Dodaj do ulubionych

Polskie motocykle chcą podbić chińskie

IP: *.axa-polska.pl 04.04.11, 14:42
Romet jest chiński !!!!!!!!! więc nie ma co podbijać.......
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.pools.arcor-ip.net 04.04.11, 14:43
      Brawo
    • Gość: x15 A jaki będzie stopień polskości tych Rometów? IP: *.acn.waw.pl 04.04.11, 14:45
      Żeby nie był taki jak w Junaku (tym nowym)
    • Gość: ... taka ciekawostka IP: 212.160.194.* 04.04.11, 14:58
      O tym jak Romet ma gdzieś polską technikę:
      "Witam serdecznie Forumowiczów.
      Z "ROMETEM" - już rozmawiałem w zeszłym roku.
      Wyglądało to tak, że sekretarka po zapoznaniu się z tematem rozmowy jaką chciałbym odbyć z Panią Prezes połączyła się z nią i oświadczyła mi, że najstosowniejszą osobą do rozmowy ze mną będzie ich główny projektant, tym bardziej, że Pani Prezes dodatkowo nie miała wtedy czasu.
      Rozmowa z głownym projektantem była bardzo miła. Przekazałem mu wiele informacji o JJ2S i umówiliśmy się, że oddzwoni do mnie po rozmowie z Szefową.
      Główny projektant oddzwonił tylko po to by przekazać mi informacje, że współpraca ich nie interesuje i że mają swoje własne projekty do wdrożenia (zapewne chodziło o tą dzwieściepięćdziesiątkę)
      Tyle i aż tyle !
      A banerem reklamowym szukają ludzi do realizacji Ich pomysłów handlowych i marketingowych.
      Tyle na razie.
      Pozdrawiam
      J. Jacek Synakiewicz z zespołem"
      jjsdesign.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=189&sid=eecb7706cabd045c9989347ab11cc09f
      • Gość: www Re: taka ciekawostka IP: *.55.156.87.choopa.net 04.04.11, 18:30
        o co chodzi w tym poscie? Ze firma nie chce twoich pomyslow? Chlopie kim ty jestes, zeby od razu walic do prezesa?

Ciesz, sie, ze oddzwonili.... moim zdaniem zachowali sie bardzo porzadnie. Miales szanse i nie sprzedales dobrze swojego zespolu....trudno, probuj dalej.
        • Gość: ... Re: taka ciekawostka IP: 212.160.194.* 05.04.11, 07:34
          Nie pisz w 2 os, bo nie jestem w żaden sposób związany z projektem. Wrzuciłem to jako ciekawostkę, bo na post trafiłem kilka dni temu.
      • jwojnar Żadna ciekakawostka 04.04.11, 19:07
        Jak firemka składająca chińskie motorki ma wejść w projekt nowego silnika? To, że Cię grzecznie spławili, dobrze o nich świadczy.
    • szoferek1 Polskie motocykle chcą podbić chińskie 04.04.11, 15:50
      Zaraz okaże się że chińczycy wyprodukują identyczny jak nasz, tylko za pół ceny.Chinole potrafią!!! Rozebrać jeden egzemplarz i wyprodukować już swój, pod swoją marką.
      • Gość: Freedom Re:" Polskie" motocykle w polskiej kolonii IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 09:59
        Polskie motocykle, a co to takiego?
        Były wprawdzie kiedyś takie, ale to był czas, gdy wszystko było niesłuszne.
    • kosmiczny_swir Trzeba uciekać do przodu 04.04.11, 15:57
      Trzeba uciekac do przodu. Pchanie się w rynek na którym liczy się przede wszystkim cena to zadanie karkołomne i tylko dla najlepszych.

Lepiej iść w coś nowego, co ma dużą wartość dodaną i na czym można zarobić. Jakość za niską cenę oznacza niskie dochody. Nie da się sprzedać produktu z dobrych materiałów, dobrze zaprojektowanego, za niską cenę i dużo na tym zarobić.

Jak pokazało Apple, tu nie chodzi o to, żeby sprzedać miliard telefonów i zarobić pół dolara na jednym. Chodzi o to, żeby sprzedać kilka milionów telefonów i zarobić 100 dolarów na jednym.
      • Gość: tobi kosmiczny weź się opanuj-żeby robić takie marże IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 22:27
        trzeba mieć rewelacyjny marketing taki jak np. Harley - jak nie mogli pokonać Japończyków technologicznie i cenowo to wmówili klientom, że ich motocykl ma duszę i ludzie to kupili - bulą 2 razy więcej nie wiadomo za co i jeszcze sobie jego logo tatuują. Podobnie Apple - wyznawcy marki kupią wszystko za każde pieniądze. Sorry ale marketing Romet jest o lata świetlne od tego. Dla niego jedyną szansą jest sprzedaż pod swoja marką jakiejś taniochy i to robią. Rodzimy klient jak ma do wyboru skuter marki Xing Xong i Romet w tej samej cenie to weźmie Rometa. Jak ma dopłacić 2.000 za to, że to Romet to się popuka po głowie - to nie jest Vespa.
    • Gość: x Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 16:08
      Przecież Romety to polski mają jedynie znaczek.
      • Gość: qeasf Re: Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: 140.101.16.* 05.04.11, 08:50
        Bzdura. Znaczek drukowany i naklejany jest jeszcze w Chinach.
        • aegis_of_heart :D 05.04.11, 09:15
          +1
    • sselrats Dlaczego nie robia motocykli dla polskiej policji 04.04.11, 17:30
      tylko ta za nasze piniadze kupuje zagraniczne marki?
      • Gość: www Re: Dlaczego nie robia motocykli dla polskiej pol IP: *.55.156.87.choopa.net 04.04.11, 18:32
        Bo w UE sa przetargi. Tak jak Berlin kupil nasze solarisy tak polska policja kupuje inne marki..... najlepszy wygrywa...
      • stasi1 raczej na motorze za 3.6tysiaca 04.04.11, 19:07
        taki policjant daleko by nie zajechał
        • Gość: FAN JUNAKA Re: raczej na motorze za 3.6tysiaca IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.11, 22:31
          Policjant na motorze 125cm RAKIETA
      • akodz Re: Dlaczego nie robia motocykli dla polskiej pol 05.04.11, 10:38
        >sselrats napisał:
        > tylko ta za nasze piniadze kupuje zagraniczne marki?

Ty serio chciałbyś wsadzić na Romety polskich policjantów :-)? Ich robota i bez tego jest dość niebiezpieczna.
    • Gość: Nikanor Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.public.twinsnet.pl 04.04.11, 18:00
      Ten "polski" Romet to składany w Polsce "chińczyk" Senke SK125. Dziennik Gazeta Prawna widać też ma świetnych dziennikarzy śledczych. Ciekawe jak osiągną "nieporównywalnie wyższą jakość"? Dadzą loctite pod nakrętki, żeby tłumik nie odlatał?
      • Gość: klm Re: Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 18:43
        no właśnie - w tych polsko-chińskich Rometach wszystko się odkręca - pożałowali nawet podkładek sprężystych pod nakrętki, nie mówiąc nawet o samohamownych nakrętkach...
    • Gość: adi Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.tktelekom.pl 04.04.11, 19:25
      po pierwsze on jest made in china, a po drugie widziałem go ledwo co wyjęty z transportu i już go rdza chwytała na amorach i kierunku
      • Gość: adi Re: Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.tktelekom.pl 04.04.11, 19:27
        amory = amortyzatory ; kierunek = kierownica :-)
    • Gość: czytelnik Wczesniej w gazecie pisali ze romet robi chinskie IP: *.28.192.103.threembb.co.uk 04.04.11, 19:49
      motory - wiec gdzie jest prawda?
      • Gość: lolek Re: Wczesniej w gazecie pisali ze romet robi chi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 19:57
        Przelew już dotarł więc sprostowali. A za taką cenę to można kupić dobrej jakości ale rower nie motor :)
      • Gość: Antek Re: Wczesniej w gazecie pisali ze romet robi chi IP: *.multimo.pl 06.04.11, 13:34
        Bo robi. A jak u chinoli wpieprzających psy i koty jeszcze trochę podniosą płace, to Polski robotnik będzie tańszy od chinola i będzie można podbijać chiny.
    • Gość: varadero Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 20:14
      ludzie za 3,6 toz to bedzie jakas masakra ,ktora bedzie stala w warsztacie a nie jezdzila po drogach za taka kase nieda sie wyprodukowac niczego przyzwoitego
    • Gość: Damian Wiel(błąd) IP: *.play-internet.pl 04.04.11, 20:15
      Nawet w artykule sponsorowanym robią byki?! Na stronie producenta cena jak byk 3299 :) Pewnie za dużo nakupili a kasa potrzebna więc sprzedają po cenie zakupu. Jeżeli miałbym kiedykolwiek kupić chinola to chyba tylko od Almotu oglądałem moto Rometa i Junaka czy skutery Ferro i lepsze pierwsze wrażenie sprawiają produkty importowane przez Almot.
    • Gość: alex Dobry żart... Kupiłem w zeszłym roku rower za 4300 IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 20:18
      i żałuję, że za tani bo osprzęt bardzo słaby...
    • Gość: Andrzej Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 20:36
      Wszystko sie zgadza jak w Erewaniu tylko cena nie:Cena detaliczna brutto: 6999.00 ,
      www.motors.romet.pl/ autorowi tego artykułu życzę miłych snów czasami marzenia się spełniają!
      • Gość: Damian Andrzej przeczytaj jeszcze raz IP: *.play-internet.pl 04.04.11, 22:50
        Tu napisane jest że chodzi o model K125 a nie Division 125...
    • Gość: Zyczliwy Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.pool.mediaWays.net 04.04.11, 21:49
      Zanim podbijecie rynki, sprobujcie na nie wejsc.

re "Romet chce zdobyć rynek"
      • pax_rex Re: Polskie motocykle chcą podbić chińskie 04.04.11, 22:33
        dobre
    • faur Polskie motocykle chcą podbić chińskie 04.04.11, 22:36
      "W czasach PRL-u Dębicka firma była niemal monopolistą na tym rynku." doobree Ja odkąd pamiętam to za PRL Z.Z.R Romet był z Bydgoszczy...
      • Gość: motodebil Re: Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.147.125.66.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.04.11, 00:23
        dziwisz się.?
        chłoptaś coś tam słyszał kiedyś o silnikach moto z dębicy, to i romet z dębicą skojarzył.
        ale dyplun mafistra ma! :-)
      • aegis_of_heart Takie jest to "dziennikarstfo". 05.04.11, 08:46
        Poza tym z tym monopolem bym nie przesadzał, Romet to były głównie rowery oraz motorower - Komar. Z motocykli w Polsce (przynajmniej w moich stronach) bardzo popularne były konstrukcje czeskie - Jawy i CZ-ki.
      • Gość: asdfadsfads Re: Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.motorola-solutions.com 05.04.11, 08:55
        > "W czasach PRL-u Dębicka firma była niemal monopolistą na tym rynku." doobree J
        > a odkąd pamiętam to za PRL Z.Z.R Romet był z Bydgoszczy...

Ale na przełomie dziejów chłopaki z PODGRODZIA (wiocha koło Dębicy) kupili sobie Rometa za przysłowiową skrzynkę piwa i teraz korzystają z względnie rozpoznawalnej w Polsce marki. Oni się nie zajmują żadną produkcją, oni tylko importują.
    • bobi33 motocykle z supermarketu... 05.04.11, 00:21
      ostatnio oglądałem motocykl lub być może motorower w cenie niecałych 3 tyś w supermarkecie przecież to po dotknięciu się rozlatywało i to ma jeździć? Ktoś kto dopuścił to do ruchu nieźle w łapę musiał dostać. Ciekawe jak będzie z Rometami sądzę że jakość podobna niestety będzie.
    • Gość: nobo debicki romet lol IP: *.hsd1.pa.comcast.net 05.04.11, 01:59
      gazetowa edukacja na temat komunizmu nawet i w tej dziedzinie jest klamliwa lol
    • emeryt21 Polskie motocykle chcą podbić chińskie 05.04.11, 08:21
      A ja dotad,przez kilkadziesiat lat bylem przekonany,ze Romet to fabryka rowerow z Bydgoszczy......Ta fabryka miala kilka oddzialow rozrzuconych po calej Polsce.....
      Produkowano tam motorowery "zak","komar" itd ktore "zmotoryzowaly" cala Polske,ta biedniejsza.
    • Gość: polak Polskie motocykle chcą podbić chińskie IP: *.centertel.pl 05.04.11, 10:52
      ja zawsze kupuje polskie produkty czyli rowery i motory zawsze z rometu, dzięki mnie jest mniejsze bezrobocie, a Wy co robicie aby zmniejszyć bezrobocie?
      • aegis_of_heart Nie pitol. 05.04.11, 12:15
        Po pierwsze, "rowery i motorowery z Rometu" to polskie teraz mają logo. :]
        No, jeszcze są podobno składane w Polsce, co teraz jest dużym wyczynem, ale AFAIR są co najmniej równie "polskie" firmy w branży.

Po drugie, komórkę i to połączenie internetowe masz od francuskiej firmy.

Po trzecie, oczywiście też np. uprawiasz len i szyjesz z niego sukmanę, bo importowana bawełna, najczęściej pod postacią podkoszulka czy bielizny, jest fe i niepolska. :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka