paininthebass 07.12.10, 09:42 Tak długo jak wynagrodzenie konsultanta składać się będzie tylko z prowizji od sprzedaży tak długo będą takie sytuacje - bo wszyscy są rozliczani tylko z wielkości sprzedaży i z niczego więcej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_ Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi n... 07.12.10, 09:54 No cóż daję się zauważyć że wszystkie te promocje są tak pisane aby z klienta zrobić frajera o ile już nim nie jest:(. Dochodzi nawet IMHO do wyścigu między operatorami w tej materii. Do niedawna PLAY wyróżniał się pozytywnie ale ostatnio i on nie wytrzymuje presji i zaczynają się pojawiać cwane promocje, coraz więcej promocji w promocji itp. Wiele tak zwanych promocji tworzonych jest tylko po to żeby branżowe portale wymieniły nazwę marki na swych stronach bo tak na prawdę nie wnoszą one żadnej nowej, znaczącej oferty dla klientów. Są to czysto marketingowe manipulacje. Wydaję się że operatorzy wychodzą z starej medialnej zasady: nie ważne co się mówi ważne się o nas mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi 07.12.10, 12:04 Na operatorów sieci komórkowych jest tylko jeden skuteczny sposób - telefon na kartę czyli "prepaid". W jednej chwili kończą się telefony naganiaczy, znikają faktury za "nie-wiadomo-jakie połączenia", rachunek na 2500 nie przyjdzie znienacka a ceny powoli - lecz systematycznie - idą w dół. Żadnych niespodzianek. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kosskoss Re: Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi 07.12.10, 12:44 rowniez polecam prepaid. abonament u operatora komorkowego to sa faktury tzw. wysokiego ryzyka. nie spotkalem sie jeszcze z biznesem, w ktorym dochodziloby do tak wielu fraudow. w przypadku wałka w prepaidzie tracimy co najwyzej zgromadzone srodki (wiec nie radze rowniez utrzymywac wysokiego salda na koncie, dzis doladowanie to nie problem i mozna to zrobic na wiele sposobow) Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi n... 07.12.10, 10:10 Zawyżone faktury z Orange to norma. Tłumaczenie zawsze to samo - błąd systemu. Czy na pewno? Potencjalny klient powinien się dobrze zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
residua Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi n... 07.12.10, 10:31 Konsultanci z Orange doprowadzali mnie do szału swoimi telefonami oferując super - pakiety minut i smsów. Między innymi z tego powodu zrezygnowałam z usług tego operatora. Teraz mam telefon w Plusie i mam święty spokój :-D Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Ostrzegam wszystkich przed Orange 07.12.10, 10:36 awarlem umowe na trzy lata z Orange.Przez trzy tygodnie nie wlaczali mi telefonu do sieci,ale faktura na stowe przyszla juz w tydzien po podpisaniu umowy.Nie zaplacilem.Gdy poskarzylem sie w internecie,ze nie mam wlaczonego telefonu - wlaczyli go w jedna minute,Ale za pare dni znowu kolejna faktura i znowu sto zl,choc nie rozmawialem.Wyslalem e-mailem zerwanie umowy.Wiec wylaczyli mi telefon,ale faktury przychodzily co miesiac.Oczywiscie nie placilem,bo za co?Teraz sprzedali moje kilkaset zlotych dlugu Krukowi i ten chcial ode mnie kase.Pognalem i wiem,ze nigdy nie oddam oszustom nawet grosza...Nie lubie byc przekrecany w glorii prawa/wedlug Orange/.Szlag z nimi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi n... IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 10:48 Mamy w Orange trzy telefony zarejestrowane na mnie. na początku dzwonili do córki, potem do żony, kiedy obie powiedziały, że ja mam prawo tylko zmienic taryfę i proszą o kontakt ze mną nikt już do mnie nie zadzwonił. Oni doskonale zdają sobię sprawę kto jest właściielem i którego numeru ten w łasciciel używa. Cżesto też szukają ofiary w postaci odbierającego telefon właściela, który nie ma uprawnień do zmiany taryfy. Do mnie nie dzwonią już od 2 lat, wszelkie próby kwitowałem starym i dobrym powiedzeniem Lecjha Kaczyńskiego i odkładałem natychmiast słuchawkę. Widocznie zaznaczyli to sobię w systemie -:). Odpowiedz Link Zgłoś
bamber0 Boleśnie, ale uczymy się... 07.12.10, 11:18 W Polsce nie ma (a przynajmniej nie jest egzekwowane) prawa, które chroniłoby klientów przed naciągaczami. Dlatego bankowi "doradcy" i akwizytorzy od telefonów, telewziji itp. od kilku lat żerują na nas. Ale to się powoli kończy... Polacy z coraz mniejszym entuzjazmem godzą się na kolejną "promocję". A w zasadzie to wielu tylko czeka, na zakończenie czasu umowy z operatorem, nadawcą... Nie szpanujemy już złotymi kartami... To nie tylko kryzys, to obawa przed tym, że po raz kolejny ktoś chce nas zrobić w konia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iq75 Re: Boleśnie, ale uczymy się... IP: *.torun.mm.pl 07.12.10, 12:17 Podobny przypadek mieli rodzice, gdzie osobą wskazaną do kontaktów i ew. zmian abonamentu był ojciec, połączenie odebrała mama - dzwonił naganiacz z Cyfry+..., mama generalnie za dużo nie zrozumiała (jest osobą chorą) ale po jakimś czasie rodzice dostali podwyższone rachunki okazało się, że "zamówiła" pakiet HBO i itp. Po naszej interwencji całą sprawę odkręcono, a Cyfra+ dostał wypowiedzenie umowy - po wielu latach stracili wiernego klienta. To chyba jedyna skuteczna metoda na takie praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Nie ma większego syfu niż PLAY 07.12.10, 12:04 mam u nich abo od 6 m-cy, nie było miesiąca żeby nie było błedu na fakturze. Najpierw ustawili złą taryfę przy przeniesieniu numeru, potem włączyli usługi których nie zamawiałem, w ramach rekompensaty zapropnowali gratis inną usługę, za którą .... zaczęli naliczać opłaty, korekt nie chcą zrobić - wysłałem już skargę do UKE, odradzam wszystkim to bagno, konczy się umowa i wynoszę się od tych patałachów na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja korzystam Re: Nie ma większego syfu niż PLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 13:06 Patałachem i syfem jesteś Ty sam.Play is the best. Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Nie ma większego syfu niż PLAY 07.12.10, 13:25 Gość portalu: Ja korzystam napisał(a): > Patałachem i syfem jesteś Ty sam.Play is the best. nie ma to jak wpisy niezalogowanych trolli. Gratuluję odwagi, pracujesz w play ? Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi n... 07.12.10, 12:49 Byłem chyba we wszystkich sieciach i tylko raz pojawił się podobny problem. Jako że telefon był zarejestrowany na siostrę ja cały czas odmawiałem, aż tu pewnego pięknego dnia siostra dzwoni że przyszło potwierdzenie przedłużenia umowy. Ogólnie idiotyzmem ze strony ustawodawcy jest punkt w którym brak odmowy jest równoznaczny z zaakceptowaniem umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
rozpiernik Re: Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi 07.12.10, 13:02 Odkąd tylko sobie przypomnę,zawsze były problemy z fakturami w oranżadzie.Reszta operatorów jest niewiele lepsza,ale dopiero rezygnacja z abonamentu,uwolniła mnie od tych wszystkich złodziei.Mam telefon w systemie prepaid i to oni teraz o mnie zabiegają,to ja w każdej chwili mogę zmienić operatora,więc szanują mnie nieprawdopodobnie... A telefon za złotówkę? Niech sobie wsadzą ten telefon,można go kupić już za niewielkie pieniądze! Na pewno za grosze nie dam robić z siebie szmaty - nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi n... 07.12.10, 13:03 Ogólnie obecnie mieszkam ze świeżym konsultantem Orange (właściwie to nie Orange ale firmy która dostała od nich zlecenie) . Chłopak dostał na początek szczegółowe skrypty jak rozmawiać z klientem, jak odpowiadać na większość pytań. W takich skryptach jest zaznaczony nie tylko co ma mówić ale i jak ma to powiedzieć - szybkość, ton głosu itp. Jest też wyszczególniona lista tzw. zwrotów zakazanych czy słów kluczowych które mają odpowiednio zachęcić klienta. Ale ogólna podstawa jest taka by nie dać klientowi czasu na własne myślenie czy ewentualne pytania. Opowiedzieć o ofercie, wszelkie kruczki ukryć i powiedzieć na tyle szybko by klient ich nawet nie zauważył i czekać na drobne tak. Bajer jest taki że niekiedy wystarczy podanie imienia i nazwiska by aktywować usługę - sporo ludzi o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi 07.12.10, 13:12 ma prepaid w orange.wychodzi coś tak 29gr/min. jeśąli wykonaM jakieś ok.2-minutowe połączenie, natychmiast otrzymuje sms dający mi dodatkowo 6 min do wszystkich. inna sprawa e ta premia obowiązuje tylko 24 godz. więc faktycznie-TYLKO TEL PRZEDPŁATOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaak 22 4444094 - nikt nie odbiera 07.12.10, 13:19 Po co podajecie numer telefonu do eksperta, skoro nikt nie podnosi słuchawki? Próbowałem wielokrotnie, ciągle "wolny" sygnał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabity w orange Re: 22 4444094 - nikt nie odbiera IP: *.bph.pl 07.12.10, 13:37 potwierdzam !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Asertywność 07.12.10, 14:08 Trzeba się nauczyć asertywności. Ja telefonów z propozycją zmiany taryfy, nabycia dodatkowej usługi i sam nie wiem, czego jeszcze, dostaję kilka w tygodniu. Po pierwszych słowach "konsultanta" przerywam i mówię "Dziekuję, nie jestem zainteresowany, do widzenia" i przerywam połączenie. Dlatego nawet nie wiem, co mi proponują :-) I jestem z tego bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanonierka Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi n... IP: 94.254.236.* 07.12.10, 14:11 UKE winien zająć się nieuczciwymi poczynaniami (na każdym kroku to robią) wszystkich operatorów, a nie "przyglądać się"... To samo UOKiK, sprawy dotyczą klientów na masową skalę, a oni tłumaczą: "nie zajmujemy się przypadkami indywidualnymi". Oba urzędy utrzymywane są z naszych podatków, więc do roboty nieroby, a nie "przyglądać się" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Taryfę u operatora zmienia właściciel? Skargi n... IP: 195.245.213.* 07.12.10, 15:12 Wielokrotnie dzwonili do mnie przedstawiciele oranża proponując różne ciekawe rzeczy, ale zawsze na końcu półgębkiem, w natłoku innych ciekawszych rzeczy okazywało się, że chcą mi chamsko wepchnąć kolejny abonament na kwotę wielokrotnie wyższą niż mam w tej chwili. a jak chciałem z nimi przedłużyć umowę to nie byli w stanie przedstawić mi porządnej oferty szkoda gadać, ale jest więcej takich zachowań kablówki, internet, platformy satelitarne ma wrażenie, że każda taka firma czyha na nieuwagę klienta a później płać i płacz czy nie może być normalnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doCENT I dlatego po 13 latach abo Orange mam Tak Taka IP: *.punkt.pl / 10.0.58.* 07.12.10, 16:51 mam spokój z tymi pseudo-doradcami Orange z W-wy, przedstawicielami klienta biznesowego m.in. z Sosnowca i Krakowa czy pracownicą salonu firmowego w Opolu rozsyłającą SMS, bo nie stać jej na telefon do stałego klienta. Jak nie wcisną ci od razu wyższego abonamentu, albo nie piejesz z zachwytu na model aparatu sprzed 2-3 lat przy przedłużeniu umowy na firmę, albo śmiesz czekać na modele, które wszyscy inni mają, tylko Orange jeszcze nie, to od razu tracą tobą zainteresowanie. Niby sprawdzą, oddzwonią i na tym kontakt się urywa. To nie jednostkowy przypadek, tylko efekt rozmów z kilkunastoma osobami z Orange. Za co wy im płacicie? Łaskę robią, że się dowiedzą, kiedy będzie ten konkretny JEDEN model? Ja bym takich pracowników od razu na bruk. Po 13 latach powiedziałem: basta i przeszedłem do Ery, ale nie dałem się już wmanewrować w żaden abonament. Ale kierowniczka salonu miała oczy!!! Widok bezcenny. Jaki był argument doradców Ery przeciwko przejściu na prepaid? "Nie będzie pan miał kosztów!" buhaha Telefon - taki jaki chciałem i oczywiście nówkę - kupiłem od ręki w sklepie internetowym, tylko ciut drożej niż w niskiej taryfie abonamentowej, ale za to bez cyrografu na 2 lata, mam Tak Taka Hot (0,29 zł/min. poza P4), po 10 zł ekstra przy każdym doładowaniu (do kwoty 200 zł) za przejście, usługę Bonus (co miesiąc nawet po 80 min. za odebrane połączenia spoza Ery), co chwilę jakieś promocje, np. teraz Oferta świąteczna z podwójnym doładowaniem, plus Odjechana promocja (1000 min. do wszystkich w Erze komórkowej i stacjonarnej z małym wyjątkiem za 9 zł, ważne 14 dni). Gadam więcej niż kiedyś, a płacę max 25 zł miesięcznie! Brat zrobił to samo, tyle że z abonamentu w Erze przeszedł na Play Fresh i krótkiej męce z tragicznym zasięgiem P4 i Plusa w jego domu, przeniósł się do Heyah. Doładowuje 30 zł co miesiąc i gada ze wszystkimi w Heyah za darmo. W ŻADNEJ SIECI KLIENT ABONAMENTOWY NIE MA TYLE KORZYŚCI NARAZ CO W PREPAIDZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś