Dodaj do ulubionych

Internet Orange Freedom tanieje

20.11.10, 00:02
Mam z nimi podpisaną umowę na 3 lata właśnie na Orange Freedom. Za 1Mb/s płace 39 zł miesięcznie. Umowa kończy się za pół roku. Ostatnio zapragnąłem zwiększyć transfer. Chciałem 20 Mb/s, bo są takie warunki techniczne. Odmówili głupki, a przecież na tym samym drucie płaciłbym im dwa razy więcej. Stwierdzili że w czasie jak podpisywałem z nimi umowę nie było w ofercie 20 Mb/s ( max 6 Mb/s) więc oni nie wiedzą jaką liczyć mi stawkę. Zapytałem o karę za zerwanie umowy przed czasem, to wyliczyli prawie tysiąc zł. (rocznie płacę im 39x12=468 zł, a pozostało mi około pół roku). Mógłbym im po prostu płacić do końca umowy, wyszłoby ok 200 zł, ale nie mogę na tej linii wziąć innego ADSL (choćby Neostradę), bo mi ją blokują swoją siecią. Lepiej trzymać się od nich z dala, bo nie dość że są wyjątkowo chciwi, to są totalnymi krótkowzrocznymi idiotami. Mogli mieć klienta na wiele lat, ale sobie go zrazili. Żeby nie było, że to jakiś głupi facio z call center się skompromitował złożyłem na ich odmowę reklamację. Odpisali mi na piśmie z tymi samymi idiotycznymi argumentami. Mnie to już za wiele nie obchodzi. Przeniosę wkrótce numer z TPSA do UPC, gdzie wezmę też internet 25 MB/s i cyfrową telewizję. Lepiej i dwa razy taniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: makrela Re: Internet Orange Freedom tanieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 15:59
      Ja jestem w stanie nawet zrozumiec ich. To ogromna firma, system informatyczny ma swoje ograniczenia widocznie. Freedom zreszta, to nie jest jakas bezposrednia konkurencja dla UPC, bo upc ma maly zasieg, freedom ogromny. Wazne, ze dal podwyzki. A jakbys jeszcze dokladniej przeczytal newsa, to bys zobaczyl, ze niedlugo bedzie mozna przejsc we freedomie na nowa oferte, bedac juz abonentem.
      • Gość: Limciu Re: Internet Orange Freedom tanieje IP: *.xdsl.centertel.pl 24.11.10, 00:13
        Nie wiem, gdzie wyczytałeś, że abonenci z podpisaną umowę na czas określony, mogą skorzystać z nowej oferty - ja tego nie widziałem w tej notce. A sytuacja którą opisałem miała miejsce raptem miesiąc temu.
        • Gość: makrela Re: Internet Orange Freedom tanieje IP: 178.73.48.* 24.11.10, 21:28
          limciu: u zrodla, na blogu rzecznika tp. w notce o obnizkach cen w orange freedom. maja to wprowadzic wkrotce. pozdrawiam.
    • Gość: but Internet Orange Freedom tanieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 13:30

Przede wszystkim zasięg tych dwóch sieci znacznie się różni, cena chyba też. Orange korzysta z łącza Tpsa, więc ceny są dość podobne i pewnie będą stopniowo spadać- przynajmniej tak mi się wydaje. Mimo październikowej promocji, tp wprowadziło jeszcze opcje : 2 pierwsze miesiące za free + 1 miesiąc testowania, czego osobiście brakuje mi w innych sieciach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka