Dodaj do ulubionych

Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Klien...

IP: *.chello.pl 21.11.10, 12:12
n
Obserwuj wątek
    • Gość: tylko mBank to nie pierwsza taka akcja Inteligo IP: *.fanet.pl 21.11.10, 12:22
      W czasach studenckich miałem tam konto z którego można było wyciągać pieniądze z bankomatów Euronetu bez prowizji. Z dnia na dzień Inteligo wprowadziło takową w kwocie 5 zł. A jako student wypłacałem sobie drobne kwoty na żarcie przeciętnie po 20 zł.. Więc wyobraźcie sobie jak się wściekłem czytając wydruk transakcji. Taka zmiana powinna być ogłoszona mailem a nie na stronie w postaci "nastąpiła zmiana tabeli opłat i prowizji". Tak się skończyła moja przygoda z tym bankiem.
      • Gość: reginna9 Re: to nie pierwsza taka akcja Inteligo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 12:47
        splacam u nich kredyt studencki, wiec trzymam kwotu rzedu 300zl miesiecznie i zlecenie stale. Trzymanie tam jakichkolwiek powazniejszych pieniedzy jest absurdem biorac pod uwage polityke firmy i oferte niczym z lat 80ch
        • Gość: gruby Re: to nie pierwsza taka akcja Inteligo IP: *.lublin.hypnet.pl 21.11.10, 13:22
          Ja też spłacam u nich kredyt studencki ale nie mam potrzeby trzymania specjalnie do tego celu konta. Po co to robisz?
        • Gość: rew banalne rozwiązanie jak nie płacić IP: *.chello.pl 21.11.10, 20:44
          1. Wypłacamy kasę w bankomacie, logujemy się na Inteligo i zastrzegamy kartę - teraz z prowizją mogą na pocałować w (_I_)
          2. Zakładamy konto np. w mBanku i wypowiadamy konto w Inteligo
          Zastrzegłem karty, czekam tylko jak skończą się lokaty i im dziękuję. To nie jest kwestia tych zasranych 4 zł tylko powiadamiania o podwyżce. Najpierw podnieśli, potem dostałem słodko-pierdzącego maila w stylu "kochany kliencie znów robimy ci dobrze". Może jak więcej osób zlikwiduje konta to do tumanów dotrze, że dziki zachód się skończył
      • lepar wolę zapłacić więcej niż być oszukanym jak w BPH 21.11.10, 19:11
        Akurat wyższe koszty przełknąłbym pod warunkiem, że i usługi będą na wyższym poziomie. A nie jak w BPH być okradanym na opłatach i jeszcze znikną pieniądze z Twojego konta.
        A wszystko na www.stracilem-z-bph.pl
      • Gość: tomo Re: to nie pierwsza taka akcja Inteligo IP: *.147.50.149.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.11.10, 19:22
        Jak mogłeś wypłacić 20 zł z bankomatu euronetu?
    • Gość: ajmax Czy ja to dobrze zrozumiałem? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.10, 12:28
      Jeżeli na koncie masz ponad 100 zł i zrobisz zakupy płacąc karta za min. 100 zł, to konto i karta nic nie kosztują?
      • junk92508 Jest jeszcze jedna istotna zmiana!!! 21.11.10, 13:17

Od tej pory wyplata kasy w oddziale PKO BP kosztuje 5zl !

Do tej pory byla darmowa...
        • me1971 Dlaczego jeszcze nikt nie broni Inteligo? 21.11.10, 13:41
          Czyżby PR'owe trolle zakontraktowane, na potrzeby nowej kampanii reklamowej, miały wolne w weekend? Chcemy się dowiedzieć dlaczego ta podwyżka (dla większości) jest tak naprawdę dla nas korzystna i jaki ważny interes banku (proszę nie sugerować się twórczością M. Peszek która jest teraz Wasza nowa twarzą) ja spowodował? I czemu tak się z tym kryliscie?

Mimo ze zmiany zapowiedzieli jakiś tydzień przed ich wprowadzeniem (oczywiście nie na głównej stronie aby nie odstraszać nowych klientów tylko w mało widocznej zakładce dostępnej po zalogowaniu) to przed 15 listopada mimo próśb klientów w komentarzach na mojeinteligo.pl nie ujawnili całości zmian, które z dnia na dzień miały ich objąć. Jeśli komuś wypadał dzień rozliczenia w połowie listopada to z miejsca został potraktowany np: podwyższona oplata za kartę. I nawet nie miał czasu aby skutecznie zamknąć konto. Pozatym zastosowali typowa taktykę: skusili klientów do przejścia na nowy cennik (wtedy był korzystny) w I połowie roku , aby teraz zacząć ich 'strzyc' - najbardziej przeraza tempo tego procesu gdyż nastąpiło to po zaledwie kilku miesiącach wiec nie wiadomo co będzie się działo w przyszłym roku. Warunki dla tych co nie dali się skusić pozostały po staremu...

• kleopatriks Re: Dlaczego jeszcze nikt nie broni Inteligo? 21.11.10, 15:51
            Ale z was malkontenci! Jak ci się nie podoba nowa opłata to możesz zamknąć konto bez konsekwencji w ciągu 14 od daty wejścia w życie nowego cennika. Czyli do 28 listopada jest czas. Jeśli wycofasz się do podanego momentu, to bank zwróci pobraną opłatę za kartę. Zamknąć konto i nie narzekać!

PS. Ciekawe, że nie ma takiej nagonki na ING, który podwyższył opłatę za kartę do 7zł (jeśli płacisz nią mniej niż 100zł miesięcznie). Identyczna sytuacja jak w Inteligo, tyle że kwota wyższa!
            • me1971 witaj kleopatriks, dlugo trzeba bylo na Ciebie 21.11.10, 16:16
              czekać w kolejnym wątku o Inteligo ;-)

> Jeśli wycofasz się do podanego momentu, to bank zwróci
              > pobraną opłatę za kartę.

Obiecujesz? Napewno musisz mieć dojście do źródeł bo oficjalnie o tym nic nie piszą, ze oddadzą te kilka złotych, które akurat nie są dla mnie ważne ale chodzi o sposób wprowadzenia tej podwyżki. Trzeba składać reklamacje? Mam się w niej oficjalnie powołać się na Ciebie? Cennik obowiązuje od 15 a podwyższyli opłatę za niewykorzystana kartę w dużej części WSTECZ (w moim przypadku 16 października - 16listopada, zamiast 1zl => 4zl) . Nawet gdybym chciał to 15 listopada nie wyrobiłbym limitu 100zl, gdyż transakcje karta w sklepach księgują się kilka dni. Bosko!

> Zamknąć konto i nie narzekać!
              Ja wolf.

> PS. Ciekawe, że nie ma takiej nagonki na ING, który podwyższył opłatę za kartę
              > do 7zł (jeśli płacisz nią mniej niż 100zł miesięcznie). Identyczna sytuacja jak
              > w Inteligo, tyle że kwota wyższa!

Moze dlatego, ze uprzedzili o tym wystarczająco wcześnie, nie ukrywali informacji o tym albo nie stosowali równocześnie zasadzek na pieniądze klientów zmieniając toip co kilka miesięcy? Nie wiem, nie mam tam konta.
              • kleopatriks Re: witaj kleopatriks, dlugo trzeba bylo na Ciebi 21.11.10, 18:42
                > Obiecujesz? Napewno musisz mieć dojście do źródeł bo oficjalnie o tym nic nie p
                > iszą, ze oddadzą te kilka złotych, które akurat nie są dla mnie ważne ale chodz
                > i o sposób wprowadzenia tej podwyżki. Trzeba składać reklamacje? Mam się w niej
                > oficjalnie powołać się na Ciebie? Cennik obowiązuje od 15 a podwyższyli opłatę
                > za niewykorzystana kartę w dużej części WSTECZ (w moim przypadku 16 październi
                > ka - 16listopada, zamiast 1zl => 4zl) . Nawet gdybym chciał to 15 listopada
                > nie wyrobiłbym limitu 100zl, gdyż transakcje karta w sklepach księgują się kil
                > ka dni. Bosko!

Ja niczego nie obiecuję. Takie jest po prostu prawo. Możesz nie zaakceptować nowych warunków cenowych, co oczywiście musi wiązać się ze zwrotem naliczonych opłat. I nie chodzi o reklamację, ale o wypowiedzenie umowy o prowadzenie konta, z zachowaniem 14-dniowego terminu od dnia wprowadzenia zmiany.

Zgadzam się natomiast co do trybu ogłoszenia nowego cennika. Klienci powinni mieć czas na zamknięcie karty, tak aby nowa opłata nie naliczyła się. Teraz pomoże tylko zamknięcie konta. Miejmy nadzieję, że bank wyciągnie z tego wnioski na przyszłość.

> Moze dlatego, ze uprzedzili o tym wystarczająco wcześnie, nie ukrywali informac
                > ji o tym albo nie stosowali równocześnie zasadzek na pieniądze klientów zmienia
                > jąc toip co kilka miesięcy? Nie wiem, nie mam tam konta.

Pudło. W ING pierwsza podwyżka opłaty za karty debetowe miała miejsce w kwietniu br. Z 0-3zł zrobiło się 5zł. Teraz druga podwyżka z 5zł do 7zł.
        • Gość: ddd Re: Jest jeszcze jedna istotna zmiana!!! IP: 78.9.38.* 21.11.10, 14:26
          ta oplata zostala wprowadzona w maju a nie teraz.
          szerloku
        • Gość: Modjo Re: Jest jeszcze jedna istotna zmiana!!! IP: *.chello.pl 21.11.10, 16:33
          A po co wypłacać kasę z Inteligo w kasie PKO BP i płacić jak można za free z bankomatu PKO BP? Najważniejsze, że wpłata w PKO BP na Inteligo jest za free.
          • junk92508 Re: Jest jeszcze jedna istotna zmiana!!! 21.11.10, 18:16
            > A po co wypłacać kasę z Inteligo w kasie PKO BP i płacić jak można za free z ba
            > nkomatu PKO BP?

Bo jak się bierze na coś więcej niż waciki to często kasy w bankomacie brakuje?

Akurat się buduję i regularnie przy 2-3 tys zł kasa w bankomacie się kończyła...

• Gość: Modjo Re: Jest jeszcze jedna istotna zmiana!!! IP: *.chello.pl 21.11.10, 18:32
              No to wypłacaj rzadziej ale większe kwoty - wtedy te 5 zł niewiele będą znaczyć. Budujesz się więc przy takiej inwestycji co znaczy kwota 5 zł? Poza tym nie będziesz się budował całe życie. Jak już się wybudujesz to będziesz mógł znowu wypłacać w bankomacie. Za free.
              • kleopatriks Re: Jest jeszcze jedna istotna zmiana!!! 21.11.10, 18:43
                Można też wykupić dostęp do wszystkich bankomatów za 4zł miesięcznie...
      • kleopatriks Re: Czy ja to dobrze zrozumiałem? 21.11.10, 15:47
        Nie. Na koncie nie trzeba mieć pieniędzy aby było darmowe. Jeśli chodzi o kartę, to rzeczywiście trzeba zrobić zakupy za 100zł miesięcznie (w sumie). Kartę można oczywiście zamknąć, wtedy opłata nie będzie pobierana.
    • Gość: PI Stały numer PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 12:49
      Kilka lat temu PKO BP dokonał zmian w regulaminie w podobnym trybie. Od tego czasu nie mam tam juz konta. Wygląda na to, że intensywnie szukaja sposobu jak pozbyc się jak najwiekszej części klientów.
    • Gość: uki przejdzcie do konkurencji IP: *.toya.net.pl 21.11.10, 13:16
      ja juz w tym banku bylem i jakies 3 lata temu przeszedlem do konkurencyji(nie podam nazwy ale dodam że za kilka dni bank ten kończy 10lat:)), od tamtej pory nie mam na co narzekac, inteligo było i jest zacofane na tle innych więc nie ma sensu powierzać im swoich pieniędzy
      • Gość: gruby Re: przejdzcie do konkurencji IP: *.lublin.hypnet.pl 21.11.10, 13:24
        Konkurencja wcale taka lepsza nie jest. Niestety w Polsce wciąż we wszystkich dziedzinach życia konkurencja kuleje.
        • ixy Re: przejdzcie do konkurencji 21.11.10, 14:01
          Już kilka lat temu odszedłem z tego dziadostwa... A byłem w nim od początku jego istnienia niemal. Innym tez polecam, ten bank nigdy nie będzie uczciwy.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: przejdzcie do konkurencji IP: 78.8.192.* 21.11.10, 21:56
        Co do zacofania inteligo, to raczej go nie zauważyłem. Natomiast pogarszanie się oferty zauważyłem jakiś rok temu. Nagle zniknął podgląd części z funduszy, które miałem. Następnie zauważyłem dość ciekawe podejście do klienta, jak reklamowali oprocentowanie konta oszczędnościowego, było to znakiem, że w ciągu 2 tygodni do miesiąca czasu oprocentowanie to spadnie (i jak na razie to się sprawdza). Takie podejście do klienta powoduje, że mimo posiadania tam konta od wielu lat myśli o jego zmianie.
    • Gość: max BRAK dekomunizacji i deesbekizacji IP: *.chello.pl 21.11.10, 13:28
      w instytucjach finansowych i ubezpieczeniowych to wielki błąd. Ociekająca chciwością bankowa
      kałamarnica kpi sobie z klientów. Prezesi i wielu innych w bankach takich jak PKO BP dzierżą
      partyjne synekury. Są z nominacji Partii i klienci ich nie obchodzą. Inteligo PKO BP to parodia
      banku internetowego. Nic dziwnego, że przed planowanym przejęciem banku prywatnego
      BZ WBK jego klienci wpadli w panikę przed ew. przejęciem ich przez PKO BP. Na szczęście
      dla nich PKO BP przegrał a BZ WBK kupił Santander. Parodia Inteligo polega nie tyko na chciwości ale i na obłędnych procedurach polegających na zmuszaniu klientów do załatwiania
      prostych spraw poprzez wypełnianie druków pocztą a nie drogą internetową. To parodia banku zwanego "internetowym" to kompromitacja. Dlatego prezes tego banku powinien
      odejść. Co na to jego koledzy z KNF?
      • Gość: ddd Re: BRAK dekomunizacji i deesbekizacji IP: 78.9.38.* 21.11.10, 14:31
        w inteligo korzystam za friko z bankomatow pkobp, bzwbk i e-service.
        w porownaniu do oferty bzwbk jest 1:0 dla inteligo, a santander wkrotce dokreci srobe bankowi zachodniemu
    • Gość: toanm Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Klien... IP: 46.113.83.* 21.11.10, 13:28
      oceń ten bank: ocena-banku.blogspot.com

• michkord bambuko... 21.11.10, 14:16
      pięknie zrobili klientów w bambuko.. Najpierw skusili przejściem na nową tabele opłat i prowizji (z darmowymi przelewami) a teraz dowalają opłaty za nie korzystanie z karty!! Gdybym nie miał kredytu u nich w rachunku to z miejsca zamknął bym konto za taki numer...
    • Gość: & Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Klien... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.10, 14:19
      ...bo PKO BP to "rodzinny" bank.
      • Gość: stefan Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli IP: *.dc.dc.cox.net 21.11.10, 14:37
        ale jaja... mam u nich konto od 2002 roku !! Niestety nie mieszkam w Polsce i nie mam za bardzo możliwości otworzyć innego konta co za tym idzie wykonać transakcji ich kartą ... a trochę oszczędności tam jest. Szkoda gadać. ten bank ma chyba dużo wspólnego z tvn.
        • Gość: Ar_ Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli IP: *.compower.pl 22.11.10, 03:29
          cooo... jak to chłopie nie masz jak wykonywać transakcji kartą za granicą ;d? dobranockę oglądnąłeś? Tornister spakowany? btw byłeś kiedyś za granicą?
      • Gość: pytalski Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli IP: *.nyc.res.rr.com 22.11.10, 04:26
        Cała ta historia z Inteligo świadczy tylko o tym, że PKO PB bardzo potrzebuje pieniędzy. Tak bardzo, że ryzykuje stratę klientów. Rząd posiada 51.25% udziałów w PKO PB. Czy za parę dni dowiemy się, że rząd "przypadkowo znalazł" kolejnych parę miliardów długu ?
    • Gość: trampoliniarz PKO BP to bardzo salby bank IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.10, 14:41
      bank PKO BP ma bardzo przestarzale procedury i jest nieprzyjazny klientowi (kolezanka z Mazur nie mogla w Warszawie, gdzie studiuje zalatwić spraw w banku PKO, tylko odyslali ja do odziału na Mazury, gdzie konto zalaozyla!!!)
      dlatego podpisuje sie pod tym co juz ktos powiedzial: tylko mbank. brat niby narzeka, ze w mniejszych miejscowościach bankomatów nie ma, ale za to w większych miastach sa na kazdym kroku.
      konto bezproblemowe, bezopłatowe (i to bez gwiazdek, typu bez oplat ALE jak wydasz na meisaic min. stówę) i co najwazniejsze, wszystko mozna zalatwic przez internet (w koncu to bank interenetowy) - takze dla nowoczesnego klienta w sam raz. a do PKO to niech tradycyjne babcie chodzą i klienci, ktorzy nie umieją liczyć lub boją się nowoczesnych rozwiązań.
    • Gość: grr ale zmiany w tabeli oplat obowiazuja tylko tych, IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 21.11.10, 15:03
      ale zmiany w tabeli oplat obowiazuja tylko tych, ktorzy zalozyli konto po 11 maja 2010, ci ktorzy zalozyli koto wczesniej, moga sie na to zgodzic badz nie. nikt o tym nie pisze a wydaje mi sie to dosyc istotna informacja. dowiedzialem sie o tym od pani z iteligo, jak zadzwonilem, zeby zlikwidowac konto...
      • klip-klap Pani rzecznik mija sie z prawda 21.11.10, 15:47
        Tak, zmiany dotycza tylko tych osob. Oczywiscie tym razem wyboru nie ma i na stara taryfe przejsc nie mozna.

Pani rzecznik zas mija sie z prawda, mailowa informacja nie byla wyslana do wszystkich, przynajmniej nie do mnie, chociaz bank moj mail ma i co miesiac przysyla zestawienie z konta...
        Sam sposob informowania o zmianach na stronie inteligo tez pokazuje jakie podejscie do klienta ma bank. Standardem poiwnien byc email i to wyslany nie na dwa dni przed zmianami, ale dwa tygodnie.

Co do samej karty, to jesli ktos i tak jej nie uzywa, to wystarczy ja zastrzec online i po problemie. A jesli uzywa do wyplaty gotowki, to moze czas rozejrzec sie za innym kontem.
        • me1971 Re: Pani rzecznik mija sie z prawda 21.11.10, 16:31
          >Pani rzecznik zas mija sie z prawda, mailowa informacja nie byla wyslana do wszystkich,
          >przynajmniej nie do mnie, chociaz bank moj mail ma i co miesiac przysyla zestawienie z
          > konta...
          Do mnie również nie doszedł mejl z oficjalna informacja o zmianie cennika od 15 listopada wraz z nowa toip (po fakcie dostałem jedynie spam 17 listopada pt "Poznaj kolejne zmiany w Inteligo" ale bez dołączonego regulaminu). Jeśli rzeczywiście wysyłali o tym informacje wcześniej to do mnie nie dotarła. Moge jedynie przypuszczać ze mogło być to spowodowane tym, ze nie wyraziłem zgody na przetwarzanie moich danych w celach marketingowych (ale tu chodzi o zmianę cennika!) i ich spamrobot przez pomyłkę mnie ominął - i jak widzę nie tylko mnie. W zasadzie można by ich chyba podać do sadu.
          • mojeinteligo Re: Pani rzecznik mija sie z prawda 22.11.10, 14:31
            me1971 napisał:

> >Pani rzecznik zas mija sie z prawda, mailowa informacja nie byla wyslana d
            > o wszystkich,
            > >przynajmniej nie do mnie, chociaz bank moj mail ma i co miesiac przysyla z
            > estawienie z
            > > konta...
            > Do mnie również nie doszedł mejl z oficjalna informacja o zmianie cennika od 15
            > listopada wraz z nowa toip (po fakcie dostałem jedynie spam 17 listopada pt "P
            > oznaj kolejne zmiany w Inteligo" ale bez dołączonego regulaminu).

Mailing o zmianie TOIP został wysłany dwukrotnie do klientów: 12 listopada i 17 listopada. Jeśli Twój adres email podany w danych konta jest aktualny to mailing powinien był trafić do Ciebie bez problemu. Jeśli jednak mimo właściwego adresu, nie dostałeś od nas powiadomienia, prosimy o indywidualny kontakt z bankiem celem wyjaśnienia przyczyny braku powiadomienia. Mailingi o zmianie cennika wysyłamy do wszystkich Klientów, bez względu na to, czy wyrazili zgodę na otrzymywanie informacji marketingowych czy też nie. Pozdrawiamy.
            • Gość: Jacek Re: Pani rzecznik JEDNAK mija sie z prawda!!! IP: unknown 22.11.10, 15:35
              No to ładnie został wysłany jak do nikogo chyba nie doszedł (12 listopada). U mnie też jest tylko z 17.11 i to w dodatku tak sformułowany, że żadna podwyżka z niego nie wynika (dopiero jak się kliknie w link) ale nikt normalny linków w spamie nie klika.
              Więc albo zepsuł się w Inteligo serwer wysyłający maile albo ktoś tu brzydko kłamie. W dodatku nalicznie opłaty za okres rozliczeniowy wstecz powinno skutkować BARDZO wysoką karą dla banku.
              Pozdrawiam równie sfrustrowanych :)
            • me1971 Re: Pani rzecznik mija sie z prawda 22.11.10, 17:59
              mojeinteligo napisała:
              > Mailing o zmianie TOIP został wysłany dwukrotnie do klientów: 12 listopada i 17
              > listopada. Jeśli Twój adres email podany w danych konta jest aktualny to maili
              > ng powinien był trafić do Ciebie bez problemu. Jeśli jednak mimo właściwego adr
              > esu, nie dostałeś od nas powiadomienia, prosimy o indywidualny kontakt z bankie
              > m celem wyjaśnienia przyczyny braku powiadomienia. Mailingi o zmianie cennika w
              > ysyłamy do wszystkich Klientów, bez względu na to, czy wyrazili zgodę na otrzym
              > ywanie informacji marketingowych czy też nie. Pozdrawiamy.

Niestety, sprawdziłem jeszcze raz skrzynkę pocztowa (w tym zawartość folderu spam) i mejla rzekomo wysłanego 12 listopada nie otrzymałem. Posiadają Państwo napewno mój aktualny i poprawny adres emailowy, gdyż w koncie mam od dawna włączone i działające powiadamianie mejlowe o operacjach i transakcjach. Mogę wiec z cala pewnością stwierdzić, iż nie zostałem oficjalnie uprzedzony mejlem o zmianie toip, która wprowadzili Państwo 15 listopada.
              Pozdrawiam.
              • kleopatriks Re: Pani rzecznik mija sie z prawda 25.11.10, 11:24
                Ja taki mail otrzymałem (12 listopada):

Zawiadomienie o zmianie Tabeli opłat i prowizji dla kont Inteligo

Uprzejmie informujemy, że 15 listopada 2010 roku zmienia się Tabela opłat i prowizji kont Inteligo prywatnych (indywidualnych i wspólnych) i firmowych dla Klientów, którzy zawarli umowę rachunku bankowego konta Inteligo od dnia 11 maja 2010 r. lub którzy zawarli umowę rachunku bankowego konta Inteligo przed tym terminem i zdecydowali się przejść na warunki cenowe określone w Tabeli opłat i prowizji obowiązującej od 11 maja 2010 r.

Zmiany wprowadzane 15 listopada 2010 r. dotyczące opłat to:likwidacja opłaty za prowadzenie rachunku dla kont ze średnim miesięcznym saldem do 99,99 zł. Opłata za konto Inteligo, niezależnie od salda, wyniesie 0 zł,zmiana wysokości opłaty miesięcznej za kartę płatniczą Inteligo. W przypadku dokonania w miesiącu płatności na łączną kwotę mniejszą niż 100 zł miesięczna opłata za kartę wyniesie 4 zł; przy płatnościach od 100 zł - miesięczna opłata za kartę wyniesie 0 zł.Jednocześnie informujemy, że 15 listopada 2010 r. oferta Inteligo zostanie poszerzona o nowe produkty i usługi. O szczegółach powiadomimy w serwisie www.inteligo.pl.Aktualna Tabela opłat i prowizji jest dostępna pod adresem:
                www.inteligo.pl/pliki/toip/oprocentowanie.pdf
                Jeżeli nie wyrażą Państwo zgody na dokonane w Tabeli opłat i prowizji zmiany, prosimy o złożenie pisemnego oświadczenia o braku akceptacji wymienionych wyżej zmian stawek, w terminie 14 dni od dnia otrzymania zawiadomienia o zmianie. Złożenie oświadczenia we wskazanym terminie oznaczać będzie wypowiedzenie przez Państwa umowy lub umów konta Inteligo, a w konsekwencji rozwiązanie tych umów z upływem terminu wypowiedzenia, na warunkach określonych w umowie. Pisemne oświadczenie można wysłać listem poleconym na adres:

Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
                Oddział - Centrum Bankowości Elektronicznej w Warszawie
                ul. Wspólna 47/49,
                00-684 Warszawa

W przypadku pytań lub wątpliwości związanych z wprowadzanymi zmianami, prosimy o kontakt z Wydziałem Obsługi Klienta pod numerem infolinii 800 121 121.Z wyrazami szacunku,
                Iwona Jedyńska
                Dyrektor kierujący CBE
          • mojeinteligo Re: Pani rzecznik mija sie z prawda 22.11.10, 14:32
            Mailing o zmianie TOIP został wysłany dwukrotnie do klientów: 12 listopada i 17 listopada. Jeśli Twój adres email podany w danych konta jest aktualny to mailing powinien był trafić do Ciebie bez problemu. Jeśli jednak mimo właściwego adresu, nie dostałeś od nas powiadomienia, prosimy o indywidualny kontakt z bankiem celem wyjaśnienia przyczyny braku powiadomienia. Mailingi o zmianie cennika wysyłamy do wszystkich Klientów, bez względu na to, czy wyrazili zgodę na otrzymywanie informacji marketingowych czy też nie. Pozdrawiamy.
      • klip-klap Re: ale zmiany w tabeli oplat obowiazuja tylko ty 21.11.10, 15:50

Gość portalu: grr napisał(a):

> ale zmiany w tabeli oplat obowiazuja tylko tych, ktorzy zalozyli konto po 11 ma
        > ja 2010, ci ktorzy zalozyli koto wczesniej, moga sie na to zgodzic badz nie

Zeby byc precyzyjneym, ci co zalozyli konto wczesniej, ale przeszli na nowy cennik w maju tez wyboru nie maja.
        • Gość: grr Re: ale zmiany w tabeli oplat obowiazuja tylko ty IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 22.11.10, 00:25
          to dobrze ze w maju nie slyszalem o zmianie cennika a konto i tak chyba zlikwiduje bo skoro tak sie dyma klientow po-majowych to znaczy, ze na mnie tez przyjdzie pora...
      • Gość: max Re: ale zmiany w tabeli oplat obowiazuja tylko ty IP: *.chello.pl 21.11.10, 15:57
        Do "grr". Nie rozumiesz na czym ten "chwyt" polega. Brak odpowiedzi dotychczasowych klientów
        na nowe "propozycje" powinien oznaczać, że obowiązuje dotychczasowa. Natomiast ci klienci,
        którzy godzą się na zmiany dotychczasowych powinni potwierdzić to do Inteligo. Takich
        bezczelnych chwytów Inteligo nie powinien zaakceptować i skrytykować i ukarać ten bank,
        będący parodią banku "internetowego". Żeby uzyskać zgodę na "polecenie zapłaty" dla
        UPC (kontynuację) bank,zwący się "internetowym" poleca mi skorygować nieistotny błąd we
        wniosku UPC nie drogą elektroniczną ale karze mi wypełnić nowy wniosek, zanieść go na pocztę wysyłając do UPC a potem czekać aż UPC prześle ten wniosek do Inteligo. Potem
        mam czekać ok.dwa miesiące na wiadomość, czy ten bank łaskawie zaakceptował mój
        wniosek. Logicznie myślący człowiek wie, że sprostowanie nieistotnej pomyłki powinno
        odbywać się drogą elektroniczną bo to bank ponoć "internetowy". Zrozumiałbym, gdyby
        były zastrzeżenia do mojego podpisu czy błędu w nazwisku czy wymienionym numerze
        konta. "Polska to dziwny kraj" jak powiedział minister Tuska, premiera porównywalnego
        do szkodnika komunistycznego Gierka i nazywanego przez prof.ekonomii "impotentem
        finansowym". Nikt tak nigdy nie rozbudował armii bezproduktywnych urzędników jak Tusk.
        Dlatego bankowe kałamarnice są szkodliwe dla swych klientów. A może prezes PKO BP
        z nominacji PARTII oczekuje na odznaczenie "Orła Białego" za zasługi jak członek
        partii tow. Bielecki?

• andrze.r Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli 21.11.10, 15:12
      Miałem w tym banku konto dodatkowe obok mBanku i rezygnuję z niego
    • rojberek Ciekawe jakim frajerem trzeba być... 21.11.10, 15:15
      ... żeby w PKO czy Inteligo posiadać konto ;-P
      • Gość: antyHipokryta Re: Ciekawe jakim frajerem trzeba być... IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.10, 16:46
        ciekawe jakim frajerem trzeba byc aby nasmiewac sie z ludzi majac konto w innym banku - ktory oferuje dokladnie takie same lub wyzsze oplaty.

daruj sobie debilu komentarze . sam placisz bankom, wiec nie naprzykrzaj sie innym. chyba ze nie masz zadnego konta.
        • Gość: emeryt 68 Re: Ciekawe jakim frajerem trzeba być... IP: *.chello.pl 21.11.10, 20:58
          Ciekawe kto jest frajerem na tym forum....
          Przynajmniej nie obrażaj.. mam konto w Lukasbanku i Getinie i nie płacę ani grosza żadnych opłat. Trzeba się dostosować do tabeli opłat i tyle!!!!
          Więc, przepraszam pana debila, ale ja "debil" potrafię korzystać z odpowiedniego konta w odpowiednim banku.
      • Gość: emeryt 68 Re: Ciekawe jakim frajerem trzeba być... IP: *.chello.pl 21.11.10, 20:54
        To prawda..dawno,dawno temu (lata siedemdziesiąte) już miałem konto oszczędnościowo-rozliczeniowe. O co ja wtedy przeżyłem. Pierwsza trudność to zakład pracy. (jakie niespodzianki mnie spotykały z przelewem pieniędzy do banku). Potem tzw czeki..jakie oczy robiły ekspedientki gdy chciałem płacić wyrwaną kartką (bez jakiejkolwiek pieczątki) nazywaną czekiem. Schody zaczęły się wtedy kiedy zaczęły raczkować konta na kartę. Myślałem, że to będzie zwrot ułatwiający korzystanie z banku, zakupami itd.
        Zaczęły się schody..po prawie trzydziestu latach (bank który miał przelewy moje i żony), traktował klientów jak "masówkę". Kolejki przy kasach do załatwienia np. zmiany przelewu, zmiana konta terminowego były czasochłonne. Więc zmieniłem bank na Bank Śląski. No, ale tu była tylko chwilowa poprawa. Teraz od dobrych kilku lat korzystam z Lukasbanku konta internetowego.. ale do czasu, aż .... Więc wszystkim radzę obserwować banki i zmienić na lepszy. Jeśli banki nie rozumieją hasła "klient nasz pan" to tracą klienta.
    • witek7205 Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Klien... 21.11.10, 16:06
      "Klient nieaktywny - który w miesiącu wydaje kartą mniej niż 100 zł i nie utrzymuje środków na rachunku - zapłaci 4 zł, a nie 6 zł" - argumentuje Moszczyńska. Stracą jednak ci klienci, którzy pieniądze na koncie mają, ale z karty korzystają sporadycznie, bądź tylko po to, by wypłacać nimi pieniądze z bankomatu."

No i jaki wniosek?
      Nalezy czym prędzej zabrać kasę z inteligo. Wówczas się zyska.
    • mirr55 Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Klien... 21.11.10, 16:43
      inteligo to niestety parabank działający metodami terrorystyczymi. Wkrótce też z niego wychodzę, na szczęście,...
    • Gość: wojtek Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Klien... IP: *.vast.net.pl 21.11.10, 16:54
      problem jest z placeniem z kartami w niektorych sklepach. po prostu urzadzenia nie dzialaja ( rzekomo popsute). tak jak z kasami fiskalnym.staja na ladzie ale na nich nie nabijaja. kryzys sie zbliza?
      • Gość: kris Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli IP: *.18.24.170.tmi.telenormobil.no 21.11.10, 21:52
        Mozesz napisać gdzie miałeś problem? Ja nie mogłem zapłacić w Auchunie w Wawie na Puławskiej. Nigdy wcześniej (5 lat intensywnego korzystania z karty) nie miałem podobnego problemu, aż tu nagle przelotem w kraju jestem na małych zakupach i ani zatankować, ani zapłacić w kasie nie można. Dla mnie jest to problem sklepu i ich terminali (powiedziałem sobie, że już więcej tam nie pojadę).
    • Gość: serious Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Klien... IP: *.multi-play.net.pl 21.11.10, 17:08
      A ja dzisiaj pięknie wysłałem wniosek o zamknięcie konta - polecam każdemu!!! nottingham.blox.pl/2007/07/Wniosek-o-zamkniecie-konta-Inteligo.html
      • Gość: max Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli IP: *.chello.pl 21.11.10, 17:50
        Dzięki za wniosek o likwidacji konta w Inteligo. Wypełnię i wyślę poleconym. To poniżej godności
        być tak traktowanym przez ten bank. Co na to ma do powiedzenia mają towarzysze z KNF?
    • Gość: przeciętny użytkow Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Klien... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 17:09
      Ale z was byznesmeny :) Waśnie takich jak wy bank chce się pozbyć. Ja akuratnie nie odczułem żadnych zmian oprócz tego że przelewy nareszcie są za free oraz pojawiły się kody sms oraz ewentualnie token na komórkę. Mogliby podwyższyć limit do 200 zł wydatków kartą i zlikwidować opłaty za powiadomienia sms. Dla ludzi co korzystają z konta normalnie nie jest problemem 100 zł kartą więc wcale się nie dziwię, że chcą się pozbyć takich klientów co nic nie płacą.

A jeszcze jedno : mam konto vip w bzwbk i własnie będe go zamykał bo jak go otwierałem to opłata była 16 zł ale jakiś cudem w ciągu roku wzrosła do 23 zł - to jest dopiero temat na artykuł a nie w sumie realnie obniżka cen dla ludzi korzystających z inteligo. Chcę nadmienić, że mimo waszych płaczów to akuratnie z tym kontem jest najmniej problemów : pełna historia od otwarcia rachunku ( w moim przypadku ponad 7 lat) export w różnych formatach do pliku, gdzie u konkurencji (mBank) funkcjonuje dopiero od roku, wyszukiwarka po tekście w transakcjach. Mnie tam Inteligo nie przeszkadza, mogliby zrobić jeszcze bonu na llikwidację opłaty za powiadomienia sms.

Pozdro
      • panbramkarz Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli 21.11.10, 21:14
        "Ja akuratnie
        > nie odczułem żadnych zmian oprócz tego że przelewy nareszcie są za free "

Dziwne ostatnio robilem przelewy z inteligo i skasowali po 99 groszy za kazdy.
        • Gość: oko Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli IP: *.tktelekom.pl 21.11.10, 21:36
          bo nie przeszedłeś na nowe warunki i jesteś na starych, dlatego płacisz 99gr.
          • panbramkarz Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli 21.11.10, 22:41
            Mozliwe to konto trzymam glownie dla komornika ....... niech sie cieszy ze ma co blokowac:)))

=========================
            http://www.seksvideo.pl

http://www.nimfomanka.com.pl
      • Gość: kris Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli IP: *.18.24.170.tmi.telenormobil.no 21.11.10, 21:56
        Popieram;) Też nie narzekam na inteligo, choć dla mnie mogli by zmniejszyć opłaty za wpływy zagraniczne (40zł to zdeka rozbój:/) no i powiadomienia sms 5 zl chyba też nie bardzo się prezentuja. Oprocz tego nie jest zle
    • Gość: zzz No to ja podziękuję Inteligo IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.10, 17:48
      Jestem właśnie tym 'nieaktywnym' klientem. Mam sporo pieniędzy na koncie, ale nie płacę kartą - w mojej miejscowości jest tylko bankomat PKO BP, z którego korzystanie kosztowało mnie 1 zł miesięcznie, teraz będzie kosztowało 4 zł... Niech się szanowne inteligo goni, konto miałem tam chyba ponad 4 lata...
    • panbramkarz Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Klien... 21.11.10, 17:59
      Na dodatek zaowazylem ze przelewy internetowe sa platne nie wiem od kiedy bo konto mam od dawna ale z tego jakurad zadko korzystam .............. czasy takie ze trzeba miec kilka kont w roznych bankach:))))
    • mecenasa Chcieliscie Polacy Zachodu, to go macie. 21.11.10, 18:16
      Panstwo powinno wkroczyc i bronic swoich.
      Banki robia takie rzeczy, bo prawo im na to pozwala.
      Jedyna obrona jest pojscie do konkurencji, natychmist zamnkac konto i otworzyc w innym banku.
    • bloglwow Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Klien... 21.11.10, 18:23
      Mam tam konto od samiutkiego początku, gdy jeszcze nie należał do PKO BP. Generalnie nic nowatorskiego od tej pory nie wprowadzili, oczywiście oprócz podwyżek, swoich bankomatów i agencji.
      Mail przyszedł, ale jako że w maju niczego nie podpisywałem, to uznałem, że mnie nie dotyczy. Jakież było moje zdziwienie, gdy 3 dni później na wyciągu zobaczyłem 4 zł opłaty za kartę. Zadzwoniłem, powiedziano mi, że jednak jestem na nowej taryfie (ciekawe jakim cudem...) i jak chcę, to mogę zrezygnować z karty. Tak też zrobiłem, trwało to ze 3 minuty. Zapewne też o to chodziło bankowi, bym z niej zrezygnował, więc w sumie wszyscy zadowoleni, nie licząc tych 4 złociszy oczywiście.
      Kiedyś to było rewelacyjne konto - na Allegro dużo osób miało rachunek w Inteligo, jego karta była niemal jedyną debetówką, którą można było płacić w Internecie, powiadomienia SMS, subkonta, a od czasu przejęcia przez PKO BP także mnóstwo darmowych bankomatów i agencji. Nigdy jednak nie przebił mBanku pod względem oprocentowania rachunku, a odkąd mBank umożliwił płacenie VE przez Internet i dorzucił darmowe bankomaty BZWBK i wypłaty za granicą, konkurencyjność Inteligo mocno zmalała. Jeśli mBank wprowadzi przelewy Sorbnet na żądanie (niech będzie za 40 PLN, ale żeby były), to pożegnam się z Inteligo w ogóle. Póki co, niech leży puste.
      • Gość: sam Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli IP: *.chello.pl 21.11.10, 19:05
        Chciałbym zlikwidować wciśniętą mi kartę płatniczą z "serduszkiem" w Inteligo. Jak to najprościej
        załatwić. Tej karty nie używałem a nawet nie aktywowałem a bank mi co miesiąc potrąca opłatę
        za nią.
        • kleopatriks Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli 21.11.10, 19:39
          Zadzwoń na infolinię i powiedz, że chcesz zamknąć kartę... Tak trudno się domyślić?
          • Gość: sam Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli IP: *.chello.pl 21.11.10, 19:58
            Ale jesteś naiwny. To ponoć bank internetowy a nie telefoniczny. Powinna być możliwość rezygnacji z karty wysłana e-mailem bo wtedy mam dowód takiego zgłoszenia a zgłaszając
            telefonicznie nie mam dowodu.
    • Gość: młdy Atak wybiórczej. wymuszenie akcji reklamowej jak a IP: *.internetunion.pl 21.11.10, 18:26
      Po raz kolejny wybiórcza poprzez swoje strony przeprowadza nagonkę na jakąś firmę. Radzę wykupić kilka całostronicowych reklam i problem będzie z głowy a i artykuły będą jakby mniej pejoratywne - patrz np artykuły o banku promowym przez pana w meloniku. Mocno to nieetyczne ale cóż biznes jest biznes - misja tej gazety nie jest juz niestety budowanie wokol nas mądrzejszej rzeczywistości.
      Sam sie zlapalem na tym ze moim pierwszym odruchem po przeczytaniu tego artykułu był bunt na ten wstrętny bank i mysl o szybkiej przeprowadzce do innego ale po chwili refleksji doszedlem do wniosku ze to wszystko jest jakby grubymi nićmi szyte.
      • Gość: teoria spiskowa Re: Atak wybiórczej. wymuszenie akcji reklamowej IP: *.ip.netia.com.pl 21.11.10, 18:36
        tak, i to jeszcze ta wredna bankowa konkurencja majstruje Inteligo w cenniku wprowadzając tam podwyżki. Rece opadają..
    • armag_edon Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Klien... 21.11.10, 18:57
      tylko że jak się miało więcej jak 100 zł i nie płaciło kartą opłata była zero a teraz będzie 4 zł

więc jaka to JEST KURWA OBNIŻKA , zamykam ten syf , wreszcie mam okazję przejśćdo Toyota Bank , tam dbają o klienta i mBank , u mnie w małej miejscowości kartą można se co najwyżej powymachiwać dla szpanu bo wszędzie chcą gotówkę , kto by tam chciął płacić 3 % prowizji za płatności kartą , wynajem terminala itd,

WZIĘLI NA PREZESA CWANIAKA Z FUNDUSZY TO MU SIĘ OD RAZU SPODOBAŁY PROWIZJE JAK ZA ZARZĄDZANIE W OFE 7% , czy się stoi czy się leży KASA INTELIGO SIĘ KURWA NALEŻY
      • kleopatriks Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli 21.11.10, 19:06
        > tylko że jak się miało więcej jak 100 zł i nie płaciło kartą opłata była zer
        > o a teraz będzie 4 zł

Kłamiesz... W podanym przypadku opłata wynosiła 1zł.
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Bank podwyższył prowizję bez uprzedzenia. Kli IP: 78.8.192.* 21.11.10, 21:58
          Na początku opłata wynosiła 99gr.....
      • Gość: grr kolejny raz czytam twoj post o toyota banku IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 22.11.10, 01:02
        kolejny raz czytam twoj post o toyota banku pod dyskusja o inteligo, placa ci za to, czy jak? czy moze jestes sfrustrowanym preziem toyota banku? he? ;)
    • Gość: fiaccik Ludzie IP: 46.113.200.* 21.11.10, 19:31
      Gazeta.pl napuszcza Was na jeden z banków a milczy na temat pozostałych. Nie widzicie tego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka