Dodaj do ulubionych

Banki oddłużą sieć restauracji Sfinks, kurs roś...

IP: *.100.kt.cust.t-mobile.co.uk 28.01.11, 15:57
odnośnie długów:Jak powiedział pewnien finansista-lepiej mieć długi,niż KRÓTKI
Obserwuj wątek
    • Gość: struty klient Banki oddłużą sieć restauracji Sfinks, kurs roś... IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 16:02
      Ugody z bankami nic nie zmienią dopóki w restauracjach Sphinx będzie podawane nieświeże jedzenie, po którym można się zatruć.
      Nie polecam zwłaszcza Sphinx'a w W-wie za Rotundą.
      • Gość: mic Re: Banki oddłużą sieć restauracji Sfinks, kurs r IP: *.jmdi.pl 28.01.11, 18:32
        Wiem coś o tym. Parę lat temu można było tam całkiem nieźle zjeść. Teraz słabizna. Ja już się strułem też w ostatnim roku, nigdy nie zapomnę też jak jakiś czas temu w pracy ktoś wpadł na pomysł, żeby na spotkanie biznesowe zamówić dowóz ze Sphinksa. Nie dość, że "zapomnieli" o naszym zamówieniu (a było spore) to jak już przyjechało spóźnione, to w następstwie obiadu druga część spotkania praktycznie nie odbyła się, ponieważ spora część uczestników pozamykała się w ubikacjach...
        • ksin Re: Banki oddłużą sieć restauracji Sfinks, kurs r 28.01.11, 22:51
          nie pieprz glupot,
          sami debile w pracy zeby zamawiac zarcie z trupiarni?
          albo nimi zadzisz ew. zmiqna
      • Gość: klient1256 Re: Banki oddłużą sieć restauracji Sfinks, kurs r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 20:05
        Potwierdzam,
        te knajpy to dno.

Otrułem się ostatnio u nich mięsem. Nie dość, że porcje małe i mało apetyczne to strasznie doprawione żeby nie było czuć nieświeżego mięsa. Mam nauczkę.

2 dni wymiotowania, dwa kolejne stanu podgorączkowego spędzone w łóżku. Po czterech dniach nie byłem w stanie usiedzieć w pracy - myślałem, że zemdleję(młody, sprawny facet).
        Niestety to wszystko prawda. Bar(słowo "restauracja" powinna definiować jakaś ustawa!) ten zasługuje na zamknięcie lub co najmniej wizytę sanepidu.

Aha, stołowałem się w Warszawie przy Nowym Świecie.

Środek stolicy państwa europejskiego i takie rzeczy. I jeszcze musiałem za to zapłacić. SKANDAL
    • Gość: ag Banki oddłużą sieć restauracji Sfinks, kurs roś... IP: *.opole.hypnet.pl 28.01.11, 16:22
      mało atrakcyjne sa i tyle, chcą działać tylko tam gdzie mnóstwo innych działa,nie są nic lepsze
    • Gość: ylk Banki oddłużą sieć restauracji Sfinks, kurs roś... IP: *.4web.pl 28.01.11, 17:01
      Sfinks? A co to jest? Nie słyszałem o takich restauracjach.
    • Gość: Gościówa dobre ugody robi IP: 77.223.195.* 28.01.11, 19:06
      śląska firma LS mec. Chuchli Lex-Security, tylko jeden prpblem że wybierają sobie Klientów jak im sie podoba
    • Gość: Sphinx A ja lubie Sphinx i sie nigdy nie zawiodlem IP: *.cust.tele2.se 28.01.11, 20:55
      Jak wpadam do Polski to jem najchetniej tam. Maja fajne i smaczne dania...szkoda by bylo, gdyby znikneli!!!
      • Gość: mikro_klik Re: A ja lubie Sphinx i sie nigdy nie zawiodlem IP: 212.191.69.* 28.01.11, 21:06
        To chyba rzadko wpadasz. Ja sobie zrobiłem przerwę paroletnią. Przypadkiem byłem tam ze 3 miesiące temu, ale danie, które kiedyś zamawiałem teraz ma 4 razy mniej kurczaka, jest inna surówka itd. Generalnie słabizna jak nie wiem. Zgadzam się z przedmówcą - dopóki w Sphinx'ie będzie lipne jedzenie żadne ugody nic im nie dadzą, skoro ich główny biznes oparty jest na kiczowatym tanim żarciu w lokalach, które tylko udają restauracje.
    • wybitniemadry takie kanty tylko w krainie burakow 28.01.11, 21:53
      niewyplacalna firma "wypuszcza"nowe akcje? i sa tacy co to gowno kupia? nie do wiary
      • Gość: GęśIcka Re: takie kanty tylko w krainie burakow IP: *.sky24.pl 29.01.11, 10:23
        Chodzi o to, żeby dzięki nowym akcjom łosie spłaciły stare długi pod zastaw wizji "zysków" w "niedalekiej" przyszłości.
    • Gość: Lenka Banki oddłużą sieć restauracji Sfinks, kurs roś... IP: *.icpnet.pl 28.01.11, 23:15
      Parę lat temu dawali dużo, dobrze i niedrogo. Teraz nie da się tego jeść. Śmierdzące mięso mocno przyprawione. Zdarzyło mi się nieźle struć i omijam te knajpki szerokim łukiem.
    • Gość: sss Banki oddłużą sieć restauracji Sfinks, kurs roś... IP: *.internetia.net.pl 29.01.11, 00:44
      "Oddluzenie" polega na tym, ze akcje kupia frajerzy a gotowka pojdzie do bankow. Wtedy siec spokojnie zbankrutuje. Pytacie skad klienci na akcje? Kupia je biura maklerskei zainteresowanych bankow a dokladnie prowadzone przez nie fundusze. Klienci pewnie juz sa naganiani na" niezwykle perspektywiczna inwestycje w rozwijajaca sie dynamicznie siec restauracji". ;)
      • Gość: raiffeisenwatch Re: Banki oddłużą sieć restauracji Sfinks, kurs r IP: *.play-internet.pl 31.01.11, 17:09
        Analogiczny mechanizm zastosował Raiffeisen Bank, który ogołocił portfele swoich klientów za sprawą sprzedaży obligacji spółki odzieżowej Semax. Zaraz po sprzedaży ostatniego pakietu obligacji (zachwalanych jako inwestycje niezwykle bezpieczna i gwarantująca pewny zysk) spółka ogłosiła upadłość. Szczegóły nt. tej skandalicznej sprawy oraz innych nieczystych zagrywek Raiffeisena na moim blogu.
    • Gość: raiffeisenwatch Re: Banki oddłużą sieć restauracji Sfinks, kurs r IP: *.play-internet.pl 31.01.11, 17:13
      Lepiej nie być klientem Raiffeisen Banku, który akurat zarządza długiem jakiejś spółki. Źle skończyło się to w przypadku obligacji spółki odzieżowej Semax, której obligacje Raiffeisen wcisną swoim VIP-owskim klientom. Do dziś inwestorzy nie odzyskali swoich pieniądzy. A mieli dostać więcej niż włożyli. To właśnie kredytodawca dekady: Raiffeisen, o którego niechętnie eksponowanej ciemnej stronie więcej na moim blogu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka