Dodaj do ulubionych

Podatkowe buble i hity 2010

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 20:58
a co z terminem skladania informacji podsumowujacej UE? to tez bubel, sklada sie ja do 15 kazdego miesiaca lub do 15 po kwartale, podczas gdy deklaracje vat do 25 dnia.
A najprosciej byloby skladac razem deklaracje vat i informacje do 25
Obserwuj wątek
    • Gość: de-bil Podatkowe buble i hity 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 21:47
      Mnie się podobają przepisy podatkowe a właściwie to że można je interpretować w zależności od własnego widzimisia i wychodzi na to że co miasto to inna interpretacja.
    • Gość: rządowy pasibrzuch Podatkowe buble i hity 2010 IP: *.satfilm.net.pl 05.02.11, 00:16
      A Tusku m.in. obiecywał :
      - obniżyć i spłaszczyć podatki
      - znieść podatek Belki
      - znieść podatek giełdowy bodajże
      I co ? Jajco ?
      Żyje się lepiej, ale Tuskowi..... nic nie robi, zwiedza świat, beztrosko lata za piłką...itd.....
    • Gość: Bogusław Podatkowe buble i hity 2010 IP: *.erydan.net 05.02.11, 03:26
      Największy bajzel to był z VAT-em,gdzie na kilka dni przed wejściem nikt jeszcze nie wiedział dokładnie jak będzie.
      Do dzisiaj niektórzy na fakturach piszą stare PKWiU.Ciekawy jestem czy już inspektorzy wyszli w teren?Roboty im na pewno nie zabraknie.Będzie u większości płacz i zgrzytanie zębów.No,ale na razie niech się cieszą,że żyją w kraju cudów.
    • Gość: skorumpowany Podatkowe buble i hity 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 10:13
      Po co się rozdrabniać jeśli ministrowie kradną, posłowie kradną … w sumie ja też kradnę
      bo uczciwym w tym kraju być nie warto !!!
    • Gość: Be Re: Podatkowe buble i hity 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.11, 10:22
      Gość portalu: lu napisał(a):

> a co z terminem skladania informacji podsumowujacej UE? to tez bubel, sklada si
      > e ja do 15 kazdego miesiaca lub do 15 po kwartale, podczas gdy deklaracje vat d
      > o 25 dnia.
      > A najprosciej byloby skladac razem deklaracje vat i informacje do 25

To łatwo ominąć akurat, jeśli VAT-UE wysyłany jest poprzez podpis elektroniczny (po wcześniejszym złożeniu UPL) to termin jest dalej do 25. W wielu biurach rachunkowych, gdzie i tak podpis elektroniczny trzeba stosować do komunikacji z ZUS, właśnie w ten sam sposób wysyła się informacje VAT-UE. Większym bublem jest brak możliwości wysłania w ten sposób VAT-UEK, gdyż do formularza nie podkleja się automatycznie formularz na wyjaśnienie przyczyn korekty (tak jak w przypadku korekty VAT-7) i albo wyśle się formularz elektronicznie a wyjaśnienie pocztą albo całość pocztą.
    • Gość: leming Zapomnieliście o hicie Tuska i ekipy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 10:50
      VAT 23%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka