwaniaczek jeden
    • Gość: kixx Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.acn.waw.pl 15.11.10, 19:01
      walka z nieuczciwoscia,nie z przedsiebiorczoscia-potem przyklad Porsche Cayenne-Tusk w demagogii chce pokonac nawet Kaczynskiego
      a wiec po kolei:
      jaki odsetek przesiebioprcow jezdzi Porsche Cayenne,a jaki zwyklymi samochodami,czesto kilkunastoletnimi
      jak TUsk ocenia,jakiej marki samochod potrzebny przesiebiorcy do prowadzenia dzialanosci gospodarczej
      dlaczego likwiduje sie zasade neutralnosci podatku VAT dla platnika tego podatku
      i na koniec
      jak widze,jak Tusk sie rozbija limuzynami wartosci kiluste tysiecy U to nasuwa mi sie pytanie,czy Tuskowi naprawde jest potrzebny taki samochod-swoje jajka moze wozic nawet opancerzonym kilkunastoletnim fiatem
      • szefunio1 Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n 15.11.10, 19:52
        > jaki odsetek przesiebioprcow jezdzi Porsche Cayenne,a jaki zwyklymi
        > samochodami, czesto kilkunastoletnimi
        > jak TUsk ocenia,
        Tusk ocenia, że bardzo mały: gdyby sądził inaczej, to wprowadziłby po prostu limity ceny samochodu powyżej której nie można odliczać VAT'u (takie limity już z resztą istnieją w PIT'cie: samochodu osobowego droższego niż 20 000 euro netto nie można w całości wliczyć w koszty firmy).
        Pytanie raczej było retoryczne.

jakiej marki samochod potrzebny przesiebiorcy do prowadzenia dz
        > ialanosci gospodarczej
        > dlaczego likwiduje sie zasade neutralnosci podatku VAT dla platnika tego podatk
        > u
        > i na koniec
        • aro7 Proszę już nie odbijąć Piłki Głową Panie Premierze 15.11.10, 20:40
          to zrozumie Pan, że nieuczciwe, to było składanie obietnic pełnego odliczenia VAT i równości prowadzenia działalności gospodarcze przez wszystkie podmioty ...
          Jak Pan zauważył ktoś kto kupuje Porsche i tak sobie poradzi.. nie poradzi sobie natomiast firma mała co kupuje małego dostawczaka, którym czasem chce też przewieźć rodzinę a nie stać ją na 2 auta. Dodam, że kratka w takim aucie to utrapienie i znacząco ogranicza możliwości przewozowe. Poza tym istnieje masa zawodów, którym potrzebne jest auto osobowe do działalności gosp. a nie "TIR"
          • Gość: kk nie rób polityki, idź sobie w piłke pograj lepiej! IP: *.chello.pl 15.11.10, 20:51
            czym się różni przedstawiciel firmy/prezes , jadący na spotkanie z kontrahentem sedanem,
            od gościa wiozącego ziemniaki do swojego warzywniaka? Dlaczego ten drugi ma być 'faworyzowany' ? Oboje robią to w ramach działalności gosp.wiec dlaczego nie mogą mieć prawa odliczenia sobie tego od dochodu, jako koszt ;/
            • Gość: miki Re: nie rób polityki, idź sobie w piłke pograj le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 21:49
              miotają się rude w bezsilności
              głupie palanty, nie mają żadnej mocy intelektualnej. Przesrały sprawę czego dowiodą wyniki najbliższych i kolejnych wyborów.
              Na szczęście kominów w tym kraju dostatek
              • Gość: miki Re: nie rób polityki, idź sobie w piłke pograj le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 22:16
                jak to możliwe że ten kraj wytrzymał trzy lata z takim przygłupiastym rządem?
                normalnie w pale się nie mieści - jak mawiał Gajos (szacunek) w jednym z kabaretów
                Pomijam tego ryżawego ZERO (sorki Miller - ziobro przy tym przygłupie to mister mind), pomijAM GAJOWEGO, ale ten uczeń balcerka, kolejny prestidigitator finansowy rostowski? ręce opadają i jeszcze córuchnę do MZS wkręcił, i to q-wa gó...ara jest niby doradcą ministra
                No donald - niech no ja tylko dojdę do urny (wyborczej) masz przes...ane
                • Gość: miki Re: nie rób polityki, idź sobie w piłke pograj le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 22:21
                  a i jeszcze jedno pytanko: co się stało ze sprawą Bondaryka że tak nagle kamień w wodę?
                  został szefem abw (małe litery celowe) a jakieś przekręty z erą zostały
                  Czy Julija Psitera nie zechce wyjaśnić tej sprawy?
                  No tak Julija, kolejne kukułcze jajo w gnieździe Ducka
    • Gość: Marcin Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, nie... IP: 46.113.66.* 15.11.10, 19:06
      Jedyne co pozostaje temu lewusowi to przeprosić, spuścić głowę i się więcej nie odzywać.
    • Gość: macias Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, nie... IP: *.gdynia.mm.pl 15.11.10, 19:11
      Szanowny Panie Premierze!

Mam pytanie, czym różnię się (przedsiębiorca prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą, robiący rocznie ok 60 tys km) od faceta, który wozi jabłka na targ? Dlaczego on może odliczać VAT od zakupu swojej półciężarówki, a ja nie mogę go odliczyć od ceny zakupu samochodu osobowego? Czy ja nim jeżdżę na ryby, czy do pracym, często przez całą Polskę?

Drogi Panie Premierze,
      przedsiębiorcy montując kratki nie chcą oszukiwać Państwa. Po prostu mają dość bycia okradanymi przez system podatkowy i chcą równego traktowania wszystkich podatników.

Pozdrawiam serdecznie,
      Przedsiębiorca.
      • Gość: yazz Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: 80.87.32.* 15.11.10, 19:15
        Najwyraźniej dla Tuska tylko Ci którzy przewożą jajka są przedsiębiorcami reszta to naciągacze...
        • Gość: k CHory kraj !! Chorzy rządzący, chorzy urzędnicy IP: *.chello.pl 15.11.10, 20:52
          ...
      • amkkmp Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n 15.11.10, 19:44
        Ma pan panie premierze bardzo kiepskie zdanie o polskich przedsiębiorcach. Otóż coraz więcej Polaków sprzedaje nie wytwory swojej ziemi, nie wytwory pracy swoich rąk, a wytwory swojego umysłu. I jedyną rzeczą, jaką muszą w ramach działalności gospodarczej wozić po dziurawych drogach są własne mózgi, rzeczywiście w przypadku mężczyzn dość mocno związane poprzez ciało z jajkami. Do wożenia mózgu nie jest potrzebna ciężarówka, pickup, czy nawet kombi z kratką. Wystarczy zwykła osobówka. Dlaczego nie mam prawa odliczyć VAT-u od samochodu i paliwa do niego?
        • Gość: Antoni Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.chello.pl 15.11.10, 21:37
          Ależ nie ma problemu. Ale, oczywiście, nie zdarza się Tobie wozić tym samym autem żony na zakupy, dzieci do przedszkola, kochanki do hotelu? Zepewne wszystko w ramach prowadzenia firmy, hehehe :D A VAT tak czy owak chcesz odliczać...
          • gospodarz_domu_gras Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n 15.11.10, 22:26
            A co ma jedno z drugim wspólnego?
            Jak kupuje laptopa do firmy to tez mogę po godzinach grać w call of duty, a żona robić zakupy na allegro
            Zresztą, samochody ciężarowe również można wykorzystywać w celach prywatnych-pamięta ktoś jaką furą przyjechał Leszek po Lolę w serialu Polskie Drogi?:)
            • Gość: Antoni Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.chello.pl 15.11.10, 22:36
              No, ja jednak widzę istotną różnicę pomiędzy laptopem a paliwem. Generalnie, laptopa kupuje się raz i jest on obecny nie tylko na fakturze, ale materialnie występuje w realnym świecie. Bardzo dobry przykład z CoD, tego zakupu nie da się wcisnąć w koszty, znaczy można próbować, ale nie zalecam. A paliwo na wycieczkę do Disneylandu - a jakże, można...
              Czy podoba się mi odpowiedzialność zbiorowa? Nie. Ale z drugiej strony, nikt nie przekona mnie, że na zwrocie VAT za paliwo rzekomo wykorzystane do celów związanych z prowadzeniem biznesu nie dzieją się omalże jawnie - gigantyczne przekręty. Kto jest bez grzechu, niechaj pierwszy rzuci teraz we mnie kamieniem.
          • amkkmp Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n 15.11.10, 22:35
            > Ale, oczywiście, nie zdarza się Tobie wozić tym samym autem żony na zakupy, dzieci do przedszkola, kochanki do hotelu?
            Nie jeżdżę firmowym samochodem w prywatnych celach.
            • Gość: Antoni Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.chello.pl 15.11.10, 22:46
              No niby mam powodu, żeby Tobie nie wierzyć. Oczywiście, możesz być tym "jedynym sprawiedliwym w mieście". Statystyka jednak mówi, że na forum występuje jednak pewna nadreprezentacja aniołów...
              W wątku obok napisałem, że jestem przeciwnikiem odpowiedzialności zbiorowej. Ale też nie widzę rozwiązania, w jaki sposób rozliczyć, co jest przejazdem, który można wrzucać w koszty, a co zupełnie prywatnym.
              • amkkmp Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n 16.11.10, 09:31
                Po pierwsze, państwo demokratyczne powinno mieć zaufanie do obywatela. Nie można od razu zakładać, że każdy jest złodziejem (tak jak robisz to ty).
                Po drugie, nie każdy ma dwa samochody - prywatny i firmowy. Trzeba więc wprowadzić PROSTE rozliczenie prywatnych kilometrów. Na przykład - w ewidencji przebiegu wpisywać kilometry pokonane prywatnie i od liczby kilometrów * stawka kilometrówki (0,8358zł/km, jeśli dobrze pamiętam) płacić VAT i PIT.
                Po trzecie trzeba zacząć walczyć z nadużyciami pod tytułem "tankowanie na inny numer rejestracyjny", bo w przeciwieństwie do zjechania 50m z drogi na kawę lub do sklepu w trasie jest przegięciem.
          • Gość: Ja debil. Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: 46.113.35.* 16.11.10, 07:21
            >Ależ nie ma problemu. Ale, oczywiście, nie zdarza się Tobie wozić tym samym autem żony na >zakupy, dzieci do przedszkola, kochanki do hotelu? Zepewne wszystko w ramach prowadzenia >firmy, hehehe :D A VAT tak czy owak chcesz odliczać...

Zakupy robię po drodze, jak wielu mających samochody służbowe. Kochanki nie mam, przedszkole jest blisko i można dojść na piechotę, a vatu złotówki nie odliczam bo jeżdżę autem bez kratki. Na nartach nie jeżdżę. Jeżdżę za to po całej Polsce starym autem i kupiłbym może nowe, kredytując się i idąc w zobowiązania, ale nie kupię, bo mnie teraz dzięki światłemu manewrowi rządu nie stać.
    • akiraxx O co tu chodzi? 15.11.10, 19:19
      Samochód z kratką to samochód o jakichś specjalnych magicznych cechach podatkowych? Nie rozumiem. Czym różni się Porsche Cayenne bez kratki, którym informatyk kursuje od jednego do drugiego spotkania z klientem (bez tych spotkań g-wno zarobi) od jakiegoś dostawczaka, którym ktoś przewozi na targ jajka (i też bez tego g-wno zarobi). VAT z tego co mi się wydawało to miał być podatek płacony przez finalnego odbiorcę usługi/towaru a nie na każdym etapie wytwarzania tegoż.
      • Gość: Autor Re: O co tu chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 20:54
        chodzi o to, że Tusek zrobił sondaż przed tą decyzją, wyszło z niego, że jego elektorat jest przeciwny kratom w porshe, więc stąd ta decyzja... nic więcej...
        • Gość: kw Re: O co tu chodzi? IP: *.chello.pl 16.11.10, 06:27
          Tu się mylisz. Jestem zwolennikiem Platformy , ale w samorządach dostaną 3 głosy mniej. Donald czyta sondaże .
      • Gość: Tomek Re: O co tu chodzi? IP: *.google.com 15.11.10, 23:16
        > Samochód z kratką to samochód o jakichś specjalnych magicznych cechach podatkowych?

Niestety tak.
    • Gość: baba Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, nie... IP: *.chello.pl 15.11.10, 19:21
      tak a może ta pan Tusk powie o uczciwości politków jak zarabiają na ludzkich podatkach i ile kasy idzie na waszą kampanie ,może by tak,że swich pieniedzy kampanię wyborczą robili ile by to kasy budżet panstwa zyskał .NAAJLEPIEJ TO WIDZIEĆ U LUDZI A NIE U POLITKÓW 1!!!!!!!
    • lava71 PO ... dziękujemy już. 15.11.10, 19:22
      Takich oszustów politycznych jeszcze chyba nie było. Niech realizują program wyborczy albo niech spiep ..ają na zieloną trawkę. I my jeszcze musimy tym oszustom płacić.
    • Gość: realista "liberałowie" podnoszą podatki IP: *.chello.pl 15.11.10, 19:25
      jak do tej pory jedyne obniżki były za czasów SLD i PiS

świat pojęć obróconych o 180 stopni
      • Gość: Antoni Re: "liberałowie" podnoszą podatki IP: *.chello.pl 15.11.10, 21:39
        Zwłaszcza za SLD wcale nie wprowadzono podatku od zysków z lokat bankowych, ech...
    • Gość: Tocqueville Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwoś IP: *.chello.pl 15.11.10, 19:29
      "...Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy..."

Alexis de Tocqueville
    • Gość: g0d5m4ck Tusk - Bicz Boży na spekulantów i badylarzy IP: *.mtvk.pl 15.11.10, 19:37
      Putiniady ciąg dalszy - tym razem gniewu El Donald Duke doświadczają wyzyskujący biednego człowieka biznesmeni, co jeżdżą Porschakami i Lexusami z kratką.

To ma być prorynkowa i liberalna partia?
    • a.ba ściema wyborczo-unijna 15.11.10, 19:47

Nie ma takiego kłamstwa którego nie popełniłby rząd aby ograbić podatnika i utrzymać się przy korycie.
      "Centrum Informacyjne Rządu poinformowało, że nowelizacja jest niezbędna ze względu na konieczność wdrożenia regulacji unijnych i wykonania wyroków Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej" - czysta esencja kłamstwa - Trybunał Sprawiedliwości UE pozwolił rządowi /na jego prośbę/ utrzymać niezgodną z zasadami UE praktykę zakazu odliczania VAT do końca 2012 r. Dał czas na dostosowanie przepisów krajowych do unijnych a NIE KAZAŁ GRABIĆ.

Tuska populistyczna zagrania są znane - pamiętacie przed poprzednimi wyborami w Lubinie obiecywał że nie sprzeda akcji KGHM (bo to kura znosząca złote jajka a tego się nie robi) - tydzień po wyborach sprzedał.

KŁAMCZUCH KŁAMCZUCH KŁAMCZUCH

Po Pis Sld Psl -to jedna socjalistyczno biurokratyczna banda złodzieji.

• Gość: elo tak tak... Jak tam POkemony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 19:49
      Wasz guru dobiera sie wam do dupy krok po kroku. A wy wierzyliscie ze wspolzalozyciel KLD obnizy wam podatki?

Liberalizm to byl za PiSu - jedyna partia ktora obnizyla podatki, no al ewy woleliscie wierzyc ze CBA bedzie was przesladowac i wam wpadac o 5 nad ranem do domu... tymczasem oni wpadali do tych od Caymanow i Cayenne (w dodatku zakupionych za pieniadze z przekretow).
      • Gość: k Re: tak tak... Jak tam POkemony? IP: *.chello.pl 15.11.10, 21:28
        To wcale nie jest tak, że PIS jest cacy. Przejęli świetnie prosperującą gospodarkę po poprzednikach i pewnie najlepszym premierze Belce jakie mieliśmy w całej historii postkomunistycznej. Następny matoł nakłamał i dziś zamiast obniżek mamy wyłącznie podwyżki podatków. Zobaczymy jak będzie fajnie gdy wzrośnie VAT i wielu z powrotem zajrzy bieda do oczy. Miler z resztą obiecywał, że będą rosły gruszki na wierzbie, czy tak bardzo się pomylił? Jako zagorzały wróg SLD sam się dziwię, że przechodzi mi to przez klawiaturę.
        • Gość: elo oczywiscie - masz racje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 21:40
          ale przeciez to ze Tusk klamie to bylo wiadomo juz przed wyborami... Wiec dlaczego jednak na niego zaglosowali? A jednak PiS (ktory mam tak samo w d jak PO) trzymal sie z daleka od gospodarki co dalo jaka-taka stabilizacje no a poza tym jednak jako wlasciwie jedyna opcja polityczna - zredukowal klin podatkowy...
          • Gość: Tomek Re: oczywiscie - masz racje... IP: *.google.com 15.11.10, 23:19
            Najciekawsze jest to, że przed poprzednimi wyborami PO malowało się jako partia liberalna, a przed ostatnimi wręcz przeciwnie, chcieli wykazać że liberalni nie są, a olbrzymie poparcie mieli w obu przypadkach.
    • Gość: JohnnyD Przecież właśnie po to jest VAT! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.10, 19:49
      Przecież właśnie po to jest VAT żeby można było odliczać jego koszty w działalności!

Jak kupuję laptopa - odliczam cały VAT, jak kupuję papier biurowy - też odliczam cały. W czym samochód jest gorszy?

Rząd (kolejny już) okrada nas z pieniędzy psując sens istnienia VATu w przypadku samochodów. Z paliwem jest podobnie.

Jeszcze ma czelność mówić o nieuczciwości!?!

Tusk stracił właśnie mój głos (jak dotąd się wahałem) za swoją bezczelność!

Tak, jestem przedsiębiorcą. Na szczęście posiadam motocykl - tu VAT od wartości i od paliwa można odliczać w pełni (wyrok NSA zeszłego roku to potwierdził).
    • Gość: post głupi rudy dooopku, nigdy węcej nie oddam glosu na IP: *.siedlce.vectranet.pl 15.11.10, 19:50
      peło - walisz w najwierniejszy elektorat - a ten ci tego nigdy nie zapomni
    • Gość: jami8 Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, nie... IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 19:50
      Cytat z klasyka:

"no bo jak ktoś ma pieniądze, to skądś je ma".

Jaki to klasyk?
      Podpowiem - nieduży.
    • a.ba Ile chytry rząd na tym straci ? 15.11.10, 19:51
      Eksperci z rynku samochodowego przewidują kolejny bardzo duży spadek sprzedaży nowych samochodów.
      Jeżeli nie można odliczyć podatków to po co kupować nowy samochód w Polsce?
      Pomyśl premierze bp ostatnio rzadko to robisz.
    • Gość: nana ciemnogród IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 19:55
      ciemnogród
    • sselrats Glupie przepisy a nie nieuczciwosc 15.11.10, 20:11
      Auto z kratka = samochod ciezarowy. Jeszcze jeden Polish Joke.
    • Gość: Pyra Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, nie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 20:20
      Jasne,
      Mamy być krajem robót ziemnych i produkcji warzyw bo VAT można odliczyć od koparki, ciężarówki a dostarczanie własnej głowy w miejsce gdzie ma pracować to jest nieuczciwość - gratulacje Panie Premierze. Ale w sumie to co się dziwić skoro w rankingach przyjazności dla przedsiębiorczości jesteśmuy za Górną Voltą - do wożenia bananów rzeczywiście potrzebne są półciężarówki. Czy nikt tego nie rozumie, że im więcej można odliczyć tym mniejsza szara strefa (każdy chce rachunek , na wszystko - vide RFN).
      Ech, i na kogo głosować ... bo na nich - never again!!!
      • yrec61 Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n 15.11.10, 20:33
        i bez względu na opcję polityczną, oni mają zasadę że ciemny naród to kupi (to co powiedzą)
        ale ta część narodu (przedsiębiorcy) nie kupuje wszystkiego
        • szefunio1 Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n 15.11.10, 20:56
          > i bez względu na opcję polityczną, oni mają zasadę że ciemny naród to kupi (to
          > co powiedzą) ale ta część narodu (przedsiębiorcy) nie kupuje wszystkiego...
          Bo ta część narodu nie jest od kupowania: ona jest od sprzedawania.
      • billy.the.kid Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n 15.11.10, 20:43
        z rannym switem widać setki, nie- tysiące, dziesiatki tysięcy SAMOCHODÓW SŁUŻBOWYCH, którtymi do arbajtu dojeżdżaja dysponenci tychże samochodów słuzbowych. no i paliwo też na fakturke. dojazd do pracy NIE JEST przejazdem służbowym.

znam paru ADWOKATÓW I RADCÓW PRAWNYCH przemnieszczjących dupska samochodami/ takimi z górnej półki/ z kratką. wszędzie gdzie jadą,moga dojechać tramwaikiem lub pociągiem.
        • Gość: Autor Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 21:00
          tylko problem jest taki, że jak będziesz szukał adwokata czy radcę to pójdziesz do tego co się lepiej prezentuje, ten co ma lepsze auto i lepszą siedzibę, tego co do Twojej firmy podjedzie super furą, a nie tego co spocony przyjedzie do Ciebie tramwajem, wcześniej dzwoniąc, że się spóźni bo my 26. uciekła...

taka prawda...
          • Gość: Antoni Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.chello.pl 15.11.10, 21:41
            No ale wystarczyłoby, gdyby chciwość nie zaślepiała i za przejazdy prywatne firma nie występowała o zwrot VAT. Ale przecież mieszkamy w Polsce...
            • Gość: M49 Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 22:25
              Gość portalu: Antoni napisał(a):
              > No ale wystarczyłoby, gdyby chciwość nie zaślepiała i za przejazdy prywatne fir
              > ma nie występowała o zwrot VAT. Ale przecież mieszkamy w Polsce...

To bardzo ciekawe co piszesz.
              Jakoś w Szwedzi (uważani za nieprzeciętnie uczciwy naród) odliczają bez problemów takie prywatne wydatki. Nikt ich nie napier.ala za to, zwłaszcza premier. No ale tam jest socjalizm. Nie mają liberała Tuska.
              • Gość: Antoni Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.chello.pl 15.11.10, 22:38
                A czy przypadkiem taki przychód (związany z wykorzystaniem służbowego / firmowego auta do celów prywatnych) - nie jest opodatkowany, a?
            • a.ba ależ Antoni kup se Porsche i odliczaj 15.11.10, 22:36
              kto Ci broni?
              Aaaa trzeba zrezygnować z urzędniczego stołka i przestać żerować na podatnikach tylko zabrać się do roboty?
              I jeszcze jedno rząd oczywiście jeździ polonezami i tylko z urzędu do urzędu (np. marszałek Struzik jeździ z pracy z Warszawy do Lublina i do pracy do Warszawy PKS-em a nie Lancia z kierowcą).
              Pan płemier do domu w Gdańsku dojeżdża koleją - a przepraszam to pies jeździł koleją (pomyliłem z książką "O psie który jeździł koleją")

p.s.
              Antoni zazdrosny a premier radosny
              • Gość: Antoni Re: ależ Antoni kup se Porsche i odliczaj IP: *.chello.pl 15.11.10, 22:51
                Dziękuję za radę, miło merytorycznie podyskutować z jasnowidzem. Możesz jeszcze podzielić się numerami Lotto na przyszły tydzień?
                Jak Tobie ciężko uczciwie prowadzić biznes bez wrzucania swoich prywatnych przejażdżek w koszty, to zajmij się czymś mniej stresującym. Na przykład zostań posłem, wtedy Ciebie będą wozić.
                • a.ba nie chcę byc posłem urzędnikiem = innym złodziejem 16.11.10, 10:09
                  bo tak jest w Polsce.
                  Mam zapłacić większy podatek żebyś ty Antoni mógł go "uczciwie" podzielić - połowę dla siebie za dzielenie, połowę dla twoich potrzebujących kolegów (na dotacje dla partii politycznych).

Płacić w Polsce uczciwie podatki to grzech - pieniądze z podatków nie służą społeczeństwu tylko są rozkradane i marnowane.

p.s.
                  Jak Ci nie wstyd pić swoją prywatną kawę czy herbatę zaparzoną wodą zagotowaną za publiczne pieniądze podatników? Jak z taką nieuczciwością możesz spokojnie spać?

p.s. 2
                  Jestem za całkowitym zniesieniem zaliczania wszelkich kosztów 'samochodowych' w firmie/działalności pod jednym warunkiem : rząd, urzędy i 'samourzędy' likwidują wszystkie samochody służbowe i zwalniają kierowców.
                  Wszak są taksówki, pociągi i pks-y.
                  W takiej Szwajcarii prezydent jeździ zwykłym pociągiem drugiej klasy - w naszym afrykańskim mocarstwie prezydent musi mieć garaż pełen limuzyn.
                  • Gość: Antoni Re: nie chcę byc posłem urzędnikiem = innym złodz IP: *.chello.pl 16.11.10, 21:58
                    Już dawno przyznałem się, że jestem paragwajskim agentem. Piję więc wodę zagotowaną z pieniędzy paragwajskich podatników, niech Ciebie głowa nie boli.
                    Natomiast wyczuwam żal, że prędzej czy później ten kraj staje się jakoś normalny. Że przynajmniej próbuje się zidentyfkować 35-letnich rencistów, rzekomo śmiertelnie chorych na serce, a tak naprawdę pracujących w Irlandii na zmywaku. Że sponsorowanie przez wszystkich podatników wakacyjnych wojaży "polskich biznesmenów" zostanie ograniczone. Że kilku cwaniaków sprzedających dragi pod nazwą dopalaczy musi mocniej pokombinować makówkami, żeby ten ich szajs opchnąć na rynku.
                    I żeby było jasne - nie jestem za likwidacją kosztów samochodowych. Ale jestem za zdecydowanym uderzeniem w regularnych złodziei, wrzucających w koszty wszystko co popadnie.
                    A w Ameryce prezydent lata Air Force One, czy to znaczy, że Szwajcaria jest mniej lub bardziej normalna od USA?
            • Gość: Pyra Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 00:39
              Jasne, a Ty sfinasujesz ten etat osoby, która by to rozliczła. Pomyśl ile to biurokracji.
              • Gość: Antoni Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.chello.pl 16.11.10, 00:42
                Lepiej więc ukraść... Bo to, że takie zjawisko jest masowe, chyba zgadzamy się?
                • Gość: Ja debil. Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: 46.113.35.* 16.11.10, 08:32
                  > Lepiej więc ukraść... Bo to, że takie zjawisko jest masowe, chyba zgadzamy się?
                  Antoni, cymbale jeden, jesli ktoś cos kradnie to rząd mój vat od paliwa
        • Gość: Pyra Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 00:52
          1. No rzeczywiście, może lekarz do Ciebie też powinień jechać tramwajem.
          2. A co, kierowcy ciężarówek nie parkują pod domem?
          3. Typowo polskie, zamiast myśleć jak zarobić na te "z górnej półki" to Ty sie modlisz , że sąsiadowi krowa zdechła - współczuję.

• Gość: Antoni Re: Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, n IP: *.chello.pl 16.11.10, 08:09
            A, nie, nie. Uważam tylko, że każdy powinien płacić podatki. Patologii nie nazywajmy normą.
    • hit.and.run Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, nie... 15.11.10, 20:36
      No to kochani wyborcy PO - kolejny uklonik i kolejne zgiecie w pol i dajecie sie jechac :)

No i pamietajcie "nowoczesne panstwo" "by zylo sie lepiej" i tak dalej :D

Zdrowko !
      • Gość: ubu król Kochany Niewyborco PO.. IP: 109.199.3.* 15.11.10, 20:46
        gdyby opozycja nie była taka pisdowata i nie zajmowała sie tylko grą w kółko i KRZYŻYK , tropieniem wrogów wewnętrznych tylko merytoryczną krytyką w dziedzinie gospodarki to może byłoby lepiej...
    • Gość: k Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, nie... IP: *.chello.pl 15.11.10, 20:46
      Premier obiecywał obniżkę podatków, a jak widać podnieść stawkę podatku VAT przeforsowali. Powinien za swoje kłamstwa być czerwony jak świnia i nie obchodzi mnie zła koniunktura, bo chyba zdawał sobie sprawę, że takowa zaraz będzie, a jak sobie nie zdawał to dlaczego się pchał w wyborach, skoro nie ma doradców i jest matołem ekonomicznym.
      W tych samochodach "luksusowe mercedesy i porsche cayenne z kratką w środku" mogą być przewożone np. ważne dokumenty warte wiele więcej niż samochód. Jeżeli ktoś prowadzi jakąś działalność musi się liczyć z jakimś ryzykiem, choćby jak zarobić pieniądze dla pracowników, a jak mu coś nie wyjdzie to będzie musiał sprzedać "luksusowe mercedesy i porsche cayenne z kratką w środku", oraz zwolnić swoją załogę, czego hipokryta premier nie widzi, bo na wolnym rynku nadaje się najwyżej do kopania rowów.
    • Gość: Olga brawo panie premierze! IP: 195.88.28.* 15.11.10, 20:54
      walić tych matołów po plerach ile wlezie, założy sobie taki cwaniaczek kratkę i już myśli, że wielki z niego biznesmen
      • Gość: gege olga frustratka IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 21:22
        a ty panienko takaś sfrustrowana? masz miejsce pracy dzięki przedsiębiorcom i zazdrościsz? tusk to kłamca i to jest fakt. tak samo jak faktem jest, ze mikroprzedsiebiorcow w tym państwie postanowiono dobić.
    • Gość: przedsiebiorca Tusk: Zmiany VAT to walka z nieuczciwością, nie... IP: 95.178.42.* 15.11.10, 20:55
      a ja dziekuje Panie Premierze za te jakze krzepiace slowa,

wszyszcy wiemy ze zdecydowana wiekszosc to mikro i male przedsiebiorstwa,

jestesmy na zaszczytnym 70!!!!!!!!!!!!!!!!!!! miejscu w rankingu krajow gdzie latwo sie prowadzi biznes, jestesmy 100 lat juz za chinami, nie mowiac juz o afryce i innych ciekawych zakatkach swiata i Pan Panie Premierze........ma cywilna odwage w ten sposob nas szarych ludzi traktowac

jeszcze raz gratuluje i dziekuje za szczerosc

swoj glos w przyszlych wyborach juz nie oddam na Pana partie i na Pana

wyborca i przedsiebiorca

ps

w usa, canadzie, chinach, afryce i pewnie jescze w kilkunastu panstwach na swiecie auto sluzbowe nawet osobowe sluzy do zarabiania a tym samym generowania przychodow, miejsc pracy itd..
    • Gość: f widząc po wpisach pełnych uwielbienia dla premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 21:14
      widząc po wpisach pełnych uwielbienia dla premiera, jego populizmu, kłamstw i zwyczajnego debilizmu wątek niebawem zniknie w czeluściach archiwum g.wna.
      nie może wisieć na pierwszej stronie tak długo. przecież cały kraj kocha swojego premiera (hahahahha) libeeeeeerała.
      • Gość: POznan* Re: widząc po wpisach pełnych uwielbienia dla pre IP: 213.156.124.* 15.11.10, 21:28
        Pełne POparcie, jak zwykle, szacun Panie Premierze, wreszcie zaczynamy mieć w POlsce prawdziwą chadecję, która zrównuje ludzi wobec prawa. Krew mnie zalewa jak widze jak bogol (który w Polsce w 60 % przypadków dorobił się na nieuczciwości) montuje kratke w luksusowej furze i okrada Państwo. A Polaczek Szareczek, którego ledwo stać na jakiegoś 8 letniego Peugeota płaci uczciwie podatki, choć ledwo wiąże koniec z końcem.
        P.S. Do ewentualnych szczekaczy - mam nowe, niemieckie auto, uczciwie wszystko zapłaciłem i nikomu nic nie zazdroszczę.
        • a.ba tylko złodzieja stać w Polsce na nowe niemieckie 15.11.10, 22:19
          auto - wyszło szydło z worka złodziej popiera premiera oszusta !
      • stanislawrobert11 Re: widząc po wpisach pełnych uwielbienia dla pre 15.11.10, 21:29
        Zastanawia mnie ze jak gow...no napisze ze Jarek nie lubi jezdzic na rowerze to od razu 450 wpisow jaki to pajac, zagrozenie dla demokracji i wolnego rynku, jak to psuje nam wizerunek itd. Jak Donald wali po koeszeni ile wlezie, i bezczelnie klamie dzien po dniu to wpisow jest 40. Wiadomo kto glosuje na PO, pseudo inteleektualisci, ktorym Donald ze specami od marketingu wmowil ze jak na niego glosuja to sa europejscy, madrzy, tolerancyjni i liberalni. Chory ten kraj.
      • Gość: elo ja bym chcial zaproponowac pseudodziennikarzynom.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 21:37
        by postarali sie przedstawic wypowiedzi wyborcow znajdujace sie w tym watku naszemu kochanemu premierowi - tak by uswiadomil sobie ze sciemniac to on moze ciemny lud a nie przedsiebiorcow...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka