Gość: cywils IP: *.axa-polska.pl 04.04.11, 14:42 Romet jest chiński !!!!!!!!! więc nie ma co podbijać....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.pools.arcor-ip.net 04.04.11, 14:43 Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x15 A jaki będzie stopień polskości tych Rometów? IP: *.acn.waw.pl 04.04.11, 14:45 Żeby nie był taki jak w Junaku (tym nowym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... taka ciekawostka IP: 212.160.194.* 04.04.11, 14:58 O tym jak Romet ma gdzieś polską technikę: "Witam serdecznie Forumowiczów. Z "ROMETEM" - już rozmawiałem w zeszłym roku. Wyglądało to tak, że sekretarka po zapoznaniu się z tematem rozmowy jaką chciałbym odbyć z Panią Prezes połączyła się z nią i oświadczyła mi, że najstosowniejszą osobą do rozmowy ze mną będzie ich główny projektant, tym bardziej, że Pani Prezes dodatkowo nie miała wtedy czasu. Rozmowa z głownym projektantem była bardzo miła. Przekazałem mu wiele informacji o JJ2S i umówiliśmy się, że oddzwoni do mnie po rozmowie z Szefową. Główny projektant oddzwonił tylko po to by przekazać mi informacje, że współpraca ich nie interesuje i że mają swoje własne projekty do wdrożenia (zapewne chodziło o tą dzwieściepięćdziesiątkę) Tyle i aż tyle ! A banerem reklamowym szukają ludzi do realizacji Ich pomysłów handlowych i marketingowych. Tyle na razie. Pozdrawiam J. Jacek Synakiewicz z zespołem" jjsdesign.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=189&sid=eecb7706cabd045c9989347ab11cc09f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: taka ciekawostka IP: *.55.156.87.choopa.net 04.04.11, 18:30 o co chodzi w tym poscie? Ze firma nie chce twoich pomyslow? Chlopie kim ty jestes, zeby od razu walic do prezesa? Ciesz, sie, ze oddzwonili.... moim zdaniem zachowali sie bardzo porzadnie. Miales szanse i nie sprzedales dobrze swojego zespolu....trudno, probuj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: taka ciekawostka IP: 212.160.194.* 05.04.11, 07:34 Nie pisz w 2 os, bo nie jestem w żaden sposób związany z projektem. Wrzuciłem to jako ciekawostkę, bo na post trafiłem kilka dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Żadna ciekakawostka 04.04.11, 19:07 Jak firemka składająca chińskie motorki ma wejść w projekt nowego silnika? To, że Cię grzecznie spławili, dobrze o nich świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
szoferek1 Polskie motocykle chcą podbić chińskie 04.04.11, 15:50 Zaraz okaże się że chińczycy wyprodukują identyczny jak nasz, tylko za pół ceny.Chinole potrafią!!! Rozebrać jeden egzemplarz i wyprodukować już swój, pod swoją marką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freedom Re:" Polskie" motocykle w polskiej kolonii IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 09:59 Polskie motocykle, a co to takiego? Były wprawdzie kiedyś takie, ale to był czas, gdy wszystko było niesłuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Trzeba uciekać do przodu 04.04.11, 15:57 Trzeba uciekac do przodu. Pchanie się w rynek na którym liczy się przede wszystkim cena to zadanie karkołomne i tylko dla najlepszych. Lepiej iść w coś nowego, co ma dużą wartość dodaną i na czym można zarobić. Jakość za niską cenę oznacza niskie dochody. Nie da się sprzedać produktu z dobrych materiałów, dobrze zaprojektowanego, za niską cenę i dużo na tym zarobić. Jak pokazało Apple, tu nie chodzi o to, żeby sprzedać miliard telefonów i zarobić pół dolara na jednym. Chodzi o to, żeby sprzedać kilka milionów telefonów i zarobić 100 dolarów na jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi kosmiczny weź się opanuj-żeby robić takie marże IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 22:27 trzeba mieć rewelacyjny marketing taki jak np. Harley - jak nie mogli pokonać Japończyków technologicznie i cenowo to wmówili klientom, że ich motocykl ma duszę i ludzie to kupili - bulą 2 razy więcej nie wiadomo za co i jeszcze sobie jego logo tatuują. Podobnie Apple - wyznawcy marki kupią wszystko za każde pieniądze. Sorry ale marketing Romet jest o lata świetlne od tego. Dla niego jedyną szansą jest sprzedaż pod swoja marką jakiejś taniochy i to robią. Rodzimy klient jak ma do wyboru skuter marki Xing Xong i Romet w tej samej cenie to weźmie Rometa. Jak ma dopłacić 2.000 za to, że to Romet to się popuka po głowie - to nie jest Vespa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 16:08 Przecież Romety to polski mają jedynie znaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qeasf Re: Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: 140.101.16.* 05.04.11, 08:50 Bzdura. Znaczek drukowany i naklejany jest jeszcze w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Dlaczego nie robia motocykli dla polskiej policji 04.04.11, 17:30 tylko ta za nasze piniadze kupuje zagraniczne marki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Dlaczego nie robia motocykli dla polskiej pol IP: *.55.156.87.choopa.net 04.04.11, 18:32 Bo w UE sa przetargi. Tak jak Berlin kupil nasze solarisy tak polska policja kupuje inne marki..... najlepszy wygrywa... Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 raczej na motorze za 3.6tysiaca 04.04.11, 19:07 taki policjant daleko by nie zajechał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN JUNAKA Re: raczej na motorze za 3.6tysiaca IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.11, 22:31 Policjant na motorze 125cm RAKIETA Odpowiedz Link Zgłoś
akodz Re: Dlaczego nie robia motocykli dla polskiej pol 05.04.11, 10:38 >sselrats napisał: > tylko ta za nasze piniadze kupuje zagraniczne marki? Ty serio chciałbyś wsadzić na Romety polskich policjantów :-)? Ich robota i bez tego jest dość niebiezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikanor Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.public.twinsnet.pl 04.04.11, 18:00 Ten "polski" Romet to składany w Polsce "chińczyk" Senke SK125. Dziennik Gazeta Prawna widać też ma świetnych dziennikarzy śledczych. Ciekawe jak osiągną "nieporównywalnie wyższą jakość"? Dadzą loctite pod nakrętki, żeby tłumik nie odlatał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 18:43 no właśnie - w tych polsko-chińskich Rometach wszystko się odkręca - pożałowali nawet podkładek sprężystych pod nakrętki, nie mówiąc nawet o samohamownych nakrętkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.tktelekom.pl 04.04.11, 19:25 po pierwsze on jest made in china, a po drugie widziałem go ledwo co wyjęty z transportu i już go rdza chwytała na amorach i kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.tktelekom.pl 04.04.11, 19:27 amory = amortyzatory ; kierunek = kierownica :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Wczesniej w gazecie pisali ze romet robi chinskie IP: *.28.192.103.threembb.co.uk 04.04.11, 19:49 motory - wiec gdzie jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Wczesniej w gazecie pisali ze romet robi chi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 19:57 Przelew już dotarł więc sprostowali. A za taką cenę to można kupić dobrej jakości ale rower nie motor :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Wczesniej w gazecie pisali ze romet robi chi IP: *.multimo.pl 06.04.11, 13:34 Bo robi. A jak u chinoli wpieprzających psy i koty jeszcze trochę podniosą płace, to Polski robotnik będzie tańszy od chinola i będzie można podbijać chiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: varadero Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 20:14 ludzie za 3,6 toz to bedzie jakas masakra ,ktora bedzie stala w warsztacie a nie jezdzila po drogach za taka kase nieda sie wyprodukowac niczego przyzwoitego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Wiel(błąd) IP: *.play-internet.pl 04.04.11, 20:15 Nawet w artykule sponsorowanym robią byki?! Na stronie producenta cena jak byk 3299 :) Pewnie za dużo nakupili a kasa potrzebna więc sprzedają po cenie zakupu. Jeżeli miałbym kiedykolwiek kupić chinola to chyba tylko od Almotu oglądałem moto Rometa i Junaka czy skutery Ferro i lepsze pierwsze wrażenie sprawiają produkty importowane przez Almot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Dobry żart... Kupiłem w zeszłym roku rower za 4300 IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 20:18 i żałuję, że za tani bo osprzęt bardzo słaby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 20:36 Wszystko sie zgadza jak w Erewaniu tylko cena nie:Cena detaliczna brutto: 6999.00 , www.motors.romet.pl/ autorowi tego artykułu życzę miłych snów czasami marzenia się spełniają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Andrzej przeczytaj jeszcze raz IP: *.play-internet.pl 04.04.11, 22:50 Tu napisane jest że chodzi o model K125 a nie Division 125... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyczliwy Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.pool.mediaWays.net 04.04.11, 21:49 Zanim podbijecie rynki, sprobujcie na nie wejsc. re "Romet chce zdobyć rynek" Odpowiedz Link Zgłoś
faur Polskie motocykle chcą podbić chińskie 04.04.11, 22:36 "W czasach PRL-u Dębicka firma była niemal monopolistą na tym rynku." doobree Ja odkąd pamiętam to za PRL Z.Z.R Romet był z Bydgoszczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.147.125.66.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.04.11, 00:23 dziwisz się.? chłoptaś coś tam słyszał kiedyś o silnikach moto z dębicy, to i romet z dębicą skojarzył. ale dyplun mafistra ma! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Takie jest to "dziennikarstfo". 05.04.11, 08:46 Poza tym z tym monopolem bym nie przesadzał, Romet to były głównie rowery oraz motorower - Komar. Z motocykli w Polsce (przynajmniej w moich stronach) bardzo popularne były konstrukcje czeskie - Jawy i CZ-ki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfadsfads Re: Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.motorola-solutions.com 05.04.11, 08:55 > "W czasach PRL-u Dębicka firma była niemal monopolistą na tym rynku." doobree J > a odkąd pamiętam to za PRL Z.Z.R Romet był z Bydgoszczy... Ale na przełomie dziejów chłopaki z PODGRODZIA (wiocha koło Dębicy) kupili sobie Rometa za przysłowiową skrzynkę piwa i teraz korzystają z względnie rozpoznawalnej w Polsce marki. Oni się nie zajmują żadną produkcją, oni tylko importują. Odpowiedz Link Zgłoś
bobi33 motocykle z supermarketu... 05.04.11, 00:21 ostatnio oglądałem motocykl lub być może motorower w cenie niecałych 3 tyś w supermarkecie przecież to po dotknięciu się rozlatywało i to ma jeździć? Ktoś kto dopuścił to do ruchu nieźle w łapę musiał dostać. Ciekawe jak będzie z Rometami sądzę że jakość podobna niestety będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobo debicki romet lol IP: *.hsd1.pa.comcast.net 05.04.11, 01:59 gazetowa edukacja na temat komunizmu nawet i w tej dziedzinie jest klamliwa lol Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Polskie motocykle chcą podbić chińskie 05.04.11, 08:21 A ja dotad,przez kilkadziesiat lat bylem przekonany,ze Romet to fabryka rowerow z Bydgoszczy......Ta fabryka miala kilka oddzialow rozrzuconych po calej Polsce..... Produkowano tam motorowery "zak","komar" itd ktore "zmotoryzowaly" cala Polske,ta biedniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.centertel.pl 05.04.11, 10:52 ja zawsze kupuje polskie produkty czyli rowery i motory zawsze z rometu, dzięki mnie jest mniejsze bezrobocie, a Wy co robicie aby zmniejszyć bezrobocie? Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Nie pitol. 05.04.11, 12:15 Po pierwsze, "rowery i motorowery z Rometu" to polskie teraz mają logo. :] No, jeszcze są podobno składane w Polsce, co teraz jest dużym wyczynem, ale AFAIR są co najmniej równie "polskie" firmy w branży. Po drugie, komórkę i to połączenie internetowe masz od francuskiej firmy. Po trzecie, oczywiście też np. uprawiasz len i szyjesz z niego sukmanę, bo importowana bawełna, najczęściej pod postacią podkoszulka czy bielizny, jest fe i niepolska. :] Odpowiedz Link Zgłoś